BFF PREŽIVI!
Printable View
BFF PREŽIVI!
Ja sam uvjeren u to, ako je Tyreese mogao u stripu, može i on.
Dark Souls drugi put.
I dalje je odlična igra, 50-60 sati proleti kao ništa. Pvp-anje kad uspije je jebeno zakon i vjerojatno najzabavniji aspekt igre.
Castlevania: Lament of Innocence
Solidna igra, žanrovski nema veze sa prošlim nastavcima nego je nekakav arena fighter sa malim exploration elementom. Tu i tamo nađeš neku opremu ali igra je mogla i bez toga jer nije uopće razvijeno. Svejedno, zabavno je klati, muzika je dobra i zanimljivo je vidjeti početak priče Belmonta.
GTA IV
Jedna od najboljih igara ikad. Napisao na Steamu zašto.
9
Daj link na svoje hartave preporuke.
Toliki si dirty console peasant da više ni Steam ne koristiš.
Evo ti
Ja sam mislio da piše "igra rula" ili tako nešto. Ovo je tldr.
Forum je mjesto za pisanje "rula" ili "smeće".
Bolje je koristiti "brutala" i "igrat će se" jer su ljudi na to naučeni.
Aral ih sve uspije iskoristiti. Prvi teaser je uvijek brutala, prvi trailer i igrati će se, počne igrati pa igra prvih pola sata rula, i onda odustane zato što je na kraju ipak smeće (valjda zaboravi gdje je stao od sile igara što igra istovremeno) :P
Treba tu skalu ocjenjivanja zaštititi patentom.
aral je peter molyneux pc play foruma
Pojasni.
Pa overhypea sve.
Deadly Premonition: Director's Cut
A gdje da počnem?
Neki kažu da je ovo najbolja najgora igra ikada. Donekle i je.
Što se gameplaya i tehničke strane tiče, igra je užas.
RE4 stil gameplaya, s beskonačno metaka, tri vrste protivnika koji ti ne mogu doslovno ništa, par oružja koja niti ne trznu kad opale itd.
Onda imamo neku vrst otvorenog svijeta po kojem se voziš u vjerojatno najgorem voznom stilu ikada (ok, možda i ne najgorem, jer postoje Big Riggs i slične 'igre').
Između misija se voziš doslovno par milja od jednog mjesta do drugog, bez ikakve dinamike, kroz ružne (donekle atmosferične, no ipak ružne) šumovite predjele.
Igra nudi i par 'zagonetki' koje su otprilike: nađi zaključana vrata, vrati se par koraka i nađi ključ. E da, leveli su u potpunosti linearni, a mjesta gdje bi se mogli granati se uvijek zakrče crvenim granama.
Grafički je igra između PS2 i PS3 ere, s time da izgleda gore od nekih PS2 igara. Glavni likovi su relativno ok, ali sve ostalo je nedetaljno s užasnim teksturama.
Tehnički je igra puna bugova, trzava, sa znatnim padovima FPS-a (što bi si samo jedan Uncharted smio dopustiti, ali tamo ih nema, jer je to primjer tehnički savršene igre).
Sad dolazimo do drugih čudnih i (ne)potrebnih stvari.
Iako igra ima semi-open world u kojem se naizgled nema što za raditi, tu je razasuto 50 side misija za lude sporedne likove.
Misije koje se isplati raditi, ako se može progutati milje i milje nikakve vožnje između njih (što ja nisam u ovom prolasku, no o tom potom).
Također ima sitnica kao gledanje kroz prozor kuća, iako to ne pridonosi apsolutno ničemu, potreba glavnog lika da jede i spava, iako ne vidim smisao tome u ovakvoj igri, brijanje koje donosi agent honor pointse i novac, činjenica da ti se odijelo može usmrdjeti pa muhe lete oko tebe ako se na vrijeme ne presvučeš i opereš ga, trganje melee oružja, iako je combat u igri katastrofa i metaka za pištolj ima beskonačno.
Sve te sitnice, naizgled toliko nepotrebne, ipak pridonose stvaranju neke jedinstvenosti igre.
A sad ono važno, a to je sve ostalo.
