Darn, double post :(
Izašle su prva epizoda Umineko no Naku Koro niSi Aoi Hana, a ktome i Shangri-LaS13 ep.
Čekautam oboje kasnije.
Printable View
Darn, double post :(
Izašle su prva epizoda Umineko no Naku Koro niSi Aoi Hana, a ktome i Shangri-LaS13 ep.
Čekautam oboje kasnije.
Isse, koji OP UminekoSima, sve su me trnci prošli kad je počeo (onaj ne-japanski dio). Samo što mi glavni lik baca na Phoenixa Wrighta. :D
Ovo se dosta brže razvija nego Higurashi, premda je biti ista osnova (jedna lagana epizoda za početak kao uvod za pravi zaplet).
Dosao novi chapter naruto mange (guba chapter, vec vidim razvoj dogadaja. Autor stvarno ima dobru mastu ^^) i 116. epizoda shippudena ;)
Pogledao sam Umineko. Vidio sam po drugim forumima da se puno drugih ljudi žali da je prilično loš, vjerojatno zbog brzog razvoja radnje te manje dubine od visual novela, no meni se svidio i nastavit ću ga gledat.
Aoi HanaSje bila isto prilično dobra. Slice of life s ozbiljnom atmosferom, nema onog moe faktora jer to jednostavno nije takav anime, a najvjerojatnije će bit i yuri scena kasnije http://upload.wikimedia.org/wikipedi...smiley.svg.png
Izašla je i nova epizoda Umi Monogatari. Prva je bila prilično dobra (vjerojatno već ništa strašno posebno pa da već nije viđeno, ali ipak dobra); najviše me ustvari smetao cheesy fantasy background, ali osim toga sve je jako dobro ustvari odrađeno. Posebice moram pohvalit pozadinsku glazbu koja je stvarno odlična i pogađa atmosferu koja je smirujuća. Btw, voiceactorica Tsumugi iz K-Ona posuđuje glas Kanon Miyamori (jedna od glavnih likova) tako da imam još jedan razlog za gledat^^
Btw, ona evil aura oko glavne likice... ise, kako owna :pray:
Ispričavam se na doublepostu ali jednostavno moramSprokomentirat.
Shangri - LaSep 13.
Lol, u ovoj sam se epizodi osjećao kao da gledam neki američki film u kojoj glavni mišićavi glumac na steroidima sam razvaljuje na stotine vojnika a da bi on nakraju ostao bez ijedne ogrebotine. :rambo:
Ne samo to, nego ima ogromne rupe u priči... nisam jako zahtjevan što se tiče toga, ali je ovo bilo jednostavno prenerealno i smiješno. Otkud rebbelima pobogu odjednom toliko novaca da kupe crni ogroman stealth bombarder, unajme profesionalnog pilota te još k tome i nabave jetpackove, a nema logike ni to da su se sjetili radit invaziju usred bijela dana sa ogromnim crnim stealth avionom!
Nadalje, Kuniko je hodala po trupu aviona koji je u letuSbez problema (čak i trčala), onako wtf? Ma neću se ni trudit dalje nabrajat. Dosadašnje su epizode imale par rupa u sebi ali ovo je stvarno pretjerivanje :rotfl:
Jedini dio koji mi se stvarno sviđao je bio prikaz odnosa između Mikuni i Miiko te objašnjavanje da smrt nije nešto čemu bi se trebali veselit... nadam se da će sljedeća bit bolja jer je ova epizoda meni bila razočaranje.
Odgledao Basilisk. Stvarno odličan anime, jako brutalan i emocionalan. Arby, hvala na preporuci.
Pogledao Umi MonogatariSi Fight Ippatsu! Juuden-chan!!
Ok... damn. Nisam očekivao da će Sea Story odjednom postat magical girl anime. Imao sam osjećaj kao da gledam manje cheesy Mjesečevu ratnicu ( :( ). Sviđa mi se što ona transformacija traje svega 2-3 sekunde i nema one dramatične muzike odjednom, a i borbe su malo manje cheesy, ali ipak... nisam siguran da je baš taj tip animea za mene. Doduše dat ću mu još malo šansu jel unatoč svemu ima komičnih trenutaka i opuštajuću atmosferu zajedno sa lijepim grafičkom i zvučnom podlogom te je jednostavno dobar za jedno lagano večernje gledanje.
