Ja sam svoju gitaru spojio na komp, i nakraju su mi se zvucnici sjebali pa da upozorim kod spajanja gitare na komp morate imat dobre zvucnike inace.
Printable View
Ja sam svoju gitaru spojio na komp, i nakraju su mi se zvucnici sjebali pa da upozorim kod spajanja gitare na komp morate imat dobre zvucnike inace.
Ja sam koristio šrotne zvučnike, pa čak i one na laptopu i ništa se nije desilo.
@Flander: jesi probao mjenjati broj sampleova u ASIO driverima, jer meni je na integriranoj zvučnoj na šrotnom kompu latencija bila 6ms što je nemoguće osjetiti.
ma mjenjal sam sve i svašta, al ipak se osjetilo, odsviraš recimo neki akord i onak zvuk se pojavljuje
tak da sam odustal od toga, radije uzmeš pojačalo i svirak kak Bog zapovjeda ^^
Ovisi, IMO ne isplati se kupovati šrotne digitalce i vrlo slaba pojačala, kvaliteta i sve drugo će biti na strani guitar rig-a. Jedino ako treba za gaže i svirku sa bendom, al u tom slučaju trebaju nešto skuplja pojačala sa malo jačom snagom.
ovi mali 1W marshalli su relativno jeftini, ima ih i na velesajmu baš, a efekte si moš i sam radit, to nutra nemaš prektički niš, šaka elemenata, to zalemiš za 3 minute sve.
Meni su se zvicnici culi ko da su eksplodirali unutra a onda su prestali radit.= Citat =:
Izvorno postao Neven <R>
= Citat =:
Izvorno postao Abadon
lol meni isto :D
evo, glazbeni sajam je počeo, pa komentirajte što ste vidjeli, što vam se svidjelo i tako...
dolazim u subotu tamo.... naravno posjetit i pcplay :)
@flander
Prvo da ti se zahvalim na gitari I kabelu ^^ , nisam nimalo razocaran. Prvih sat vremena, nakon sto sam ju spojio na komp, sam divljo po njoj... (prvi put sviram na svojoj gitari) Jedino nisam uspio prokuzit kaj radi onaj desni kotacic... okrecem ga al ne primjecujem nikakvu razliku u zvuku... sad el to mozda do toga jer ju sviram preko kompa il je do gitare :\ ne znam...
Sutra bum se zaletio u rainbow ducan i kupio si neko pojacalo od kojih 10W max i neke ostale sitnice posto imam 20% popusta... ... ... ustvari, kolko je meni snage dovoljno s obzirom da meni uopce ne treba jako glasno (zivim u zgradi)... i na kaj bih jos trebal pazit kad kupujem pojacala??? distorzije neke il te neke brije... :\
@ prvi bold - to ti jed dubina zvuka, nemožeš primjetit na kompu= Citat =:
Izvorno postao Tsumetai Ryujin
@ drugi bold - 10W uvrh glave, za poćetak
@treći bold - a gledaj,uzmi neko pojačalo koje ima poznato ime, ja sam si uzel Marshalla, onog kaj sam ti pokazal i odličan mi je, sam kaj sam neš čačkal pa sam ga sjebo lol, tak da sam sad bez pojačala, a baš bi rado ovu akustićnu probal malo
drago mi je da si zadovoljan gitarom ^^
ps. ako treba kakv tip o sviranju itd,kakva stranica sa korsinim slikama ili filmekima, feel free to stop by on msn ;)
Sto se tice sviranja... men nikako nije jasan "upstroke" i "downstroke"...
btw fala opet na korisnim informacijama..
upstroke & downstroke
to ti je trzanje žice gore dole,kada sviraš solažu onda trzaš ne samo dole, nego i gore i dole ak kužiš poantu, bar mislim da je to to...
Neven?
