To je poso.
Printable View
To je poso.
najobičnija prostitucija, što je tu posebno
?= Citat =:
Sarah je spavala s 3323 muškarca, a razdjevičila njih 52 dok je Geoff spavao s 2162 žena od kojih su 49 bile djevice
U 'braku' su 20 godina.
Nije bas 'obicno'
To su Ameri..to je njima obicno
Čim je sazvana izvanredna sjednica odmah znaš da= Citat =:
Izvorno postao Aral
http://img827.imageshack.us/img827/8...6523423443.jpg
Prespavacu ja ovo, cini mi se
Uopće ta potraga za izvanzemaljskim životom je glupa, jer šansa da oni izgledaju slično nama, komuniciraju pričanjem, i da su razvili kulturu na putu sličnom našem kulturnom putu je ravna nuli. S druge strane, da sretnemo nekog tko drugačije izgleda, komunicira i ima kulturu koja nije slična našoj, ne bi vjerojatno ni prepoznali da su oni živi, niti bi mogli stupit u kontakt s njima, niti da bi pomislili žicat njihova otkrića, jer su vjerojatno otkrili potpuno drugačije stvari od nas, tako da za nas su oni primitvni (iako možda i nisu).
Nismo uspili stupit u kontakt ni sa biljkama (osim jednom, skojom se ja svako malo družim), a vi mislite stupit u kontakt s vanzemaljcima? lol.
Čisto da ovo gore ima nekakvog smisla, reć ću vam da je dokazano da su biljke emocionalna bića koja komuniciraju.
Zato postoji tehnologija.
Ili će postojati, whatever. Univerzalni translatori ovo ono.
Dvije inteligentne vrste uspjet će nekako smisliti način za uspostavljanje komunikacije.
link related
Ako budu gluplji od nas reci ce "hrana?"
Ako budu pametniji, "hrana!"
Kao što rekoh, ako ne možemo 'ući' u mozgove životinja, mi ni ne pomišljamo na to da 'komuniciramo' (hence the apostrof) sa biljkama. A ti si na vanzemaljcima. Ko zna kako oni komuniciraju, možda nekakvom telepatijom, a opet, mi imamo mozak zbog specifičnog evolucionog puta, možda oni imaju nešto drugo za inteligenciju, ko zna, možda prozore. Isto to vrijedi i za glasnice i sve ostale organe koji sudjeluju u stvaranju glasa. Tako da, vjerojatnost da oni komuniciraju pričanjem je, ponovo, jednaka nuli.= Citat =:
Izvorno postao PR3DAT0R
Možda negdje, jako udaljeno od nas, postoji nekakav sličan sunčev sustav, sa sličnim evolucionim putem života, možda negdje daleko postoji netko sličan čovjeku. Ali ne u našem sunčevom sustavu. Ne, zasigurno.
Meni je najnategnutije i najnevjerojatnije predstavljanje vanzemaljaca kao humanoida. Kolika je šansa da netko sa udaljenog planeta izgleda humanoidno? Ovo što kažeš je istina, ne bismo mogli ni prepoznati neke oblike života a pitanje je i kako definirati život. Međutim, ako je Nasa nešto našla vezano za vanzemaljski život, onda možeš biti siguran da su našli bića bazirana na ugljiku, baš kao mi. Sporazumijevanje vjerojatno neće biti lako, ali zato znaš da je moguće, jer moraju se i oni nekako sporazumijevati. A ako žive na svijetu sa atmosferom slično kao i mi, vjerojatno isto mogu komunicirati glasovno.= Citat =:
Izvorno postao rudeboy95
Ili će moći. Imajte na umu da se vjerojatno radi o nižim oblicima života, možda nešto slično bakterijama, a ne nekakav inteligentan život.
Što se tiče biljaka kao emocionalnih bića, reći da je to dokazano je malo prenaglo.
Ali kužiš, ako uzmemo za pretpostavku da su i oni inteligentna bića, pokušat će i oni stupit u kontakt s nama, i već ćemo se naći na pola puta nekako.= Citat =:
Izvorno postao rudeboy95
A biljke bome nisu inteligentna bića lul.
Dokazano je, jer ima jedna studija gdje su mjerili nekakav impuls biljaka. I sad, stavili su dvije biljke u jednu prostoriju. U tu prostoriju su ulazili razni ljudi, i svi osim jednog su samo prošli kroz prostoriju. Taj jedan je iščupao jednu od biljaka i počeo je gaziti. Nakon toga, ponovo su isti ljudi prolazili kroz prostoriju. Kad je došao 'ubica' impuls preživjele biljke je stao.
Možda ne dokazuje da su biljke emocionalne, ali sigurno dokazuje da se biljke nekako sporazumijevaju. A nema šanse da u sljedećih ohoho stupimo u kontakt s biljkama. Zamislite, ako je tolika razlika između dva živa bića koja su 'odrastala' na istom planetu, kakva je razlika između dva bića koja evoluiraju na potpuno drugačijim planetima.
Možda nisu inteligentna bića, ali se nekako međusobno sporazumijevaju, i mi to uopće ne možemo zamisliti kako.
Naravno, uvijek postoji mogućnost da će NASA reći: "idite po konzerviranu hranu i u skloništa, ovaj rat ne možemo dobiti". :eyebrows:
Ako nisu inteligentna bića, koga briga?= Citat =:
Izvorno postao rudeboy95
Osnova komunikacije je razmjenjivanje informacija. Po mogućnosti korisnih.
