Svirao klarinet...sad skuplja prasinu u ormaru vec 5 godina XD
Printable View
Svirao klarinet...sad skuplja prasinu u ormaru vec 5 godina XD
lorlon šta ti sviraš na kraju bass il el gitaru? :S
inače ja sam sad zapeo za onaj solo iz november raina, ima da padne do preksutra, kasnije bi mogo još paranoid solo, cant stop rješit refren, charlie isto refren, whole lotta love... ove praznike ću bit zaposlen, onda na ljeto paradise city kraj odradit, jer mi jednostavno fali skilla da ga sad idem učit...
Ne znam kako to dosad nisi skonto= Citat =:
Izvorno postao Rang€r
Sviram gitaru da, već sam vješo slike Jacksona svog i pokazo jedan video bio al njega više nećete vidjeti jer je to sa starom pilom svirano i to sam sviro godinu dana tamo na toj snimci tako da je razlika s ovim danas kako sviram nebo i zemlja
paranoid solo je gg, nib je jos bolji.= Citat =:
Izvorno postao Rang€r
Evo opet se malo uvatih gitare, nisam svirao jedno mjesec dana jerbo mi je pukla prva žica, a kako moram kupiti cijeli set jer su i ove ostale u kurcu, pa mi se ne isplati kupovat samo jednu zicu, sviram sa pet žica (besparica jelte). I tako sam skinuo jucer Master of Puppets koji je iznenadjujuce jednostavan za skinuti, čak sam i ''skuzio fintu'' jer MoP sam po sebi nije tezak, ali je prilicno brz(I moraš pazit da ti 6 žica ne ostaje zujat, što je ispalo najveci problem, jer je to prilicno tesko kontrolirat u toj brzini), tako da sam ga jucer sviro sporo i skinuo sam ga cijelog, i onda sam ga cijeli dan ubrzavo.
Danas sam ga probao svirat uz pratnju Metallice :), i samo sam malo sporiji od Jamesa, a i naucio sam kontrolirat 6 žicu, čak sam i naučio kako dobit onaj đž, đž, đž zvuk od Metallice, ako znate o cemu pricam. Jos budem vjezbo danas i mislim da je to to....
= Citat =:
Izvorno postao Feanor
To znači da nisi sviro solo i da pod "dž dž dž" podrazumjevaš paml muting koji je zapravo sasvim normalan zvuk svih?
Istina za solo, a palm muting kod jako brzih stvari ipak zahtijeva neki skill, jer sam do sad uvijek mislio da oni imaju neki efekt na pedali za to jerbo sam mislio da je nemoguce to savladat pri toj brzini, ali izgleda da je ipak moguce... :D= Citat =:
Izvorno postao LorlonWarrior
Evo već poduže sviram gitaru, ali tek sam se bacio u svijet efekata :D
Kako se dobije onako kričav, visok zvuk kod solaža.
npr. Tu noc kad si se udavala, početak solaže, kako Kex dobije one kričave visoke note?Nekakav efekt ili šta?
to su ti pinch harmonicsi... uglavnom, kad trznes zicu trzalicom, u isto vrijeme dodirni zicu palcem, znaci da u isto vrijeme zicu dodiruju palac i trzalica, i trebao bi dobiti takav zvuk... evo tutorial zFSgY8Be6Bw
Trebao bih preporuku nekog drum machine softvera. Nikako da nađem nešto pametno.
Drum Machine?
Možda nekaj poput Guitar Proa + onaj RSE pack?
EZ drummer :)= Citat =:
Izvorno postao Insert
Upravo to= Citat =:
Izvorno postao McPingvin_v2.0
+ toplo preporučujem Reason s Reason Drum Kits Refillom ako imaš živaca i vremena :D
= Citat =:
Izvorno postao El Klinjo
je je, to je to :D
Uspilo mi je par puta dobit takav ton, ali trebati će sati navježbavanja :D
Moram se samo zaletiti po kraće trzalice jer su ove moje prevelike.
tnx na odgovoru :thumbs2:
nema na cemu :D a u pravu si, treba puno vjezbe da naucis da bez greske radis pincheve :D
http://bandwagonperth.co.uk/site/com...d4017d3d46.jpg
BOSS DS-1
ima ko kakva iskustva sa ovom pedalom? koliko cujem/citam pedala je gg pa planiram skoknut u narednih par dana po nju u music shop. also, ako je netko kupovo nek posta cijenu (iako pretpostavljam da je negdje oko 350 kn, ako nije, ima na njuskalu frajer sta prodaje po 300). I imam 10w kucno pojacalo KUSTOM DART FX10 (vgg pojacalo, skroz zadovoljan) i gitaru ENCORE KC3 (lolz gitara je jeftina kopija stratocastera al pwna po saundu;D), i procitao bas review frajera sa istim pojacalom kaze da je gg spoj tog pojacala i ds-1 pedale pa ae, al ak neko ima neke prijedloge, moljem da kaze.
Isuse kako bode u oči ovo kaj je input s desne a output s lijeve strane.
Meni je to normalno :)
ta papa je super, osim ako ne mislis svirati neki death metal :D nema bas previse jaku distorziju, ali je meni dobro posluzila. kasnije sam se ipak odlucio za boss-ovu metalcore papu, koja je skuplja, ali dosta bolja... ja sam platio ds-1 papu oko 180 maraka, ali to je bilo prije neke 2 godine...= Citat =:
Izvorno postao TeraBajt
ma sabati, metalika, iron maiden, acdc i tak to, posluzice:D
Yup, to je to, hvala.= Citat =:
GP sa RSE i dalje ima techno bubnjeve.
