da, baš sam sad pogledal tutorial video, fakat osnovnije nemože od ovoga
Printable View
da, baš sam sad pogledal tutorial video, fakat osnovnije nemože od ovoga
Nije da mi u praksi treba, ali me zanimaju te sitnice poput oktava i intervala.
Zahvaljujem.
www.gitare.info
vgg sajt, imas svasta.
Registriran sam tamo već neko vrijeme. Prepoznao sam dosta ljudi sa pcp foruma :)
Hi
Eo naumio sam kupiti bubnjeve. E sad nemam puno para (imam 180kn xD) al valda cu nagovorit starce da mi malo posude za neke polovne :D
E sad bi se trebao prvo malo informirati o svemu tome (totalni sam pocetnik u tome) pa mi treba nekakav dobar forum (ili tako nešto) di mogu procitati sve sto bi trebao znati o njima.
http://www.glazbeni-forum.com/
^^
Ja ucim gitaru.. moram nekog instruktora nac >.< vec nekih 3mj. imam gitaru u tip-top formi a 2 akorda znam(D i G) xD
Nikak da pocnem ozbiljno svirat.. cijelo vrijeme se zajebavam na sranjima tipa twinkle twinkle lil' star'n'sheez.. :yuck:
= Citat =:
Izvorno postao RIDER32
Na njihovom forumu imaš i sekciju za bubnjeve.= Citat =:
Izvorno postao TeraBajt
Edit: erm, tek sad vidim da je taj podforum skoro prazan.
Ovisi kakvu muziku slušaš i koliko si zainteresiran. Brzo ti sjedne ako možeš odsvirati nešto što te zanima.= Citat =:
Izvorno postao blood4me
reggan sam i ja :D... samo ne preopznajem puno ljudi :scared: ... btw, sviram gitaru... :D= Citat =:
Izvorno postao Insert
Metal i punk slusam :P= Citat =:
Izvorno postao Insert
To i je problem.. dosta tesko je u pocetku svirat gitaru... s dva akorda nemogu nis odsvirat..
Prije(nekih god dana) sam bio ono, full nabrijan na gitaru... posto je mojima trealo 5mj. da mi kupe gitaru.. to me vec lagano proslo.. po meni je najbitnije da netko kupi gitaru bas onda kad je najnabrijaniji na to, onda ce imat najvise volje i samo tak ce savladat...
Hhh... kad se sjetim dok smo ja i jedan moj frend pricali o tome kak cemo bend osnovat, zajebavat se i to.. al quratz, taman prije nego sam dobio gitaru sam se posvadjao s njime i poslao ga u pm.. ccc xD
mozes. probaj ovo
hladno pivo - rostilj (2 akorda)
azra - balkan (2 akorda brijem)
riblja corba - nemoj sreco, nemoj danas(4 akorda, ali opet lagano)
hladno pivo - motor(4 akorda)
hladno pivo - ranjeni i ludi(5 akorda)
prljavo kazaliste - marina(4 akorda)
the animals - house of the rising sun(4 akorda)
najbolje ti je ovako: potrazi akorde tih pjesama, zatim poslusaj pjesmu (acoustic verziju ako nadjes po mogucnosti), i probaj skinut ritam, ako ne ide, ne ide, jebiga, nadjes lekciju na jubitou. Kad naucis naprimjer, rostilj, to ti preporucam da prvo ucis, probaj pjevat i svirat, bice ti zajebano u startu, al kasnije bude bolje. also, svaki dan hvataj bilokoji barre akord (mozes pocet sa F) da ti se ruka privikne na to. gl & hf:)
I znam da su ovo prilicno rock, pop-rock stvari ali navikni se na to da neces svirat metaliku odma na pocetku. nisam skuzio dal imas akusticnu il elektricnu, al ovo mozes i na el. svirat na clean pa probaj.
I da, ak imas elektricnu, probaj power chorde svirat, dakle main riff iron mana od sabata, helene od misfitsa itd. ja isto ucim tek, ali eto, ovo je kako sam ja zapoceo:)
Hvala, budem sutra probao da ne probudim ukucane :thumbs2:
Inace, elektricnu :P
Koje bendove slušaš?= Citat =:
Izvorno postao blood4me
Atreyu, Bullet for my valentine, Linkin Park, The Offspring, Four Year Strong, GOB, Papa Roach i Nickelback nes malo.. G'n'R i Bryan Adamsa takodje nes sitno...
