Dogovoreno! :wink:
Printable View
Dogovoreno! :wink:
di si kupio? u replik artu? i kolko je koštalo? (nije da mislim kupit imam sad neke druge stvari)
Evo stranica da se ne mucis.
http://minishop.t-com.hr/replikart/FeaturedProducts.asp
ma znam.. več sam bio gledo u replik artu =D prije mjesec dva hadhafang je bio 1800kn ak se dobro sječam a anduril i glamdring 2k...
a prije negdje 2 godine kad sam to prvi put vidio nije uopče bilo hadhafanga več samo glamdring i anduril i bili su 3k kn, za još 2 godine možda sva tri mača budu ukupno koštala 3k kn :D
Kako bi si volio u sobu stavit Anduril ili Glamdring. :pray:
baš me zanima kak je to bit kaskader, sad na hobitu i ono za lotr, jer nije sve bilo cgi, ziher su mogli drpit neš, a osječaj je sigurno prejeben glumit u tako nečem... :pray:
inače sad sam se baš sjetio da je witchers steel sword čisti rip off andurila, još kad ima one runice sjaječe e :DD
Kako je tek biti kovač koji može recimo otić u garažu i napravit sebi neki velebni claymore....
= Citat =:
Izvorno postao Dreamer Deceiver
i neče neznam ko je tu glupost uopče čuo.inače koga zanima novosti o hobbitu predlažem da ovdje čita http://tolkien.hr/portal/S kako nebi opet čuli kakvu glupost sličnu ovoj.snimat če se 2 filma iako se razmatralo da se snime čak tri.
pogledaj par stranica unazad da ta vijest o 3 filma ima, 2 filma hobbit i bridge movie između hobita i lotra kolko sam skužio... kad to sve završe mogli bi ljepo djecu hurinovu ekranizirat, to bi bilo prejebeno..
ima li ikakvih novih vjesti o filmu?
meni se neda citat onu knjigu na eng ako je neko procito nek kaze odma kakva je :D
knjiga je odlična.preporuka..za informacije o filmu dao sam link jedno par postova iznad..
Friški intervju sa GDT
Jos pola godine, pa krece snimanje... :thumbs2:
To! :thumbs2:
to!
meni se neda to sve čitat može neko reč neke zanimljivosti iz intervjua?
wow...tek sam sad našo ovu temu...
inace procito sam sva njegova moguca i nemoguca djelaod silmarilliona do Narn i Chin Hurin
Detektivi sa TORn-a su se udruzili, i malo demistificirali misticnosti oko "Hobbita" :) :
--KLIK--
@Rang€r
U intervju se izmedju ostalog moglo naci informacija oko izgleda pauka iz Mirkwooda (nece imat puno dodirnih tocaka sa Shelobom, ali ce ipak imati jednaki creepy ugodjaj), izgledom Smauga sa kojim je GDT izgleda jako ponosan, te se govorilo o ugodjaju i atmosferi u Hobbitu (dogadjaji kod Trolišta, Hobbiton, itd)...Za kraj bi izdvojio i informaciju da se GDT preselio na Novi Zeland tako da je 24/7 na filmu!
@Gibble
Mae govannen, mellon...dobrodosao na temu čiče Tolkiena...
Saesa omentien lle...
jel ko jos procito narn i chin hurin?
Djecu Hurinovu? Jesam, imam i primjerak knjige..ali mi je draze citat englesku verziju. Zapravo, citav Silmarillion mi je drazi na engleskom...
da...postoje određena stilska sredstva koja se gube prijevodom na hrvatski pa i sama knjiga gubi čar...takođe dajem prednost engleskom u kako u čitanju tako i u pisanju (pisem fanfic za sve i svasta u slob vrijeme)
Kad ste već spomenuli hrvatska izdanja zna li se išta o Algoritmovom prevodu novog djela? Koliko se sjećam Hurinova djeca su bila dostupna na hrv. u veoma kratkom roku nakon izlaska engleske verzije dok o prevodu ove nove (legend of...) ni riječi.
ja imam djecu hurinovu i onak okej mi je prevedeno, mada ima par debilnosti al to se skuži(mrki vilenjak :pray: )
meni je najgluplje što svi prevode orke umjesto orkovi, jeboga sve, pa koje crne orke, nisu ženske il one ribe >.>
Hm...Prvi put čujem da netko prevode kao orke a ne orkovi ili orci...
