hvala puno u svakom slučaju, nedavno sam format radio na kompu bratu pa sam zato lijen u vezi toga. morat ću posudit od frenda externi . veseli me jedino onaj feeling kad ti je sve nanovo na kompu , hehe .
Printable View
hvala puno u svakom slučaju, nedavno sam format radio na kompu bratu pa sam zato lijen u vezi toga. morat ću posudit od frenda externi . veseli me jedino onaj feeling kad ti je sve nanovo na kompu , hehe .
Imam tri problema sa kompom.
1. Komp sam ocistio juce i sve su ventilatori radili normalno do sutra. Sutredan se komp cuje isto kaom da neko kosi travu sa frezom :rotfl: , sta bi moglo biti jer mi ej mrsko otvarati komp ponovo.
2. Instaliram windows kako treba, za par dana windows se sam srusi bez ikakvih najava prije gasenja ili cega vec. Evo primjer: Prije dva tjedna instaliram Windows XP, sve je radilo dobro do prije tri dana. Kada sma ujutro ugasio komp, nije nikakve greske javljao sve je radilo normlano. Navecer dodzem upalim komp i dodze do onog crnog ekrana gdje bi trebalo posle toga da krene bootabje windowsa, ali umjesto toga crni ekran stoji beskonacno.
3. Imam HDD od 160 gb, neda da instaliram windows na citavih 160 gb jer odmah posle formata nece ide daljna istalacija windowsa i tako mogu beskonacno format sve dok nezmem 50 gb hdd-a onda sve krene kako treba :-x .
Molim vas pomozite jer nesmijem nista praviti u max-u da nebih opet windows riknuo sma od sebe.
1. Otvori kućište ljenobo, neki ventilator ti se pomaknuo, pa struže, ili je neka žičica dospjela na njega.
2. Moguće je da ti HDD rikava, ili njegovi kablovi.
3. Starije Windows verzije (prvi XP koji je izašao) pri instalaciji ne podržavaju više od 120 GB-a, znači uzmi XP koji je malkice novija verzija, ili prijeđi na Vistu/W7.
1. No coment, lijen sam otvarati kuciste :(.= Citat =:
Izvorno postao C
2. Pomislio sma na HDD, mislim d amu je vec dosao kraj jer radi dvije godine bez ikakvog kvara. Ova tri mejseca me jebe u zdrav mozak, jednom se desilo da je se srusio windows sam od sebe i da nije u opste vise htjelom da instalria novi windows. jel ima kakav tool da provjerim jel do HDD-a i da kupim noviji.
3. Windows XP meni ucita 149 gb HDD-a i ni jedan OS koji sam instaliroa nije ucitalo svih 160 GB. Mescini da je vrijeme da krenem na Ubuntu jer ga svi hvale, zato Microsoft Good Bye :twisted: .
1. Vidiš da si komentirao :) kako ćeš znati da nije do ventilatora ili žičice koja struže?= Citat =:
Izvorno postao Ghost_Rider
da ne otvaram zasebno temu, moj dragi seminar u wordu treba imati ovako poredan broj stranica.
Na prvoj stranici nesmije pisat broj stranica
Druga pranica ostaje prazna
Treća stranica treba imati broj stranica označen rimskim jedan
OD Četvrte do kraja, trebaju bit normalno numerirane stranice
Na stranici od literaturi ( zadnja stranica ) treba bit numerirana rimskim 2
Imam word 2003. hvala unaprijed
Mislim da trebaš otići pod Insert ili Format, pa tamo nešto tipa page numbers nađi, i iskočiti će ti opcije. Pravilno podesi, klikni na OK, i sve će biti onako kako si podesio, tj. onako kako tebi točno treba.
E DA PITAM, KAKO SE OTVORI ZAGLAVLJE I ONAJ DRUGI VRAG U WORDU ? ( zaboravih :( )
sorry na capsima, neda mi se ispravljat :D
jer onako kako si ti rekao neće, probao sam i ja to :)
nebi bezveze pitao :D
Na istom mjestu imaš i za to isto. Ne znam sda točno, dali je iznad ili ispod numbersa opcije. :)
da ga jebeš ja to ne mogu nać :/
ti mogu poslat datoteku na mejl pa da ti to napraviš ? Ću ti označit odmah koje stranice treba kako označit.
Imam jedan problem tj moj bratic ne ja. donio je laptop i kad smo ga upalili dobili smo sljedecu poruku.
"Windows could not start because of an error in the software.
Please report this problem as :
load needed DLLs for kernel.
Please contact your support person to report this problem."
kod startupa dobijem opciu da udem u setup menu
network bot protocol ---> PXE (preboot eXecution Enviroment)
boot order -----> Use BIOS setup boot order
show setup prompt ---> enabled
setup menu wait time--> 2 sec
Radi se o HP 550 laptopu
trebao bi odgovor sto hitnije :D hvala
A koji je Windows?
