"Ne moze" se pise odvojeno
Printable View
"Ne moze" se pise odvojeno
I mi wowimo tebe, MWA :* <3= Citat =:
Izvorno postao KingMortal
Jep odlična je, od A. C. Clarka Odiseja jel. Dok ju pročitaš, definitivno potpuniji doživljaj i bolje razumijevanje filma. Pogotovo jer se točno razjasne neki detalji, npr. paradoks HAL9000 računala (tj. kaj ga je navelo na onakve odluke) i jasno knjiga je, detaljniji opisi, pogotovo one zadnje scene.= Citat =:
Izvorno postao Duke of Earl
Nastavke nisam čitao, u planu je!
Ček, ima neki svojevrsni sequel na film, 2010.
Ali ozbiljno sam skeptičan oko toga.
Due Date
10/10
koja komedija :DDDD
u top 10 sigurno :D
Ja shvaćam da je "2001." bitan film u povijesti filmske industrije (mrzim riječ kinematografija), ali ne mogu progledati kroz prste nekakvim dozlaboga nepotrebno dugim scenama. A ima ih na stotine. I nije riječ o izražavanju, ni o stvaranju tenzije, ni o stvaranju misteriozne atmosfere (jer sve te stvari shvatitie u prvih 5 sekunda scene), nego, očigledno, samo da se produži metražnost filma.
Primjer 1 - scena u kojoj čovjekoliki majmuni idu na spavanje. Ta scena traje oko minutu. U toj sceni *majmuni spavaju*.
Zašto, *zašto* je potrebno 60 sekundi gledati u 5 majmuna koji spavaju bez ijednog zvučnog efekta? Jel se moglo to pokazati u 10 sekundi?
Primjer 2 - scena u kojoj Bowman gleda poruku obitelji na TV dok leži na nekakvom krevetu. Bowman se ne miče, ništa se ne miče na toj sceni osim ljudi na ekranu. Nitko ništa ne govori osim tih ljudi na ekranu. A opet, sve što mi vidimo je Bowmanovo polugolo tijelo 2 minute dok slušamo što mu starci govore.
Takve stvari u filmu me izluđuju.
Priznajem filmu sve zasluge vezane za filozofiju, tehnologiju, semiotiku, bla bla... Ali to katastrofalno forsiranje dugometražnosti doslovno dovlači film na rub samoironije kojom Kubrick govori "Ovaj film je moj monolit, tako je sofisticiran da postaje destruktivan" :(
Ashes and Snow
http://img111.imageshack.us/img111/3...ndsnow2tu9.jpg
= Citat =:
Ashes and Snow, a film by Gregory Colbert, uses both still and movie cameras to explore extraordinary interactions between humans and animals. The 60-minute feature is a poetic narrative rather than a documentary. It aims to lift the natural and artificial barriers between humans and other species, dissolving the distance that exists between them.
S obzirom da mi je 12 Angry Men jedan od najdražih filmova, ovo obavezno moram pogledati.= Citat =:
Čitao sam ja knjigu (a film recimo još nisam gledao) i meni osobno jedna od najdražih.= Citat =:
Što se tiče nastavaka - nisam ih čitao pošto me nekako strah da se ne razočaram.
No možda ih jednog dana pročitam.
Ispadaš blentavo. Prekini na vrijeme.= Citat =:
Izvorno postao KingMortal
the spiderwick chronicles
bezveze.
dječiji film.
Due date
dobra komedija :D
Inače ta scena prikazuje Bowmana kao robota, "alat" ako tako hoćeš. Inače bi normalna reakcija kada vidiš roditelje bila sreća, osmijeh, bilo kakva emocija (posebno ako je još uključen i rođendan). Kod Bowmana toga nema, stavlja hranu (gorivo) u sebe i nastavlja s radom.= Citat =:
Izvorno postao Aerial_51
Čak i kada spašava Heywooda ne prikazuje gotovo nikakve emocije...
E to mi je baš bilo čudno, čovjek je totalno hladan s obzirom na okolnosti.
Svi su.
Osim Hala za kojeg bi se moglo reci da pokazuje vise ljudskosti nego ljudi u filmu.
Ta ali i ostale scene sa majmunima traju toliko dugo da bi se naviknuo na tipican dan u zivotu majmuna/ranog covjeka i da bi vidio koliko je pojava monolita promjenila njihov zivot.= Citat =:
Primjer 1 - scena u kojoj čovjekoliki majmuni idu na spavanje. Ta scena traje oko minutu. U toj sceni *majmuni spavaju*.
Zašto, *zašto* je potrebno 60 sekundi gledati u 5 majmuna koji spavaju bez ijednog zvučnog efekta? Jel se moglo to pokazati u 10 sekundi?
Lik je stavio 5 minuta crnog ekrana u film
5 minuta
Ne znam, ono...
Istina, totalno sam zabezeknuo dok sam gledao film..... Štogod, film mi je zakon, ali samo vizualno (jbt takvi efekti za 68. godinu :o), ali pričom nije nešto super-fantastičan..... No opet, vrijedi pogledat film....= Citat =:
Izvorno postao Kid A
I neke majmune , ne znam stvarno :?= Citat =:
Izvorno postao Kid A
Priča u 2001. Odiseji u svemiru loša?
Prica je odlicna, samo da mi mozak nije na trenutke prokuhao od nekih nepotrebno dugih scena
Uopće ne želim pogledati taj flash, što je jako zanimljivo, inače ne bih odbio pročitati poantu iza nekog filma, ali mislim da ću radije ostaviti otvorenu zagonetku.
Nije loša, odlična, al ne nešto super-fantastična.... Mada mi se svidio scenario..... Al efekti... Uf...= Citat =:
Izvorno postao Maloki
Ne glupiraj se, ionako se sve što je u tom flashu lagano da išćitati iz filma, a vjerojatno je savršeno objašnjeno u knjizi.= Citat =:
Izvorno postao Sonic_Moronic
Ne glupiram se, kad to pogledam zaboravit ću na film, ovako ću razmišljati još tjednima, uvijek je tako. :(
Daj mi onda primjer superfantastične priče.= Citat =:
Izvorno postao Nee Joe
Twilight bilokoji.
Transformers 2
Gumus.
Najbolje godine.