dakle ovo nije Sc-Fi film, ovo je ljubavna drama, dokumentarac. Očekivao sam neku makljažu elijena kad ono dobim ljubavni film o fotografu koji je dobio zadatak da vrati kćerku nekog bogatog novinara nazaj u Nev Jork. Od čudovišta ni Č, od sat i pol filma 5 minuta se prikazuju čudovišta i to još po mraku i još k tome noge
čudovišta lice na divovske hobotnice, da stvar bude još gora na kraju filma dobim fak tih čudovišta
ako očikujete neku makljažu i invaziju zaboravite, ovo je više onak reklama za meksiko i njihove prašume
dosadnjikavo i nepotrebno davanje pažnje
Skyline je mila majka nasprem ovoga
možda ce neki od vas vidit neku drukčiju poruku filma, ali jebemu ako se film zove Monsters onda ocu da mi 2 sata skacu živine po ekranu, a ne par koji bi pa malo nebi se puknuo
26-01-2011, 22:13
Duke of Earl
Re: Koje ste filmove u zadnje vrijeme pogledali?
Gledat će se, premisa zvuči interesantno, i hvala kurcu više na nekakvom SFu koji se ne sastoji od eksplozija i klanja zlih izvanzemljana na repeatu od 2 sata.
26-01-2011, 23:00
MILF hunter
Meni je isto bio smeće. Sat i pol šetanja i chatanja o privatnom životu dvoje antipatičnih likova. Gledateljima je dano do znanja da okolo šetaju te spodobe, međutim, iz nekog razloga redatelj se uopće ne bavi sf elementima, za koje ne znam zašto su uopće ubačeni u film. Ako želim ćaskanje o braku i djeci, gledam sasvim drugačije filmove.
26-01-2011, 23:12
Da_killah
nisam gledao film, niti čuo išta o njemu, al možda je taj naziv monsters alegorija?
26-01-2011, 23:24
MILF hunter
Sumnjam; ne znam na što točno bi to trebala biti alegorija. Dosta je isprazan film, nema radnje, samim time ni nekakvog preokreta, pouke, ničeg...
26-01-2011, 23:42
flander
pa po traileru vidiš i sam da je neka invazija, fajt elijena, kad ono dokumentarac/drama/ljubić
dakle ocekival sam neki film tipa D9 ili skyline, kad ono dobiš dramu...čitam po komentarima na imbdu jebate svi ga hvale da je film dobar i iznenađujuć
ne kužim, "forest trip" sa tu itamo kojim elijenom i kravom koja muče
Nikad čuo za ovaj film do jučer, kad sam sasvim slučajno naišao na trailer na youtubeu.
Čudno, s obzirom da su imena prilično zvučna (Eva Green, Ryan Phillippe, Bernard "Theoden" Hill..). Valjda zato što je nezavisni debitantski film Geralda McMorrowa, orjentiran prvenstveno na UK/EU scenu...
Uglavnom, film je čudan, ali impresivan spoj SF-a, art drame, nekakvog steampunk noira, you name it.
Teško ga je negdje svrstati jer radnja filma prati 4 osobe u paralelnim ... svjetovima? Dimenzijama? Odatle i 4 različita pristupa, a definitivno najupečatljiviji je lik kojeg glumi Ryan Phillippe, nekakav maskirani "vigilante" u stilu Rorschacha koji živi u Meanwhile Cityju, nekakvoj goth paraleli Londona.
Stvari postaju čudne kad uvidite da postoje neke sumnjive sličnosti između likova koji se pojavljuju u potpuno nevezanim svijetovima, a na kraju je naravno dobar mindfuck :D
Enivej, definitvno zanimljiv film. Režija nije nešto najbolje što se može viditi i film bi vjerojatno bio pomalo monoton da nije tako intrigantne radnje i likova. Sve pohvale vizualnom stilu, pogotovo u slučaju Meanwhile Cityja i cijelog tog čudnog SF/goth noir settinga.
Ovo izgleda predobro, obavezno gledam
Zasto se za ovakve filmove ne cuje nego nas bombarduju genericnim sranjima iz dana u dan.
