-
Re: Novosti iz Hardware svijeta!!!
Danas je neki standard po jedan hdmi , dvi i vga port.Skoro sve nove grafe imaju takve izlaze .Mislim da nebu puno razlike i sa novom serijom s time da bi mogli početi ubacivati i displayport zbog spajanja monitora u seriju .Ova na slici ima i takav port ....meni je bitan dvi zbog monitora i nativni hdmi zbog telke ( to me i razveselilo na mojoj trenutnoj grafi ) .
http://www.imagesforme.com/out.php/t685540_114a.jpg
-
Ja uskoro ako Bog da iznad monitora ugadjujem LCD pa igram iz kreveta. HDMI izlaz je kriv za sve... :D
-
= Citat =:
Izvorno postao Constantine
= Citat =:
Nespamaj. Vec smo puta rekli 20og-25og :wink:
Inace cini se da je proslo vrjeme AMD best buy. Intel je poceo furati niske frekfencije a AMD visoke. Nekako se sve preokrece.
I prošlo je ljeto a moja zvjer u iscekivanju nove grafe vise nije nesto najace :(
-
= Citat =:
Izvorno postao Ivan_87
EDIT : i da pitam imali ko PROLIMATECH Megahalems cooler po testovima je bolji od true120ex a jeftiniji je ?
Gdje se kod nas Megahalems moze kupiti?
-
Rider radis grozotu.Ulozio si pare na nesto novo i bolje i nisi imao dovoljno za sve u kompletu.
Dok ti nabavis sve kako hoces vec ti bude sve banana.
Istu stvar sam i ja radio dok sam se tek poceo bavit hardwerom...ne valja ti to...
-
-
= Citat =:
20-25-og kojeg mjeseca?
septembra...
-
= Citat =:
Izvorno postao IGoR_2803
= Citat =:
20-25-og kojeg mjeseca?
septembra...
:O
super,a GT300?
-
= Citat =:
Izvorno postao Yakuzas
= Citat =:
Izvorno postao Ivan_87
EDIT : i da pitam imali ko PROLIMATECH Megahalems cooler po testovima je bolji od true120ex a jeftiniji je ?
Gdje se kod nas Megahalems moze kupiti?
http://www.links.hr/index.php?naziv=Coo ... 50.907.046Sal neznam dal ide na nove intelove sockete
savršenstvo :)
-
-
= Citat =:
Izvorno postao Doctor Freak
Rider radis grozotu.Ulozio si pare na nesto novo i bolje i nisi imao dovoljno za sve u kompletu.
Istu stvar sam i ja radio dok sam se tek poceo bavit hardwerom...ne valja ti to...
Pricas gluposti IMHO...
Taj njegov proc je rame uz rame s novim Core i5, a ploca koju ima je super bas kao i memorija koju je uzeo. Nacin na koji je RIDER32 nadogradio konfu ujedno je i najbolji. Ovako ima vremena svaku komponentu birati bez zurbe dok ne nadje ono sto zeli. Jedino nadogradnju procesora, ploce i memorije bi trebalo napraviti u kompletu (kao sto je on i napravio), jer cine osnovu stroja koju planira koristiti i ne rade jedno bez drugog. Lako je kasnije puknuti gore novi disk, grafu i ili napajanje, te eventualno kejs i optiku ako bude potrebno.
Pao si mi u ocima frende, a mislio sam da si razuman covjek. Sto ti se desilo?
-
super .. onda je on moj izbor :thumbs2: čini mi se mrvicu bolji od thermalright-a 120ex
@amd ako nisi zaposlen ili ovisis o nekome što se novca tiče onda kad je prilika bolje je kupit sve u kompletu nego par jačih konponenti no kad imaš posao npr ili dobivaš neke mjesečne prihode onda može bit bolje kupit prvo par jačih konponenti pa kasnije te konponente koje ti fale
-
= Citat =:
Izvorno postao Ivan_87
super .. onda je on moj izbor :thumbs2: čini mi se mrvicu bolji od thermalright-a 120ex
Zar stvarno planiras tako ekstreman OC? Mislim da su Mugen 2 i Zipang 2 dovoljni za vecinu korisnika, ali ipak da uzimam sebi nesto mega isao bi 99% na Noctua NH-U12PSi uzeo jos jedan NF-P12Svent za stavit iza ili bi (iako ga jos nema kod nas za nabavit) uzeo NH-U12P SE2...
