Dosta dobar. Simpatičan i pozitivan, sa glumačkom postavom koja se bolje snašla nego bih očekivao. Čak i Rogen nije toliko iritantan ko inače. Psihijatrica je mogla dobit još koju minutu na ekranu, bio bi i bolji.
Još jedan prilično zaboravljen dragulj. Pesimističan film o britanskoj eksadrili u WWI, koji ima minimalno zračnih scena, i fokusira se na likove -zapovjednika koji gubi živce zbog tereta odgovornosti, pilota koji umiru svaki dan i provode noći u pijankama da to zaborave. S obzirom na vrijeme u koje je rađen, posebno je dobar dio kad im se u pijankama pridruži zarobljeni Nijemac kojeg su srušili.
Još jedan prilično zaboravljen dragulj. Pesimističan film o britanskoj eksadrili u WWI, koji ima minimalno zračnih scena, i fokusira se na likove -zapovjednika koji gubi živce zbog tereta odgovornosti, pilota koji umiru svaki dan i provode noći u pijankama da to zaborave. S obzirom na vrijeme u koje je rađen, posebno je dobar dio kad im se u pijankama pridruži zarobljeni Nijemac kojeg su srušili.
27-01-2012, 11:58
Gothmog
Re: Koje ste filmove u zadnje vrijeme pogledali?
= Citat =:
Izvorno postao Sonic_Moronic
The Dawn Patrol (1938)
Iako mi je u potpunosti jasno zašto je toliko cijenjen i opravdano smatran klasikom, mene nije oduševio. Dakle, radi se o redatelju koji istovremeno pati od kreativnog bloka i krize srednjih godina, a film nelinearno i fragmentirano prati njegova razmišljanja i odnose s drugim likovima, one s kojima je trenutno povezan, i one iz njegove prošlosti koji se pojavljuju u sjećanjima i fantazijama koje se često isprepliću s realnošću. Na papiru to možda zvuči komplicirano, ali osobno nisam imao nikakvih problema s praćenjem radnje i tranzicijama iz stvarnosti u maštu. Film sadrži dosta vrlo upečatljivih scena, glavni glumac je apsolutno fantastičan, a najveći minus je što je sa svojih 2 i pol sata trajanja jednostavno predugačak, i u nekim trenucima mi je bio vrlo naporan.
Ali u konačnici mislim da bi ga svaki ljubitelj filma trebao obavezno pogledati i formirati svoje mišljenje, jer se ovdje radi o filmu koji će na svakog gledaoca sigurno ostaviti poseban utisak, bio on dobar ili loš.
7.5/10
27-01-2012, 18:42
Sonic_Moronic
Čini se da sam opet u WWI elementu, pa mi možete preporučiti par filmova.
CollapseSje dokumentarac iz 2009. o Michaelu RuppertuSi teoriji kolapsa suvremenog društva zbog neodrživosti energetskog i monetarnog sustava (peak oil teorija).
Možda Ruppert na trenutke zvuči previše paranoično ili pesimistično, ali ne može se reći da nema logičnog backgrounda. Čovjek je prilično predan i na jednostavan, ali rječit način objašnjava problem društva koje se gotovo u potpunosti oslanja na fosilna goriva. Čak nije ni toliki problem što ponestaje energije, nego nafte i plina kao materijala iz kojeg deriviramo toliko stvari da je nemoguće zamisliti život bez toga..
Jako dobar. Čak Brosnan nije ljigav i dokazao je da ipak zna glumit. Neeson cool kao uvjek.
Pojavljuje se i ludi svećenik iz Hell on Wheels u ulozi drugog ludog svećenika. I još su mali dio filma na mjestu sličnom kao Hell on Wheels.
Također, moj tata nije zaspao. A to ipak nešto znači.
