Half offtopic:
Meni su recimo specijalni efekti u Carpenterovom The Thingu nešto fenomenalno, nevjerojatno je i poražavajuce da jedan film s 30 godina starosti owna sve nastalo iz Hollywooda danas. I onda pogledam ovaj prequel-remake upropašten trećerazrednim CGI-om i skužiš da se takvi horrori jednostavno više ne prave a da nemaju PG 15+ rating čisto da bi se udovoljilo svakom džepu
01-02-2012, 21:47
Medolina
Re: Koje ste filmove u zadnje vrijeme pogledali?
Vampire's Suck... e, to je komedija.. ugl, sprdnja na Twilight... prejebeno.. xD
= Citat =:
Half offtopic:
Meni su recimo specijalni efekti u Carpenterovom The Thingu nešto fenomenalno, nevjerojatno je i poražavajuce da jedan film s 30 godina starosti owna sve nastalo iz Hollywooda danas. I onda pogledam ovaj prequel-remake upropašten trećerazrednim CGI-om i skužiš da se takvi horrori jednostavno više ne prave a da nemaju PG 15+ rating čisto da bi se udovoljilo svakom džepu
Umm, slaŽem se s tobom, i to potpuno.. svi danaŠnji filmovi su danas pretrpani specijalnim efektima, a glumci su sve uŽasniji.. sve se samo vrti oko zarade i tko Će obrnut viŠe milijuna i imat veĆu gledanost.. uŽas.. Ne sjeĆam se nijednog remake- a nekog filma, a da je bio pretjerano uspjeŠan.. sve je to shit.. stari filmovi rulaju, pogotovo horori.. najveĆu prednost dajem starim hororima.. primjerice, mene oduŠevljava Nosferatu iz 1922. film je i nijem i crno- bijel i samim tim je uŽas i strah joŠ viŠe prisutan, jer moŽeŠ samo gledati izraze lica... I doista vidiŠ stravu.. ^.^
01-02-2012, 21:52
Kid A
nisam mislio da cu ovo ikad reci al nedostaje mi KICO123
01-02-2012, 22:00
Horny Devil
= Citat =:
Izvorno postao Kid A
Half offtopic:
Pogledao sam drugi, treći i četvrti dio, ona dva dreka od AvPa, odigrao većinu kvalitetnih igara iz franšize, ali eto, nikad nisam gledao prvi dio. Drago mi je da sam to ispravio, zato jer se radi o najboljem i najefektnijem dijelu serijala. Iako sam zapravo već odgledao poznatije scene, i znao većinu detalja o radnji iz nekih drugih izvora, tokom cijelog trajanja film nije popuštao u stvaranju osjećaja napetosti i nepredvidljivosti, uz nevjerojatno realiziranu atmosferu. Iznenadilo me i koliko je dobro ostario po pitanju efekata za jedan SF film, jedina scena koja u 21. stoljeću jako bode u oči je ona zadnja eksplozija, sve prije toga je izvedeno dosta uvjerljivo. Od početne scene preletavanja Nostroma (Star Wars anyone ?), tuđinskog broda i njegove arhitekture, do samog kostima i pokreta Aliena.
8.5/10
ne radi ti link na poster.
Inače, me baš briga ako radi link, ali pošto film ima jedan od boljih postera, morao sam komentirati :D
01-02-2012, 22:40
Duke of Earl
= Citat =:
Izvorno postao Dreamer Deceiver
ne radi ti link na poster.
Inače, me baš briga ako radi link, ali pošto film ima jedan od boljih postera, morao sam komentirati :D
Kvragu, još sam se i trudio da pronađem neki idealne veličine koji radi, zato jer je poster stvarno vrhunski, al gotovo je, isteko edit :(
Half offtopic:
Tužno, ali zato mi niti ne pada na pamet da trošim vrijeme na taj novi "The Thing". A mislim, šta možeš i očekivati od redatelja kojemu je jedino iskustvo prije takvog velikog projekta bilo snimanje jebenih reklama, i jedan kratki film prije 15 godina.
01-02-2012, 22:42
The Great Duck
Broken Arrow http://upload.wikimedia.org/wikipedi...row-poster.jpg
Poprilično glup, ali ipak solidan akcijski film koji nerazrađenu i klišejiziranu priču nadoknađuje odličnim akcijskim scenama (kojih, hvala Bogu, ne manjka).