Pa da, upstroke je trzaj prema gore, downstroke prema dolje. Puno brže i lakše ćeš trzati ako naučiš trzanje u oba smjera, mislim da se to zove alternate picking.
upstroke - trzanje žice/a prema gore(od tanje žice prema debljoj)
downstroke - trzanje žice/a prema dolje(od deblje prema tanjoj)
alternate picking - kominiranje trzaja gore-dolje da bi se povećala brzina trzanja, tj da bi mogao napraviti
više trzaja u manje vremena
edit: kolega bio brži :)
Razumijem sam ja kaj to znaci, al mi nije bilo jasno zakaj se to radi, tj. kada se to radi... fala...
doći će ti samo od sebe.... nema pravila.... svatko trza na svoj način...
ako si početnik vjerojatno ti je najlakše trzati samo odozgo, ali vježba(i nikaj drugo) će ti
omogućit da možeš svirati brže stvari(alternate picking).
a opet, nije sve u brzini. npr., neki akord će dobit novu boju zvuka ako ga odsviraš odozdo, potpuno laički rečeno
to je dobro vježbat sa onim ljestivama, pentatonic, sa njima se super vježba taj picking
Meni je gitara spojena na komp preko procesora Behringer X V-Amp... Sve radi kako treba, nam nikakog kašnjenja, jednio što mi je sad riknio taj procs pa neam kako svirat osim na pojačalu koje sam platio 320 kn... Zamislite kako to predobar zvuk ima :D= Citat =:
Izvorno postao flander
Onak - da ima malo više Gaina onda bi to bio Clean zvuk jbte...
EDIT:
@ Flander
Istina, ali nek on najprije nauči Dur i Mol skalu koje su osnovne skale koje se trebaju znat budući da se koriste u 80% pjesama... A pentatonic skala nije ništa više nego Mol skala sa izostavljenim 2. i 6. tonom tako da kad naučiš Mol znaš i pentatonic... I znam da ćeš mi sad prigovorit jer si mu to reko samo da trzanje uči ali opet, ja samo kažem ovo tek tak da se zna :D
ma ok, ja sam poćel na tim pentatonic skalama, onak zanimljive su za blues, pa se sa time malo zekam
a i ono kad mi se dopadne neka stvar odem na youtube vidim pokoji cover,pogledam akorde i prbavam
jednostavno rećeno igram se
sviram tek nekih cca 10 mjeseci, još se privikavam na akorde,ritam i trzanje, tak da ima vremena, za sad znam cca 7 stvari odpjevat i od svirat, njih redovito ponavljam, zanimljive su mi a i na njima usavršavam sviranje
nadam se da je to ok proces ^^
svirajte ono što vam se sviđa... najbolje moguće učenje ;)
Ma... Dokle god ja znam da mogu skinit Silent Night Bodom Night bez ijedne greške, ja sam sretan :D
Za one nevjernike uskoro snimka...
E jedva cekam
Može. Samo da odnesem procesor na servis i to je to :wink: 8)= Citat =:
Izvorno postao Abadon
mene to sram lol tak pokazat drugima kak sviram :P
al budem probal, samo da hebenu kameru nabavim
Aj baš me zanima ^^= Citat =:
Izvorno postao flander
vjeruj mi i mene ^^
fukas kameru...
uzmes mobitel, ukljucis recorder (mikrofon only), odsviras, prebacis na komp, convertas s necim u .mp3, uploadas na box.net, i neka te cijeli svijet cuje... :D
da ga još ne bi morali i gledat =)
btw eo nakon 7 mjeseci sviranja gitare mogu rec da znam posteno uhvatit F-dur :P
al ono nisam tih 7 mjeseci ucio hvatat F-dur, nego je doslo samo od sebe, dakle s vremenom hehe
LJUDI, POMOĆ!!!
Izgubio sam nekako one kockice koje idu u Floyd tamo nazat, što stežu žicu... Tj 2 komada točno. Imam licencirani Jacksonov Floyd, JT 580
I MOLIO bih nekog, ko može, ili zna kako nabavit to čudo da mi javi jer ja čisto sumnjam da u cijeloj Vukovarsko-Srijemskoj i Osiječko-Baranjskoj županiji ima toga za nabavit... Al stvarno, dajte molim vas i platiću vam samo mi trebaju ta 2 mala komadića. To nema ni 1 gram težine
Ili makar ako znate neku trgovinu koja drži rezervne dijelove za Floyd ili nešta, bilo šta... Al stvarno ono ili ako neko ima viška možda tog sranja pa da kupim od njega jer ljudi stvarno mi to treba, ne mogu uopće žicu stavit u Floyd bez tog :( :( :(
Čovječe a neam tog Jacksona ni 3 mjeseca još :(
Ajde ljudi još jednom, MOLIM VAS ako bilo šta znate o tome da mi samo javite jer inače đabe mi gitara na koju ne mogu žice stavit :(
jedino kaj ti ja mogu reć, je to da zoveš muzik šopove diljem lijepe naše