Mindfuck kakvog tipa? Pi? Donnie Darko? Primer?= Citat =:
Izvorno postao StormCr0w
Printable View
Mindfuck kakvog tipa? Pi? Donnie Darko? Primer?= Citat =:
Izvorno postao StormCr0w
Može bilošto, ne tražim nešto specifično.
A imaš raznih tipova "mindfuck" filmova .Svašta se može utrpati pod tu kategoriju .Meni je vrh Memento .
Stari Total Recall, možda.
memento, oldboy su IMO najbolji mindfuckovi, mozda sam nesto zaboravio
Santa Claus conquers the Martians
= Citat =:
Izvorno postao Horny Devil
ogromna preporuka.
The Machinist je isto odličan.
Ako voliš mindfuck filmove, pretpostavljam da si već pogledao Shutter island. Ako tek počinješ, moraš pogledati :)
Sve navedeno + Jacob’s Ladder, eventualno The Usual Suspects i Fight Club ako upadaju u tu kategoriju.
Coriolanus
Vrlo dobar. Ali nije za svakoga.
8/10
Nitko Lyncha nije spomenuo. Lost highway, mullholand drive, eraserhead i ako imas zivaca za 3 sata radnje koja nema nikakvog smisla (bar ne tijekom prvog gledanja) inland empire.= Citat =:
Izvorno postao StormCr0w
http://upload.wikimedia.org/wikipedi...Spy_Poster.jpg
Tinker, Tailor, Soldier, Spy (Dečko, daman, kralj, špijun)
Sve u svemu dobar film, odlična glumačka postava (Gary Oldman i Tom Hardy su predobri kao i inače). Zanimljiv je film i to sve, ali je dosta težak za pratit i ostavlja neki osjećaj nedovršenosti i manjka napetosti. Nema nekih uspona i padova, vrhunaca i "dosadnijih" stvari, nego je cijelo vrijeme sve ravno. Kad se na kraju sve otkrije nema nekog osjećaja ispunjenja ili mindfucka ili "uuuu kako jeben kraj, prekul". Mislim da je knjiga puno bolja (iako ju, nažalost, još nisam čitao).
7/10
A ovi ostali imaju smisla?= Citat =:
Izvorno postao vukopas
Jedino Elephant Man ima smisla. I Twin Peaks, ali to je nedovršena serija.
A Blue Velvet?
Hvala, hvala, gledat će se :D
Inland Empire još uvijek nemam muda pogledati, prestravio me previše kad sam naletio na njega kasno navečer na jednoj našoj televiziji.
Evo vam jedan zanimljiv film. Sound of My voice 7.5/10
http://www.imdb.com/title/tt1748207/
Dvoje dokumentarista istražuje kult u kojem žena tvrdi da je iz buducnosti. Dobar i zanimljiv film do samog kraja.
Battle Royale - 9/10
Wow! Bogte kako Azijati znaju pravit filmove, strava. I svaki put ostave kraj da se publika sama malo zapita sto i kako. Film u svojih 120 minuta nije niti sekunde dosadan. Sama cinjenica sto su skoro svi glumci u filmu tinejeđeri ga meni cini odmah zanimljivijm. Onakve scene ubojstava, masakra i svakakvih gadosti su neopisivo zanimljivije i bizarnije kad u nijma sudjeluju djecurlija od 14-15 godina (koliko god to pogresno zvucalo :D). Gluma je odlicna, motivi likova su odlicni, od bezveznih skolskih tracarija do problematicnih djetinjstava, pedofilije itd. Također je, barem meni, bilo zanimljivo kako se razlicita djeca iz razlicitih obitelji ponasaju u takvoj sjebanoj situaciji i kako njihov odgoj i opcenito kakve su osobe utjecu na njihove odluke u "igri". Odmah se pri pocetku isprofiliraju oni koji su tu da pobijede, oni koju su preplaseni i ne znaju sta cine i oni koji znaju da sto bilo da bilo nece ubijat svoje kolege povodom nekakvog "programa". E da, pozadinska prica koja prethodi svemu ovome je zanimljiva i , necu rec realna, ali za ovakav film skroz logicno objasnjava potrebu Battle Royale Acta. Da cuttam the crap, topla preporuka svima! :thumbs2:
Ako se ne varam, Tarantino je izjavio da mu je to najdraži film.
ane, bar nije film 68 puta bolji od the hunger gamesa
I više.
