Iako sam propustio par navodno odličnih filmova iz prošle godine, od onog što sam pogledao ovo je uvjerljivo najbolje filmsko ostvarenje 2011. Veliki lolček na ignoriranje Michael Shannona u nominacijama za Oscara, koje ionako nikad nisam shvaćao previše ozbiljno, a sad ću još i manje.
Još uvijek nisam siguran što sam točno pogledao, ali otprilike se radi o nekakvoj surrealnoj satiri aristokratske više srednje klase. Film zapravo i nema radnju, nego je recimo nekakva nelinearna serija različitih scena, situacija i snova koje prolaze glavni likovi, a koje su povezane samo njihovom željom da zajedno u miru večeraju, ali uvijek budu prekinuti nekakvim nevjerojatnim okolnostima. Sve je to vrlo zabavno, na trenutke uznemirujuće, a najviše se ismijavaju besmisleni socijalni rituali, egoizam, lažni moral i perverznost koji se skrivaju ispod fasade pristojne gospode, političara i generala, makar dosta toga što je prikazano vrijedi i za ljude općenito, bez obzira na njihov položaj u društvu.
Eto pogledao i ja.
Da, više manje je sve već rečeno u vezi naslova... odsita odličan film, držao me do samoga kraja. Slažem se i za Shannona - neupitno je zaslužio nominaciju za glavnu ulogu, jer, ako usporedimo njega i npr. Clooneya u The Descendants, ovaj je za klasu bolje odradio istu. I tako... mislim će se i ovaj prvi Shotgun StoriesSod istog redatelja ubrzo pogledati (Michael Shannon također u glavnoj ulozi).
Je, faca je taj Bogart sam takva :)
... I to je više manje to. Film je klasična detektivska priča stare hollywoodske škole (jedna od prvih takvih ako se ne varam) s odlično okarakteriziranim likovima, dijalozima, i svim ostalim stvarima koje doalze s tim paketom. Kak prijatelj veli, za udžbenike.
Mislim da sljdeći odabir kaj se Bogartovih uloga tiće, vrlo vjerojatno pada na The Treasure Of The Sierra Madre, pošto sam Casablancu imao priliku gledati već u par navrata.
8.5/10
15-02-2012, 15:23
Duke of Earl
Re: Koje ste filmove u zadnje vrijeme pogledali?
Od Bogarta The Big SleepSpod obaveznoSako nisi gledao.
4\5 Na momente su "slučajnosti" tako glupe i tako iritirajuće, da sam dobio želju da nekoga udarim.
16-02-2012, 11:29
mortician
Je, baš :D
Pogledao ga i ja jučer u Cinejstaru, i da, i nije nešto za 3D! Al ajt, originalni film je sniman prije dvanaestak godina i više tak da, sve u svemu prihvatljivo. Utrka na Tatooineu mi bila ok npr.
(btw, one annoying najave prije filma - Titanic u 3D, lol)
7.5/10
16-02-2012, 17:35
The Great Duck
Mission Impossible http://upload.wikimedia.org/wikipedi...iblePoster.jpg
U početku je izgledalo prilično obećavajuće, no prema kraju je pomalo otišlo u krivom smjeru, pogotovo zbog nejasnoće tko su zapravo zlikovci, a tko ne, ali sve u svemu, ok film.
7/10
loše da lošije nemože bit, nema veze sa mušketirima uz kakve smo odrasli, sama pomisao daj eovo bilo u "3D"u dođe mi slabo, naravno nemože bit kraj da ne najavi bar još 3 nastavka minimalno, film pokušava bit zabavan i spektakularan kao što su recimo Pirati s Kariba, ali teško jako jako teško
Dobio što sam očekivao..puno spektakularne akcije s odličnim specijalnim efektima uz slabašnu priču :D
Shia mi je bio na momente naporan u ovom nastavku, a od ove Rose je Megan ipak bolja...
Film me jako iznenadio, priča je dobra, a i sviđa mi se što smo i mi Balkanci upleteni.
19-02-2012, 10:55
crnisokol
= Citat =:
Izvorno postao Windwalker
Shawshank Redemption.
Danas, 21:30, HRT2.
Da se zna.
Dobar film, ali mi fakat nije jasno kako je prvi na IMDB-u :?
19-02-2012, 11:03
bezimeni
Ne vidim zašto ne bi bio prvi , film je savršen .Nije možda najbolji ikada ali nisam siguran da ima bolji od njega .Bez problema može biti prvi ili među prvih deset...odlučuju nijanse.
19-02-2012, 11:14
vukopas
= Citat =:
Izvorno postao crnisokol
= Citat =:
Izvorno postao Windwalker
Shawshank Redemption.
Da se zna.
Tako sto je vise manje svima koji su ga pogledali odlican. Veoma jednostavno. Definitivno nije najbolji ikada ali tesko ces naci nekoga kome se taj film ne svida.
Shawshank Redemption.
Da se zna.
Tako sto je vise manje svima koji su ga pogledali odlican. Veoma jednostavno. Definitivno nije najbolji ikada ali tesko ces naci nekoga kome se taj film ne svida.
Kao što je čovjek rekao.
Možda mi nije baš prvi 'najbolji' film, ali je preodličan i ne mogu mu naći zamjerku.
I zato mu, uz još možda desetak drugih filmova, dajem maksimalnih 10/10.
Neka tako razmišlja još puno ljudi i bez problema će sjesti na prvo mjesto.
Stvar je u tome, da iako pojedincu ne mora biti najbolji film, ali dobit će 10/10, i tako od velike većine ljudi, koji možda Godfatheru ili nekakvom Citizen Kaneu neće dati 10/10 (kao ja).
Shawshank ima predobru naraciju i zanimljiv je, tako da će se lakše svidjeti većini ljudi, nego neki drugi vrhunski filmovi.
A opet, dobrom broju ljudi možda i je baš prvi najbolji film. Zašto ne bi bio?
Meni je u top 5.
19-02-2012, 12:47
Sonic_Moronic
Obožavam zatvorske filmove, a Shawshank Redemption je na samom vrhu. Jednostavno ima jako zanimljivu naraciju, poput Forrest Gumpa i sličnih filmova koji točno pogode taj "flow".
19-02-2012, 17:17
sakondo
Mocna Morgan Freeman naracija :D
19-02-2012, 17:38
W3DR4N
Jedini film koji zaslužuje 10/10 je Napoleon Dynamite.
19-02-2012, 17:44
Sgt. Bull
Taj film je tako loš da bih prije primio metak u nogu nego ga opet gledao.
19-02-2012, 20:24
Mirko L
The immortals
4/10
Razočaran, iako mi je tako i s većinom akcijskih filmova; imaju najgoru priču i najgore propuste u istoj.
= Citat =:
Ta jedna magična stvar koja će spasiti svijet je prožvakana već kvadrilijun puta, ali ajde neka. Zašto Hyperion nije razbio cijelu tvrđavu stijelama? Zašto je bio jači u borbi golih šaha protiv Tezeja?? Kako stanovnici Tartara nisu vjerovali u bogove i titane ako su stali zarobljeni u planini udaljenoj 0 metara od tvrđave?!?
Mogao bih još, ali neću se prisjećati.
19-02-2012, 20:40
The Great Duck
Ali zato imaju ovakve epic trenutke:
Doduše, ovo je iz zlatnog doba akcije, prije silovanja CGI-ja, ne znam ima li danas ovakvih bisera.