-
Re: Zadnja igra koju sam presao je...
Na kraju odustao od ovoga jer vrijeme mogu kvalitetnije potrošiti na bezbroj načina.
Al da, +1, ne vrijedi ni onih 5$ što sam dao. Još bi samo dodao da je gameplay mehanika toliko potrgana, da igra ulazi u domenu jedva igrivog naslova. Da su barem levele kvalitetnije strukturalno dizajnirali budući da im je mehanika prerušavanja besmislena, al čak ni to.
-
Fascinanto je kako je Silent Assassin imao gotovo identičan disguise sistem a niko ne pljuje po njemu.
-
Absolution je drugi najbolji Hitman.
-
-
Nije loša, ali tek na Dante must Die težini. Ostale su za pipice.
-
Mass Effect 1
+ Priča
+ Lore
+ Dijalozi
+ Atmosfera
+ Voice acting
- Shepardove facijalne (ne)animacije
- AI protivnika
- AI suboraca
- Mako
- Recikliranje okoliša
Veoma ugodno iznenađenje, neko vrijeme je na forumu prevladavao ogroman hejt prema Biowareu i ME 3, pa sam očekivao neko precijenjeno smeće od igre a kad ono jedan od boljih rpgova koje sam imao priliku odigrati. Sve u igri je na mjestu, osim nekih gameplay mušica za koje vjerujem da će biti ispeglane u ostatku trilogije.
8.5/10
-
Ma gg je prvi Mass Effect.
Drugi je isto vrlo dobar - priča možda nije zaokružena cjelina poput jedinice (sindrom srednjeg djeteta), no gameplay je dignut na sasvim novu razinu. I Martin Sheene.
Trojka već ima problema na više frontova, no opet gameplay rula - vrijedi i to odigrati, pod uvjetom da si spreman na veoma površno završavanje trilogije.
-
= Citat =:
Izvorno postao StormCr0w
Fascinanto je kako je Silent Assassin imao gotovo identičan disguise sistem a niko ne pljuje po njemu.
Silent Assassin je igra iz 2002. dok je Absolution 2012.
@Mass Effect - trojka na polju gameplayja nije donjela nikakvih noviteta. Da, skillovi se ranije granaju, ali to je sve beznačajno i retardirano.
Cijeli nastavak je jedan preogromni skup patetike. Uzeli su onaj najgori prenapuhani američki patriotizam, zamjenili Amerika sa Zemlja i oko toga složili priču.
Sve tvoje odluke iz jedinice i dvojke koje su trebale uvelike utjecati na trojku su pale u vodu jer apsolutno ništa ne znače.
Objašnjenje Reapera je u potpunosti uništilo onaj lovecraftovski horor koji Sovereign predstavi u jedinici.
Sve je to kulminiralo najgorim krajem ikad.
-
Metro Last Light.
Čini mi se nekako nedorečen u priči i settingu. Atmosfera je značajno lošija nego u prvom dijelu ili STALKER serijalu, ali svejedno igra ima solidan gameplay pa sam odigrao do kraja. I da,onaj mali Dark One mi se jako svidio kao lik. Voice acting je super na njemu odraden.
-
Ne želim ti vjerovati Maloki :(
-
Na žalost u pravu je, trica je puno toga uništila i ne mogu sad predložiti da je preskočiš al budi spreman da se poprisno razočaraš. Ipak teško je stati nakon prva dva odigrana dijela, al valjda se i isplati prolaziti kroz serijal makar je kraj tako katastrofalan.
-
Šta nisu kraj poprav(ili)ljali u nekom DLC-u?
-
Bilo je poboljšanja na gameplay polju - bolji AI, responzivnija i dinamičnija borba, bolje kombinacije različitih tipova neprijatelja itd.
Priča je meh - Reaperi smiješno objašnjeni, nepotrebno guranje ljudi u prvi plan, dijalozi s dvije do tri opcije, nedosljednost u kažnjavanju igrača za donešenje teških odluka i sl.
Odluke iz ranijih igara ništa ne znače, budući da se sve na kraju svodi na tri animacije s različitim bojama, no...vrijedi odigrati zbog dobrog depresivnog štimunga, dobrih misija poput onih gdje pokušavaš quarianima vratiti planet ili gdje pomažeš Kroganima u liječenju genophagea i sl.
Nije igra baš toliko smeće :)
= Citat =:
Izvorno postao Hexfire
Šta nisu kraj poprav(ili)ljali u nekom DLC-u?
