-
Re: Novosti iz Hardware svijeta!!!
= Citat =:
Izvorno postao bezimeni
I nisam dao više od 600 kn .
Proc je koštao 1030 kn...odbi pdv i i 300 kn koliko sam dobio za stari proc .Tak da sam i dalje od riječi :P . Pardon , mislio sam ovaj smajlić :fof: .
Bolji sam; Proc, matična i napajanje su me koštali oko 1600 Kn, grafu i memoriju dobio đabe; prodao staro za 500 Kn, PS2 koji sam dobio za kunu prodao za 600 Kn
te dodao 500 Kn i imam novi komp. Ko još od vas za 501 Kn može imati komp poput mog?
Još lovim i Asus HD 4830 za (nadam se) 400 Kn kad mi napajanje vrate s servisa... S jamstvom i svim popratnim, naravno.
U mene jednom neValja i više nikad (do iduću puta; tj nju samo ako đabe).
-
= Citat =:
Izvorno postao IGoR_2803
/
Ako sam reko potruditi onda sam mislio da mi je nešto draže pa bi radije volio da mi to piše u kucistu. :)
Manje draža stvar nije eliminirana :)
-
Evo malo o Intelu...
Pogledajte si video do kraja.
NVhxmQKQ ... r_embedded
In this video, Intel engineers from the Technology and Manufacturing Group and computer chip design and test teams show and tell how they helped create Westmere, the codename for the world’s first 32nm (Westmere) microprocesor. This multichip processor will be available in 2010, and will feature CPU, graphics, memory controller, Intel Hyper-Threading and Turbo Boost all on one package.
It's taken many years (and a $7 billion manufacturing investment) to get these Westmere chips onto silicon, with the Clarkdale (desktop) and Arrandale (notebook) lines expected to start showing up in over-sized cardboard boxes before the end of the year. What's next for 45nm chips, like those new Lynnfields? A slow fade to obsolescence, as they're likely to be the last of the breed. ;)
guru3d.com
-
-
-
Ili ovako :)
Detaljnije o GT300
http://www.bug.hr/_cache/ac67366d11a...9c08cbe989.jpg
Nvidia objavom detalja prije izdavanja kartica namjerava pomutiti AMD-ovo
slavlje predstavljanja 58x0 linije kartica, ali i pokazati Intelu kako imaju spreman odgovor
na Larrabee
Nvidia je napokon objavila ponešto tehničkih detalja oko nadolazećeg grafičkog čipa
znanom pod oznakom GT300. Kompanija interno procesor vodi pod kodnim nazivom
Fermi, a riječ je o hibridnom komadu silicija s karakteristikama GPU i CPU čipova.
Dakle, Fermi se sastoji od čak tri milijarde tranzistora, a rađen je u 40-nanometarskom
TSMC-jevom proizvodnom procesu. U najjačoj izvedbi posjeduje 512 shadera, koji se
po novome nazivaju CUDA jezgre. Te jezgre su podijeljene u grozdove (clustere), pri
čemu svaki od njih posjeduje 32 CUDA jezgre (ukupno 16 grozdova). Hibridni dio čipa se
odnosi na cache memoriju – GT300 ima na raspolaganju ukupno jedan megabajt L1 i
768 KB L2 cachea. Memorijska sabirnica je širine 384 bita (šest memorijskih kontrolera
širine 64 bita), a suhoparno nabrajanje karakteristika završava s ukupno do 6 GB grafičke
memorije GDDR5 tipa s podrškom za ECC.
Čip može izvršavati jednu cjelobrojnu instrukciju ili onu s pomičnim zarezom po niti
svakog takta, a barata i s 512 FMA operacija po taktu (single precision) ili 256
operacija dvostruke preciznosti. Iznenađenjima ovdje nije kraj, Fermi standardno
podržava DirectX 11, OpenCL, OpenGL 3.1, DirectCompute i OpenGL 3.2, ali nudi i
nativnu podršku za direktno izvršavanje C (CUDA), C++ i Fortran koda.
Direktna podrška za programske jezike bi uvelike mogla doprinijeti široj popularnosti
GPGPU aplikacija, dok sama hibridna arhitektura dokazuje Nvidijinu spremnost na Intelov
Larrabee. Više detalja o konkretnim modelima te performansama i cijenama možemo
očekivati u narednim tjednima.
Bug.hr
Edit:
Evo neke slike...
First photos of NVIDIA Fermi Tesla card
Some photo's of NVIDIA's upcoming Fermi Tesla card have been spotted on the web.
This particular model is the next-gen Tesla part, it's not intended for gamers but for super
computing. The aestehic build design should be the same though, have a peek.
http://www.guru3d.com/imageview.php?image=20507
http://www.guru3d.com/imageview.php?image=20508
http://images.bit-tech.net/news_imag...red/fermi1.jpg
http://images.bit-tech.net/news_imag...red/fermi2.jpg
-
1 dvi i jedan 8pin utor za napajanje...jel ja to dobro vidim???? :shock:
-
dobro vidiš.
i ne mogu se odlučit je li to dobro ili loše..
-
= Citat =:
Izvorno postao Gwin
dobro vidiš.
i ne mogu se odlučit je li to dobro ili loše..
meni to izgleda kao neka šala bar slika .. nešto tipa .. najgora plastika made in china :scared: :)
-
Skoro sve nove grafe izlaze sa jednim dvi priključkom te sa po jednim HDMI i VGA priključkom.Po meni idealna kombinacija tj. možda bi mogli kompletno izbaciti vga i staviti 2X DVI i 1X HDMI .
