ako se ne varam, ne možeš birati reklamu koju ce ti staviti. i više-manje biraju aute za kojima ce se ljudi okrenuti i bez reklame.
Printable View
ako se ne varam, ne možeš birati reklamu koju ce ti staviti. i više-manje biraju aute za kojima ce se ljudi okrenuti i bez reklame.
Ako dovoljno raspalim Bobana Rajovica i Kim Verson valjda se budu i za mnom okretali.
šta je je, hoće :P
Ne mogu uopće skužit o čemu vi pričate.
Kako ispuniti upit u PDFu?
Mislim da postoji nešto kao PDF editor (ako ima jednostavniji način, ne znam ga) :)
Ako netko želi uplatiti novac na moj račun u banci, dajem mu žiro račun jelda? :D
(third party uplata, ne plaća)
Tekući ako imaš,ne ide provizija uplatitelju.
ak uplati u istoj banci u kojoj imas tekuci il ziro, ne placa, al ak u krivoj, onda mislim da placa...
Pokušat ću s guglanjem toga, hvala ti :3= Citat =:
Izvorno postao Dania
Da, mislim da tak ide... Rekao sam ženi koja je banka pa nek radi što hoće :P= Citat =:
Izvorno postao Doggy
@Maja:
I mene je zanimalo prije par dana dana pa sam bacio pogled na:
Enfocus PitStop Pro, a plugin for Acrobat, allows manual and automatic editing of PDF files.
http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_PDF_software
Also, popis svih PDF editora.
http://www.adobe.com/products/acrobat.html
Dakle, ne rader, nego baš Acrobat :)
Foxit Reader,s tim da se u džaba verziji može ispunjavati, ali se stavi gore watermark di piše edited by foxit itd.
Hvala, ekipa :P
Also, prepoznaje li netko možda ovu glumicu? Je li to Anna Karina?
Jao majo sva si vražija.
A šta ću.
Hvala ^^
I'm here to serve.
I see what you did there
E, ZGB ekipa! Idem sutra s autom u Zg i trebal bi se parkirat negde na Kvatriću, pa sam mislil u onu garažu podzemnu tam. Sad me zanima dal ja po Heinzlovoj s juga mogu doći do te podzemne - znači samo da skrenem lijevo ugaražu ili je jednosmjerna Heinzlova tam prije McDonaldsa? Ili moram na Maksimirsku pa onda lijevo pa desno u garažu. Uopće se ne sjećam, a tlaka mi je s autom po Zgu se vozit.-.-.....
:boohoo:
Nikad se nisam baš baš u Kvatrić garažu parkirao, ali ulicu dalje (Antuna Nemčića) imaš garažu, tako da ti je možda lakše tamo. Ili je to ista?
Enikejks, tamo možeš s juga bez problema, samo skreneš u ulicu prije semafora :)
E, super, hvala pecto! <3
Može mi netko pomoći sa redoks reakcijama, ne kužim jedan dio....
Ja sam to danas piso i odgovaro. Pucaj.
Imam naprimjer jednadžbu:
Mg(s) +HNO3(aq) -> Mg(NO3)2(aq) + N2(g) + H2O(l)
Odredim oksidacijski broj, rastavim na ione i odredim oksidaciju i redukciju. Ono što je problem što jednostavno na kraju ne mogu nikako dobiti izjednačenu jednadžbu bez obzira na to koliko puta ju pokušam izjednačit. To je prvi problem. Drugi je HNO3 i općenito H. Kolko sam skužio, tijekom redukcije se stavlja određen broj molekula vode(desna strana redukcije), a onda se s lijeve strane stavi broj vodika jednak onom na drugoj strani. Problem mi je taj što nikako ne shvaćam (dio izjednačavanja jednadžbe) kada se odredi konačna množina HNO3, točnije kako se ona dobije (s obzirom na to da imam xNO3 i xH, a u nekim jednadžbama na kraju to jednostavno nema smisla iz razloga što uvijek fali jedan ili dva atoma vodika ili kisika kako bi množina tih istih tvari bila jednaka s obje strane jednadžbe).
Lega moj. Kiselina i metal ne daju sol i vodu nego sol i vodik.
dakle nije voda nego H2 (Molekularni oblik vodika sa nabojnim brojem 0)
Kiselina i metalni oksid daju sol i vodu.
Ide ovak
metal + nemetal → sol
metal + kiselina → sol + vodik
metalni oksid + kiselina → sol + voda
baza + kiselina → sol + voda (neutralizacija)
Čudno, s obzirom da je zadatak iz testa. :?
P.S. Nisam se previše obazirao na vrstu tvari s obzirom na to da je zadatak takav nama dan, očito je profesor neš sjebo.
Neznam. Tako su bar mene učili.
Evo dat ću ti jedan rješen primjer:
Zn + HCl → ZnCl2 + H2
Prvo izjednačavanje
Zn + 2HCl → ZnCl2 + H2
Sad ionski oblik (Nabojni brojevi u zagradama)
Zn(0) + 2H(+1) + 2Cl(-1) → Zn(+2) + 2Cl(-1) + H2(0)
Ako ne znaš nabojne brojeve napamet, ovdje ih računaš
O: Zn(0) - 2e → Zn(+2)
R: H(-1) + 1e → H(0) *2 (Množimo s dva zbog izjednačavanja)
--------------------
O: Zn - 2e → Zn(+2)
R: 2H + 2e → H(0)
----------------------
(Križaju se elektroni i spajaju se jednadžbe, te se dodaje onaj klor jer se kod njega nije ništa mjenjalo)
Zn(0) + 2H(-1) + 2Cl(-1) → Zn(+2) + 2Cl(-1) + H2(0)
Zn + 2H- + 2Cl- → Zn2+ + 2Cl- + H2
Zn + HCl → ZnCl2 + H2
Koja je ono riječ koju se zadere Njemac u COD-u 2, sa ''f''?