-
Ma planirao sam ja to tako uzimati sve postupno i to mi se kao najbolje jer sam planirao za par mjeseci skupiti za grafu ali sada je iskrsnio taj problem. Imam novaca da ovog trena kupim 4870 ali krenio sam u skolu koja ce me kostati skoro 10.000kn a da bude jos gore shvatio sam da ce mi za tu skolu trebati vozacka dozvola B kategotije koja kosta jos tolko. Znaci skoro 20.000 kn. Starci jedva spajaju kraj s krajem a sestra ima svoje planove i nezelim ju ometati u tome. Pa nakraju nije bas uredu da to malo sto imam bacam na nesto sto mi bas i nece pomoci da zavrsim skolu i nađem vlastiti posao.
Al optimist sam pa vjerujem da cu se snaci ja jos nekako :D
-
[quote=h3@dhunt3r]
= Citat =:
Izvorno postao "Doctor Freak":11odcjlk
Pricas gluposti IMHO...
Taj njegov proc je rame uz rame s novim Core i5, a ploca koju ima je super bas kao i memorija koju je uzeo. Nacin na koji je RIDER32 nadogradio konfu ujedno je i najbolji. Ovako ima vremena svaku komponentu birati bez zurbe dok ne nadje ono sto zeli. Jedino nadogradnju procesora, ploce i memorije bi trebalo napraviti u kompletu (kao sto je on i napravio), jer cine osnovu stroja koju planira koristiti i ne rade jedno bez drugog. Lako je kasnije puknuti gore novi disk, grafu i ili napajanje, te eventualno kejs i optiku ako bude potrebno.
Pao si mi u ocima frende, a mislio sam da si razuman covjek. Sto ti se desilo?[/quote:11odcjlk]
Ti i tvoje padanje u ocima mi vec ide na zivce i naporan si s time...ovaj podforum i moja osobnost nema veze jedno s drugim...a to kaj neko misli o meni mi je tak svejedno...ja dajem svoje savjete i komentare,a ko prihvati dobro,a ko ne nema veze...
Dok bude on biral komponente i našel pravu grafu otišlo bude vremena...pa bude shvatil da mu je i napajanje polako u banani...pa bude htel veci monitor itd...nikad se nebu igral ko neko ko ima slabiji proc i jacu grafu...dakle koji bude u nekoj sredini...kaj ti znaci npr proc za 3-4k kuna kad imas grafu u rangu smeca?? Za pokretanje explorera i mp3ice?? Onda rade daj manje pare u proc i uzmi prosjecnu grafu tipa 4850 i igraj se umjesto da cekas jel bude ti na kraju mjeseca dosla kakva lova da si kupis grafu....a stednja oko hrane,pica i partijanja bude onda in...jer ide sve na hardwer...
Pogle npr clana bezimeni...po meni najbolji user foruma ak se gleda pamet kod ispaltivosti hardwera....covjek se igra cijelo vrijeme..i uvijek je u nekoj sredini...kad mu nekaj zagusti proda staru komponentu...doda sitno i ima novo i brzo...i igra se cijelo vrijeme...a dok rider sklepa konfu kakvu bude htel tehnologija bude ga pojela i moš se jebat...normalno to govorim ak hoce pratit najnovije igre i stalno bit u toku...
@ Rider: Sve to ja jako dobru kuzim,student sam i ne radim za pravu placu pa mi je sve jasno....ali ja nebi slagao konfu tj prodavao trenutnu dok ne slozim novu kak spada...radil sam istu gresku ko ti...imal jebenu grafu a loš proc...i obratno...i vraga sam se naigral...taman kad sam si slozil konfu kak spada isla je na prodaju jer su dosli noviteti bez kojih nove igre ne mogu ic kak spada...
A ak ti mislis tu konfu imat još godinu dvije onda ti je to ok...i naravno ak mozes s takvom slabašnom karticom izdrzat dosta vremena...ja npr nebi mogao...
= Citat =:
Izvorno postao RIDER32
Ma planirao sam ja to tako uzimati sve postupno i to mi se kao najbolje jer sam planirao za par mjeseci skupiti za grafu ali sada je iskrsnio taj problem. Imam novaca da ovog trena kupim 4870 ali krenio sam u skolu koja ce me kostati skoro 10.000kn a da bude jos gore shvatio sam da ce mi za tu skolu trebati vozacka dozvola B kategotije koja kosta jos tolko. Znaci skoro 20.000 kn. Starci jedva spajaju kraj s krajem a sestra ima svoje planove i nezelim ju ometati u tome. Pa nakraju nije bas uredu da to malo sto imam bacam na nesto sto mi bas i nece pomoci da zavrsim skolu i nađem vlastiti posao.
Eto sam si sebi doakazo kako neke stvari u zivotu mogu ugroziti neke lijepe stvari :)
-
= Citat =:
Izvorno postao RIDER32
Kakvu skolu? Upisi neku koja je besplatna... 8)
-
Zavrsio sam trogodisnju za Autoelektricara i sad idem cetvrti stupanj za Tehnicara cestovnog prometa. Dalje mozda i neki fax jer si danas bez faksa niko i nista.