Igra ima jednu od najboljih, najzanimljivijih ili bolje reći najdražih mi priča koju sam ikada vidio u nekoj igri.
Ovo je u biti Twin Peaks igra. Priča i likovi su naravno drukčiji, no opet toliko slični da je nemoguće ne vidjeti odakle igra uzima uzor.
A usudio bih se reći da je sama glavna priča i dosta bolja od one u Twin Peaksu. Premisa je slična, no daljnja izvedba je nadmašuje.
No nije stvar samo u priči, već načinu na koji se prezentira, odličnim likovima do kojih ti je stalo, izmjenama humora, horrora, misterije i tužne drame, od kojih je sve popraćeno odgovarajućom, ponekad cheesy, no odličnom glazbom.
Priča i 'drveni', pomalo surealni dijalozi koji u potpunosti odgovaraju ugođaju igre tjerali su me da je što brže završim, jer me zanimalo što će biti dalje (zato nisam gubio vrijeme na side misije, što mi je žao, no to za neki drugi prolazak).
Tu su također agetovi monolozi tijekom vožnje kad priča o raznim filmovima koje je gledao, te time malo ubije monotonost vožnje. Nažalost, premalo ih je.
Atmosfera igre je vrhunska, iako je vizualno igra zastarjela i nedetaljna, no ima nekih genijalnih scena koje se urežu u pamćenje.
Ono što je najvažnije, kraj je odličan. A to mnogim igrama fali. Druge igre samo bace kratku cutscenu i loše creditse i bok.
Ovdje ne. Igra te doslovno pozdravlja i zahvaljuje što si je igrao. Svaki put kad pomisliš da je kraj, ima još jedna scena za dodatni šlag (slično kao u Return of the King filmu).
I kako sad ocjeniti ovako nešto?
Definitivno nije za svakoga.
Dežurnom Aralu ili W3DR4N-u ovo je čistih 1/10.
Objektivno bi se dalo navući nekih 6-7/10, možda.
Meni je priča i ugođaj igre definitivnih 10/10 da više ne može.
A igra sama po sebi dobiva konačnih 8/10, jer pozitivne strane ipak nadjačavaju sve mane.
Nikad čuo, ali rado bih to igrao sudeći prema opisu.
Ja sam prije nekoliko godina gledao neke klipove iz igre na yt. Bas bizarna igra, i neki dijalozi su totalni wtf.
Koji je ovo kurac?
Meni to izgleda kao masu retardirana igra.
Bok dežurni Arale.
Dijalozi su genijalni.
Kao i glavni lik.
Evo, da ga upoznate.
:pray:= Citat =:
Izvorno postao Windwalker
Pa je, ako usporediš sa SH2, SH3 i sličnima.
No ipak je nešto 'ljepša' od većine PS2 naslova.
Nažalost i dalje nema smisla
Mislim da želi reć kako je to PS3 igra koja izgleda tek nešto ljepše od prosječne PS2 igre.
Da.
Far Cry 3: Blood Dragon
Znači, ova igra je fenomenalna. Odlično su prenijeli taj osjećaj budućnosti iz perspektive 80-tih (u igri je kao godina 2007) i cilj je bio napraviti totalan treš sa milijun referenci na 80-te, koncept koji ima veliki potencijal za bit ogroman fail ili ogroman uspjeh. Bio je ogroman uspjeh.
+ glazba, reference na filmove iz 80-tih
+ glavni lik (Rex Power Colt :D) je odličan, njegovi one-liner komentari su zabavni
+ dinosauri koji pucaju lasere iz očiju
+ neonska svjetla, atmosfera
+ oružja: klasika, ali neka zanimljiva unaprijeđenja imaju i zabavno ih je koristiti
+ detalji (primjer: jedna od stvari što se skupljaju su VHS kazete, kad je skupite u inventoryju možete pročitat radnju filma na kazeti, koja je izmišljena, ali je tako dobra treš priča da bi taj film rado pogledao da ga naprave zapravo)
+ među-scene koje su napravljene isto u retro stilu. Ova scena je dobar opus cijele igre. Primijetite kako je namjerno toliko isforsirano da je dobro. Nailed it.
+ kraj koji je najbolji kraj bilo koje igre ikad.