Nešto tipa ''FOJŠŠŠŠMIIAAAAAAAAAAAAA'' :)
Mg(s) +HNO[sub:t5nk2vdh]3[/sub:t5nk2vdh](aq) -> Mg(NO[sub:t5nk2vdh]3[/sub:t5nk2vdh])[sub:t5nk2vdh]2[/sub:t5nk2vdh](aq) + N[sub:t5nk2vdh]2[/sub:t5nk2vdh](g) + H[sub:t5nk2vdh]2[/sub:t5nk2vdh]O(l)
Oksidacijski brojevi su:
0; 1,5,-2; ;2,5,-2; 0; 1,-2
Oksidacija je iz Mg u Mg[sup:t5nk2vdh]2+[/sup:t5nk2vdh]
Redukcija je iz NO[sub:t5nk2vdh]3[/sub:t5nk2vdh][sup:t5nk2vdh]-1[/sup:t5nk2vdh]u N[sub:t5nk2vdh]2[/sub:t5nk2vdh]
Oksidacija ide:
Mg - 2e[sup:t5nk2vdh]-[/sup:t5nk2vdh]S-> Mg[sup:t5nk2vdh]2+[/sup:t5nk2vdh]
Redukcija je:
2x NO[sub:t5nk2vdh]3[/sub:t5nk2vdh][sup:t5nk2vdh]-1[/sup:t5nk2vdh]S+2x 5e[sup:t5nk2vdh]-[/sup:t5nk2vdh]S+ 12 H[sup:t5nk2vdh]+[/sup:t5nk2vdh]S -> N[sub:t5nk2vdh]2[/sub:t5nk2vdh]S+ 6 H[sub:t5nk2vdh]2[/sub:t5nk2vdh]O
Gornji pomnozis sa 5, tako da se elektroni poklope, zbrojis sve, dobit ces:
5x Mg + 2x NO[sub:t5nk2vdh]3[/sub:t5nk2vdh][sup:t5nk2vdh]-1[/sup:t5nk2vdh]S+ 12 H[sup:t5nk2vdh]+[/sup:t5nk2vdh]S-> N[sub:t5nk2vdh]2[/sub:t5nk2vdh]S+ 6 H[sub:t5nk2vdh]2[/sub:t5nk2vdh]O + 5x Mg[sup:t5nk2vdh]2+[/sup:t5nk2vdh]
Sad, samo uvrstavas one vece iznose disociranih spojeva nadopunis sa ostatkom tog spoja. (ovdje NO[sub:t5nk2vdh]3[/sub:t5nk2vdh][sup:t5nk2vdh]-1[/sup:t5nk2vdh]Si H[sup:t5nk2vdh]+[/sup:t5nk2vdh]Sdaju HNO[sub:t5nk2vdh]3[/sub:t5nk2vdh], te Mg[sup:t5nk2vdh]2+[/sup:t5nk2vdh]Ssa NO[sub:t5nk2vdh]3[/sub:t5nk2vdh][sup:t5nk2vdh]-1[/sup:t5nk2vdh]S(ako ga nema u redukciji/oksidaciji na desnoj strani onda samo nadodas da stvori Mg(NO[sub:t5nk2vdh]3[/sub:t5nk2vdh])[sub:t5nk2vdh]2[/sub:t5nk2vdh])
Rjesenje ce biti:
5x Mg + 12x HNO[sub:t5nk2vdh]3[/sub:t5nk2vdh]S-> N[sub:t5nk2vdh]2[/sub:t5nk2vdh]S+ 6 H[sub:t5nk2vdh]2[/sub:t5nk2vdh]O + 5x Mg(NO[sub:t5nk2vdh]3[/sub:t5nk2vdh])[sub:t5nk2vdh]2[/sub:t5nk2vdh]
My buttocks say it is correct.
Valjda si skuzio. :)
= Citat =:
Izvorno postao Mirko L
Uf to nisam dugo igrao. Ja se samo sjećam Špringladen placiert - špringladen enšafen
Ja se jedino sjećam ĐEEEEEEERIIIIIIS, AP AN D SEKND FLOR
Mislim da sam čuo par puta "potato masher!!!!!!" :|= Citat =:
Izvorno postao Hexfire
= Citat =:
Izvorno postao Mirko L
Follow me? Ono folt mia tak se izgovara xD
To i meni nije bilo jasno kad sam prvi put igrao igru, pa sam pročitao negdje da se to odnosi na granatu. :D= Citat =:
Izvorno postao GDra
Baš bih si mogao nabavit jednu za po doma, za pire krumpir.
Ahaaa, onda je ''foglt mir''. Hvala :)= Citat =:
Izvorno postao hacker
Jedno pitanje za Zagrepčance: koliko su šanse meni, koji nijednom nisam bio sam u Zagrebu, da se snađem? Pitam jer bi morao nekvu prijavu za faks odnijet, pa u slučaju da moram sam ići, da ne završim neznam gdje xD
Google Maps/Earth.
Ako ne možeš, mislim da nije tako teško snaći se, uvijek vidiš Sljeme koje je na sjeveru, a ostalo lagano skužiš valjda.