Ker tu eksplejn?= Citat =:
Izvorno postao PR3DAT0R
Printable View
Ker tu eksplejn?= Citat =:
Izvorno postao PR3DAT0R
U gimnazije ne idu samo marljivi i pametni ucenici...75% su teske ljencine...posebice dok su pitanju 3. i 4. razred. :) Srednja skola ko i svaka druga. Zapravo, tehnicke skole su po mojem skromnom misljenju jos "teze" nego li gimnazija.
Ne zove se gimnazija bezveze "visa uzaludna" :P
No shit sherlock... pa ja sam jedan od tih lijenčina, iako se ne slažem da ih nužno bude više od 50%. Poanta je da nema smisla ić u gimnaziju ako si takva lijenčina. Ja sam je prošao partizanski pa mi nije od nikakve koristi, bilo bi bolje da sam tako neku strukovnu. Od gimnazije imaš koristi ako si dobar učenik koji će bez problema svladat i donekle kvalitetan faks. Ja se sada mučim s ovim, a ako fejlam, mogu da radim za gradsku čistoću.= Citat =:
Izvorno postao Deadwalker
meni bi gimnazija bila puno laksa zato sto nema toliko predmeta koji se baziraju na računanju,vecina su štreberski.
U gimnaziji takvih učenika, kao i u svakoj školi, ima 2-3%. Ostali su više ili manje snalažljivi, pa im o tome i ovisi konačan uspjeh :)
Ni jedna srednja nije od koristi ako si ljencina. Jer te kasnije nitko nebude zaposlil ako nebus znal nista od svoje struke, koju god skolu da zavrsio ili faks... :wink:
Ja sam gimnaziju upisao i mislio sam da ću moć to lagano a sad učim 2-3 sata dnevno i imam ocjene za 4 :(
Ali "viša uzaludna" ne stoji. Tako se tješe strukovnjaci. Za studiranje društvenih predmeta ili jezika ne postoji bolji izbor od gimnazije.
Opet, neki ljudi već znaju što žele biti u životu i tako se orijentiraju. Oni ne prave razliku između strukovnih i gimnazija.
Myself included.
Uzaludna u vidu da ako ne upišeš faks imaš govno na šibici :)= Citat =:
Izvorno postao Herr Schnitzel
Pa, poanta gimnazije je da se učenik pripremi za faks bilo koje vrste. Ići u gimnaziju, pa ne upisati faks je samo po sebi, jel, besmisleno.
[quote=McPingvin_v2.0]Uzaludna u vidu da ako ne upišeš faks imaš govno na šibici :)[/quote:3kv94oq5]= Citat =:
Izvorno postao "Herr Schnitzel":3kv94oq5
upravo to :)
ne ide uvijek sve po planu,zato su strukovne manje riskantne :)= Citat =:
Izvorno postao Herr Schnitzel
@striker,sa šta ti želiš biti?
Arhitektura <3
@Const. Graditeljska Tehnička u Zagrebu^^
= Citat =:
Izvorno postao Constantine
Low End strukovne su općenito beskorisne,jer ti budeš lijepo tehničar računalstva ili whateva,plaća ti je 4k,loši uvjeti i ima vas na obilje,razlika između toga i da radiš kao konobar je minimalna.
bolje imat placu i neki bijedni posao nego biti nezaposlen.
EDIT:btw,sta su high-end strukovne?
Ono za što trebaju bodovi da se upišeš.
a za ovo kao netrebaju?
Budalo.= Citat =:
Izvorno postao Nodakim
Tehničar za računalstvo? Minimalni bodovni prag je 42 boda, ovisno o školi. Ruđer ima 47, možda su i povećali u zadnje vrijeme. Ja sam završio srednju strukovnu, tehničar za računalstvo. Bodovi ne trebaju za trogodišnje :)
svi vi u strukovnima počinite suicid tako da nodakim može vladati svijetom.
Dobio 1 iz lektire, 1 iz kemije, al' najviše me jebe što sam dobio 3 iz povjesti... Tak sam lijepo naučio, a ova kurva me mrzi i pitala me neke isusove slike sa margina knjige i iz vježbenice i dala mi 3. Pa je*ote kakvo je to odgovaranje?= Citat =:
Izvorno postao loo
Jedino sam zadovoljan s engleskim. To ću nadam se dobit 5,5.
Još slijedeći tjedan imam 7 testova.
Pa zabil se budem :(
Znam da vjerovatno nikog nije briga, al' eto, moro sam...
Prosvjetlite me. Ja sam sedmi razred sad. Već sam počeo misliti o srednjoj školi. Ovako. Otac me tjera u ekonomsku, ja se mislim između medicinske i informatičke, a rodica mi savjetuje gimnaziju. PLS HELP :cry:
Gimnazija sigurno ako misliš na fakultet. Samo moraš znat da ćeš morat jaaaaaaaaako puno učit.
To zavisi. Ja sam u srednjoj učio 3x manje nego u osnovnoj u gimnaziji koja se drži jako "elitnom".
U svakom slučaju, ne daj da te stari ili tko već tjera u neku školu, ne dolazi u obzir da upisuješ bilo šta zato šta on tako želi.
Ništ onda od toga ja sam se sad pretrgo od domaćeg za osnovnu a kamoli onda za gimnaziju, a na fakultet moš i s drugim srednjim
Iako gimnazija jest pred-priprema za fakultete, ako misliš nekakav određeni fax, onda će te strukovna bolje pripremiti za taj fax.
I slažem se sa Kameleončem.
Generalno u svakoj četverogodišnjoj srednjoj školi moraš jako puno učiti, ako planiraš imati dobre ocjene. Sa dvojkama i trojkama se možeš provući i više-manje bez učenja, to jest ako imaš barem nešto u glavi, i ako tu i tamo pratiš na satu. Tehničke škole mogu biti i puno zahtjevnije od gimnazija, prvenstveno na području matematike i fizike, i svih strukovnih predmeta koji matematiku i fiziku koriste.
Eh al mene nekako najviše vuće medicinska.
Ako ćeš u strukovnu, zapamti da tu nema štrebanja, ili znaš ili ne znaš tj. ili naučiš ili se mučiš :)
Ništa nema težu matematiku i fiziku od matematičke gimnazije :nonono:= Citat =:
Izvorno postao PR3DAT0R