= Citat =:
Izvorno postao C
95% sam siguran da je XP (sp3)
Znači ne možeš pokrenuti Windows?
Pokušajte dignuti novi, sve na novo, ako se i dalje javlja taj problem, može biti da rikava HDD, ili ga pokušajte podesiti u BIOS-u sa IDE na APCI/SATA.
toga sam se i bojao da treba win reinstalirati
hvala
Ukratko: kako da saznam koji je password za moj ruter (mijenjan je) a da ne ukljucujue resetiranje na tvornicke postavke?
Imam problem s mp3-om. Ja ga uštekam u kompjuter. Na mp3u piše da je connected. Na kompjuteru čujem onaj zvuk kada se ušteka usb. Ali ga kompjuter ne vidi. Nema ništa u my computeru a New Hardware Wizard ništa ne pronalazi. Niti ima one male ikonice u dojnjem desnom kutu da je nešto uštekano :?
Pls help.
Ako si ga formatirao u NTFS, i kasnije radio nešto s Windowsom, ne može ga prepoznati.
Spoji ga na neki drugi PC i formatiraj u FAT ili FAT32, i trebao bi raditi.
Imam jedan veoma iritantan problem, sumjnam na graficku i monitor. Pa da pocnem
Sumnja u monitor:
1. Zna se nekada destiti da slika u monitora pocne poskakivati isto kao kada drzis mob do televizora pa onda drhti slika, ali kod mene drhti sa lijeva i desna pa se polahko pocne skupljati i najedanput monitor pocne da se pali i gasi sam od sebe.
Sumnja u graficku:
1. Kada idem igrati bilo koju igru kao sto ima na Unity 3D playeru onda monitor pocne da se ponasa kao gor u prvom primjeru, ali sada kada se pali i gasi onda dodze slika kao da je graficka riknula i svako razne boje poskakuju.
Budem kasnije snimao na mob kako to izgleda pa da mi kazete sta je u pitanju grafa ili monitor, jer ne zelim bacati pare za oba dva sranja.
Monitor ti je CRT ako sam shvatio dobro?
Spoji PC na neki drugi monitor pa vidi. Možda je otišlo samo jedno od toga, možda je otišlo oboje...
Zapravo monitor nije CRT vec je LCD, ASUS vw192s.= Citat =:
Izvorno postao C
Monitor radi vec 5 godina i nije ni jednanput srao ali prije mjesec je poceo mnogo srati, ipak mislim da nije on vec da je do graficke. Ipak isto mislim da nije ni do graficke nego da je do Windows 7 jer kada igram crysis cetiri sata i nejma nikakvih problema onda samo ostaje Seven :shock: .
Meni se javlja problem samo kada pocnem igrati neku igru koja je namijenjena za UnityWebPlayer, ostalo ide sve po ledu.
Gle, ajde po redu...
Prvo i osnovno, provjeri sve svoje drivere...
Drugo, monitor ti se ne pali i gasi, pa tako stalno, nego stalno mjenja rezoluciju.
Treće, skini najnoviji DirectX 9, ima ti 104 MB-a spakiran, pa ga instaliraj.
Četvrto, mislim da ti je do Windowsa, jer s XP-om nisi imao nikakvih problema, osim sa HDD-om, zbog prve verzije XP-a koja ne podržava veliki kapacitet GB-a od HDD-a, a čim si stavio W7, problemi...
Ako netko vidi/čuje Hellboy-a, recite mu da mi se javi, imam jedan mogući lijek za njegov stari problem s wide screenom koji ga iritira.
1. Provjereno sve OK. Update skida svaki dan nesto i mislim da je u redu.= Citat =:
Izvorno postao C
2. ...
3. Trenutno se skida nekakav dx update i ima 42 mb, ovaj od 104 mb prvi put cujem.
4. Valjda.
Zasto mi SC ne radi kak spada na Win7? sva grafika je u kockicam i nist se ne vidi
dakle, na ovoj temi prije par stranica sam opisao svoj problem sa laptopom i zamrzavanjem svako nekoliko sekundi. evo rušio sam widowse i nanovo ih instalirao. ali problem i dalje postoji. negdje sam pročitao da je moguće da se hard disk pomaknuo pa ga treba vratit na svoje mjesto. ja sam otvorio poklopac i on mi se čini kao da normalno stoji.
zna li itko kako bi on zapravo pravilno trebo stajat i neka mi malo opiše to jer eto ja nemam pojma (ne želim nešto zeznut) a ovo me sve više iritira.....
