Dosadan film, to mu je glavna boljka, iako je jako kratak brzo mi je posta naporan. Nisu me previše ni ova dvojica impresionirala, a trebali bi da mi film bude dobar, majka im je zato dosta bolja, al iopet daleko je to od dovoljnog da učini film vrjednim gledanja.
Film ima jedan od onih najgenijalnije razrađenih scenarija ikad, ostSu kombinaciji sa slikom je briljantan, Peter Sellers je bog, a zadnja scena je tvrdo transcendentalno sranje.
9.5/10
15-06-2012, 12:40
Sgt. Bull
Re: Koje ste filmove u zadnje vrijeme pogledali?
= Citat =:
Izvorno postao Dreamer Deceiver
michael mann i loša režija idu skupa?
Znam da je Mann, ali meni je jednostavno loše odrađeno.
OH MAJ GAD AJ HES MAJ OUN OPINIJON!
15-06-2012, 12:46
mortician
E, kad smo kod Manna, nisam gledao ni jedan njegov film osim onog novijeg Public Enemies kojeg sam ugasio na pola (živcirala me ona ne statična kamera lol) pa eto, od ovih naslova, na koji ide prva preporuka: Heat, Manhunter, The Insider, Collateral?
15-06-2012, 12:48
Sgt. Bull
Heat ti je prvi. Fenomenalan film. Nakon toga pogledaj The Insider i Collateral. Manhunter nisam gledao tako da ti nemrem ništa reći o njemu.
15-06-2012, 13:04
Duke of Earl
= Citat =:
Izvorno postao mortician
E, kad smo kod Manna, nisam gledao ni jedan njegov film osim onog novijeg Public Enemies kojeg sam ugasio na pola (živcirala me ona ne statična kamera lol) pa eto, od ovih naslova, na koji ide prva preporuka: Heat, Manhunter, The Insider, Collateral?
Hmm, mislim da mi je bila pogreška kad sam skinuo ovaj film u potrazi za nekim no-brainer akcijskim trilerom :) Na kraju ima iznimno zanimljive i razrađene likove uz par vrhunskih monologa/dijaloga, upakirano u besprijekoran tehnički dio sa blagom noir atmosferom. Jedina mana je vrlo očekivani holivudski kraj kojeg ipak malo izvlače zadnje riječi jednog od likova.
dobar je taj COllateral, ona scena u onom baru kad mora ubit onog Jazzistu, to mi je ostalo upečatljivo kao greška u filmu, dobo više kao neki blooper, prije neg kaj mu spraši metak u čelo se vidi mrlja na čelu :D kečap ili tako nešto :D
15-06-2012, 13:36
Duke of Earl
Neznam, nisam uopće primjetio, ali to je jedna od boljih scena u filmu. I mogao si staviti u spoiler tag.
EDIT: Evo sad sam si prevrtio film na kompu, i nema nikakvih mrlja na čelu prije pucnja.
15-06-2012, 15:21
Dreamer Deceiver
Meni je collateral jedan od najdražih filmova. Općenito je on izvršio veliki utjecaj na mene kao 14 godišnjaka koji bi se htio baviti pisanjem i režiranjem , kako likovima, njihovim dijalozima, tako i atmosferom kojom film odiše. Inače, ovo je jedna od najboljih Cruiseovih uloga. (napisao bi najbolja, ali nisam još pogledao Born on 4th of July tako da još ne mogu suditi)
15-06-2012, 15:23
Dreamer Deceiver
[quote=Sgt. Bull]
= Citat =:
Izvorno postao "Dreamer Deceiver":1h8e9812
michael mann i loša režija idu skupa?
Znam da je Mann, ali meni je jednostavno loše odrađeno.
OH MAJ GAD AJ HES MAJ OUN OPINIJON![/quote:1h8e9812]
Hej, hej, nisam ti ništa prigovorio :D
Nisam još pogledao film, ali poznavajući Manna on je poprilično jeben tehničar i pripovjedač, tako da mi je čudno da je usrao s nekim filmom. Budem pogledao i dao svoj sud :)
2\5 Loš film. Od režije, do kamere pa do samog scenarija. Užas. Blah.
Taj film je doslovno jedna od epizoda iz istoimene serije .Malo ju je razvukao i doradio .Onima koji su guštali u toj seriji u vrijeme kada je bila apsolutni hit, ovaj film je fina doza nostalgije .Tehnički odličan film ali na nivou obične epizode .Trebalo je to ispasti bolje , pogotovo od tog režisera.
15-06-2012, 18:42
Duke of Earl
Dobro si to sročio.
