http://www.imagesforme.com/upload/bc655979.gif
bilo mi je dosadno i ne mogu spavat pa sam napravio, 2 min posla u PS-u.
Ako hoces daj mi boje koje zelis da se izmjenjuju i kojom brzinom da se izmjenjuju pa ti napravim po zelji.
Printable View
http://www.imagesforme.com/upload/bc655979.gif
bilo mi je dosadno i ne mogu spavat pa sam napravio, 2 min posla u PS-u.
Ako hoces daj mi boje koje zelis da se izmjenjuju i kojom brzinom da se izmjenjuju pa ti napravim po zelji.
Hvala, nisi trebao :D
Ako ti je još uvijek dosadno, imao sam na umu zelenu, crvenu, plavu, narančastu, cyan (svijetloplavu) i žutu.
Mislio sam da će se naći možda netko tko bolje poznaje GIMP pa da objasni u čemu je stvar?
EDIT: ZAboravio sam brzinu: neka bude dosta sporo, recimo deset sekundi između svake sličice.
U layerse namjestis frejmove. (najdonji = prvi)
Nazoves layerse i iza njih dodas duljinu trajanja svakog frejma (u ms), dakle za 10s je (10000ms).
Filters->Animation
Sada, uzmi prvo playback da vidis kako ce izgledati.
Ako si zadovoljan, odaberi Optimize for GIF, otvoriti ce se u novome prozoru, sada odaberi Optimize for Difference i opet ce se otvoriti u novome prozoru.
Sada je gif vise-manje kompresiran najvise sto moze te samo odaberes save as .GIF i kada ti da opciju odaberi "save as animation", onaj drugi dio ne moras mijenjati.
Hvala na savjetima, mogu napraviti gif animaciju ali mene muči ova stvar sa bojama kad otvorim te sličice kao layere:
http://www.imagesforme.com/thumb/thumb_02081abd.png
Svi ovi layeri bi trebali imat boju koja piše sa strane, ali umjesto toga se dogodi ovo. Također ih ne mogu prefarbat u GIMPu u te boje. Zbog čega je to, i kako dobiti te boje?
To ti radi korak "optimize for ..." jer on ti one dijelove koji se kopiraju jednostavno izbrise (jer animacije u Gimpu su na principu overwriteanja frejma preko onog prijasnjeg frejma).
edit: Probaj otvoriti novi fajl i u njemu pejstati sve frejmove, mozda je palette uzrok toga, a novi fajl ima najvise boja, pa ce vjerovatno uspjeti.
http://www.imagesforme.com/upload/8d3b0c6b.gif= Citat =:
Izvorno postao cham3leon
E, lijepo! Zahvaljujem! :D
http://www.imagesforme.com/thumb/thumb_3827fe55.jpg
Zanima me koliko je pametno sve ovo iskljuciti?
Pogotovo MTU i RWIN.
Zna li netko za što sve služi USB na LCD telkačima? Pretpostavljam da omogućava playback multimedijalnog sadržaja sa USB medija, što je fora, ali postoje li televizije (ili to možda imaju sve koje imaju i USB) koje omogućuju snimanje programa na USB medij??
Vidio si Terminale. :P
Mislim da je tako inače na nekim OS-evima, samo taj monitor.
Zašto mi Anno 1404 nakon cca 3 sata igre automatski ruši win7 ulti? it works k on XP
Ruši? Misliš trebaš dizati Windows na novo? Onda ti je stvar u cracku, jer svaki crack je trojanac, većinom nisu zloćudni, ali se zalomi.
Evo iz vedra neba jučer nakon restarta dobijem lijepi ''Error loading operating system'' pa to znači da sad opet moram isponova dizat Windowse? btw:ako postavim C particiju na istu veličinu ko i kod prošlog stavljanja, bez da formatiram D, ostat će mi fajlovi sa D diska?
Da, ako ne diraš D:, sve će ti ostati na istom mjestu.
Ok, a dal se može identificirat uzročnik?
Uzročnik? Misliš, neki virus ili nešto? Teško. Ako ne možeš ni pokrenut OS, nećeš moći ni napraviti AV scan.
Jedina nada ti je nabavit neki Linux ili nešto šta se boota sa CD-a, pa preko njega malo pročačkat po C: driveu. Također je ovo najbolji način da si sa te particije izvučeš nešto što ti treba od podataka.
Ok...tnx a lot! :thumbs2:
Da li mi se isplati uzimati flat
Flat:
plus-neogranicen promet
minus-brzina interneta je sporija od brzine interneta kojeg sada imam
brzina-512/128 kbit/s
cijena-85 km
Duet medium(inernet koji sada imam):
plus-brzina interneta je brza od fleta kojeg namjeravam uzeti
minus-promet 10 gb,samo 2 mjeseca su prosla da ja nisam preso promet ili mozda vise nezz :D,dakle vazda prelazim promet pa kad ga predjem onda moram single player igre na kompjuteru ili u igraonu otic :D
brzina-3072/384 kbit/s
cijena-55 km
btw.iako ovo nije vezano za problem ali evo samo da pokazem kakav je ht adsl http://www.novine-online.com/vijesti/do ... vate-.html
:shock:
85km za 1/0,5 megabita,zbilja preskupo,u tvom slucaju se ne isplati.
nego,jel ima ko ideju kako da postignem glatki playback low res filmmica na kompu sa 800 megahercnim duronom i ati 3d rage pro,probao sam kmp,vlc,mpc hc,gom,wmp... i nece.Cak se ni youtube filmic ne vrti glatko.