Samo dodatno pojasnili. Nepotrebno, i dalje je loš.
-
Ja sam uspio preskočiti ME3.
Nije bilo lako, ali polako pokušavam zaboraviti taj serijal.
Ništa Biowareovo poslije Jade Empire ne namjeravam više igrati.
OK, možda još koji put i DAO u budućnosti, ali ništa novije.
-
Ja sam odustao nešto prije kraja.
Nisam se mogao natjerat da odigram do kraja.
Duke neću ti govorit da odustaneš, ovako ti samo spuštam hype pa ćeš bit manje razočaran :)
-
Call of Juarez: Gunslinger
9/10
+ naracija
+ akcija
+ oružja
+ poznate western face
- linearnost
- dizajn ponekih nivoa
Meni se jako svidio. Definitivno je drugačija igra od prva dva, ali je jako zabavna, sa odlično određenom naracijom i meni jako zanimljivom činjenicama western povijesti. Pravo osvježenje u žanru koji je na niskim granama već godinama. Čak i ako niste veliki fan žanra i settinga, čisto zbog načina kako je priča ispričana se isplati odigrati.
Možda se u nekim trenucima mogla dati igraču malo veća sloboda i neki nivoi su mada linearni, zbunjujući pa nije odmah jasno kuda dalje, ali to nisu neke ogromne zamjerke.
Bez obzira što nema MP, ima dosta zabavnog sadržaja i nakon prelaska kampanje i uz cijenu od 15 eura ovo je ispao pun pogodak. Pitanje je sad kuda će serijal dalje. Pretpostavljam da će slijedeća igra biti bliža prethodnicima grafički i po gameplayu.
-
:thumbs2:
Odigro ga baš po drugi put :P Priča sama po sebi nije nikakvo remek djelo, ali ove on the fly promjene i općenito način na koji je prezentirana je super. Napucavanje je jednostavno zabavno, čak mi je i draže nego BiB. Skillovi su interesantan dodatak mada mi je malo tulavo to hoardanje ekspirijencova i comboanje potrebno za njihovo otključavanje, ali pošto cijela igra ima arcade feel, nije pretjerano strašno. Dosta povijesnih faca i činjenica je veliki plus, zanimljivo je sve to iskombinirano.
Duelanje je malo drugačije sad i dao bi ruku u vatru da je osmišljeno za kontroler jer je fokusiranje nekak drveno. Ali svaki sljedeći dvoboj ubaci neš novo u mix tako da nije repetativno i nemože dosadit. Fali malo više slobode na nekim mjestima i još koji gan nebi škodilo. Skoro pa mi malo fali onaj cover sustav iz BiB-a, kolko god nevolim covere, to je jedini koji mogu odobrit jer je tolko fluidno realiziran.
Arcade mode nisam baš isprobavo, al zgodna ideja za pružit još malo zabave nakon sotrya budući da igra nema MP.
Kome kod leži kravarska tematika će definitivno nać nešto za sebe, a svima koji su voljeli Bound in Blood će se i ovo dopast.
-
Pa Gunslinger ima isti cover sustav.
-
Hitman Absolution
6/10
7 sati za single player na easy. Možda bi se dalo izvući 10-12 na višoj težini, ali pošto je i na easy iritantno do bola, niti ne planiram pokušati. Već je pao delete local content.
Više manje je sve već rečeno. Disguise sustav i checkpoint sustav su totalno strgani i imam osjećaj kao da nitko nije testirao igru prije izlaska. Jedan će vas konstantno iritirati jer vas prepozna netko sa 50 metara kroz policijski šljem i masku, a drugi dopušta da ga exploitate i tako si olakšate igru.
Prelazak sa open worlda na ovo je težak promašaj i nikako ne paše serijalu, nadam se da će niska prodaja ipak natjerati Ubi da malo promisli. Rijetki su nivoi gdje su ubojstva stvarno kreativna i promišljena, a nema ni jednog nivoa gdje je osjećaj uspjeha nakon ubojstva blizak nekim genijalnim nivoima prethodnika.
Neki nivoi su pak uvreda za inteligenciju igrača, npr. lvl sa Jane koji traje 20 sekundi. Koji vrag im je bio, stvarno mi nije jasno.