e da, par puta mi se dok sam nanovo instaliro win pojavljivala neka poruka na crnom ekranu i nije se instalacija mogla pokrenut. na drugom kompu sam pogledo na netu i onda za taj problem svi kažu da se ili hard pomaknuo ili je pokvaren.... malo sam lupio po poklopcu gdje je hard ( da , svjestan sam da je ideja glupa ) i onda sam uspio instalirat windowse
ako trebate još kakve info, samo recite..... unaprijed se zahvaljujem
Dobro bi dosla slika da vidimo kako ti hard stoji. (Iako sumnjam da krivo stoji....)
http://img175.imageshack.us/img175/1127/hardf.jpg
evo, sad kad sam slikavo izvuko sam ga i vratio ga (uglavio ) , mislim da nije u tome problem . čini mi se da je on ipak čvrsto stajo.
znači prilikom trenutnog smrzavanja , ja obavim klik negdje ili napišem tekst - događa se kao neka vrsta delaya, ali sve se obavi nakon što zamrzavanje prestane.
http://img175.imageshack.us/img175/1127/hardf.jpg
evo, sad kad sam slikavo izvuko sam ga i vratio ga (uglavio ) , mislim da nije u tome problem . čini mi se da je on ipak čvrsto stajo.
znači prilikom trenutnog smrzavanja , ja obavim klik negdje ili napišem tekst - događa se kao neka vrsta delaya, ali sve se obavi nakon što zamrzavanje prestane.
Jel ovo na slici KEY od Windowsa :D .= Citat =:
Izvorno postao ivesha
Edit: Bogami jeste :gitara: .
registered ;D
riješeno nakon disk defragmantiranja, zasad radi sve bez problema.....
Jel ima u Windowsima neka opcija za namjestanje print screena? Trenutno imam problema sa uzimanjem screena u igrama. Kad stisnem ctrl + v onda mi stavi mali screen, nije velicine ekrana.
Nije mali screen, nego npr. tebi je monitor 1280x1024 rezolucije, a u igri si podesio na rezoluciju od 800x600, pa ti grafička to rastegne na cijeli ekran, ali kada slikaš, bude ti rezolucija igre, znači u ovom slučaju je to 800x600, ali ti to sebi možeš u bilo kojem programu rastegnuti na 1280x1024, ali to nije originalna rezolucija, već je rastegnuto sve.
Goddammit.(Facepalm). Nakon sto sam reinstalirao windowse rezolucija svih igara se vratila na pocetak.Nisam uopce bio svjestan toga. :D
Odoh sad namjestat rezoluciju okolo. Hvala C.
New Problem. Stalno mi javlja da mi je USB full, a nije.
http://www.imagesforme.com/thumb/thumb_5a73635e.jpg
EDIT:Sta nisi gledao sliku? Kapacitet je 7.5 GB
samo da upitam, je mal banalo ali eto, dal mozda kopiras fajl koji je veci od kolicine slobodnog prostora na usb-u?
nvm, krivo gledal plavo/ljubicasto..
Da zaokružimo, imaš free 5,64 GB-a, međutim, FAT32 datotečni system ne podržava fajlove veće od 4096 MB-a, tj. veće od 4 GB-a, pa ti zato ne želi kopirati file, jer je taj file veći od 4 GB-a. To je kao jedno, kao drugo moguće, jest da file koji kopiraš je veći od 5,64 GB-a, koliko imaš slobodnog prosotra na USB-u, pa ne stane (slobodno 5,64 GB-a, a ti hoćeš na to staviti 6,05 GB-a, jednostavno ne stane), a kao treće moguće, je da si možda USB spojio u USB port 1.1, pa radi neke smetnje.= Citat =:
Izvorno postao Mirogamemasta
Pokušaj formatirati USB stick u NTFS datotečni system, pa će ti raditi s njime kao sa HDD-om, pa ne bi trebalo biti nekih problema. Jedino kada ga budeš vadio, prvo na njega desni klik, eject, pa iz system traya, remove, i tek onda ga čupaj vani.
FAT32 ne podrzava vise od 4 GB? Daj me nemoj zezati. :rotfl: :pray: Gluplju stvar nisam cuo. Vjerujem ti C, ali ne mogu si smisliti zasto je to tako.
Ovaj 1.8 GB koji je zauzet - to ti je dio ovog fajla kojeg kopiram. Da skratim pricu slobodnog mjesta na USB-u imam 7,5 GB, a file koji kopiram je 6,05 GB.= Citat =:
ile koji kopiraš je veći od 5,64 GB-a, koliko imaš slobodnog prosotra na USB-u, pa ne stane (slobodno 5,64 GB-a, a ti hoćeš na to staviti 6,05 GB-a, jednostavno ne stane
Posto FAT32 ne podrzava vise od 4 GB prica je gotova.
Probao sam formatirati, ali daje mi opciju samo za FAT32.
Eksueli FAT32 ne podrzava vise od 2gb po mom iskustvu.
Evo kako se formatira u NTFS:
http://www.ntfs.com/quest22.htm