Ušteda naravno. Nema više država para za sve to.
Printable View
Ušteda naravno. Nema više država para za sve to.
Jes. Ali također umjesto 25% platiš 50%.= Citat =:
Izvorno postao Falus
kad će prosvjedi
u utorak
btw jel ponedjeljak slobodan
ti si na filozofskom? mislim da svai faks to po svojem određuje, al za filozofski moreš bit siguran da je neradan dan
A dolazi mi jebeni laptop u ponedjeljak vjerojatno, tako da bi bilo awsm da nema predavanja pa da nisam cijeli tjedan bez lapa u Zagrebu.
Videcu jos na stranicama faksa ujutro ako objave ista. Mob mi ne lajka ffzg sajt.
Pa tek su u četvrtak prva predavanja koliko sam skužio.
Lol wat
U utorak su ti bila ona uvodna. (Frendica studira Ukrajinski i Madarski, tako znam)
ALSO, I R STUEDNT NAU.
Trebaju mi preporuke za mobilni internet. Hitno.
Niti jedan.
Wi-fi
Dis= Citat =:
Izvorno postao Carp
Kradi
Bokte kako je retardirano ovo što su uveli :pray: 13 kuna me izašao danas ručak: ćevapi, pire, kolač i sok. Prije bi bilo 6 uvrh glave :(
Na ulice.
Prvo su pokušali objasniti sa time kako žele podiću razinu kvalitete hrane makar to nema smisla jer jedino što su učinili je smanjili subvencije.
Onda je priča bila da žele studente potaknuti da jedu zdraviju hranu. Zato je i voda poskupila,a puding je i dalje brutalno jeftin.
Sada je priča da su to promjenili da ulože u stipendije za neki postotak najboljih studenta. Po meni izrazito nepraktično i glupo. Možda sam biased jer idem na fax s kojim zapravo imam budućnost i neke mogućnost, ali jedan od glavnih razloga tih stipendija je zadržavanje studenata u državi i sprječavanje brain draina. Brain drain inače ne pogađa sve faksove, jer netko sa pravom ima de jure 0% šanse da nađe zaposljenje vani, ali svejedno država će subvencionirati 10-20% najboljih na tom faksu koji ima jako puno ljudi, i to jako puno ljudi koji neće moći naći posao niti u Hrvatskoj. Isto tako vrijedi i za nekoga na smeće "faksu" (diste TVZovci :P).
Realno, ako želiš provesti reforme koje djeluju morati ćeš biti selektivan i naići ćeš na žestoku opoziciju. Ovako se puno novaca baca na ljude koje su nam višak, i u smislu stipendija i u smislu plaćanja njihovog obrazovanja. Kada bi stipendije vrijedile samo za najbolje na faksovima koji su deficitarni ili imaju perspektivnu budućnost, potaknulo bi veće ulaganja u taj sektor.
Ali što reći, kada ekonomija u Zagrebu i dalje prima preko 1000 ljudi svake godine.
= Citat =:
Izvorno postao Falus
Koji je to kurac, ja se na feru naždero ko car lazar za sedam kuna.
Nije cijena za duplo skočila, jebemu.
A ćevapi su bili van menija, plus platio još jedan cijeli meni i eto :)= Citat =:
Izvorno postao StormCr0w
Pa šta se onda čudiš :) U ZGu nije ni prije bilo puno jeftinije od tog, vjerojatno oko 10-11kn.
= Citat =:
Izvorno postao McPingvin_v2.0
Je.
Prijatelj je uzeo u menzi sendvič, kroasan i vodu, nešto što je prošle godine koštalo oko 4 kune, sada ga je došlo 8. Voda umjesto prošle godine nekih 80 lipa, sad je kunu i 80 lipa.
Sokić od kune sad dođe 3.
A da ne spomenem za ručak, imaš meni npr. salatu, šniclu i pire. Ako želiš 2 šnicle a ne želiš salatu, svejedno plaćaš puna 2 menija a ne ko prije da si mogao uzimat zasebno, tako da je neusporedivo skuplje.
Čuo sam neku babetinu iz ministarstva na radiju kako se buni da je u javnosti krivo prikazano, kao neka poskupljenja 30%, 50%, da nije istina, da je poskupilo samo kunu ipo sve skupa. Mogu samo reć lol.
Uvijek su se naplaćivala dva menija kad si uzimao tako nešto. Meni jesu, sjećam se po računima.
Tako je. Al' čini se da je to bilo samo u Zagrebu, a da se sad nakon ove "standardizacije" proširilo i na ostale gradove gdje prije nije bilo tako (kolko sam čuo nisu ni imali menije prije).
Di je onaj repozitorij gdje su predavanja/prezentacije na sajtu srce.hr?
Glup sam oko toga.
nisu. racun ti lijepo napise "odrezak zagrebacki" ako bi samo zagrebacki uzeo. cak i na meniu imao cjenik za zasebna jela= Citat =:
Ne znam otkud vam te spike, u SCu je uvijek bilo ako uzmeš bilo što sa menija, naplaćuje ti se ful meni. Ja to shvatih kao danak koji meni uzima za to što su ti itemi kombinirano na popustu.
U varaždinu i požegi se naplaćivalo ono što uzmeš. Nikakav cijeli drugi meni i gluposti. Sok od 2dl su nam već prošle godine prikazivali kao 0,5 l , ništa veće od 2dl ne postoji. Ograničeno na 3 artikla po proizvodu. 3 čokoladna mlijeka od 2dl sam sad platio 5,10kn, dok bi me u 5.mj to koštalo neke 3 kune. Al ajd mi smo selo pa nek bude šta bude.
U Splitu nisu prije meniji bili. Uzeo si što si htio i platio bi 25%, ostalo je išlo s xice.= Citat =:
Izvorno postao loo
= Citat =:
Meni nikad. Sta god da uzmem, naplacuje mi posebno svaki obrok, tipa, meso, salata, prilog, sok, desert itd itd, sve je islo zasebno.
Iako, platit obrok i tih skupljih, 13 kn je opet smijesna cijena kad se mozes najest. Pojedi cevape i sve to negdje drugdje za 13 kn, ain't gonna happen.
Smiješnost cijene proporcionalna je tvom ukupnom mjesečnom budžetu. Meni osobno nije baš svejedno hoće li me komad mesa, pire i sokić doć 8 ili 12 kuna.
Meni je 700kn do sada bilo sasvim dosta, svaki dan sam bio u menzi jest, ako je duzi dan i 2 obroka dnevno. Jednom sam u 2 godine studiranja potrosio bas sve novce.