Fight Ippatsu... neznam što da kažem o njemu XD. Priča se vrti oko neke cure iz druge dimenzije koja ima posao doslovce puniti ljude s energijom... da električnom, ima utičnicu kao rep (valjda parodija na pokemone) te time ih puni ako padnu u depru (LOL). Ako tražite manje-više komičan anime s veeeelikom dozom fan servicea i ecchi materijala ovo je za vas.SAli upozorenje, ima nekih nastranih scena recimo... pišanje i to ktome par puta (stvarno neznam dali je to trebala bit parodija na nešto, ali su na tom su dijelu stvarno pretjerali XD). Nemogu ga baš preporučit, samo ljudima koji vole ovo podebljano.
Edit: lol, nekako me najviše ima na zadnjim stranama :)
Ja tražim jedan anime sa puno tuče, magije, oružja, borbi i da su likovi zanimljivi i da je priča bar solidna.
XSserija i X/1999Sfilm: Borbi ima dosta i dobre su, nema sukoba vojska i toga već se 14 pojedinaca bori za sudbinu svijeta. Postoje dvije zaraćene strane: Angels of Earth i Angels of Heaven iako nijedni ustvari nisu loši, već se jednostavno bore za nešto u što oni vjeruju. Tih 14 pojedinaca su ustvari i glavni likovi te se u svakoj epizodi upoznaje polako s njima, dok je tek par zadnjih prava radnja koja će odlučit ishod. Priča nije ništa posebno, ali je character development super te su svi na neki način povezani. Film je nešto drugačiji od serije te kreće drugim tokom, ima različit završetak a i više krvi ima. Ako će ti se baš svidjet X, možeš pogledat i Tokyo BabylonSkoji je ustvari njegov prequel no više je skoncentriran na otkrivanje misterija (nešto kao detektivska priča s paranormalnim pojavama, doduše grafička je prezentacija već zastarjela a i stil crtanja je nekako... gayish tako da će te to vjerojatno odbit od njega).= Citat =:
Izvorno postao Mr. Ante
Ga Rei ZeroS
Radnja prati Specijalni odred zadužen za paranormalna zbivanja osnovan od japanske vlade te se bori protiv demona koji su se počeli pojavljivat u svijetu. Jako mi se svidio, ima solidnu radnju, zanimljive likove i dosta akcije te drame; Preporuka.
Polako sam umoran pa nemam volje više pisat, neka netko drugi nadoda još nešto :) .
Ga Rei je skroz netipičan anime jer postoji jaki kontrast i razlika između epizoda,pa je najbolje početi bez previše očekivanja i želja.
Ako išta 1. epizoda je epic,epic,epic.
A bome i zadnja.
Tražiš shounen anime, dakle: Bleach, Naruto, D.Gray-man, Busou Renkin, One Piece, Peacemaker Kurogane i eventualno Fullmetal Alchemist te Samurai Champloo.= Citat =:
Izvorno postao Mr. Ante
Ovo što si mu ti Raz preporučio je kompliciranije od klasične shounen formule tako da nije za svakoga jer nije baš za ono, sjesti i mozak na pašu. E da, preporučam ti da pogledaš Shakugan no ShanaSako možeš. Jako dobar anime sa svim i svačim u sebi.
I da, čest si gost, ali nije spam tako da je u redu. :)
@Kostolomac:
Nema problema, drago mi je da ti se svidjelo.
Hvala Arby, Nodakim i Raz.
Možeš pogledat i Fate Stay Night. Možda ti se svidi :)= Citat =:
Izvorno postao Mr. Ante
Pogledao 2. sezonu Maria-sama ga Miteru.S
Ah, predivno. Stvarno sam uživao. Anime postaje neusporedivo bolji kad skužiš odnose između likova i poredak u školi. Sve sam rekao već, elegantno i kjut. Rasplakalo me, čista yuri magija.
Pogledao konačno Ga-Rei-Zero. Savršeno, 10/10... Yomi... :(
E, a epizoda 11, Direktorica. :pray:
http://i234.photobucket.com/albums/e...ime/garei4.jpg
All hail.
Pogledao sam CANAAN i Taishou Yakyuu Musume.