E da,orke nisu ribe,nego kitovi,tj. sisavci :P
orke, to jest kitovi ubojice, su zapravo delfini, a zovu se tako jer ponekad ubijaju kitove :)
Zaposlio sam bio frenda iz Zagreba, da malo priupita u vezi toga...pogadjas, zasad nema nikakvih vijesti niti naznaka o skorom prijevodu "Sigurda"...= Citat =:
Izvorno postao Sgt. Bull
I sram mi je ovo priznat, ali ja jos uvijek nisam kupio tu knjigu... :oops:
Da nije šta bilo Crnkoviću, on je koliko se sjećam prevodio Trilogiju i Hobbita. Englesku verziju mi se ne da kupovati jerbo imam sva Tolkienova djela prevedena na hrvatski (imam fetiš na Algoritam i njihove fleši knjige sa tvrdim uvezom, prelijepim fontom i fantastičnom kvalitetom printa knjige) i još mi samo ova nedostaje. =(= Citat =:
Izvorno postao Gothmog
Zapravo mi je zanimljivo kako mi sada jedno pitanje ne izlazi iz glave. Frodo Baggins, Samwise, Aragorn a i dosta ostalih- ja im ne mogu naći niti jednu manu. Niti su ljubomorni, niti sebični, nisu makijavelistički nastrojeni, požrtvovni su, dali bi život za borbu protiv zla...sada se mislim da je nemoguće da je zapravo Aragorn čovjek i da je takav. Crni ili bijeli likovi-neki su takvi, dok su neki "sivi" poput recimo Boromira.
Al isto bi Frodo malo prstena, Aragorn bi kraljevstvo i Arwen, ma vidis da su sebicni
Što se tiče prstena, svi bi malo prstena jer on ima takav utjecaj na, well, sviju. =D
Inače da se requotam, možda ima nekih novosti.
= Citat =:
Kad ste već spomenuli hrvatska izdanja zna li se išta o Algoritmovom prevodu novog djela? Koliko se sjećam Hurinova djeca su bila dostupna na hrv. u veoma kratkom roku nakon izlaska engleske verzije dok o prevodu ove nove (legend of...) ni riječi.
Pa ne znam Durine...
Nisu bas tako crno-bijeli, kako se tebi cini...Aragorn se cijelo vrijeme muci sa svojim dilemama - da li ce i on pokleknut pred prstenom kao i Isildur, a ujedno se i ponosi i srami svoje loze...
Frodo vec od pocetka knjige ne pokazuje ravnodusnost prema prstenu...
Zapravo, jedini lik bez mane u svemu tome jest, priprosti Samwise Gamgee...
Ako cemo vec o tome raspravljati; mene je uvijek zanimalo zasto Sauron i Gandalf nisu ravnopravni protivnici, ako su obojica Maiari...
@Sgt. Bull
Iskreno, od zadnejg puta se nisam ni raspitao ima li pomaka oko prijevoda...ali sudeci prema Google rezultatima, ocito nema...
Da, ali nisu to baš nekakve "obične ljudske" mane. A opet Samwise je bez ikakvih mrlja...pomalo nerealno.= Citat =:
Pa ne znam Durine...
Nisu bas tako crno-bijeli, kako se tebi cini...Aragorn se cijelo vrijeme muci sa svojim dilemama - da li ce i on pokleknut pred prstenom kao i Isildur, a ujedno se i ponosi i srami svoje loze...
Frodo vec od pocetka knjige ne pokazuje ravnodusnost prema prstenu...
Zapravo, jedini lik bez mane u svemu tome jest, priprosti Samwise Gamgee...
