:))))))))))))= Citat =:
Izvorno postao loo
O ima. O itekako ima^^
Printable View
:))))))))))))= Citat =:
Izvorno postao loo
O ima. O itekako ima^^
Onda tu nema budočnosti za mene :P= Citat =:
Izvorno postao str1k3r
O nema, itekako nema -.-
Vidio sam što rade iz matematike u strukovnim školama i šta radimo mi. Nema nikakve dvojbe da je naša teža.
@Strmi:
Malo je pretjerao, ali stvar je u tome da se u svim strukovnima uči, vid' vraga, STRUKA (teoretski dio barem, praksa redovito suxxa) tako da ako ne naučiš ono što ti je osnovno znanje tvoje profesije na kraju nećeš znati raditi svoj posao.
Gle, uzmi to sa zadrškom ok? Ajmo ovako: ako te nešto zbilja zanima i interesira, nema tog boga koji bi te spriječio da to ne savladaš. Barem je tako u mom slučaju ^^= Citat =:
Izvorno postao Strmi
Nemoj. Nemoj molim te, razvio sam komplekse od svoje prakse =(= Citat =:
Izvorno postao Arbiter of Change
Ne znam koje si to strukovne škole ti gledao, ali nema šanse da je vama ti predmeti teži. Čak i da su na istoj razini, tehničke škole osim toga imaju i elektrotehniku, tehničku mehaniku i slične predmete. Ukratko, ako ti matematika i fizika ne idu- najebao si.= Citat =:
Izvorno postao loo
Za matematiku još da, ali za fiziku se nikako ne slažem. Naša je bila totalna zajebancija i većina satova nam je prošla uzalud.= Citat =:
Izvorno postao loo
upravo to,matematika i fizika mozda jesu malo lakse u strukovnima od matematiče gimnazije ali uz to imaš i elektrotehniku koja po težinni nadilazi obadva predmeta zajedno :)= Citat =:
Izvorno postao PR3DAT0R
Ja imam više sati matematike nego matematička gimnazija, tako barem kaže moja profa. i razrednica, i ravnateljica ... itd.
^^
Osim toga, negdje u bespućima foruma se skriva tema o školama, bolje da tamo postamo^^
A nama sad nastavnica reče dvije riječi i onda na da vježbu od kilometar ipo.= Citat =:
Izvorno postao cham3leon
Vau. Vježba od kilometar ipo. Pa to je prelagano. Ne moraš uopće razmišljat. Samo automatski rješavaš neke glupe lagane zadatke. U srednjoj je jedan zatak kilometar ipo. Pišeš zadaćnicu 2 sata i imaš 5 zadataka...
Kako možete reć da strukovne škole imaju težu matematiku i fiziku od MATEMATIČKE gimnazije? Pa pričate sranja. Matematička gimnazija se temelji na prirodoslovnim predmetima (prvenstveno na matematici i fizici) i ima najteži program za ta 2 predmeta -.-
Za strukovne predmete neznam i ne zanima me.
Meni se čini da će meni srednja donjeti više patnje i suza nego osnovna :shock:
Nije istina. Ja sam išao u tehničku školu, nisam praktički ništa učio i upao sam bez plaćanja na faks. Frend iz razreda isto, s tim da je on prolazio s 5, a ja sam samo 4. razred imao petaka. S gimnazijom će ti možda biti lakše upast na faks, ali prolazit na tehničkim fakultetima će ti biti puno lakše nakon završene tehničke srednje škole :)= Citat =:
Izvorno postao loo
Al' te gimnazija pripremi na to da moraš puno učit. I imaš još 4 godine da se odlučiš na koji ćeš faks odnosno s čime ćeš se bavit u dogledno vrijeme...
lol,tvrdis da matematička gimnazija ima najtežu matematiku a odma ispod si napisao da za strukovne neznas i ne zanima te.= Citat =:
Izvorno postao loo
a kod strukovnnih zanimanja kao ne trebas ucit,ja trenutno ubijam od ucenja zbog razih testova,lako je naucit nesto dok se sastoji sammo od lakoshvatljive teorije,ali dok nesto trebas skuzit i razumijet da prođeš tu nastaje problem.= Citat =:
Izvorno postao loo
Napisao sam da za strukovne PREDMETE neznam. Ali znam da su matematika i fizika u matematičkoj gimnaziji teže od matematike i gimnazije u strukovnim školama.
McPingvin je napiso da nije ništa učio u srednjoj...