CANAAN
http://animeaffairs.files.wordpress..../06/canaan.jpg
CANNAN je awesome, radnja će se vjerojatno vrtjet oko pojedinaca pod nazivom Synesthesists koji imaju razvijena osjetila pa mogu svih 5 istovremeno koristit. Ima puno dijaloga no ne manjka ni akcijskih scena ni krvi poput one u kojima u ogromnoj rulji glavna likica osjeti gdje su točno njezine mete te ih u roku od par sekundi sve ubije :pray:
Taishou Yakyuu Musume
http://myanotherstory.files.wordpres...ng?w=305&h=452
Taishou Yakyuu Musume je nadasve zanimljiv zbog settinga. Naime, smješten je u 1925 godinu kada su se tek počele nosit školske uniforme kakve i danas(znači pomalo naginjanje japana prema zapadu), a dobar dio populacije nosi narodnu školsku odjeću (nisam siguran jel je kimono, ali mu sliči) te nam daje malo uvid u drugu stranu japana u kojoj žene nisu bile ravnopravno tretirane. Ove se cure odlučuju napravit bejzbolsku momčad da probaju dokazat suprotno. Nisam baš ljubitelj sporta, no zbog settinga i svega ću gledat. Zasad nije bilo previše humora, anime je poluozbiljan i nekako kawaii u nekim trenutcima.
Eto, oba su mi se svidjela te ću ove definitivno nastavit pratiti.
Kimono je nešto kao formalna odjeća,a yukata je neformalna
Holy crap, Fullmetal Alchemist: Brotherhood Ssa 14. epizodom razvaljuje i sada definitivno mogu preporučiti ovo svakom normalno gledatelju koji za sebe kaže da voli anime. Serijal je konačno zagazio u manga materijal koji do sada nije bio viđen i kicks ass s njim (drago mi je da indirektno taje neke elemente u anime-u i mislim da će prevrat u ovoj epizodi iznenaditi one koji nisu upoznati sa materijalom).
Fuhrer Bradley, FTW.
Canaan je ok,a Serial Experiments Lan is about to be watched.
Oj, frendači. Gledam Busou Renkin, na polovici sam. Odličan mi je - smiješan, klišejno dramatičan, bedast - sve što jedna shounen akcija mora imati, jel'.
http://img1.ak.crunchyroll.com/i/spi...9a380_full.jpg
Death Scythe!
Postoji li kulnije oružje od ovoga? :(
E da, dodao bi još i Soul Eater kojeg sam zaboravio spomenuti, a koji je fenomenalan ako ne i bolji od svega što sam ranije spomenuo (pogledaj OP i biti će ti jasno).= Citat =:
Izvorno postao Mr. Ante
@Sonic_Moronic:
Vidi vraga, opet ljudi gledaju nešto što sam više puta spomenuo. Papillion je prokleto creepy. :)
Double Post time.
Izašao je novi harem anime koji izgleda u sebi ima nešto više od boobs i lovely lady lumps - Princess Lover (osobno ga nisam pogledao, ali odaziv komune je dobar za sada). Isto tako, odgledao CanaanSi BakemonogatariSte moram priznati da nisam pogriješio kad sam rekao da ću ih pratiti - Canaan je intrigantan i čini se dosta realno mračan, dok je Bakemonogatari nadasve... čudan i "artsy" po stilu. Ex-vampir i žena bez težine čine čudnu, ali zanimljivu kombinaciju (da ne spominjem kako je cura brutalna... ono, zaklamala lika po ustima).
Isto tako, Guin i Valkyria nastavljaju marširati solidnim tempom. Uf, a ja mislio da će sezona biti loša.
Ja sam završio s gledanjem Sengukua, dobar anime. Malo me pripremio za neke ozbiljnije povijesne animeje koje ću jednog dana pogledati. Pri kraju sam i sa REC-om, još samo 3 epizode.
Inače, nabavio sam Grave of the Fireflies tako da ću to sutra najvjerojatnije pogledat, čujem da je dosta tužan.
Od animea, pogledao 5 Centimeters per Second. Priča, animacija, likovi... Predivno. :(
Počeo sam gledati i Negimu, a uskoro ću i pogledati Voices of a Distant Star, te početi gledati Trigun.
