HTC prvi po prodaji pametnih telefona u SAD-u
Weeeeee!
Printable View
Konačno crknula Nokia 5800 nakon dvije godine maltretiranja mojih živaca .Gori uređaj u životu nisam imao .Ni nakon svih nadogradnji nije znao normalno prebaciti sliku iz vertikalnog u horizontalno i obrnuto bez "mućkanja" mobitela.O nepreciznom ekranu i čestim smrzavanjima da i ne pričam .
Prešao na
http://www.racunalo.com/images/stori...ini-pro-02.jpg
Mob je živi preporod .Ovaj me sluša :shock: .Okreće sliku kako treba , ispisuje što tipkam i ne smrzava se :pray: .Hvala ti Bože .Vrlo dobar mob :thumbs2: .
Bilo je samo pitanje vremena.
O jebemti sve što sam upravo skužio :O :O :O
Odete u Phonebook i prstom slideate po kontaktu lijevo za poruku, a desno za poziv :pray: Inače sam kliknuo na kontakt, pa call, ovo sam sada slučajno napravio :pray: :pray: :pray:
Hvala ti Bartuce, dobar feature. Nisam ni je to znao. Onak wow. :thumbs2:= Citat =:
Izvorno postao Bartuc
Kak je moj mobitel napredan, vidovit, od početka ne podržava Flash, eto vam na svima s jačim mobitelima koji podržavaju flash... xD= Citat =:
Izvorno postao Death By Sexy
Ovisi koji UI imas na mobu :D ..= Citat =:
Izvorno postao Bartuc
Na moto blur je prst uljevo History (i to pozivi , poruke , emajl , chat - ovisi na kaj si linkal kontak i kaj zelis da ti prikazuje) a na desno je Info kontakta .
S tim da na moto blur kada kliknem slikiu kontakta me pita kaj oceu u obliku reda slatkih ikona (ako je linkano mozes sve , emajl , FB , Gtalk , poziv , sms , twitter) ...
A verujem da svaki UI ima neku semu , TouchWiz od samsunga su poziv i porulke , MotoBlur su history i info ... bas me zanima kaj e na Timescape od SE :D
Nikad mi nije palo na pamet da bi mogao slideati na imenu u phonebooku xD Ne znam kak sam uopće zaslideo ovaj put :D
Pozdrav prosvjetljeni :D to sam skužio 10ak dana nakon što sam kupio mob i svaki poziv vršim na taj nacin :)
Toliko mi je to postalo normalno da se nisam ni sjetio ovdje napisati :P
Ja dole na dnu imam četiri ikonice vezano uz to, tipa slanje poruka, history i sl :)
Galaxy Nexus review:
http://www.theverge.com/2011/11/17/2568 ... xus-review
Napokon, jedva sam dočekao.
Izašla je službena nadogradnja za Samsung Galaxy Ace za korisnike T-Mobilea i dostupna je putem Kiesa. :D
Ne znam još koja točno jest (2.3.X jest al X je nepoznanica), znati ću kad nadogradim.
Sad samo napuniti mobitel, napraviti backup, ažurirati softver, napraviti hard reset, instalirati ponovo sve dobre aplikacije i onda biti sretan kao kod kupovine novog puno boljeg mobitela. :D
Ima li nešto na što trebam obratiti pažnju prije, tokom i nakon ažuriranja softvera?
Maloprije sam ažurirao, na kraju ažuriranja (kad je napisalo da je gotovo, da restartam uređaj) se srušio updater.
Verzija je 2.3.5. i za sada sve radi, više dojmova javim kasnije. :D
razmisljam o kupnji galaxy s+.
imate kakvih savijeta, prijedloga, mana?
Savjet: Kupuj bez puno premišljanja.
Mane: nema bljeskalicu/diodu, mikrofon jedva radi u glasnom okruženju... vrtim ga 5 min po ruci pokusavaju ci se sjetiti još koje mane i neide mi... osim ove 2 mane ostalo je predobro :pray:
imam pitanje novi u androidu..
dobio sam od bratica GT P1000
otkljucan na sve mreze
kad ga spojim s kies-om preko usb kabela dobijem poruku "Ponovo povezite uredaj u nacinu Samsung Kies(pc studio).Kies ne podrzava trenutni nacin veze"
e sad bratic je instalirao par aplikacija i uglavnom dodavao je raznorazne aplikacije. prvo sto sam primjetio da javlja gresku s camerom.
zanima me ako ga flasham na 2.3 da li gubim ovu opciju gdje je otkljucan?