-
= Citat =:
Izvorno postao bezimeni
Skoro sve nove grafe izlaze sa jednim dvi priključkom te sa po jednim HDMI i VGA priključkom.Po meni idealna kombinacija tj. možda bi mogli kompletno izbaciti vga i staviti 2X DVI i 1X HDMI .
al tu nema ni hdmi ni vga...samo jedan dvi...lol
Šta ce ti vga kad imaš konvertore dvi to vga i obrnuto...
I sad vidi...imaš dva monitora koje bi spojio na dva DVI ulaza a imas jedan DVI....lool
-
ma to je vjerojatno neki injženjerski primjerak, u svakom slučaju daleko od finalne... jedva čekam da vidim što će nvidia pružiti... i naravno zbog pada cijena... :)
-
= Citat =:
Izvorno postao Doctor Freak
= Citat =:
Izvorno postao bezimeni
al tu nema ni hdmi ni vga...samo jedan dvi...lol
Šta ce ti vga kad imaš konvertore dvi to vga i obrnuto...
I sad vidi...imaš dva monitora koje bi spojio na dva DVI ulaza a imas jedan DVI....lool
pa jednostavno kupiš još jednu karticu potrošiš još toliko i imaš 2 monitora :)
-
-
Da razjasnim portove...
Ukratko, to je zato jer je to Tesla kartuša.
Pogledajte recimo stariju verziju, nije imala niti jedan DVI ili bilokakav VGA izlaz. Nemam pojma zašto je to tako, ni kako ta tesla funkcionira ali eto.
SLIKA
Lijepo vam gore piše.
"This particular model is the next-gen Tesla part, it's not intended for gamers but for super
computing."
A za kartuše za igranje, kaže...
"The aestehic build design should be the same though, have a peek."
-
= Citat =:
Izvorno postao marijanovic
Ne brini se, može se zaobići sa par modanih DLL-ova, a i možeš forsati 4x AA u catalistima, tako da nema beda. ;)
In your face nevidija...
-
-
Ma znam, nemože se editati...
Blesavo al eto...
Usput, ste vidjeli koliki će biti GPGPU od nVidije?
Brutalno veliki, tako da se već nagađa da neće biti dual GPU serije 3xx.
Osim ako pređu u 32nm proces, što je ludost, jer će imati previše škarta na wafferima,
a cijena bi mogla biti 10k kn kod nas.
Uz to, recimo da je jedna 280GTX (recimo najjača nVidijina single GPU kartica, karikiram) 90% brža od
jedne 5870HD, ali zato 250% skuplja od iste kartice, što je onda isplativije? 1x "380GTX" ili 2x 5870HD?
Kud jeftinije tud i vjerovatno brže... A i 5870x2 je već prikazana na slikama (jest da je velika kao prosječni
afrički ding-ding, ali koga briga dok šljaka, ionako je sramota staviti tu karticu u mini-tower).
-
= Citat =:
Izvorno postao Don Kihot
= Citat =:
Izvorno postao marijanovic
Ne brini se, može se zaobići sa par modanih DLL-ova, a i možeš forsati 4x AA u catalistima, tako da nema beda. ;)
In your face nevidija...
Cuh od jednog lika sto se malo više kuži u unreal engine da je taj engine napravljen tako da aliasinga gotovo da i nema, bez obzira na postavke. :roll:
-
-
ne vjeruj svemu sto procitas na netu :/
ali da,postoji mogucnost da je nvidia sve lažirala.
-
Bome da,fake je,nvidia potvrdila,lol,nece taj GT300 tako brzo.
Nvidia confirms
Fermi that was running PhysX at Jensen's GTC keynote was real but the one that we all took pictures of was a mock-up.
The real engineering sample card is full of dangling wires. Basically, it looks like an octopus of modules and wires and the top brass at Nvidia didn't want to give that thing to Jensen. This was confirmed today by a top Nvidia VP president class chap, but the same person did confirm that the card is real and that it does exist.
Charlie was surely right about this one here. The card that Jensen showed and we all pictured is not a working sample. Some key people at Nvidia have promised to show us the picture of the real one. Stay tuned.
Negdje sam pročitao da je taj physx bio pogonjen na g200 karticama samo neznam gdje.
-
-
= Citat =:
Izvorno postao Doctor Freak
ljepo .. al čudi me HG-spot propada pomalo i nigdje nema baš starih dobrih DFI-jevih ploča
-
-
= Citat =:
Izvorno postao Ivan_87
ljepo .. al čudi me HG-spot propada pomalo i nigdje nema baš starih dobrih DFI-jevih ploča
kakve veze ima hgspot sa dfi pločama??
-
dolazak prvog Xigmatekovog proizvoda.nadam se da ce uskoro kuleri doci
http://www.nabava.net/trazilica.php?q=X ... tra%C5%BEi
-
= Citat =:
Izvorno postao Gwin
= Citat =:
Izvorno postao Ivan_87
HG spot sam naveo jer se on nalazi u svim većim gradovima kao i links i ve-mil , a hg spot je uvjek imao more DFi-jevih ploča nažalost sad nemaju ništa
neki ljudi ne kupuju po web shopovima i nisu svi iz zagreba ..
nije zagreb centar svjeta ..
-
pa s obzirom da je ovlašteni DFI zastupnik tvrtka LOST, a njihov glavni prodavač je Nobilis Informatika, ne vidim kakve veze ima HGspot oko toga. HGspot je samo jedan od distributera
-
[quote=Ivan_87]
= Citat =:
Izvorno postao Gwin
= Citat =:
Izvorno postao "Ivan_87":x4jegcyy
HG spot sam naveo jer se on nalazi u svim većim gradovima kao i links i ve-mil , a hg spot je uvjek imao more DFi-jevih ploča nažalost sad nemaju ništa
neki ljudi ne kupuju po web shopovima i nisu svi iz zagreba ..
nije zagreb centar svjetaS..[/quote:x4jegcyy]
u hrvatskoj je...