ono mutanje ću trebat puno vježbat :/
inače našo sam jedno zanimljivo pojačalo koje bi si mogo kupit,roland cube 30
pogledo sam review na youtubeuSi prilično mi se sviđa, jel ima neko adekvatan da podjeli mišljenje u vezi pojačala?
Printable View
ono mutanje ću trebat puno vježbat :/
inače našo sam jedno zanimljivo pojačalo koje bi si mogo kupit,roland cube 30
pogledo sam review na youtubeuSi prilično mi se sviđa, jel ima neko adekvatan da podjeli mišljenje u vezi pojačala?
Imali smo davno slican model,mislim jaci ,u gradskoj glazbi i zvucalo je jebacki.Nazalost nista drugo ti nemogu reci,to je samo po sjecanju
nemoj uzimat od 30w tranzistora... previse za doma, nedovoljno za bend...
eda kad smo vec kod toga ne kontam se u to al frend prelazi sad na elektricnu i ja sam na elektricni, imamo basistu i bubnjara uskoro al to sa pojacalima mi ne ide u glavu, koliko vati i cijena otprilike (neki low-end, nemamo para samo kite)
hmm, šta kažeš na ovo? :>= Citat =:
Izvorno postao Karlo_from_Bjelovar
P.S. sad sam gledo i na njuškalu, ima zanimljivih stvari do 1k kn, sam što jedino što kužim je to da što više watta ima to je glasnije i jače ^^
[quote=Rang€r]hmm, šta kažeš na ovo? :>= Citat =:
Izvorno postao "Karlo_from_Bjelovar":cb848rwa
P.S. sad sam gledo i na njuškalu, ima zanimljivih stvari do 1k kn, sam što jedino što kužim je to da što više watta ima to je glasnije i jače ^^[/quote:cb848rwa]
Za sviranje doma se uzimaju mali lampaši 5-10 wati koji se također koriste i za veće live svirke (ozvučiš pa na razglas). Tranzistori se kupuju za live sviranje u "manjim" prostorima.
al ja bi opet mogo na onom rolandu namjestit zvuk tako da nebude preglasan right?
samo što bi to imalo posljedice na određene efekte?
Kak misliš preglasan?= Citat =:
Izvorno postao Rang€r
Pa ako ti je preglasno onda samo smanjiš volume :D
edit: a tih 30W ti je previše za doma u smislu da ga nikad nebudeš trebal pojačati više od pola.
Ja na svojoj krntiji od 15W imam volume na pol i taman mi je.
Kad stavim na maks onda mi para uši i neslušljivo je.
Taj roland je tranzistorac, isto kao onaj ibanez kojeg si linkao. Na njima možeš dobiti distorziju koju želiš bez da ih odvrneš do daske.= Citat =:
Izvorno postao Rang€r
Lampaši su ti koje moraš pojačati da bi dobio pošten zvuk (zato se i uzimaju mali za sviranje po kući). Lampaši inače imaju bolji zvuk od tranzistorskih pojačala pa su zato skuplji.
ugl. meni niš neče bit preglasno po kući, a volume si uvjek mogu smanjit, šta da sad na kraju uzmem? :(
btw limit mi je 1k kn
http://www.behringer.com/EN/Products/UCA202.aspx
DA ili NE?
Vidim na jubitou svi to fale na veliko a dojde kojih 300 kunića, a meni se troše pare koje nemam i tak...
ja imam kustomov 10w i ok je. ima gain kanal koji je li la distorzija al je ok za ufuravanje. uglavnom ne mozes bas fulat jako i nemoj ocekivat nesto strasno od malog lampasa al gg je to za pocetak. Also, sviro sam i na nekom malom voxu, prelose nesto. sad nemojte me napastvovati, ne znam koji model al znam da je imo prelos zvuk na normalnim postavkama.= Citat =:
Izvorno postao Rang€r
bleh kupit ću onda rolanda onog, za moje potrebe bit će i previše :>
Trebaju mi nekakve početničke pjesme za akustičnu gitaru, nešto sa malom količinom akorda, tipa Horse With No Name.
Preporuke?
Balkan od Azre, više-manje sve od Prljavaca :)
balkan, a sta da radim, blowing in the wind, rostilj, kise jesenje, house of the rising sun, nemoj sreco nemoj danas, ranjeni i ludi, kad bil sam mlad.
A kad se ispraksaš probaj onaj intro od Amesterdama odsvirati. :D
Nije za mene, učim curu svirati gitaru, a neznam što da ju prvo naučim.
Uglavnom, hvala dečki, bude poslužilo. :D
Traži po youtubeu lekcije jer se tako najlakše uvježba ritam.