Nebi smio izgubiti pošto jedno nije povezano s drugime.
Jesi pogledao pod Settings - Wireless & Network - USB Settings - da ti je odabran Samsung Kies mod rada?
hm hm do prije pola sata nisam usb settingsima ni mogao pristupiti a sad evo vec je ukljucen automatski Samsung Kies mode... i sad ga evo spaja
hmm
http://img838.imageshack.us/img838/901/capturenpw.png
javlja kies.. cini se da nema upgradea za mene..
prijedlozi?
i kako troubleshotati sto je s kamerom? cak ni pod nekim aplikacijama za kameru neradi.. kad udem s standardnom app pise Greška kamere
Kad tak dobiješ korišteni uređaj, najbolje je izvaditi SIM i memorijsku karticu te napraviti Hard Reset uređaja. To ispravi 99% problema s njime i imaš friški sustav, kao da je tek iz dućana izašao. Nakon toga vratiš SIM i memorijsku (ako ima) i ponovno sve podesiš i snimiš programe koji tebi odgovaraju.
Imaš Sticky niže sa listom Must Have Android aplikacija, nađe se odličnih stvari, većina je kompatibilno i sa tabletom, naranvo.
Hard Reset ti ide ovako:
Settings - Privacy - Factory Data Reset
Meni je kamera jednom srala i nije htjela raditi, to mi se pojavilo zbog neke igre koja koristi kameru i onda ubacuje iteme u "stvarni svijet" koji snimaš i to skupljaš, kao s avionom!? :D Tak neš je bilo i zbog toga sam morao raditi hard reset pošto uninstall igre nije pomogao.
PS: Ako nemaš ništa bitno na memorijskoj, onda i nju ostavi nutra pa nek se i ona sformatira, tak da slučajno nemaš nekih bugova/sranja na njoj...
hm pa koliko sam skuzio na tabu je instalirano od po meni vaznijih aplikacija
Super manager
Superuser
BusyBox
advanced task killer
Astro program
quick boot
no lock i lock
ako smatras da je to nevazno a mislim da ih ima i na marketu mogao bih ujutro i napraviti hard reset jer sad jedva gledam
samo mislim da je bratic s ovim superuserom ili busybox napravio unlock kako mi je govorio a mozda je i nesto krivo govorio..
Hoce li samsung galaxy S+ dobiti nadogradnju na ICS, odnosno hoce li moci pogoniti android 4.0 kad izađe (ili je izašao O.o)? (mislim, jel mi ga se isplati kupovat ako planiram imati malo duze taj mob ) :)
Prema određenim izvorima nadogradnju će dobiti Galaxy S II, S+ se ni ne spominje.
Vjerojatno ti je zadnja nadogradnja 2.3.4 ili 2.3.5. što je isto dobro.
Jel se kaj kuha kod Darky-a, već full dugo je na 10.2(.2)!? Ima tko kakav isider info?
EDIT: ako nekome slučajno treba garancija nazad na Galaxy S2, tu imate stock ROM-ove...
T-Mobile STOCK ROM v2.3.5
VIP STOCK ROM v2.3.5
Nope, još ništa od Darky-a.
Mislim da se sada radi na portanju ICS-a.
Uglavnom načekati čemo se.
Ovo je za Galaxy S2 :wink:= Citat =:
Izvorno postao Bartuc
Da, krivo napisao, za i9100 je, hvala :oops:
Imam i9000 i darky ROM na njemu. sve radi ok, vise manje. (zna mi se mob sam od sebe restartat bez ikakvog ocitog problema) No imam problem, kada pokusam pristupiti Wireless and network -> Synchronise, ne uspijem i dobijem sljedecu poruku: "The application Settings (process com.android.settings) has stopped unexpectedly. Prlease try again."
Ima li itko ikakvu ideju kako bih mogao rijesiti, tj ikako pristupiti tom dijelu postavki ako je ikako moguce bez da mi se izbrisu aplikacije sa moba. Imam mobilno bankarstvo i neda mi se po tristo i jedan put ic u banku.
I jos dok sam u prilici, zna li netko koja je poanta "DarkyROM" taba u istoimenoj aplikaciji. Za Uninstall/Install i General tabove mi je jasno, ali sto god napravio u DarkyROM tabu, nista se ne dogada.