Sad si me podsjetio na nesto sam davno gledao, ako ste sposobni uzivati u necemu a da nije iz Holivuda, preporuka
Smeće nad smećima, ono, po meni čak nije ni film za razbibrigu jer nema toliko ni smješnih scena ni akcijskih! Jbte, pogleda sam film i evo, nemogu se sjetiti niti jedne upečatljive scene!
27-01-2011, 13:01
Aerial
Uf, bokte, vidim da su kritike po recenzijama na račun Tourista masivne... Johnny, dovraga, u što si to uvalio :(
27-01-2011, 14:05
mortician
= Citat =:
Izvorno postao Aerial_51
Uf, bokte, vidim da su kritike po recenzijama na račun Tourista masivne... Johnny, dovraga, u što si to uvalio :(
Baš...
A taj redatelj, Florian Henckel von Donnersmarck, to mu je tek drugi film kao, nakon The Lives Of OthersSkoji je začudo (a možda i ne) jako visoko ocijenjen. Jel gledao tko možda?
:shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:
Najsick film ever točka.
27-01-2011, 14:25
Frky
= Citat =:
Izvorno postao Aerial_51
Ma on je i još dobar bio, koliko toliko (ima jedna scena gdje je isti kao u Pi.raitima s Kariba, teži rip off, tj. tako je ispalo), ali najviše mi je išlo na kuratz forsanje Anđeline koja je kao naj ljepša, njabolja, naj naj..... ono, pogledaj i znat ćeš o čemu pričam!
Also, panduri su ultra glupi kroz cijeli film kao i henchman-i glavnog negativca! I ono, priča je toliko labilna da jedva može i malu djecu zavarati!
27-01-2011, 14:26
Kid A
@ kiklop
Dobar film, gledao sam ga pre nekih mjesec dana.
Nabavi si nesto i iz Guinea Pig serijala
27-01-2011, 15:16
Duke of Earl
= Citat =:
Izvorno postao Kid A
@ kiklop
Dobar film, gledao sam ga pre nekih mjesec dana.
Nabavi si nesto i iz Guinea Pig serijala
Po čemu točno dobar ? Ne shvaćam šta je to točno vrijedno u mućkom kasapljenju i sadizmu od sat i pol. Pitanje se više odnosi na ovu Guinea Pig preporuku.
Ponovljeno gledanje, Bill Murray je tako jebeno maestralan u glavnoj ulozi, da netko odluči napravit film gdje pn samo gleda u kameru sat vremena i praktički ništa ne radi, ja se kladim da bi to bilo i više nego gledljivo.
8.5/10
27-01-2011, 15:21
Kid A
Vise me zanimao aspekt toliko detaljno i savrseno prikazanih scena seciranja i rekreacije anatomije, strasno mi je zanimljivo sta je (u pocetku) samo par likova uspjelo napraviti sa skoro pa nikakvim budzetom. Nekim cudom je i jedna od kaseta dospjela svojevremeno do Charlie Sheena na sta je jadnik pozvao FBI, misleci da gleda prave scene ubijanja.
27-01-2011, 15:31
Duke of Earl
= Citat =:
Izvorno postao Kid A
Vise me zanimao aspekt toliko detaljno i savrseno prikazanih scena seciranja i rekreacije anatomije, strasno mi je zanimljivo sta je (u pocetku) samo par likova uspjelo napraviti sa skoro pa nikakvim budzetom. Nekim cudom je i jedna od kaseta dospjela svojevremeno do Charlie Sheena na sta je jadnik pozvao FBI, misleci da gleda prave scene ubijanja.
Je, znam za taj "incident", ali ono, mislim da bi i ja pozvao FBI na njegovom mjestu, ako je zbilja tako dobro rekreirano.
27-01-2011, 16:04
kikl0p
Kaj da pogledam iz Guinea Pig serijala, vidim da ima par filmova al neda mi se to gledat sve da se ne istraumatiziram.
27-01-2011, 16:22
Da_killah
= Citat =:
Izvorno postao mortician
= Citat =:
Izvorno postao Aerial_51
Baš...