E, ovako. Sad sam maloprije uspješno spojio laptop na telku preko VGA (ili kako ga na telki označavaju, RGB) kabela, ali maksimalna rezolucija mi je bila hiljadutristo i nešto (zaboravih) sa 768 piksela. Nisam mogao podesit na jače, čak ni kad sam postavio da slika ide isključivo na televiziju, a da se ne prikazuje na montoru.
Televizor je inače FullHD, a laptop ima Windows XP. Je li ta nemogućnost korištenja veće rezolucije zbog tipa kabela (a lapy nema HDMI), ili zbog čega?
Mislim da je moguće. Rezolucija o kojoj govoriš je 1366×768, ili ti ga 1920×1080. Mislim da nisi nešto dobro podesio.
HA?= Citat =:
Izvorno postao C
A baš to :D
Jer televizor IMA 1920x1080 rezu, ali ne mogu natjerat komp da na njega pošalje veću rezu od 1366x768. Ekran laptopa mislim ima 1280x960.
Onda je moguće da ga je tako detektirao, jer je:
1366×768 = 1920×1080
Obje su 16:9. Najvjerojatnije ga tako detektira, ili nešto u podešenjima ne valja. Ako imaš ATI CCC, tamo pogledaj za output na TV, imaš tih opcija, jer može, samo je stvar podešenja i kako je on to detektirao. Ja kada spojim laptop na veliki monitor, da mi mogućnosti i za 2XXX, 3XXX rezoluciju, počevši od 640×480 i 800×600.
Ne vjerujem da je do kabla, jer kada je RGB izumljen, nismo mogli ni maštati o FullHD-u, i 16:10, 16:9 omjerima, i tako visokim rezolucijama. A ako može 1366×768 napraviti, onda sigurno može i 1920×1080.
Probat ću, nemam CCC, zapravo, sumnjam da je uopće grafička ATi/AMD-ova, ali nekako se valjda da podesit.
Inače, zahvaljujem.
BTW A moguće je i da grafička ne podržava veliku rezoluciju. Znaš kako svaka grafička ima svoju max. rezoluciju koju može izdržati. Pa tô. Provjeri na netu.
Znam, to mi je i palo na pamet, samo što ne znam koja je grafička, provjerit ću to.
Jer ako laptop ima ekran sa 1280x960 rezolucijom, grafička ne mora podržavati više od toga.
Da, još ako je integrirana...
ovak kupil sam msiov laptop koji je imo puknute linuxe a ja bi winse... skinul sam gparted i formatiro particije u ntfs al kad pokrenem instalaciju xp -a pojavi mi se BSOD nakon ucitavanja instalacije... Pomagajte
Da pojednostavnimo, želiš dignuti nove Windowse, i pri botanju CD/DVD-a dođe BSOD?
-Otiđi u BIOS i pod opcijama HDD-a, podesi na IDE. Onda će sve raditi kako treba.
HalpS----------------->http://www.pcplay.hr/forum/viewtopic...48314#p1148314
i btw...Skako maskirat link
Instalirao sam prije jedno pola sata windows seven, i kada sma instalirao internet napravim PPPoE konekciju. Konektujem se ja lijepo i nekih 5/10 min kompjuter zamrzne, ne mogu nista raditi ni cak tastaturom, potpuno zamrznut windows. Jedina fora je da restartujem na dugme, molim vas ako ikako znate sta moze biti problem. Pratio sam da kompjuter normalno radi sve dok se ne konektujem na internet preko PPPoE konekcije, to mi se desavalo i u windows viste. U XP-a sve ide OK. Molim vas pomoc sto prije moguce jer ne mogu vise izdrzati potreban mi je net. HVALA
BTW: Evo sada kompjuter zamrzne cim kliknem na Connect :o , sta bi ovo moglo da bude.
Može biti svašta. Uzeti ću u obzir da ti je morem ispravan, i da nije nikakav tehnički kvar, i znači softwareski najvjerojatnije je do drivera ili tako nečega.
Sinoc od 21 pa do 3 sata ujutro igrali CS Source u MP i nije se ni jednom zamrzo windows, kada sma iskljucio igru i poceo nesto traziti netom odma je slijedilo zamrzavanje win-a. :o= Citat =:
Izvorno postao C
Instalirao sam Avatara, igra mi je zastekala i restartao sam komp. Problem je sto sad imam crni ekran umjesto load screena. Dalje od toga se ne mice. Sta da radim? (Crni ekran kod windowsa, ne igre.NE mogu windowse vise dici).
Ne mogu ni u Safe mode uci.Izlista 2/3 ekrana i onda stane.
ubaci windows cd i probaj repair napraviti.= Citat =:
Izvorno postao Mirogamemasta
Uspio sam u Safe mode uci. Idem ga vratiti za jedan dan.Drzite mi fige.
Mislio sam da je usao u safe mode, ali nije. Normalno je dignuo windowse. Sad je sve u redu. Dobro je, vec sam se bojao kako cu cijelu noc morati ponovno instalirati winse i sve programe koje sam imao.
Jos jedan problem koji se rijeso sam od sebe. :D
Hvala na trudu Vedran.
Opet ja. Nesto me zeza internet, zna biti jako spor. Kako mogu provjeriti sta nije u redu?
Otisao sam na speedtest
http://www.speedtest.net/result/674121994.png
Download treba biti 4 mb/s
S obzirom da je ping predobar, možda je do njih.