O čemu bi sa biljkom pričao, kako je ukusan gnoj?
Daj zamisli da pričaš s Marijom.
Mojom susjedom?
Kako me živciraju s ovim Marsom :(= Citat =:
Izvorno postao Aral
Inače, što rudeboy pokušava reći nije to da ne bi pričali s njima jer nisu inteligentni (tko zna jesu li, nisam nigdje pročitao da nisu), nego da su se vrlo vjerojatno razvili toliko drugčije od nas, da bi bilo otprilike nemoguće uspostaviti kontakt. I slažem se.
Mirko drži moj point.
Dvije inteligentne persone će se uvijek moći sporazumjeti, makar na totalno primitivnom levelu.
Dva inteligentna čovjeka, da.
Matematika.
Dva inteligentna bilošta. Vjerojatno će to potrajati neko vrijeme, ali uz pomoć tehnologije, i truda sa obje strane, naći će se neka metoda komunikacije.
Ako komuniciraju zvukom, možemo naučiti značenje zvukova. Ako komuniciraju svjetlom, možemo uočiti pattern. Ako komuniciraju telepatijom, možemo detektirati nekakvu frekfenciju koju odašilju. Ako ne znam, ispuštaju plinove, možemo s vremenom analizirati što koji plin predstavlja. I tako dalje.
Ako je pak sve od navedenog previše kompleksno i napredno da bi razumjeli, možemo zaključiti da su naprednija vrsta od nas, u kojem slučaju bi oni sami trebali biti dovoljno inteligentni da smisle pojednostavljeni način komunikacije sa nama.
Also, +1 @ kroati.
Najveci problem ce nam biti u slucaju da su oni pre-napredni u usporedbi sa nama.
Ako je neka rasa dovoljno razvijena da moze preci enormne svemirske udaljenosti, to bi u vrlo mnogo slucajeva bilo izvan nasih mogucnosti.
Primjerice:
Vidis mrava, sta ces napraviti?
Reci mu: "Dolazim u miru, donosimo vam atomsku energiju, medicinu, kvantnu fiziku, etc..."? ili zgaziti ga, odnosno pustiti na miru.
Ali u slucaju da su vjerovatno dosli i na vise drustveno-sociolosko uredenje, ne moramo se bojati da cemo zavrsiti kao mrav, i tada ce nam samo ovo:
http://www.myastrologybook.com/Pytha...Theorem16c.gif
Biti dovoljno da nas mogu prepoznati kao kvazi-inteligentnu rasu.
Evo mi tu jedva možemo izrazit svoje mišljenje. Aj sad ti to izjasni vanzemaljcu.
Možda komuniciraju nekakvom subliminarnom mimikom tijela, možda vibracijama koje mi ne možemo otkriti, ima još milijun načina komunikacije koje mi ne možemo otkriti.
A za to vrijeme dok mi pokušavamo stupit u kontakt, 100% ćemo nekako pokvarit naš odnos i wipeat će nas.
Enikejs, neko je rekao da saturnov mjesec ima atmosferu koja je ista kao naša. Wat.
To dokazuje da postoji nekakva reakcija u biljci na vanjske podražaje, ne nikako da su emocionalne.= Citat =:
Izvorno postao rudeboy95
To bi značilo da bi biljka trebala reagirati isto ako netko zgnječi plastičnu čašu koja stoji na stolu. Što nema logike.
This is not making any sense.
To to!
Kako ne shvaćaš da biljke reagiraju emotiv... Ah da, ja pričam s krščanom. Nevermind.
:(
I opet ne znaš hrvatski i razliku između č i ć.
Evo, kad primjerice dobivam poziv na mobitel i približim ga zvučniku, on počne šumiti i proizvoditi one karakteristične zvukove.
Zvučnik ima emocije. Jej.
rudeboy95 necemo tako......ako chameleon moze voditi fino argumentiranu raspravu bez vrijedjanja, ne vidim zasto i ti ne bi ucinio isto
edit
ubacio se chameleon pa mi post.....onako, nista :|
Smo ti mi krivi kaj ti ne shvaćaš da biljke nisu inteligentne i na kraju naprednije od čovjeka?= Citat =:
Izvorno postao rudeboy95
To je baš ono što ja govorim. Ti si krščan. Ti ne shvaćaš što znači eksperiment. Stavi dva zvučnika jedan do drugog. Jedan digni i razbij od zid. Ovaj drugi vjerojatno neće promjeniti način na koji šumi. Ako promjeni kupi nove zvučnike i probaj ponovo. A i ako ne promjeni. Zato, tvoj post nema smisla i nije nikako prikladan za ovu temu.= Citat =:
Izvorno postao cham3leon
@hrčak: to ti se zove izravna diskriminacija drugih živih bića.
A ti imaš problema sa shvaćanjem i pristojnom komunikacijom.
Promatrajući bilo koji aspekt svijeta oko nas sve što prima neki input i za određeni input daje točno određeni output možemo nazvati SUSTAV. U tom slučaju ako posmatramo biljku kao sustav, ona na neke inpute na koje bismo inače mislili da neće reagirati daje neke outpute. To jeste nadasve zanimljivo ali ni u kojem slučaju nije dokaz prisutnosti emocija. Educiraj se malo.
Optužio si hrčka za diskriminaciju biljki, a konstantno diskriminiraš chameleona zato što je kršćanin.= Citat =:
Izvorno postao rudeboy95
Bravo, idiote.
edit: inače, napravite si temu o emocijama i biljkama u science podforumu?