A taj redatelj, Florian Henckel von Donnersmarck, to mu je tek drugi film kao, nakon The Lives Of OthersSkoji je začudo (a možda i ne) jako visoko ocijenjen. Jel gledao tko možda?
odličan, imam ga i na dvd-u
samo što je glavni glumac umro nedugo nakon snimanja filma :(
Ponovljeno gledanje, Bill Murray je tako jebeno maestralan u glavnoj ulozi, da netko odluči napravit film gdje pn samo gleda u kameru sat vremena i praktički ništa ne radi, ja se kladim da bi to bilo i više nego gledljivo.
Je, on je baš genijalan glumac, cijenim ga još otkad sam gledao Lost in Translation, to mi je izvanredan film. Kritiziraju ga jer se u njemu ništa konkretno ne događa, a meni je baš to najveća prednost. Bez ikakve drame, čisti atmosferični isječak iz života dvoje ljudi. Mogao bih ga gledati 10 puta, neznam.
27-01-2011, 19:55
Duke of Earl
= Citat =:
Izvorno postao Sonic_Moronic
Je, on je baš genijalan glumac, cijenim ga još otkad sam gledao Lost in Translation, to mi je izvanredan film. Kritiziraju ga jer se u njemu ništa konkretno ne događa, a meni je baš to najveća prednost. Bez ikakve drame, čisti atmosferični isječak iz života dvoje ljudi. Mogao bih ga gledati 10 puta, neznam.
Jep, Lost in Translation i Broken Flowers su mi najdraži filmovi njegovi. Jedino od njega još nisam pogledao Get Low iz 2009., tu isto ima jednu od glavnih uloga, tako da me kvaliteta filma ne brine :)
27-01-2011, 20:18
Constantine
= Citat =:
Izvorno postao mortician
= Citat =:
Izvorno postao Aerial_51
Baš...
Nisam ni znao da tak neš dolazi, uglavnom dobro za pogledat.
28-01-2011, 00:58
Aerial
[quote=Sonic_Moronic]
= Citat =:
Izvorno postao "Duke of Earl":1p65grr1
Je, on je baš genijalan glumac, cijenim ga još otkad sam gledao Lost in Translation, to mi je izvanredan film. Kritiziraju ga jer se u njemu ništa konkretno ne događa, a meni je baš to najveća prednost. Bez ikakve drame, čisti atmosferični isječak iz života dvoje ljudi. Mogao bih ga gledati 10 puta, neznam.[/quote:1p65grr1]
E upravo to :D
On je valjda jedini glumac koji bez ikakvog izraza lica i radnje može ostaviti dojam 50 puta jači od nekog tko zapravo nešto na ekranu radi.
Lost in Translation je jedan od rijetkih filmova kojima uspijeva biti zanimljiv sa tako "očajno sporim" tempom. Scarlet i Bill, u biti cijeli film je tako opijajuće uobičajen da ne mogu vjerovati kako je Sophia Coppola od toga uspila napraviti film u kojem, između ostalog, zadnja scena filma ostavlja tako jako dojam, a *ne shvatiš ni riječi* koju kažu jedno drugome u njoj :D
<3
28-01-2011, 02:02
Kid A
I ima najbolji pocetak filma u istoriji filmova
28-01-2011, 02:03
Windwalker
Feast 2 Sloppy Seconds
Ajme, što reći na ovo?
Prvi dio mi se stvarno svidio.
Imao je dobru mješavinu zabave, slashera, komedije, krvi, itd.
No drugi dio... neznam jesam li ikad vidio takvu količinu gluposti na jednom mjestu.
Toliko odvratnih scena (povraćanje, komadanje, raspadanje + par zlih scena koje ne želim spoilati), tolike gluposti koje likovi rade.
No sve u svemu, moj bolesni um je čak i uživao u tom, nazovimo ga, filmu.
Svjestan sam da ima puno, puno gorih, brutalnijih i extremnijih filmova.
Eto, neka bude 6/10.
Slijedi trojka, tamo me više ništa ne može iznenadit.
28-01-2011, 09:19
tigerija
Moram i ja pogledat ostale djelove. Ja iam samo treći. Pre dobar mi je.