Priča čak i počne relativno zanimljivo (iako je teško povjerovati da bi 47 samo upucao Dianu u leđa i onda dok se ona guši u vlastitoj krvi ipak odlučio poslušati što ima za reći). Ali onda u priču uleti neki teksaški kauboj koji viče Ji-haaa, njegov čuvar od 2 metra i 400 kila, kojeg logično 47 pokuša zadaviti s leđa, čovjek sa željeznom rukom, opatice s bazukom i David Carradine look alike, pa do kraja igre nije jasno tko tu koga je*e i zašto. Čak ni sam kraj nije uopće jasan. Kao i više manje cijeli tijek radnje. Aha i u igri je neka mala cura koja može pobiti 10 ljudi od jednom, ali iz nekog neshvatljivog razloga, tek pred kraj igre. Do onda je bespomoćna.
Ima i pozitivnih sitnica koje bih rado vidio u nastavku. Grafički izgleda lijepo, a animacije samog 47-a izgledaju jako dobro. Posebno mi se svidjela animacija bacanja noževa, sjekira, tomahawka :pray: , katana i ostalih oštrih predmeta u glavu protivnika. Mislim da sam tu metodu najčešće koristio. Ajd i bacao sam ih kroz prozor/s krova kad god je bila prilika. Sporedni likovi često vode zanimljive i zabavne razgovore i pamtljiviji su od svih glavnih likova zajedno. Duže ću se sjećati "brittish" suca i onog lika kojem doktor javi da nema rak prije nego poleti niz liticu, nego ovih koji svako malo iskaču u animacijama. I automatski drag nakon garrotiranja je koristan i čudno kak se prije toga nisu sjetili. To je sve što sprečava da igra nije kompletna katastrofa.
Sve u svemu, nije mi žao 5$, ali ako će serijal nastaviti u tom smjeru, slijedeći uzimam u HB ili preko giveawaya. Bez obzira što vam Windwalker, Xero i ta ekipa pričali, ovo je najgori Hitman dosad. Ili ako vam je draže, peti najbolji.
-
Fino sročeno. Meni samo nisu jasni reviewovi koji ulaze u zelenu kategoriju. Još bi shvatio da je ovo prvi nastavak novog ip-a pa ajde nekako...al ovako, količina retardluka je zbilja prevelika.
-
Od prvog ne može nikako bit gori.
-
Možda i je najgori, ali je vrlo dobra igra.
8.5/10
-
Čekaj čekaj čekaj...
47 UPUCA DIANU!?
47!? UBIJE DIANU!?
DIANA JE SADA MRTVA!?
I TO JE UVOD U IGRU!?
TKO TU KOGA ZAŠTO!?
-
Rekli su mu da je mora ubiti pa ju upuca, ali onda ipak odluči da će ju saslušati zašto je izdala agenciju. Zadnji filmić u igri prikazuje da je ipak živa, iako takav rasplet nema nikakve logike. U skladu sa ostatkom igre
-
= Citat =:
Izvorno postao Xero
Pa Gunslinger ima isti cover sustav.
ja nisam nikakav sustav sreo
-
Ma ne isplati se uopće raspravljati o radnji Hitmana, osjećaš se sve gluplje i gluplje ako pokušavaš razmišljati o toj igri.
-
-
Stari nastavci nisu bili open world. Bili su veliki leveli koji su nudili više pristupa meti, ali to nikako nije open world.
I Ubi nema veze s ovom igrom, Square Enix je izdavač.
Al fakat je loše kaj je nešto što bi trebalo biti jedan veliki level podjeljen na par malih i linearnih gluposti.
-
Zato su hodnici sa izbjegavanjem murjaka nabijeni adrenalinom, omamiš prvoga koji prigodno zaluta drito kraj tebe i kontejnera, i dalje se prošećeš po mapi sa upalom vlasišta s obzirom koliko se puta počešeš po glavi. Sumnjiv si im dok god ne kopaš nos ili nešto.
EDIT:
Ono najgore od svega je što su mete toliko bevezne. Većina ih je toliko random i nebitna, a apsolutno svaka od njih se prošeće prije ili poslije u tamni kutak i ide pišati po kontejneru za bacanje trupla. Ne osjećaš se ko Hitman, baš si najobičniji Punisher u igri.
-
Ok si i ako gledaš u krafnu ili mrmljaš u radio.
Zaboravio sam napomenuti da igra ima i solidnu količinu bugova zbog kojih treba tu i tamo resetirati checkpoint.