Od mange sam otkrio par stvarno zgodnih stvari, pa ću dati i malo infoa:
Prva manga Kena Akamatsua, autora Negime, je romantična smijalica, koju bih najlakše, iako ne previše precizno, mogao opisati kao spoj Chobitsa i Kannagi.= Citat =:
A.I. love you
http://cdn.myanimelist.net/images/manga/1/5431.jpg
Genres: Comedy, Ecchi, Romance, Sci-Fi
Hitoshi Kobe is pretty dumb, not good at sports, and extremely unpopular. The only thing he IS good at really is creating artifical intelligence programs on his computer. His greatest work is number 30, one which very accurately simulates talking to an actual girl. One dark and stormy night, a freak lightning strike causes number Thirty to emerge from his computer screen as a real girl, and sends Hitoshi's life on a turn for the crazy.
Prilično komična manga, tematikom pomalo okrenuta gaming populaciji, prati grupu zamantanih likova u WoW-like MMORPG-u budućnosti, a tu je i cijela zavrzlama oko linjenica da je glavni RL ženski lik jedini koji u igri ima suprotan spol.= Citat =:
1/2 Prince
http://cdn.myanimelist.net/images/manga/1/11562.jpg
Genres: Action, Adventure, Comedy, Fantasy, Game, Romance, Gender Bender
Set in 2100 A.D., where games feel 99% like real life. Follow Feng Lan in her adventure as the first player to play as the opposite sex in the game "Second Life" to prove to her brother that she can beat the game without using the "female benefits". But after she offends her family in a game, meets her real life friends and acquaintances in game, can she continue to keep herself out of trouble by keeping her identity a secret?
Novi projekt Koute Hiranoa, autora Hellsinga, koji je počeo izlaziti tek pred dva mjeseca, na prvih dvadesetak stranica izgleda kao Sengoku Basara ripoff, ali nakon toga se sve okreće naglavce, and that's when the ''W-T-F?!'' kicks in... Kao što vidite iz genres popisa, biti će tu još svega.= Citat =:
Drifters
http://cdn.myanimelist.net/images/manga/2/19590.jpg
Genres: Action, Adventure, Demons, Mystery, Fantasy, Historical, Samurai, Sci-Fi, Supernatural, Seinen
The story of Drifters takes place during Japan's Sengoku period (roughly XV to XVII century), a time of constant warring between the island's states, and a natural setting of choice for samurai stories.
Završio Busou Renkin, genijalan je - Sonic's pickaxe!
Počinjem Neon Genesis Evangelion, kojeg sam jednom prekinuo zbog neodređenog razloga. Uf, što volim onaj OP.
Pogledao 2. epizodu Umineko no Naku Koro ni... već imamo 6 mrtvih likova. Ovi ne čekaju s razvojem radnje izgleda. :)
I da, glavno da sam nabavio Utawarerumono igru i engleski patch, a igra je uz to još i TBS strategija. Odlično.
Isto tako, počeo je Zan Sayonara Zetsubou. :)
Opa, igrat će se Utawarerumono^^ , samo ček... nije li igra beat' em up žanra?
8A71RkdlB34&feature=related
E, da čekautao sam Sora no Manimani (At The Mercy of The Sky). Odlična prva epizoda, iznenadila me jer sam mislio da će biti još jedan moe anime ali je stvarno zanimljiv. Definitivno ću nastavit pratiti. Čekautao sam i prvih par minuta Kanamemoa ali meh... ovo će vjerojatno biti generic moe materijal, sa blagim yuri scenama i par komičnih situacija. Ništa posebno, izbrisao nakon pola gledanja budući da imam i boljih animea za pratit trenutno.
Dakle trenutno od ongoing animea ću definitivno pratit: Aoi Hana, CANAAN, Sora no ManimaniSi Umineko no Naku Koro ni.
Pratit ću ako će i dalje bit dobro:Taishou Yakyuu MusumeSte Fight Ippatsu! Juuden-Chan!!
A Umi MonogatariSje na rubu da ga droppam, no dat ću mu još malo šanse.
Idem pogledat Uminekoa, lol 6 osoba već umre :o
Pogledao Uminekoja... well dobra je epizoda bila.
SPOILER:
Stvarno sam se nadao da će sluškinja preživjet, a k tome se vidi da je i prsten na kraju stavila *cry*, ali oh well... bilo je nekako očekivano.