Danas nista nije besplatno. Pa cak ni nista.
AMD@
Cuj mene amd :rotfl:
Doctor freak @ a et sad sam lagano failao. Ipak mi je ovo tek druga konfa i prva koju slažem sam. Ima vremena za ucenje. A i sad sam bar 2 godine miran sa procesorom a za time sam se i povodio. Iduci tjedan mi sestra vjerojatno kupuje 24' takod a cu se zadovoljavati nizim rezama. Vec sam se prisilno navikao na nize detalje pa mi to vjerojatno nece biti problem. Ionako vecinu vremena igram CoD4 koji ce letiti na 1280 AAx4 all max.
Kakogot nema vremena za ocajavanje nego idem nabijat komplexe sa mocnim procesorom :D
I mislim da ce mi jedan 8800GT za 400kn biti dovoljna za jos neko vrjeme. Jos samo da ju lik oce prodati... :)
-
Navodni prvi testovi nove atice....klik
-
= Citat =:
Izvorno postao bezimeni
Navodni prvi testovi nove atice....
klik
Nekako mi se cini da su ovo nesto predobri rezultati...jer ako je uistinu tako..i cijena bude prihvatljiva nvidia može reci laku noc prodaja.
-
nvidia jako kasnii u tome je kompletni problem .Zbog nevidinog kašnjenja i nova ati serija će biti relativno skupa tj. skuplja nego što je bila prethodna kod izlaska .Što se testova tiče vjerujem da su istiniti. Ali kada početkom druge godina nvidia izbaci svoj dx11 proizvod vjerujem da će biti brži od ovog atievog ali ponovno po višoj cijeni dok će ati tj. amd tada imati manevarskog prostora za sniženje cijena što bi ponovno moglo pomrsiti račune nvidi .
Ja čekam rasplet situacije .Trenutna kartica me apsolutno zadovoljava a 2. mj. iduće godine nije tako daleko osim ako ne dobijem nemoralnu ponudu za trenutnu grafu :D .
-
Ako pogledaš kako rastu perfomanse grafičkih kod svake nove generacije možeš zaključiti da rast iznad 100% s obzirom na prvu i drugu najjacu grafu na trenutnom tržištu je u biti krajnje neobicno visok rast i sanse za takve realne rezultate netreba ni spominjati. No zivi bili pa vidjeli.
Također me zanima kakve ce biti temperature i da li je ati shvatio da se treba i poigrati malo s time..
-
= Citat =:
Izvorno postao bezimeni
Ja čekam rasplet situacije .Trenutna kartica me apsolutno zadovoljava a 2. mj. iduće godine nije tako daleko osim ako ne dobijem nemoralnu ponudu za trenutnu grafu :D .
Ja ti nudim 400kn. Jel dovoljno nemoralno ili je dajes i za 300 :D
-
dužina jedne HD 5850 http://xtreview.com/images/AMD%20rad...5870%20001.jpg
:)
npr HD4850 je duga koliko i hladnjak na ovoj kartici dok je ova za još jednuc trecinu duza kartica
-
= Citat =:
Izvorno postao RIDER32
= Citat =:
Izvorno postao bezimeni
LOL x2 pa platio ju je mislim oko 900 kn prije mjesec do dva max. Kakvih 300 kn si ti puko?
-
4850 ide po 600-700kn...isto ko i gts250...
ONTOPIC: Vidi se po slikama da bude hlađenje opet u banani....šteta...
-
Da. Cini se da necemo dobiti nista vise od novog dizajna a ako i to dobijemo mozemo biti sretni :(
= Citat =:
Izvorno postao h3@dhunt3r
= Citat =:
Izvorno postao RIDER32
= Citat =:
Izvorno postao bezimeni
LOL x2 pa platio ju je mislim oko 900 kn prije mjesec do dva max. Kakvih 300 kn si ti puko?
Pa covjek je spominjao nemoralnu ponudu pa sam mu je ja dao :D
Sprdam se covjece.
-
Nemoralno bi bilo isto koliko košta i u dućanu :wink: .
-
kad dolazi MSI P55 GD80 ploca kod nas i kolika bi otprilike mogla biti cijena?
-
Na cijenu u dolarima gledaj kao na cijenu u eurima, a onda te eure pretvori u kune po tecaju 1 euro = 7,50 kuna i dobit ces 90% tocnu cijenu te ploce kad dodje kod nas u trgovine...
-
Evo dosao novi AMD proc u Links
http://www.links.hr/index.php?naziv=CPU ... 50.603.194
AMD Athlon X4 620 AM3 2.6Ghz
dojmovi...mislim da ovaj proc nije bas za gaming zbog cahe memorije,ili se mozda varam?