Vrlo dobar animirani film. Zanimljivo je vidjeti da ovdje nema dijaloga između životinja (što bi valjda očekivali od crtića u kojemu su glavni likovi životinje) već se sve otkriva preko samih pokreta koje životinje rade i tek ponešto naracije. Sviđa mi se i što nema nepotrebnih komičnih sidekickova koji bi ovdje samo pokrvarili cjelokupni dojam filma. Animacija je predivna, soundtrack je isto dobar, radnja može proći. Jedino bih volio da ima više varijacije između pjesama, malo su previše forsali Bryan Adamasa.
8/10
28-01-2012, 14:41
angel eye
RocknRolla
Meni je super, isplati se izgubiti koji sat života na gledanje^^ Odlična muzika
CollapseSje dokumentarac iz 2009. o Michaelu RuppertuSi teoriji kolapsa suvremenog društva zbog neodrživosti energetskog i monetarnog sustava (peak oil teorija).
Možda Ruppert na trenutke zvuči previše paranoično ili pesimistično, ali ne može se reći da nema logičnog backgrounda. Čovjek je prilično predan i na jednostavan, ali rječit način objašnjava problem društva koje se gotovo u potpunosti oslanja na fosilna goriva. Čak nije ni toliki problem što ponestaje energije, nego nafte i plina kao materijala iz kojeg deriviramo toliko stvari da je nemoguće zamisliti život bez toga..
Baš pogledao.Zanimljiv film poglavito zbog tipa koji djeluje skromno i iskreno .Ne želi zvučati prepotentno ali meni je film otkrivanje tople vode .Velika većina o čemu priča je logična i poznata .Ljudi to sve znaju ...problem je što namjerno ignoriraju .
Kul triler s odličnom atmosferom i glazbenom podlogom ala Cube (redatelj je isti)! Mindfuckovi su ok, ali nisu onako klasični gdje te ostave u wtf? stanju!
Jedina boljka filma je niski budžet i možda malo sporija radnja prvih 30-ak min.!
30-01-2012, 15:22
mortician
Zalovio tri komada kroz ovaj vikend, so...
The ArtistS- 8.5/10 Fight ClubS- 8/10 The Last SamuraiS- 7.5/10
Rula taj novi Artist, sniman u 'chaplinovskom' stilu, jedinstven i zabavan s maestralno izvedenom glazbom. Treba još 'Ugoa pogledat, al mislim da komotno pobira podosta zlatnih kipića ove godine.
Fight Club - nešto niža ocjena zbog trećeg gledanja. A i filozofija filma mi je za razliku od prvog gledanja prije 5,6 godina puno slabije sjela. No, u svakom slučaju, i dalje jedan od onih gg filmova.
Posljednji(od)samuraj(a) - odlučio ga i ja pogledati, po prvi put. Ha ono, nedostatno razumijevanje filozofije samuraja, duhovnosti, zena, te kulture i japanskog života u to doba od strane scenarista il koga već je očito, tako da neke scene ispadaju patetično i nerealno da boli. Pa se tu sad stječe krivi dojam za one neupućene, i to je u biti bed kao... Al izuzev toga i nemam nekih pritužbi, pa čak ni na Tomekovu glumu. Lijepo mi kadriranje (želim živjeti u onome selu), priča je solidna, praznog hoda i nema, i tako, gledao ga s ekipom i bilo je o k - možda bih i bio nešto kritičniji da sam ga sam pogledao al ajt, neka ostane ovako kako je.
30-01-2012, 20:25
The Great Duck
[quote=Tsaя][quote="Kid A":2wrm0lqz]
= Citat =:
Izvorno postao "Tsaя":2wrm0lqz
The Thing 2011
[img]/cut[/img]
9/10
Dugo nisam gledao neki horror, tako da mi je ovo baš lijepo sjelo.
1/10 u usporedbi s originalom. Jebeni CGI, kao da sam gledao neki Pixarov animirani[/quote:2wrm0lqz]
Nisam gledao original.
Jeli ime isto ili?[/quote:2wrm0lqz]
U biti nije original, već bi ovaj trebao biti prequel ovom starom. Doduše, nisam gledao nijedan, pa možda i griješim.