Matematika i fizika, kao takvi možda jesu, ne znam 100% jer eto, ne idem u gimnaziju. No kad imaš predmete poput Elektronike, ili izučavaš posebnu granu fizike, u mom slučaju je to statika, vjeruj mi, to je teže od oba predmeta zajedno.
= Citat =:
Izvorno postao McPingvin_v2.0
Prepostavljam da nisi upisao FER?
sad sam very sad :cry:
Oke, čak i da jesi u pravu, i da nama matematika jest lakša [a nije], zakurac ti to što je sam predmet lakši, kad su drugi predmeti, koji koriste matematiku, ubibože. Matematike nije sama sebi svrha, matematika je alat za druge stvari... I sad, ti imaš lijepo jedan predmet poput elektrotehnike, koji kombinira tonu formula iz fizike, te često još i neke dodatne, sa par tona čistog računanja iz matematike... U biti, evo jedan nedavni primjer, s kompleksnim brojevima smo u elektrotehnici računali dobar mjesec dana prije nego što smo ih uopće spomenuli u matematici, i to sve u kontekstu kombiniranih RLC spojeva [otpor-induktivitet-kondenzator], to jest kompleksog prikaza njihove vodljivosti, ukupnog otpora, snage, struje i tako dalje. Ne moram ni spominjati da smo iz fizike tek prošli tjedan počeli učiti kondenzatore, a induktivitete [iliti zavojnice]Sjoš nismo ni spomenuli...= Citat =:
Izvorno postao loo
Ili pak tehnička mehanika i finomehanika, o kojima uopće ne želim razmišljati, jer me odmah zaboli glava... Recimo samo da bi mogao uzeti neki zamišljeni broj koji predstavlja težinu fizike, kubirati ga par puta, i možda bi dobio broj koji predstavlja težinu mehanike... :P
Jesus :shock: a meni je wrhunac elektronike kad uštekam mob u utičnicu vi niste normalni što ste to upisali
Sad ti to sve zvuči prekomplicirano, ali zato ideš u školu, da naučiš to, i da ti to objasne. Kad kužiš strukturu toga što radiš i nije toliko teško. Opsežno da.= Citat =:
Izvorno postao Strmi
:)
Ti možda imaš tešku matematiku i fiziku, ali mi ju primjenjujemo na puno težim stvarima od onog što vi učite. Ja sam u 2. srednje radio jebene sustave istosmjerne struje uz pomoć trigonometrijskog zapisa kompleksnog broja. Reci mi, molim te, u kom razredu si TI radio trig. zapis?= Citat =:
Izvorno postao loo
To što JA nisam učio u srednjoj ne znači da nisam ništa znao. Au contraire, znao sam jako puno mnogo (™ by Hansi), ali moj stil učenja je pratiti nastavu i aktivno sudjelovati u istoj, a doma visi ti za kompom. Moja inteligencija i ljenost u vječnoj borbi za prevlast, nešto tipa Jing i Jang.
Ne, TVZ, informatika, iako bi i na FER upao bez plaćanja. Osim toga, jedan (bivši) član ovog foruma je završio matematičku gimnaziju s finom četvorkom pa je daleko od briljantnog studenta na FER-u, dok njegov kolega (tehničar, mind you) iz Osijeka dobiva, ako ništa više, prolazne ocjene. Sve te prekrasnoće tipa Osnove elektrotehnike, Mjerenja u elektrotehnici, Digitalna elektronika… Sam već odslušao u srednjoj i imam temelj za dalje. Matematika i fizika su dva predmeta, a njihov program ne ide toliko u širinu i visinu da bi ga moj tehničarski mozak mogao samo gledati i čeznutljivo misliti o dvojci.= Citat =:
Izvorno postao Nodakim
to sam ja mislio za fiziku al ipak ne ide već samdobio prvi kont asa :D
@Strmi
Ovo što sam napisao nije ništa, sada prelazimo na električne mreže... :)
No, please NOOOOOOOOOO!!!!!!!!!! :shock:
----!!OSOBNO MIŠLJENJE ALERT!!----
Idem u prirodoslovno-matematičku (petu) gimnaziju i matematika je onak... normalna... ništa preteško, samo treba malo misliti. Da. Misliti. A to je teško. :toilet:
Ali fizika... jooj... Preteška je... Tu ne pomaže ni kad razmišljaš. Treba nešto više od toga.
----!!OSOBNO MIŠLJENJE ALERT END!!----
misliti... to mi nikad nije bila jača strana
ja radim mreže istosmjernih struja,7 metoda,radiili smo prve tri,ni jednnu ne kuzim :(
To ti je sve prirodno :D