@Raz:
Mislim da nije to to (nisam toliko daleko stigao, možda i ima takav događaj u igri) jer je ovo kombinacije VN-a i TBS gameplaya. Naravno, preporučio bi samo ljubiteljima animea i VN-a jer će se u suprotnom činiti kao samo blebetanje. E da, pogledao sam i prvu epizodu iz Spice and Wolf nove sezone; i dalje je predobra, ali opet ovo je za mali klub gledatelja (osim ako ne gledate samo zbog Horo) i novu epizodu iz novog Zetsubou Senseia koja je bila poslovično psihodelična i random ("I'll do anything... BUT GIVE ME YOUR ASS!!").
@thezoh;
Dobar popis, skoro sve ozbiljni anime uratci.
Da, to definitivno, Akira je predivan i predobar anime, a kad vidite da je iz 1988 stvar je jos impresivnija.
Inace, pogledao prvu epizodu Canaan-a, dvije epizode Umineko no Naku Koro ni te epizodu Sora no Manimani...pratit cu sve :D
Naruto manga :o :o :shock: :shock:
SPOILER: Danzo, novi Hokage, ima sharingan...prestrasno :pray:
Jel itko ikad od vas ovdje gledao Robotech- a?S:D
A joj.....sad kad krene lavina postova nakon ovog :D
Zakaj? Dobro ili loše- da obrišem ovo pitanje onda!!S:D
Ma dobro....pretpostavljam da je to kult medju nekim forumasima.Iskreno,nisam ga puno gledao....secam se nekih epizoda.
I kak to onda još nitko nije spomenuo? Crtić je prejeben!!! Imam sve nastavke...S:D
Pogledao prvu epizodu Tokyo Magnitude. Ovo će definitivno biti jedan jako realističan anime. Upravo sam se vidio u glavnjoj likinji koja se svako malo nešto žali i spoznao da i ja nekad znam biti vrlo sličan :o . Sviđa mi se zasad te definitivno nastavljam pratiti.
A da je realističan dokazuje i prva rečenica u animeu :
"This work of fiction surrounding the circumstances of a massive earthquake in Tokyo is based on tremendous amounts of research and verification that were thought of create this story. Striving for a sense of realism, many situations however, cirstumstances may be different to the real thing."
@Medolina - ja još nisam pogledao Robotecha no hoću jednog dana^^
Moram priznati da mi Robotech nije sjeo kad sam ga naknadno pogledao, ali to je možda iz dva razloga: jer je dijelom zapadnjački i očigledno pokušava imitirati druge mecha anime uratke koji su u to vrijeme bili popularni (premda objektivno gledano nije uopće loš) i jer već imam mjesto u srcu za kombinacijama opsjednute robote, a to je Voltron (da, old school sam po tom pitanju, šta ćeš).
Tokyo Magnitude dobar kažeš? Moram naći vremena za pogledati.
Meni se prilično svidio, jako je realističan i prva nas epizoda dobro upoznaje sa dva glavna lika i njihovim stanjem prije potresa. Prva je minuta prikaz situacije nakon potresa (razrušen grad, vatrogasci na sve strane, trupla ispod betona...), a zatim slijedi scena prije potresa koji tek na kraju epizode počinje zapravo. Op i Ed pjesme su mi se također svidjele a posebno me se dojmio intro koji umjesto klasičnog pristupa ima slike razrušenog Tokija umjesto animacije. Vidim da se dosta ljudi na MALu buni da je glavna likinja iritantna, ali meni je ustvari to realno... mislim, većina je tinejđera iritantna i mari najviše za sebe :)
Evo opening & ending, pjesma mi je dobra, a artwork fenomenalan :pray:
6hxL0xkoZAM
Btw, što ti je ovo s sigom... spojio sam ga i šta sad? :D
@Raz;
Ništa, PM-aš mi odgovor i onda te ja navedem u sigu kao pobjednika... i onda si sav kulan. :)
Pogledao sam Tokyo Magnitude... onako, malo prebitchy cura, ali već predviđam razvoj situacije gdje će se razviti kao lik pa to nije minus (kao što će u Guinu Remus postati badass), ali općenito mi se sviđa. Ne znam koliko je to realno, ali za sada se čini solidno (akcija tek treba početi).