- bugovi (2 puta mi se crashalo, izbuggan ammo za minigun, i još neki glitchevi)
Ovo je nešto drukčije od bilo kojeg shootera. Nešto ovakvo jako lako može ispast loše, jer ovakav tip humora može ispast usiljen ako ga ne napraviš kako treba (neki ljudi će i dalje tvrdit da jest, ali po mom mišljenju treš mora bit fors u nekoj dozi, i to baš ovakav kakvog su ga napravili). Dobro je što nisu stali i rekli ''nećemo pretjerivat'', nego su išli totalno na sve ili ništa, sa nekim situacijama koje su toliko over-the-top da je to divno.
Prije zadnje misije bi dao ovoj igri 9/10 ali moram dignut ocjenu, samo zbog kraja se ovo isplati odigrat. Kraj ove igre je kao sažetak svega onog zabavnog što od neke igre očekujem, stvarno. Još sam pod dojmom :D... 9,5/10... Dakle ŽEŠĆA BRUTALA
I dalje nema smisla.= Citat =:
Izvorno postao Maloki
Onda je mogao reći da je igra u rangu prosječne PS2 igre.
Čemu ovo PS3 igra? Jel to bitno -.-
bitno je sa zabavno-trivijalne strane
Reko sam točno to kaj sam reko.
Između PS2 i PS3 grafike.
Kaj ti tu nije jasno, trolu jedan mehanoidski?
Odi počisti nešto.
Blood Dragon uopće nije referenca na osamdesete kako su to htjeli prikazati, nego referenca na retardirane memeje po internetu.
Nije bitno ak je ostavila beleg.
I dalje nema smisla...= Citat =:
Izvorno postao Windwalker
Al baš nema. Općenito je prilično mutavo grafički igre označavati prema platformama jer čak unutar životnog vijeka jedne platforme razlike među pojedinim naslovima su poprilične.
The Last of Us
Isusatiboga/10
znaci, ostavila je beleg?
Bioshock: Infinite
+ PRIČA
+ Prezentacija
+ Atmosfera
+ Dizajn
+ Grafika
+ AI
+ Zvukovlje
+ Elizabeth
+ Songbird
+ Gameplay
+/- Kratkotrajnost
- Rovanje po kantama za smeće
Ulazi mi sigurno u top 3. igre svih vremena (Da, bolja mi je i od System Shocka 2, stare Bioshockove da ni ne spominjem). Napokon neki noviji naslov koji nije nimalo precijenjen kod gaming kritike i publike. Na svim poljima igra apsolutno briljira, čak i gameplay na koji sam vidio najviše pritužbi, ali na hardu sa kombinacijom Carbinea/Sačme, 3/4 vigora i skylineova svaki encounter mi je bio izazovan i gušt za odigravanje.
Kratkotrajnost sam stavio pod +/- zato što igra stvarno je malo prekratka, ali opet tih 10h je stvarno kvalitetno ispunjeno, tak da nemogu uzet za ozbiljan minus. Priča možda nije najbolja viđena u nekoj igri (Tu Planescape: Torment ozbiljno konkurira) ali je svakako najbolje ispričana. Nemogu se više uvjeravat da je grafika najmanje bitan dio igara, jer ovo što su oni ovdje napravili s osvjetljenem, facijalnim ekspresijama, efektima, modelima i dizajnom okoline podiže pričanje priče u igrama na potpuno novi nivo. A sad idem zadnjih par animacija još par puta pogledat na youtubeu :D
10/10
A sad ako može malo ozbiljnosti.
Izuzev Wekyjevog trolanja, nisam čuo još negativnu kritiku za ovaj naslov.
Znači must-have na nadolazećoj Steam rasprodaji :)
Smrtno ozbiljan. Jedino Max Payne 3 ulazi u konkurenciju najbolje ispričane priče, to sam zaboravio spomenuti, al opet mi je to ovdje bolje izvedeno jer cijelo vrijeme imaš nekakvu kontrolu, dok se kod Maxa sve dešavalo kroz animacije.
To kažeš jer nisi igrao The Last of Us.
Al inače Bioshock taman traje. Da je dulji bio bi naporan, da je kraći bio bi isprazan.