Prvih 20 minuta filma je toliko zamorno da mi je nekoliko puta došlo da ga ugasim.
Likovi su iritantni, a humor je uglavnom mlak (iako ima par dobrih scena, poput skakanja kroz zatvoreni prozor xD), no fajtovi su kul i zabavno ih je gledati... što zbog randomnessa, što zbog dobrih efekata i stipovskog stila u kojemu je cijeli film rađen.
Iz nekog meni neznanog razloga, oduvijek sam izbjegavao Woody Allena, tako da mi je ovo zapravo prvi njegov film koji sam pogledao u cijelosti. Naletio sam na njega preko one liste "102 Movies You Must See Before..." koju je mislim Aerial linkao ovdje pred koji mjesec, pa si povremeno ubodem neki film koji još nisam gledao iz nje. A sam film je inače dosta dobar, vrlo netipična romantična komedija, ima par dosta dobrih šala, nekih orginalnih "breaking the fourth wall" trenutaka, brdo većinom zabavnih kulturalnih referenci i uvjerljiva priča koja sve to povezuje. Neznam jel sam to samo ja, ali film me neodoljivo podsjetio na 500 Days of Summer, tj., 500 DoS mi se čini kao modernija verzija ovog filma, ali sa puno lošije izvedenim krajem, koji mi je u Annie Hall bio savršena i uvjerljiva kulminacija svega što se izdešavalo prije njega.
7.5/10
31-01-2012, 12:35
Aerial
= Citat =:
Izvorno postao Duke of Earl
ima par dosta dobrih šala, nekih orginalnih "breaking the fourth wall" trenutaka
Nadam se da nisam jedini kojeg je onaj dio kad su pokreti na ekranu, zvuk i titlovi potpuno različiti (jedno pričaju, drugo misle) zbunio na prvi pogled :D
Mislio sam da nešto ne valja s codecima/titlovima :D
31-01-2012, 12:52
Duke of Earl
lol da, baš me jako zbunilo na prvu, još sam gledao film preko usba na telki i mislim si, stvarno mi se neda sad prekidat film i ić tražit nove titlove, ali sam nakon par rečenica shvatio što se dešava pa sam si prevrtio untrag da polovim sve iz drugog pokušaja :D
31-01-2012, 15:40
The Great Duck
Duke, sasvim se slažem s ovim osvrtom. I ja sam iz nekog razloga izbjegavao Woodyja Allena (nekako sam očekivao da je to onaj tip filma za koji bi trebalo biti nešto zreliji da bi se uživalo u njemu, i da će mi sad biti sranje), ali na sreću, pokazalo se da sam bio u krivu.
I da, film i mene dosta podsjeća na 500 Days Of Summer...Samo što je ovaj dosta bolji (iako ni 500 Days nije loš) :D
Imam dosta podijeljeno mišljenje o ovom filmu...ima stvari koje su mi se fakat jako dopale, ali ima i potpuno promašenih scena i glupavih likova...ipak ima malo više pozitivnog tako da je ocjena
Pogledao sam drugi, treći i četvrti dio, ona dva dreka od AvPa, odigrao većinu kvalitetnih igara iz franšize, ali eto, nikad nisam gledao prvi dio. Drago mi je da sam to ispravio, zato jer se radi o najboljem i najefektnijem dijelu serijala. Iako sam zapravo već odgledao poznatije scene, i znao većinu detalja o radnji iz nekih drugih izvora, tokom cijelog trajanja film nije popuštao u stvaranju osjećaja napetosti i nepredvidljivosti, uz nevjerojatno realiziranu atmosferu. Iznenadilo me i koliko je dobro ostario po pitanju efekata za jedan SF film, jedina scena koja u 21. stoljeću jako bode u oči je ona zadnja eksplozija, sve prije toga je izvedeno dosta uvjerljivo. Od početne scene preletavanja Nostroma (Star Wars anyone ?), tuđinskog broda i njegove arhitekture, do samog kostima i pokreta Aliena.