= Citat =:
Izvorno postao Dreamer Deceiver
Inače, ovo je jedna od najboljih Cruiseovih uloga. (napisao bi najbolja, ali nisam još pogledao Born on 4th of July tako da još ne mogu suditi)
Meni je do Collaterala Born on 4th of July bila njegova najbolja uloga, sad više nisam siguran :D
najbolja scena mi je scena pred nesreću, kad Foxx popizdi. I naravno, ona s vukom pa u pozadini počne Audioslave
15-06-2012, 20:33
šcer od SAVE BAĆIĆA
Odličan je Tomica.Čovjek praktički da i ne stari , ispuni ekran energijom bez problema .Vrhunski glumac , nije bez razloga preživio već nekoliko desetljeća na ekranu .
15-06-2012, 20:42
Aerial
CollateralSje prvi film kojeg sam gledao na svom DVD-u <3
Naravno, i bez sentimentalizma, film kao takav je jebeno remekdjelo. Sirova verzija Heata, čista egzistencijalna akcijska ekstravaganca.
Tko još snima ovakve stvari bez 13 jump cutova?:
Kad je ova stvar na kraju krenula, dok se Max i Annie vraćaju u zoru, a Vincent tamo leži mrtav kao "još jedan nitko i ništa", skoro sam mušku suzicu pustio.
Mda, spoiler, sry :P
15-06-2012, 20:46
Windwalker
Je, dobar je film.
15-06-2012, 20:48
šcer od SAVE BAĆIĆA
Kada smo kod Michael Manna onda se rijetko spominje The Last of the Mohicans .Meni njegov omiljeni film .Muzika je nevjerojatno jaka u tom filmu .
15-06-2012, 22:29
Dreamer Deceiver
ma vraga se rijetko spominje posljednji mohikanac, svaki put kad čujem njegovo ime čujemm za heat i mohikanca :D
16-06-2012, 12:18
mortician
Ok, Mohikanac bude prvi danas, a zatim na random Heat, Insider, Collaterall.
Meh, i pretpostavio sam da je ocjena na IMDB-u prenapuhana... Mislim, scenografija i režija su na razini, neupitan je trud, ali priča - dosta nekoherentno, vrluda, na momente dosadnjikava, a na kraju mi skroz u nekom krivom smjeru odlazi. Ista stvar i kod likova, fali ono nešto, da se povežeš sa njima na dubljoj razini - iskaču, pomalo plastični i nerealni su mi. Ne znam, jedan Slumdog Millionaire npr., je za razinu realnije i prizemljenije odradio cijeli taj aspekt sa klincima i njihovim odrastanjem u socijalnom beznađu. Isto tako što se tiče favela, života u njima te funkcioniranju istih, Tropa de Elite 1&2 filmovi mi to puno podrobnije i intrigantnije prikazuju.
Tako da.. za jedno gledanje je ok. Ali generalno, razočaran, puno veća bila očekivanja.
7/10
16-06-2012, 15:00
Sonic_Moronic
Animal Farm
Jako dobro urađen... do zadnjih 10 minuta. Da nema totalno nepotrebnog optimističnog kraja bila bi solidna adaptacija, ovako se gubi cijela poanta i težina zadnje scene u knjizi.
Neznam kako da komentiram ovaj film. Ocjena na imdb-u mu je 8.8 (znam da te ocjene nisu uvijek u skladu sa svačijim ukusima, ali bi recimo trebale biti okvirni pokazatelj kvalitete filma), film ima ogromnu bazu fanova koji se kunu da je ovo alfa i omega filmske industrije, svatko tko imalo voli sf - voli ovaj film.
NE.
Film je blago rečeno - dosadan. To što je dovršen 1977. godine nije nikakva izlika za dosadnu radnju, plitke dijaloge i općenito zamoran film. Soundtrack je repetitivan do bola i generičan (vjerojatno u ono doba nisu znali da postoje ostali instrumenti osim trube (kakve god da su bile u pitanju)). Ja stvarno ne kužim zbog čega je takav hajp oko ovog filma.
Ovo mi je prvo 'pravo' gledanje i stvarno sam se nadal da sam do sad propuštal odličan film. Nažalost - nisam.
Ostali dijelovi su, nadam se, bolji...
(spešl efekti su na razini i neke stvari si još uvijek ne mogu zamisliti da su izveli 75e/76e)
17-06-2012, 00:18
Deadwalker
Kamo ovaj svijet ide :(
17-06-2012, 00:22
Sgt. Bull
= Citat =:
Izvorno postao Deadwalker
Kamo ovaj svijet ide :(
U ***** ********
17-06-2012, 00:58
Windwalker
12 Angry Men
Eto, čini se da mi prastari crno-bijeli filmovi ipak mogu biti dobri.
Onaj stari je najbolji lik.