BOSS DS-1 u gibson shopu u novom zagrebu i musicshopno1 u gorici 500 kuna, gitarski centar prodaje za 400 al nema ih vise, pa sam se odlucio za polovni od frajera sa njuskala, 300 kuna, sutra po njeg i gg.
http://www.musiconmypc.co.uk/hosa-track ... p-673.html
http://www.musiconmypc.co.uk/images/...USQ110_med.jpg
Oj, ima di ovog malog govna kod nas za nabaviti? Znači 1/4' s jedne strane i USB s druge.
I zakaj je to tak skupo?
Zanimljiva stvarčica pošto kvaliteta ne ovisi o zvučnoj kartici.
Zato jer to ima hrpu elektronike koja nije na slici... To ti je jedna zvučna kartica, zapravo :)
kupio bossa, rula, zujanja ni nema skoro a imam single coil magnete na dzitri:D
:o= Citat =:
Kvragu s tim, imam tu neku PCI Vulgaris karticu za 50 kn a dam se kladiti da bi se prek nje čulo ko v košnici.
Kak su onda v taj 1 x 0.5 cm prostor nagurali nekaj kaj ima bolji zvuk. Stoopid teknolođies!
edit:
= Citat =:
Izvorno postao Terabajt
?
Ne bude, samo ti trebaju dobri konektori i dobar prijelaz da spojiš u komp.= Citat =:
Izvorno postao Wishmaster
www.myspace.com/paranojciS(moj bivši bend) - sve snimano na taj način. Gitara/bass/mikrofon u miksetu pa u komp. Ona je vjerojatno smanjila šum nešto, ali sigurno je dovoljno za to što trebaš :)
Stavil sam jer je bilo na dnu prethodne.. :roll:= Citat =:
Izvorno postao TeraBajt
Prije sam probal malo snimati prek integrisane, zvuk je dobar kao zvuk ali kad se malo pojača onda je šum jako primjetan.= Citat =:
Jučer probal malo s mikrofonom ali sve mi se čini da mi driveri nekaj zezaju ili sam postavke loše postavil jer je jako loše snimil (prvo se normalno čuje i onda jednostavno ko da registrira samo nekih 20% zvuka i to tak dugo dok se ne prebacim na drugu žicu ili nekaj).
Inače mi je prije s mikrofonom fenomenalno snimil i čulo se gotovo identično kao kad slušam ovak uživo.
Brige, brige...
Zato jer ima digitalno-analogni konverter u tom kablu, daleko od svih radiomagnetskih ometanja koje ometaju signal u tvojoj zvučnoj kartici koja isto na sebi ima taj konverter, ali čija svrha baš i nije snimanje visoke kvalitete. Jeftinija pretpojačala počinju od nekih 500-600kn i najčešće nude 2 1/4" ulaza i barem jedan mic input, tak da se to puno više isplati uzeti za snimanje.= Citat =:
@Pingvin: zato i je takva kvaliteta :>
Kaj, i ti ćeš papat soju na mom roštilju?= Citat =:
Izvorno postao Neven <R>
Rešeno.
aha thx:D= Citat =:
Ja sam nedavno uzeo Boss SD-1 Overdrive pedalu, isto sve riječi pohvale, pedala je odlična, pogotovo za tu cijenu.
kolko si platio?
El mi moze netko objasnit kak se stima gitara na gutar rigu 4?
Trazim neki guide.. al nema nigdje nist :(
Nemora bit guitar rig, moze i neki drugi tuner(osim onog AP, tog koristim vec dugo i cini mi se nekak shity XD)
edit: i, da, planiram kupit nove pickupove sad u petom mjesecu, mislim da ce bit EMGovi :D
Probaj In Tune.= Citat =:
Izvorno postao blood4me
http://www.musicmasterworks.com/tuning_software.html
Zapičiš kabel v zvučnu ili prek mikrofona (staviš blizu pojačala) i kad okineš žicu onda ti točno pokaže frekvenciju (grafički iscrtava) tak da znaš na čemu si (obavezno stavi da ti bude grafički prikaz a ne onaj 'gauge').
Skini si demo pa probaj..
Hvala, tocno tako nesto sam i trazio :)
= Citat =:
Izvorno postao TeraBajt
Mislim da je bila oko 450, nisam ziher.
Mah, ja imam digitalni tuner i na procesoru i na kojekakvim softverčićima. Al vjeruj mi kad ti kažem da znaju fejlati ti digitalni picopevci, pogotovo kad naštimavaš lower e žicu. Tako da se ja oduvijek koristim sluhom kad mogu i mogu sa sigurnošću tvrditi da jedno 99% precizno naštimam svog Đeksu ^^= Citat =:
Izvorno postao blood4me
Enivejs u zadnje vrijeme nekako ko da mi prsti lete hmm. Vjerojatno zato jer je malo zatoplilo pa mi se ne grče više od zime. Ali boli me, ne žalim se :D
Ma i ja onak po sluhu dost puta znam nastimat, al sad sam preso sa devetki na dvanaestice(stari krive kupio pa da ih ne bacam :S) i nekak mi cudno sve xD