Napravio sam factory reset ali i dalje mi se rusi com.android.settings
bas nitko nema nikakvih ideja?
Možda da probaš ponovno flashati sa Darkyem, možda nije sve leglo kako spada!? Druge ideje nemam.
Nije pomoglo, a odin mi nije javio nikakve greske...
Upravo mi se mob updateao na Sense UI 3.0, 250mb težak update plus još neke odlične promjene na samom mobu. To te ja pitam :pray:
ekipa,da vas pitam,imam samsung galaxy ace i 2.3.4 je....jel mogu ikako u onom status baru,kad ga povucem dole,stavit neki task switcher....frend mi ima to na wildfire s,navodno mu je po defaultu
btw,jel mi moze neko dat neki link kako rootati acea,te neki dobar rom koji mogu stavit na njega,tutorial ako moze,noob sam zesci sto se toga tice -.-
Imam i koristim Ace već neko vrijeme, mislim da to što bi htio (task switcher), da ti je to kad zadržiš "home" tipku pa ti ponudi popis pokrenutih aplikacija i aplikacija koje su bile nedavno pokrenute pa se možeš prebacivati između njih. No možda sam u krivu. Zbog čega trebaš "task switcher"?
Ne bih ti preporučio rootanje pošto time na Ace-u ne dobiješ ništa puno.
Custom romova ima nekolicina, no ako si "noob sam zesci sto se toga tice" bolje se okani toga i nemoj ni pokušavati pošto postoji velika mogućnost da nešto ne uspije ili da nešto smrdaš pa ti mobitel postane skup držač pisama.
Svakako stavi aplikaciju imena "App2SD" kako bi ti se večina aplikacija instalirala na memorijsku karticu i kako ti memorija samog uređaja ne bi bila stalno puna.
On misli na ovo...!?
http://cdn-static.cnet.co.uk/i/produ...fication-6.jpg
To možeš dobiti eventualno sa Custom ROM-om nekim, ne znam kakvi su za Ace mobitel. Ali odlična alternativa ti je aplikacija po imenu Quick Settings.
Taj app je praktički Must Have za svakog Android korisnika, a pogotovo za ljude koji nemaju te komande na notification baru. Možeš si birati koje postavke su ti na dohvat prsta, savršen app.
@marijanovic vec sam jednom zezno software i staio 2.3.4....sinoc sam ga rootao...mozda nisam toliki noob kolikim sam se prozvao :D
@bartuc nisam mislio na to,ali nema veze,nasao sam dobru zamjenu,taskxp
btw,sad nakon sto sam ga rootao i skinuo apps2sd,na netu vidim da bi trebao moc vecinu appova prebaciti sa mobitela na sd,no meni dosta appova neda na sd i memorija telefona mi je cesto puna,neznam zasto....uspjesno je rootan i vec sam par appova instalirao koje rade samo na rootanim uredjajima
Jesi li nakon nadogradnje softvera vratio mob na tvorničke postavke pa onda stavio App2SD?
Ako već imaš hrpu instaliranih aplikacija pa staviš App2sd postoji mogućnost da ti neke koje inače može neće prebaciti iz memorije telefona na memorijsku karticu.
software sam preko odina stavio prije 2 tjedna....kad sam to odradio izgubio sam sve kontakte,poruke,appove i sve ostalo,tako da nije bilo nijedne aplikacije....al nvm,imam 50ak mb slobodno,nadam se da cu na tome i ostati :D
imam pitanje,a znam da je double post....kako cu na androidu izbrisat,tj ugasit 3g razmjenu podataka,nonstop mi se poceli palit,a preko quick settingsa mi neda da palim gasim....ja bi postavke skroz izbriso,samo neznam gdje
Na defaultnom romu je Postavke->Bežično i mreže->Mobilne mreže->Koristi samo 2G mreže. To uključiš i onda ti više neće 3G, samo EDGE.
No ako baš hoćeš da isključiš podatkovni promet preko 2G/3G mreža onda makneš kvačicu s "Koristi paketne podatke".
a maknuo sam to,al mi se nonstop palilo,pa sam izbrisao sve profile :D
jos jedno pitanje,trebao bi mi neki app,ako neko mozda ima iskustva,da sprijecava neke appove da se pale nonstop,ide mi na .i. kad mi se market maps i facebook konstantno pale