7/10
01-02-2012, 22:51
bezimeni
= Citat =:
Izvorno postao Duke of Earl
SA mislim, šta možeš i očekivati od redatelja kojemu je jedino iskustvo prije takvog velikog projekta bilo snimanje jebenih reklama
Mislim da su pročitavši ovo David Fincher i Ridley Scott dobili žgaravicu ...I oni su prije prvog uspjeha stjecali iskustvo snimajući reklame .
01-02-2012, 23:05
Sgt. Bull
Pokušao odgledati Ghost Ridera. Pokušaj je neslavno završio nakon 36 minuta i 49 sekundi. :(
01-02-2012, 23:42
Duke of Earl
= Citat =:
Izvorno postao bezimeni
= Citat =:
Izvorno postao Duke of Earl
SA mislim, šta možeš i očekivati od redatelja kojemu je jedino iskustvo prije takvog velikog projekta bilo snimanje jebenih reklama
Mislim da su pročitavši ovo David Fincher i Ridley Scott dobili žgaravicu ...I oni su prije prvog uspjeha stjecali iskustvo snimajući reklame .
Interesantno. Ali i Michael Bay je počeo s reklamama. Tu imamo najgoreg redatelja današnjice i jednog koji je izgleda napravio prvi korak na tom putu, i dva odlična. Znači karijera u reklamama ipak nema utjecaj na buduću kvalitetu filmaša. U tom slučaju se ispričavam, moja pogreška.
02-02-2012, 00:13
Aerial
= Citat =:
Izvorno postao Sgt. Bull
Pokušao odgledati Ghost Ridera. Pokušaj je neslavno završio nakon 36 minuta i 49 sekundi. :(
"Gledao" ga neki dan kod frenda. Ne znam tko je od nas 4 pijanih prvi zaspao tijekom filma, ali definitivno je štivo za laku noć :S
Već dugo nisam gledao film u kojemu sam ovoliko uživao. Ima par scena pred kraj za koje mislim da su mogle biti malo bolje napravljene, no nije to ništa što bi pokvarilo cjelokupni dojam filma.
E, ovo je parodija na Bond filmove (i to one old school)!
Mislim, sami opis filma na IMDB-u je lol!
Priča je možda klišej nad klišejima ali funkcionira! Naravno, ima i preglupih fora koje su jednostavno retardirane, ali barem nema u toj mjeri da se na tome bazira film (Johnny English)! Ovo je čista sprdnja na Bonda, svaka scena je aluzija na 007 i njegovu super ultra cool osobnost i mačoizam!
Btw. The Artist je uradak istog redatelja (i gl. glumci su isti)! Zato sam odlučio pogledati ovo jer se "priča po gradu" da je Artist jako dobar!
Konačno pogledao film u kojem je Roger Moore dobro odglumio :D
7/10
02-02-2012, 12:38
Sonic_Moronic
= Citat =:
Izvorno postao str1k3r
Ane. Gledao prije par dana sa frendovima u kinu, rula film.
Jel ima na netu?
02-02-2012, 12:43
The Great Duck
Sleepy Hollow http://upload.wikimedia.org/wikipedi...ollow_ver2.jpg
Solidno, ima onu prepoznatljivu burtonovsku atmosferu koju obožavam, te hrpu odličnih glumaca u sporednim ulogama... Još da ne siluje Deppa toliko, Burton bi mi bio jedan od najdražih redatelja.
7/10
Klasik film noira, rađen po knjizi Raymonda Chandlera, sa scenarijem koji je pisao William Faulkner. Postoji jedna zanimljiva anegdota sa snimanja, Bogart je jednom trenutku prišao redatelju Howardu Hawksu i pitao ga tko je zapravo ubio jednog lika oko kojeg se vrti dosta radnje, ili se možda radilo o samoubojstvu, a ovaj mu je odgovorio da zapravo nije ni sam siguran. Onda su poslali telegram Raymondu Chandleru s istim pitanjem, na što im je ovaj odgovorio da ni on nema pojma. To zapravo objašnjava dosta stvari, jer film vrlo zamršenu i na trenutke dosta zbunjujuću radnju, ali iz nekog razloga to nimalo ne kvari cjelokupni dojam. Možda je to zbog nevjerojatno karizmatičnog Bogarta, uvjerljive i odlično izvedene ljubavne međuigre između njega i Lauren Bacall, nezaboravnih one-linera poput "Such a lot of guns around town and so few brains.", općenito samih dijaloga, i vrhunskog tempa radnje koja vješto balansira napetost, akciju, misteriju, humor i romansu. Uostalom, i reklamirao se kao "a film about process of a criminal investigation, not its results." Za trajnu kolekciju i ponovljena gledanja.
