Google,Wikipedia...?= Citat =:
Izvorno postao Fireblade
Printable View
Google,Wikipedia...?= Citat =:
Izvorno postao Fireblade
izasla nova Tolkien knjiga
evo:
The Legend of Sigurd and Gudrún
Na police hrvatskih knjižara stigla je do sada neobjavljena Tolkienova knjiga, norveška legenda pod nazivom "The Legend of Sigurd and Gudrún". Knjigu je napisao u između 1920. i 1930. godine dok je radio kao profesor na Sveučilištu Oxford, prije nego je objavio "Hobita" i trilogiju "Gospodar prstenova".
Dosad neobjavljenu knjigu uredio je Tolkienov sin Christopher, a inspirirana je skandinavskom legendom o Vikinzima te ljubavlju Sigurda i Gudrun. Istu je legendu Richard Wagner upotrijebio kao inspiraciju za svoj "Prsten Nibelunga". Za razliku od Tolkienovih prethodnih djela, knjiga "The Legend of Sigurd and Gudrún" pisana je epskim stihom.
I novu je Tolkienovu knjigu u Hrvatskoj objavio Algoritam.
http://tolkien.hr/portal/images/stor...2/128819_2.jpg
Dugo me nije bilo ovdje...drago mi je da tema zivi...
Nadam se da ste svi pogledali Hunt For Gollum, ako vam to t-com dopusta...Film je uistinu odlicno napravljen, i bilo bi steta da kojem Tolkienistu promakne ovaj cookie...
Sto se tice knjige, jos uvijek je nisam kupio, ali u lipnju idem u Zagreb na koncert, pa ce usput past i knjiga...
Ako netko u medjuvremenu kupi knjigu, molim lijepo; sve dojmove utanko napisite ovdje :)
pogledah film
narucih knjigu u algoritmu
pricekaj da izdaje na hrvatskom jeziku jer je na engleskom
Okej...nesto novoga...
GDT/TORN interview
Sviđa mi se da kraj sebe imaju ljude kojima je knjiga, mogli bismo reći, "sveta".
Za mene je doslovno ono religious views: J.R.R.Tolkien / Stephen King / George Lucas.
Dobila sam Gospodara prstenova (sva tri dijela) još kao dijete, možda u drugom-trećem osnovne pošto mi je stari svojevrsan freak, tako da sam s njima i počela. Mislim da sam svaku pročitala petnaestak puta i ni dan danas mi nisu dosadile. Inače imam Hobbita, Silmarillion i tražim The Children of Húrin, bilo na engelskom ili našem. Što se tiče fan stvari, osim što imam karte i prsten jedno sam vrijeme učila vilenjački.
Lijepo da se tema updatea novim fanovima.Pravo osvježenja za nas starce ovdje. :D
Ponovno sam počeo čitati Hobita, i opet me uvuklo iako je to x-ti put da ga čitam.
Mislim da ove knjige nikome ne mogu dosaditi (:= Citat =:
Izvorno postao Durin
Je ko procitao The Legend of Sigurd and Gudrún? Ja je sada namjeravam kupit u algoritmu.
neznam, meni se hobit svidio samo na prvo čitanje kada sam bio u 5. razredu, a kada sam odrastao mi se čini baš naivnim djelom, čak dječjim rekao bih= Citat =:
Izvorno postao Durin
Pa Hobbit i jest dječji roman...
Meni je Hobit uvijek dobar.= Citat =:
Izvorno postao Clown
di si prsten nabavila? nisam neki fan, ali prsten je više nego kul.= Citat =:
Izvorno postao Midwintertears
I, hobbit mi se svidio više nego ostala tolkienova djela.
u Italiji, i to sam prošla veoma jeftino, bio je možda 20-tak eura.
omfggggggg... sad sam vidio ovaj hunt for gollum....... e naježio sam se, naježio dok sam trailere gledo... skidam odma sada odma...
Hurinova Djeca - Algoritam - prvo izdanje, 2007 - Knjižara Zoro S- Branislava Đurđeva bb (Kod BBI centra)= Citat =:
Izvorno postao Midwintertears
ja sad odgledo onaj film.. isuse precarski, slučajno sam zvuk napenalio do daske, pa kad su se jebeni orci i nazgul počeli derat.. šokovi isuse... ovaj aragorn ko isus izgleda, baš mi je kul <3
onaj orc leader, nekak na G mu ime, fenomenalno je napravljen, orci su mi se baš zgadili, glava me zabolila došlo mi da premotam il da zvuk ugasim, svaka čast likovima :thumbs2:
Živio! :pray:= Citat =:
Izvorno postao Sgt. Bull
knjiga mi je davno došla al jbt neda mi se citat kad su ove sparine...nekako neam volje...nego jel se prevodi....
Prevodi što?
pa knjiga -.-' legenda o Sigurdinu i Gudrúnu
Ne bih rekla :/
e, di ima tu legendu za kupiti, po mogućnosti izvan zagreba, poželjno u rijeci? :)
algoritam
Imas u VBZ na Korzu vise primjeraka :D= Citat =:
Izvorno postao Da_killah
@Fireblade: nema Algoritam u Rijeci :|
opa, thx, sad samo 2 mjeseca to moram skrivati od frendice :)
Pozdrav novom prijatelju Tolkien teme...
Mae Govannen, Midwintertears...
Saesa omentien lle, Gothmog!
čitao tko ovu novu knjigu od Tolkiena ?