Primjer:
Ovaj lik je meni dosta pomogao u početku: http://www.youtube.com/user/martyzsongs
Pregledaj njegov kanal, ima krcato početničkih akustičnih pjesama.
ljudi kažem vam ovaj lik je fenomenalan http://www.justinguitar.com/
ima oko 80 lekcija za početnike i to ono najosnovnije
justin sandercoe.. totalno, free je i jedino što trebate znat neš englesko gramatike za sve ostalo tu je online rječnik :)
anyway naručio rolanda, sad sam treba čekat poštu :)
sve što znam znam od njega, lik je prefenomenalan, jednostavan i zabavan
Vrlo dobar sajt, tnx na linku. :)
bio sad sa starim po pojačalo u osijek, anyway skužih da mi treba priključak koji spaja gitaru s pojačalom, kolko koštaju, jel ima nešt na što bi trebo obratit pažnju tijekom kupnje i gdje kupit?
kabel?
Sam gledaj da je onaj jack sto masivniji i cvrsci da se ne sjebe cim negdje mal jace udaris i tako to..
Najjeftiniji od cca 2-3 m za po doma i to je to.= Citat =:
Izvorno postao Rang€r
Niti najjeftiniji se ne sjebe nego se jedino može uništiti tam di ga spojiš v gitaru ali to ne ovisi baš o kablu već o samoj gitari i o tome kolko paziš da ne lamataš s gitarom okolo.
Imaju neki kablovi one jackove pod 90 stupnjeva pa su ti dobri kad ga spelaš kroz remen i onda spojiš na gitaru pa nebreš nigde zakačiti.
btw ti kablovi su.. "univerzalni"?
dakle nemoram se brinut o tome oče kabal spajat roland pojačalo s washburn gitarom i sl.?
= Citat =:
Izvorno postao Rang€r
Ne. To ti je obični kabl koji se spaja na određene ulaze (1/4 inch, nisam siguran, nek me neko ispravi) i to je to. Mogo bi spojiti mikrovalnu s Tamagočijem i pojačalo s televizorom da ima takve ulaze. Ja tako recimo uzmem i spojim mobitel na pojačalo pa puštam glazbu ili komp spojim na pojačalo da mi se ori soba kada oću glasnu glazbu (jedino što ti u tom slučaju treba je onaj adapter što pretvara 1/4 u 1/8 jer su na kompu i mobu 1/8 inch ulazi)
Ovo za veličinu ulaza u inčaži nisam siguran tako da nek me neko ispravi ako griješim
Jep, usput pitaj za par tih malih adaptera ako ti slučajno zatrebaju za nekaj (par kuna dojdu).
Nek se ima za svaki slučaj :D
Bolje da pitam na neovisnom forumu pa... zanima me jel ovo ćemu...? :) http://www.glazbeni-forum.com/oglasi/sh ... 879/cat/80
Svi ti paketi su u kurcu. Doduše, ako ti je to prva gitara i nisi pri parama - kupuj :)
sta ti ne sviras bubnjeve?
Ma nesviram... nema se para... starci mi ih sigurno nece kupit a dok ja skupim pare proc ce mi mladost i volja i onda sve ode u k...
Neg sam smi mislio kupiti neku el. gitaru pa kenjat po tome, a onda cemo poslje vidit sta cu dalje.
Mislio sam si uzet tako nešto jeftinije (1000kn +- par stotica). Bratić je za 1300kn u osijeku kupio takav neki set pa mi se to svidio pošto se zasad nemislim ozbiljnije bacit na gitaru.
A i tamo piše da takav set košta 1500kn a daje ga za 900 pa mi se to čini kao dobra prilika :roll:
Ili da uzmem neku gitaru za nekih ~1300 pa za početak spoim na komp dok neskupim za neko sitno pojačalo? (ako je to moguće a mislim da je...)
Kupi komplet.
Za tih 900 kn teško da najdeš bolje.
Ako ikako možeš, skupi još para. Ako ne možeš, kupi to, ali budi svjestan toga da ćeš za par mjeseci tražiti novu gitaru.
Zašto? Jel nešto neštima kod gitare ili...?
Šta ti preporučaš?
Pa da i skupi kojih 800 kn više opet će brzo tražiti novu gitaru jer sve te jeftine nisu nekaj ekstra ali za izdrkavanje dušu dale :D= Citat =:
Izvorno postao Insert
A i najjeftinije pojačalo bude ga koštalo bar 400-500 kn tak da je ovaj set mislim da odličan za startanje.
I odma možeš skupljati novce za kasnije da nekaj pristojnoga kupiš.
Po mojoj slobodnoj procjeni taj set je cist oke za svoju cijenu...
Pojacalo recimo da vrijedi nekih 200-300kn(bubam napamet)
A gitara sigurno nije toliko losa da ne vrijedi tih 600ak kunja..
Najeftinije 15Watno pojačalo košta 561kn u musicshopu (ko zna još kakav dobar shop?) tako da je gitara 339kn što mi je ukras čisto oK :D
Fala na savjetima :wink:
E i da, ako bi mi lik to slao poštom jel znate koliko bi me to trebalo izaći?
Da autom idem po nju mi se baš i neisplati jer je cestarina ušasno skupa :(
nekih 70-80kn....
Kalukator
Ako je pojacalo nekih 8-10kg a gitara 3-5kg onda...
Neznam jel se to mjeri po kilazi ili po onim mjerama tamo...