Ako cemo vec o tome raspravljati; mene je uvijek zanimalo zasto Sauron i Gandalf nisu ravnopravni protivnici, ako su obojica Maiari...
Što se tiče Maiara, to je i mene zanimalo...čak niti ne toliko za Gandalfa već za Sarumana:
Baš, zašto je jedan Maiar snažniji od drugoga? Zašto se čak i Gandalf plašio Sarumana:= Citat =:
A Curunir 'Lan, Saruman Bijeli, odrodio se od svoje visoke dužnosti, postao ohol i nestrpljiv i zaljubljen u moć, te pokušao silom ostvariti svoju volju i istisnuti Saurona; ali taj mračni duh, snažniji od njega, ulovio ga je u stupicu.
Vjerojatno se u tome krije puno razloga:= Citat =:
Ali Olorin izjavi da je preslab za takvu zadaću, te da se plaši Saurona. Zatim Manwe kaže da je to razlog više da pođe...
Sauron je već jako dugo bio u Međuzemlju i bio je "učenik" Melkora, njegov prvi i najveći sluga. Melkor je pak bio i najveći i najstrahotniji od Valara i svoju moć je ulijevao u Saurona, isto kao i u sve ostale svoje mračne sluge pri čemu je on sam bivao sve slabiji. Stoga je Sauron već dobro upoznao moć i bivao je sve jači. Ostali Maiari koji nisu boravili u Međuzemlju nisu pravo niti upoznali prave opasnosti.
Iza Saurona leže tisućljeća opakih dijela, još od početaka i stvaranja svijeta, od Berena i Luthien kada se on prerušio u vuka, iz Drugog doba kada je porazio vilenjake u Eregionu i vodio ljuti boj sa Gil-galadom i Elendilom pa sada sve do trećeg doba. Maiari u Blaženom kraljevstvu nisu zapravo imali toliko "iskustva". To se i vidi zapravo već pri njihovom dolasku. Pri dolasku oni se tek upoznaju sa Međuzemljem, sa svojim tijelom od krvi i mesa i sa umorima ove zemlje. Stoga se u tome "dobu upoznavanja" ništa niti ne zna o njima-oni lutaju po zemlju učeči o običajima, ljudima, vilenjacima, strahovima i opasnostima. Dok se oni tek prilagođuju Sauron poput pauka već čeka. On je mračna mrlja, on je bio u Međuzemlju dok je Melkor sa Ungoliant pleo svoje mreže, on je bio tamo dok je Feanor umirao, smijao se dok je Numenor propadao. Njegovo pamćenje o važnim događajima seže na početke početaka dok je još pripadao Auleovom narodu, dok nitko od ljudi i vilenjaka nije niti postojao, dok se Elrondovo pamćenje može smatrati kao zrnce u odnosu na Sauronovo. Takva drevna moć jako vezana za svoje tijelo je naravno jača od bilo čega, on je toliko toga prošao da ga je rijetko što moglo iznenaditi.
I tolika pamet zapravo, kroz sva svoja stoljeća svoje zlobe nije mogla shvatiti da netko ne želi prsten, moć poput Sarumana-već želi slobodu i jednakost. U tome je Gandalf, "novopridošlica" u Međuzemlju bio jači od njega:
= Citat =:
A daleko odatle, kada je Frodo nataknuo Prsten na prst i ustvrdio da je prsten njegov, i to u Sammath Nauru, samom srcu njegova carstva, Sila se u Barad-duru uzdrmala i kula se zatresla od temelja do ponosne i okrutne krune. Gospodar tame iznenada ga je primijetio, a njegovo Oko probilo je sve sjene i bacilo pogled preko ravnice do vrata koje je sam bio načinio; pri blijesku koji ga je zasjenio, pojmio je svu veličinu svoje ludosti i napokon prozreo planove svojih neprijatelja. Gnjev mu plane pogubni plamenom, ali mu se strah digne poput golema, crna dima ne bi li ga ugušio, znao je da je u smrtnoj pogibli i da mu sudbina visi o niti.