Možda gitara nije za tebe? Možda neki drugi instrument?
Nije dobro siliti se ako ne uživaš v sviranju.
uzivam ja u sviranju i zakon mi je to i sve, samo je jbno tesko..
Al sa svime je u pocetku tesko tak da :P
Hvala :pray:= Citat =:
Izvorno postao blood4me
Vec sam tamo nasao nekog lika iz grada, koji poznaje moju frendicu iz osnovne koja je također tamo na forumu :D i Durina :)
Skužio sam u čemu je čarolija Queena danas. Naučio sam svirati "Crazy little thing called love" jer bass boguje jebove. Znate što? Zvuči loše kad se svira solo.
Totalni ristekpa Kvinovcima zbog toga :)
Ja sam se malo mučil s stiskanjem žica prvih par tjedana kaj sam sviral bas, ali ve ide več ko od šale. Začas se 'zalaufaš' pa krene lakše, bolje i zabavnije. :thumbs2:= Citat =:
Izvorno postao blood4me
Say it loud...= Citat =:
Izvorno postao Ping
BASS BOGUJE JEBOVE
'El bolje? :)
Duff? :P :pray:
Ja se pogubim kad sviram gitaru. Kad s ekoncentriram na ljevu ruku desna mi se smuva i zaboravim kojužicu trebam trzat sa desnom rukom :D al naucio bi se s vremenom. Al bubanj mi je draži pa... :)
Steven je veca legenda :P
To je sve stvar navike i meni su ruke bježale kad sam počinjao učit svirat.
Inače kupujem novu pedalu, najvjerojatnije ovaj overdrive:https://www.dijkmanmuziek.nl/catalog...800_medium.jpg
Mišljenja?
Ljudi se ne žale na Behringer, što drugo reći? :D
*sniff* *sniff*
sarkazam?
:eyebrows:
pitaj na gitare.info
brijem da ti likovi da mi zenu preporuce bi ju zenio.
Ma rekli su da je dobra pedala, al zanimalo me ako je netko ovdje ima da mi da svoje dojmove :)
koji su programi dobri za snimanje gitare za komp ? osim guitar riga i audacitya ?
http://en.wikipedia.org/wiki/Comparison ... g_software
evo neki,ali nije ti tolko važno koji program koristiš nego više način snimanja.
fala, budem to malo pregledal
Spajaš li direktno preko line in utora? Ja sam čuo da tako ima usran zvuk ako nemaš neku poštenu zvučnu karticu.
Ako ti zvuk valja, javi da odem kupiti pickup za svoju akustičnu :)
da spajam ga drito u matičnu, u mikrofon di ide
a gle zvuk je takav kakav je, jebiga, znam da imam poštenu zvučnu(razmišljam o tome da kupim jednu uskoro) zvuk bi bio puno puno bolji, al nije ni ovako loše, malo da se ćujem kako sviram ^^
prije nekih tjedan dana kupio el. gitaru, polovan washburn lyon le20-r, platio ga 1303kn s poštarinom, sad da još skupim pare za pojačalo, taman ću se ispraksirat trzat žice :>
Davaj slike ako je to onaj washburn.= Citat =:
Izvorno postao Rang€r
star je post... al citam malo...= Citat =:
Izvorno postao blood4me
koliko izgovora za ne-svirat... :rotfl:
elda, a? XD
A sad sam se opet nest nabrijo na to pa me krenulo malo... :D
ovo?= Citat =:
Izvorno postao Rang€r
http://www.gitare.info/plug.php?e=classifieds&item=349
ja planiram za ljeto ubost washburn wi66 pro, ako bude para od krizme. :>
čist informativno koja je razlika u ovima dvjema gitara ? osim cijene
http://webshop.musicshop.hr/product_inf ... ts_id=3481
http://webshop.musicshop.hr/product_inf ... ts_id=5016
Cini mi se da je ovaj prvi MiM.. al nisam siguran posto ga nemogu nac na fenderovom sajtu O.o
MiM ??
Na prvi pogled ...skuplja je SSS,jeftinija je HSS.
daj jebo vas zec objasnite kaj su vam te skraćenice :D