Pa rekao sam da nisam nikad čita priči o Hurinu njegovoj ženi i djeci i da nemogu vjerovati da ta priča može biti tužnija od besmrtne ljubavi vilenjaka...to je to, kad pročitam vam javim dojmove....= Citat =:
Izvorno postao Gothmog
Printable View
Pa rekao sam da nisam nikad čita priči o Hurinu njegovoj ženi i djeci i da nemogu vjerovati da ta priča može biti tužnija od besmrtne ljubavi vilenjaka...to je to, kad pročitam vam javim dojmove....= Citat =:
Izvorno postao Gothmog
@Wizard
moj prvi post,84 stranice iza:D...proslo je dosta vremena od onda...= Citat =:
Jos ponosniji vlasnik Silmarilliona i Hobita na engleskom.
Ovako...Silmarillion na engleskom je puno bolji dozivljaj, nego na materinjem jeziku.Primjerice, Ainuri i Maiari govore staroengleskim, ili kako se vec to naziva, onaj Bible talk (thee,thy i tome slicno)...To je ujedno i najtezi dio za skuzit u knjizi...
= Citat =:
Izvorno postao Gothmog
feanor - svakako procitaj hurinovu djecu , kao sto decki kažu vrlo tužna prica...
Durin - jel baš baš nikad necemo saznati odgovore? jel su oni otišli u grob s tolkinom ili ipak ima ikakve nade ?
Saznat cemo jedino ako Christopher Tolkien izvuce jos kakve biljeske od starog, a za koje svijet nije znao...
da sam nekromancer prvo bih tolkiena oživio pa bi mi prije spavanja citao sve nedovršene pripovjesti :D
Pa i mi bi možda mogli naći odgovor na to.
neka su pitanja zanimljivija bez odgovora, treba dat masti na volju, nebi ti to predstavljalo toliku znatizelju da znas odgovor, bio bi samo jos jedan podatak, vako je bolje :)
Ukoliko imate viska novaca, mozete naruciti OVOSčudo...
Za nas smrtnike bit ce dovoljna i normalna verzija...
da... kad smo kod toga, šta to točno znači jer nisam siguran oko toga... pošto sam u malom gradu, u knižnjicama ima samo lotrovi i 654 izdanja HPa, pa sam skino pdf silmariliona, sa svim onim dodacima u knjizi i ilustracijama, pročito sam prvih tridesetak stranica, al jednostavno ubija kad tolko čitaš sjedeči i bulječi u monitor bez mrdanja... vjerojatno ču naručit iz algoritma ak mi se nebude dalo ovak čitat...= Citat =:
Izvorno postao Gothmog
U kojem gradu živiš?...Ovdje gdje ja živim ima samo 1700 stanovnika,3000 sve skupa u općini,pa u knjižnici imaju sve od Tolkiena što je izišlo.
E,i digao sam Nedovršene pripovijesti,a već sam pročitao Hurinovu djecu,pa me zanima da li da pročitam i verziju iz NEdovršenih pripovijesti,ili je mou bez grižnje savjesti preskočiti?
ponavljanje je majka znanja :D
Vjerojatno jer je netko donirao knjige knjižnici.= Citat =:
Izvorno postao The Great Duck
Ono, iz mog iskustva manje knjižnice uvijek nekako nađu par primjeraka generalno nepoznatih knjiga.
Pa pretpostavio bih da bi u slučaju donacije knjige izgledale malo lošije,a ove izgledaju skroz novo-štoviše izgledaju bolje od knjiga u šibenskoj knjižnici (također sam našao i neke knjige u Primoštenu kojih tamo nema,i u istom su stanju).
I može mi tko odgovoriti za Hurinovu djecu?
ako ti se da, čitaj
ako se dobro sićan, djelovi iz hurina je pisa sin tamo di je j.r.r. sta, a u nedovršenin pripovjestima je orginalnov tolkienov tekst popraćen komentarima
daj jbt nisam znao da postoji tema o lotru a fck
zelim pitati gdje mogu narucit 3 dio filma original ono 2 disc edition znate ono 2. dvd su oni dodatci
Obična verzija ima dva diska...Trebali bi je imati u obližnjoj videoteci...
Nego,htio bih znati,ima li što od Tolkiena objavljeno za života,ili bar da nisu Christopher Tolkien i Guy Gavriel Kay uređivali,osim LOTR-a i Hobita?
ma ocu je bas kupit novu
procitaj na wikipediji
ja sam isprinto,ima 15 listova
Sjećam se da je bilo u algoritmu, sada ne znam imaju li još uvijek.Ako misliš na LOTR Limited Edition.
Nešto novosti:
Članak je preuzet sa empireonline.com .= Citat =:
April 17th, 2009
“We’ve decided to have The Hobbit span the two movies, including the White Council and the comings and goings of Gandalf to Dol Guldur,” says Del Toro.
“We decided it would be a mistake to try to cram everything into one movie,” adds Jackson. “The essential brief was to do The Hobbit, and it allows us to make The Hobbit in a little more style, if you like, of the [LOTR]Strilogy.”
So there you go. The second film will not, as had previously been suggested, a film that will bridge the 60-year gap between The Hobbit and the start of Fellowship Of The Ring.
mnogo kul, jos 2 Middleearth filmica, dok cemo sada pratiti jednog od mnogo kul hobita. samo jel se zna datum izlaska(barem godina [2010/11]Sako ne i preciznije) ili jos nista?
Nece bit bas tako skoro...
Ako je vjerovati TORn-u,filmovi bi trebali bit vani:
Datum tog izlaska stavljen je u ozujku, ove godine...= Citat =:
December 2011 and 2012
3. 05. (ove godine, dakako) izlazi 45-minutni filmić, kojeg smo vec prije bili spomenuli...
"The Hunt For Gollum"
Film je radjen dvije godine, iskljucivo od strane fanova! Film ce se moci besplatno downloadati, a kratak uvid u kako bi to sve trebalo izgledati, mozete vidjeti u TRAILERUS...
Je li netko uspio nabaviti ovu novu knjigu?Bio sam neki dan ispred Algoritma i vidio ju u izlogu.
Koju novu knjigu?= Citat =:
Izvorno postao Durin
Ovu u stihovima?
ste pogledali hunt for golum? s tim da su fanovi radili vrlo solidan filmić
evo, pocinjem gledat. vise od pola sata traje.= Citat =:
Izvorno postao pimp
kako prije nisam cuo za ovo. izgleda gotovo kao jacksonovi filmovi. da ne govorim koliko glumci slice pravima :pray:
sry na double postu ali morate pogledati film
http://www.thehuntforgollum.com
neka vas ne zavara što je fan-made. izgleda kao hollywoodski
moze li iko napravit popis knjiga koje je tolkien napisao
i sve koje su prevedene na hrvatski da vidim sta nisam procitao
Danas ću ga pogledat... prema trailerima izgleda fenomenalno :pray:= Citat =:
Izvorno postao Insert