8/10
Neznam kako da komentiram ovaj film. Ocjena na imdb-u mu je 8.8 (znam da te ocjene nisu uvijek u skladu sa svačijim ukusima, ali bi recimo trebale biti okvirni pokazatelj kvalitete filma), film ima ogromnu bazu fanova koji se kunu da je ovo alfa i omega filmske industrije, svatko tko imalo voli sf - voli ovaj film.
NE.
Film je blago rečeno - dosadan. To što je dovršen 1977. godine nije nikakva izlika za dosadnu radnju, plitke dijaloge i općenito zamoran film. Soundtrack je repetitivan do bola i generičan (vjerojatno u ono doba nisu znali da postoje ostali instrumenti osim trube (kakve god da su bile u pitanju)). Ja stvarno ne kužim zbog čega je takav hajp oko ovog filma.
Ovo mi je prvo 'pravo' gledanje i stvarno sam se nadal da sam do sad propuštal odličan film. Nažalost - nisam.
Ostali dijelovi su, nadam se, bolji...
(spešl efekti su na razini i neke stvari si još uvijek ne mogu zamisliti da su izveli 75e/76e)
Hmm..pročitao hrpu hvalospjeva o ovom filmu, ali mene osobno nije uspio nešto impresionirati..film je dobar, no ničim posebno ne iskače..scenarij i radnja ok, zanimljivi do određene razine, režija prilično dobra, glumci ok, mada su mi likovi dosta površni pa teško da su se glumci i mogli nešto iskazati, glazba također ok...
7/10
17-06-2012, 12:59
Windwalker
Točno takvo je moje mišljenje za Godfather serijal.
17-06-2012, 13:17
MasaKrisT
Sherlock novi -8/10
City of god- od riječi do riječi što je mortician rekao
Kill Bill 1&2 10/10
Pulp Fiction 10/10
17-06-2012, 22:58
Windwalker
13 Assassins
Ok, izgleda da samurajski filmovi nisu za mene.
Taman pomislim kako će predosadnih prvih sat i pol spasiti zadnjih akcijskih sat vremena.
No, na pola akcije i ona postane zamorna, te sve završi bezveznim krajem.
Tako da, nategnutih 5/10.
U zadnje vrime mi odlično ide biranje filmova za pogledat, sve jedan bolji od drugoga, ovo je još jedan u nizu takvih koji su me posve iznenadili kvalitetom. Film počne nako malo neobično, ima tu "amatersku" kameru, i općenito taj neki dojam, al samo na prvu, jer kad dođe prva scena s dvoje glavih likova jednostavno znaš da će to biti jedan od boljih filmova koje si ikad pogleda. Odličan scenarij, briljantni glumci, tvoje glavnih su savršeni za svoje uloge, i još k tome vaki soundtrack, jedan od onih koji se jednostavno moraju pogledat.
10/10
19-06-2012, 00:47
Aerial
Hm, baciti ću pogled, treba mi neš sladunjavo za razbiti depru :D
19-06-2012, 00:50
Wizard
A ni ti onda ovo baš dobar izbor, ovo je više za past u depru :)
19-06-2012, 16:36
Windwalker
Robin Hood
Neznam zašto seru po ovom filmu, a sasvim je zabavan i zanimljiv.
Nije kao Gladijator niti to pokušava biti.
Nije ni kao ostali Robini, već neki paralelni svemir.
Ima gluposti tu i tamo (kao ona djeca i ženska na bojnom polju pri kraju), ali ipak je dobar film.
8/10
Vrlo dobra romantična komedija, vrjedna gledanja. Odlični su glumci, i to je zapravo ode i najvažnije, jer stvarno svo troje glavih su super u svojim ulogama. Ostali aspekti filma su solidni, al nije to niti neki ekstra zanimljivi scenarij, nit ima briljantni soundtrack, ali ima ono nešto što čini ovakve filmove zabavnim, i znaš da si uživa u njemu.
Vrlo zanimljiv film, film o ovisniku o seksu kojeg Michael Fassbender tako dobro glumi, te odnosu njega i njegove sestre, koju jednako dobro, ako ne i bolje utjelovljuje Carey Mulligan, koja mi je postala jedna od dražih mladih glumica kroz ovih par njenih filmova šta sam pogleda u zadnjih par tjedana. Na trenutke film zađe malo previše u softcore vode, šta je nako malo dosadno na trenutke. Nije film bez mane, ali je vrlo dobar i zanimljiv, te ima dvoje odličnih glumaca u glavnim ulogama, i svakako ga preporučan.
8/10
20-06-2012, 17:59
Duke of Earl
Moram si taj Shame pogledat, HungerSod istog redatelja mi je jedan od najdražih filmova.