E da, i cover sustav solidno radi. Ali smeta me što nema više odabira akcija sa space nego je posebna tipka. 5 tipki više trebaš, radi čega? Valjda da konzolašima bude lakše.
-
I rulaju mi oni hide spotovi di se usetas medju 5-6 njih i krenes citat pamflet ili nesto i svi se skupe oko tebe i gledaju te par sekundi i da bi te na kraju otpisali sa "ah youre cool" ili nesto. Nebitno sto te inace skuze sa 200 metara ako nemas instincta (koji je po rijecima devsa "potpuno opcionalan")
-
I svatko u igri te je barem jednom u životu negdje sreo.
-
I očito si svima sestre jebo... "That guy used to date my sister"
-
Metro: Last Light - 10/10
Čeka se DLC.
-
Lol. Nemreš baš svakom smeću uvaljivati desetke. Budi realan.
-
Nije smeće. Nemam niti jedne zamjerke. Od priče, atmosfere, napucavanja, glazbe etc., sve je odlično odrađeno.
Uzeli su sve što je valjalo iz Metro 2033 te ispravili neke "nedostatke". Malo gdje drugdje se vidi tolika raznolikost kao u Last Lightu, a da ne govorim o povezanosti sa likovima, i taman traje 12-14 sati (ako se istražuje, jel).
-
= Citat =:
Izvorno postao SaZzu
Nije smeće. Nemam niti jedne zamjerke. Od priče, atmosfere, napucavanja, glazbe etc., sve je odlično odrađeno.
Uzeli su sve što je valjalo iz Metro 2033 te ispravili neke "nedostatke". Malo gdje drugdje se vidi tolika raznolikost kao u Last Lightu, a da ne govorim o povezanosti sa likovima, i taman traje 12-14 sati (ako se istražuje, jel).
Dijelimo isto misljenje! :thumbs2:
-
38 sati i još nemaš sve čevose, pussy.
-
Darksiders II
A bome se igra odužila.
Da odmah kažem, ovo je vrlo dobra igra i svakako vrijedna igranja. No, slabija je od jedinice.
Igra je duga (više od 30 sati mi je trebalo), što joj je možda i mana.
Ima puno puzzleova, i više hodanja i skakanja nego borbe u odnosu na jedinicu. I iako su puzzleovi dobri, nekako se gubi na dinamičnosti.
RPG elementi su dobrodošli, no problem s njima je što znatno olakšaju igru. Possessed weapons su zanimljiva stvar, ali zbog njih unique weapons postanu beznačajni, a šefovi smijurija (pogotovo zadnji).
Igra ima lijep vizualni stil i nekoliko raznolikih područja. Problem je osjećaj nedovršenosti druga dva područja u odnosu na prva dva.
Ne kažem da su trebali produživati igru, nego maknuti dva-tri dungeona iz prva dva područja i staviti ih u druga dva, pa bi sve izgledalo smislenije i kompletnije.
Priča je glupa. A i likovi. Igri fali epskosti. Ima je na samom početku do nakon okršaja s 'Warom' i onda eksponencijalno pada. Fali dinamičnih cutscena. Umjesto toga imamo statični drveni razgovor u RPG stilu. Šteta. Death je sam po sebi cool dizajniran, ali mu fali osobnosti, kao i cijeloj priči dvojke.
Ovo je dokaz da je manje ponekad više. Radije bi manje dinamičnih i epskih likova i cutscena koji tvore jednostavniju no važniju i smisleniju priču kao u jedinici.
Što se glazbe tiče, e tu definitivno nadmašuje jedinicu, pogotovo ona glavna 'Guardian' tema.
Sve u svemu, igra je vrlo dobra i jedna od boljih akcijskih avantura u zadnje vrijeme. Vrijedi je odigrati.
8/10
Oba Darksidersa su najbliže igre Legacy of Kain serijalu i njihova dostojna zamjena ove generacije, barem što se gameplaya tiče (no priča definitivno ne).
Još da kažem kako ima previše skrivenih stvari za skupljati, te ih nije nimalo zabavno sve tražiti, za razliku od jedinice.
Volio bih da sam skupio Abyssal armor za neki drugi prolazak u budućnosti, no toliko živaca ipak nemam.
-
Brutal LegendS- ok je igra. Odličan soundtrack, simpa humor i fora područja. Ali su mi borba i fizika bile loše. 3/5