9/10
02-02-2012, 13:16
Sonic_Moronic
Mogao bih se vratiti na Bogarta, mislio sam pogledati Treasure of Sierra Madre i taj.
02-02-2012, 16:22
str1k3r
= Citat =:
Izvorno postao Sonic_Moronic
= Citat =:
Izvorno postao str1k3r
Ane. Gledao prije par dana sa frendovima u kinu, rula film.
Film koji je imun na spoilere. Čovjek koji želi prodati imanje na Hawaiima shvati da mu žena umire te da ga je varala s nekakvim XY tipom. Ode do tog tipa, popričaju, rezimiraju stvar. Žena umre. On odluči što će s kućom. Kraj.
I to traje 120 minuta, uz milozvuke debelog havajćanina na ukuleleu.
Svaka čast scenaristima koji su adaptirali knjigu Kaui Hart Hemmings i redatelju Alexanderu Paynu što su ovakav .. jednostavan.. koncept razradili u film koji se prilično dobro opire standardnoj šemi dramedyjaSi nudi netipične, subverzivne glumačke nastupe. Clooney je navodno ostvario jednu od najboljih osobnih uloga koliko vidim po nominacijama.. a ima nešto u tome. Njegov je lik distanciran, pomalo ciničan i rezerviran. Nikad nema nekog emotivnog izričaja, ali opet kao da znate što želi reći/pomisliti. A ima i zgodnu kćerS:D
Slični su ostali likovi, od njegove mlađe kćeri koja povremeno obavezno izbaci neki opaki inuendo, do dečka od prije spomenute slatkice koji je nekakav retard s neobičnom osobinom da izvali primitivno pametnu stvar iz vedra neba.
Da ne muljam previše, film je zanimljiv ako ništa drugo barem zbog neuobičajeno smirenog tona i relativno egzotičnog settinga.
Doduše, sama priča mi osobno nije nimalo zanimljiva :/
Možda i jest jedan od tehnički najinovativnih filmova u povijesti (u ono vrijeme), jedan od najutjecajnih u francuskom new wave filmaštvu, na Ebertovoj Great Movies listi, i općenito pri vrhu lista većine kritičara i filmaša, ali što mu to vrijedi kad je glavni lik najveći forser i douchebag koji se ikad pojavio na velikom ekranu. Nije nikakav "anti-heroj" ni buntovnik protiv sustava, kako ga iz nepostojećih razloga opisuju svi koji su nešto rekli o ovom filmu, nego samo naporan i degutantan manijak oko kojeg se nažalost vrti cijela radnja i nema scene bez njega. Iz tog razloga nisam ni uspio odgledati film do kraja, dogurao sam do nekih 50 min i morao sam odustati. A i oni jump-cutovi su bili dozlaboga iritantni.
5.5/10
03-02-2012, 18:56
Aerial
Ja sam ga neki dan našao, odgledao 20 minuta i sad je na pauzi. A inače mi je ok taj nouvelle vague. Kme, niš, morati ću odgledati.
03-02-2012, 19:21
Duke of Earl
Iz tog novel važa sam gledao samo 400 Blows koji je odličan, i ovaj Breathless koji mi eto, nikako nije sjeo. Tebi možda bude, ovo moje jadanje oko lika je vrlo, vrlo subjektivan dojam :)
03-02-2012, 21:10
Windwalker
BourneStrilogija.
Iz nekog razloga mi se Supremacy iz prvog gledanja nije baš svidio, no pogledavši ih još jednom sve za redom, promijenio sam mišljenje i zaključujem da su odlični akcijski triler špijunski filmovi. IdentityS9/10 SupremacyS8/10 UltimatumS8/10
Možda i jest jedan od tehnički najinovativnih filmova u povijesti (u ono vrijeme), jedan od najutjecajnih u francuskom new wave filmaštvu, na Ebertovoj Great Movies listi, i općenito pri vrhu lista većine kritičara i filmaša, ali što mu to vrijedi kad je glavni lik najveći forser i douchebag koji se ikad pojavio na velikom ekranu. Nije nikakav "anti-heroj" ni buntovnik protiv sustava, kako ga iz nepostojećih razloga opisuju svi koji su nešto rekli o ovom filmu, nego samo naporan i degutantan manijak oko kojeg se nažalost vrti cijela radnja i nema scene bez njega. Iz tog razloga nisam ni uspio odgledati film do kraja, dogurao sam do nekih 50 min i morao sam odustati. A i oni jump-cutovi su bili dozlaboga iritantni.