Onda se kladim da je brutalan. Nabavljam! :O= Citat =:
Izvorno postao MILF hunter
Snow White and the HuntsmanS- glazba dobra, film gledljiv. Dwarfovi su bili fora. 6.5/10
No Country for Old Men - 9/10
Napet, odlicna gluma, mnostvo sitnih stvarcica koje pridonose atmosferi i zastrasujuc Javier :D.
= Citat =:
Izvorno postao Falus
Haha :D Kako ga dobro pogleda Javier an kraju
Moonrise Kingdom, 6/10. Simpatična komedija, ali stvarno ništa više od toga, bar što se mene tiče. All style no substance, kako bi se reklo. Gledam i gledam, al' nit sam se nasmijao, niti je izazvala neku jaču reakciju i emocije. Unatoč tome, solidno.
Looper
http://static.moviefanatic.com/image...er_422x600.jpg
4\5 Mrzim ovakve filmove. Da nije imao praznog hoda ~15-20 minuta bio bi orgazmatičan. Fenomenalna priča, stil, ideja... no ima dio na kome se jednostavno vidi da se Johnson izgubio. No i dalje stoji za jedan od najboljih filmova ove godine.
Čini mi se nešto kao The Surrogates, a to znači da će se gledati ;)
Kumonosu-jo
http://ia.media-imdb.com/images/M/MV...0,214,317_.jpg
Konačno se i ja bacio na Kurosawu. Osobno, meni bolji od Yojimba, premda vjerojatno jer sam potonjeg počeo gledati kad sam bio dosta umoran.
Uglavnom, film je vrh, moram još ovih filmova, što Kurosawe, što ostalih samurajskih (i japanskih općenito), pa slobodno možete nabaciti koju preporuku. Slijedeći mi je na redu Kagemusha.
10/10
Seven Samurai
Rashomon
Ran
Sanjuro
The Twilight Samurai
Harakiri
Sansho the Bailiff
The Hidden Fortress
Samurai Rebellion (nisam gledao, ali vidim da je hvaljen)
Ran - najbolji Kurosawin film.
Seven Samurai. Also ne znam kako si mogao Dreams izostaviti. :D
Ja mislio da će taj Looper biti neki SF-ić reda radi tipa Surogates ili novi Total Recall, a pobire (pre)visoke ocjene.
Još je rano za suditi, no upravo me počeo zanimati.
Moonrise Kingdom
http://surfwaco.files.wordpress.com/...erm-jardin.jpg
5\5
Cabin In The WoodsS1/5
Valjda je netko mislio da je scenarij zanimljiv no Drevni su tako istrošena tema.SSranje! Mješavina Truman Showa i horror žanra, čak se i jedan lik zove Truman.
DriverS4/5
Rekao bih dobra glazba, govor mi se činio sporedan. Sviđa mi se što nema cenzure na klanje. Sve u svemu veoma lijepo.
A Lonely Place to Die - 6/10
Meh. Izlizan, niti malo napet i ima jedne od najljigaviijh glumaca koje san ikad vidija. Plus mu je kul kamera u par navrata koja bi trebala pridodati napetosti, ali opet nista :D
@The Great Duck, evo ti i jedan noviji ali dobar samurajski film: http://www.imdb.com/title/tt0363226/
Kitano? Možemože. Bio mi je predobar u Achillesu.
Jel objašnjeno tijekom filma zašto šalju ljude 30 godina u prošlost, a ne 30 milijuna? :D= Citat =:
Izvorno postao Sgt. Bull
Mislim, ovako se oslanjaju na ubojicu koji za sobom mora čistiti, a onako ga jednostavno pošalju u povjesnu pi**u materinu.
Ako je spoiler nemoj ^^