5.5/10
Je, dušbeg je lik :D Al eto, ja ga odgledao do kraja, i sjeo mi na neki svojstven način. Zbog žene možda :)
Al zato slični slučaj tvojemu s The Deer Hunter. Prijatelj me dugo nagovarao na isti, pa mu jučer odlučio dat šansu - popizdio na pola filma, ugasio.
Može bit na neznam koliko lista, i hvaljen od isto toliko ljudi, al majke ti, dosadan je dozlaboga. Prvih 45 minuta nešto slično prvom djelu Godfathera, od tud u biti i je preuzeto, znači svadba/party/igranka, al na američko židovsko protestantski koji prozor već radnička klasa način gdje je u fokusu više manje ispijanje piva i besmisleni razgovori od strane DeNira i društva, a sve to popraćeno uz iritantnu tradicionalnu glazbu te pijano naklapanje nekog pop pjesmuljka sedamdesetih - ne mogu se sad sjetit kojeg. I bolje. Sljedeći dio filma je putovanje tog društva na planinu u lov na jelene, kao. Također nekoliko besmislenih scena tipa, izađe ekipa urinirat, jedan lik zaostane, i onda ga ovi cimaju autom naprijed-natrag dok on pokušava ući. I to traje pet minuta - wtf. Ajde, ima tu par lijepo snimljenih gorskih kadrova prirode, al sve u svemu, i nije neki balans. Nadalje, ekipa se nalazi u Vijetnamu, il di već, jer to u biti i jeste kao okosnica radnje od samog početka, da se ide u rat jel. Pa tu imamo nekakav čudan Full Metal Jacket/Apocalypse Now stilski čušpajz, koji je još donekle upečatljiv, al sam nakon petnaestak minuta svejedno odlučio prekinut gledanje. I da, Christopher Walken bog glumi - također mi nikako nije sjeo u svojoj ulozi.
Da li je sad to stvar ukusa, lošeg tajminga, pms-a, punog mjeseca, reptila s mjeseca, il je film možda jednostavno precijenjen, ne znam.
Jednom davno u nekoj recenziji (mislim da je bila za Mortal Kombat) je recenzist ovako nešto rekao:
"Paul W.S. Anderson je jedini čovjek koji je snimio film po igri a da je uspio pobuditi dječake u nama starim gledateljima! Dajte čovjeku da snima!"
I zaista, kad sad malo bolje pogledam, ako imalo volite super cool filmove koji nemaju previše smisla i k tome dostavljaju masu akcije, Anderson je tu maher jer uspjeva to sve prezentirati sa stilom (Death Race, AvP, Resident Evil....)! Takav je slučaj i kod ovog film i moram priznati da, nakon trailera, nisam očekivao ovoliko "zabave"! Trailer ustvari pokaže prvih 10min. filma i to onako ofrlje! Dakle, to je onako, veliki plus jer uglavnom svaki "današnji" trailer ispriča cijelu priču i prikaže najbolje scene!
Oh yeah, još jedan plus filmu je steampunkiš atmosfera!
Ugl. u Anderson-ovim filmovima uvjek uživam i zato i ja kažem "dajte čovjeku da snima"!
04-02-2012, 13:55
The Boz
Film je 27/10 jer danas fakat trebaš imat cojones da snimiš treš film sa multimilijunskim buđetom.
04-02-2012, 14:00
Duke of Earl
= Citat =:
Izvorno postao The Boz
Film je 27/10 jer danas fakat trebaš imat cojones da snimiš treš film sa multimilijunskim buđetom.
Michael Bay.
04-02-2012, 14:02
Kid A
Hm da, sigurno je cojones u pitanju
04-02-2012, 14:24
The Boz
[quote=Duke of Earl]
= Citat =:
Izvorno postao "The Boz":3osrmgdd
Michael Bay.[/quote:3osrmgdd]
Pavle snima filmove za koje zna da će biti treš.
Mihael snima filmove za koje se nada da neće biti treš.
04-02-2012, 14:26
Frky
True!
04-02-2012, 14:27
Kid A
[quote=The Boz][quote="Duke of Earl":1v3y6x4z]
= Citat =:
Izvorno postao "The Boz":1v3y6x4z
Michael Bay.[/quote:1v3y6x4z]
Pavle snima filmove za koje zna da će biti treš.
Mihael snima filmove za koje se nada da neće biti treš.[/quote:1v3y6x4z]
Sto opet nije dovoljan razlog da das nekom filmu 27/10 ili ozbiljnije 10/10