Da li mi neko moze objasniti razliku izmedju izvanrednog studenta i redovnog studenta koji sam sebe financira? Bio bih mu jako zahvalan...
Printable View
Da li mi neko moze objasniti razliku izmedju izvanrednog studenta i redovnog studenta koji sam sebe financira? Bio bih mu jako zahvalan...
Izvanredni mora placati skolarinu + nema pravo na studentske beneficije ili nesta na tu foru.
Izvanredni nema apsolutno nikakva studentska prava. Al srecom indeks se moze koristit za popuste za bus/vlak, nitko ne provjerava dal si izvanredan.
Ok,hvala vam! :)
I može biti u radnom odnosu.
Može i redovni bit u radnom odnosu.
jedino preko sudentskog centra/ugovora.
izvanredni se moze priajviti na burzu, zaposliti bas kao i tvoji starci il netko ko nije student
ukratko, izvanredni student=tvoji starci koji idu u skolu koju sami placaj, nema nikakvih bonusa il ista (tipa studenski pokaz, zdravstvo, menza, popusti na karte za bus/vlak [doduse to imaju jer u HŽ i autobusnim kolodvorima nitko nist ne provjerava]Sitd)
redovni student ima sve beneficije koje bi trebo i imati (menza, zetov pokaz itd) ali se ne moze priajviti na burzu i ne moze stupiti u radni odnos, izuzev preko studenskog centra.
Ima li neki "how.to-faks" tutorial? To jest, kako to sve funkcionira i slično?
Jer nemam pojma ništa o ičemu, iskreno :(
Čitam tu vas, neke bolonje, semestri, kolokviji, pizde materine, 0 bodova.
Kako se uopće upada? Jesu li to klasična školska predavanja? Itd.
:(
Same here.= Citat =:
Izvorno postao SharpDressedChevap
Svaki fuks ima svoje internet stranice bokte, odi i pročitaj.
Ili ne moraš, ionako je debilana i skužit ćeš u hodu.
ukratko, bolonja je obavezna predavanja. to je ono sto te najvise kaci. a ti dolasci su dalje obaavezni smao kod nekih profesora, ne kod svih= Citat =:
Izvorno postao Azer
kolokviji = ispiti tijekom semestra.
semestar=polu godiste
predavanja su ti drugacija od srednjoskolskih, jako drugacija. budes tocno vidio kakva su predavanja kad dodes na predmete. imas akadamsku cetvrt kod preavanja, znaci mos kasniti 15min bez da ti prof ista kaze. ddoduse neki ni to ne dopustaju, al vecina da, barem na TVZu. labosi u 99% slucajeva moras doci u minutu tocno. postoje iznimke al manje nego vise
Yep, that's pretty much it. Osim toga, imaš i ECTS bodove, određeni broj njih ti treba da položiš semestar/godinu i svaki kolegij (predmet) ti nosi određeni broj bodova (2, 3, 4 bla bla).
Osim bodova, skupljaš i potpise (za dokaz da si položio/bio na predavanjima) i to su ti manje, više uvjeti da položiš godinu.
Kolokvije obično rješavaš tijekom godine, tako da ne moraš izlaziti na ispitne rokove, ali koliko ja znam neki su ispiti obavezni bez obzira na kolokvije.
A i puno toga ovisi o profesorima.
Predavanja su ti ono, zavisi od profesora...ali uglavnom se svode na to da profesor brblja i ti hvataš bilješke.
Ne brini, sve ćeš pohvati za maks tjedan dana.
ima ko od vas brucoša da ide na strojarstvo u zagrebu?
Imam ja dva frenda tamo.
Može mi netko sa filozofskog objasniti kako ide sad ovo sa izbornim kolegijima? Kad se to stavlja, kako itd? Izgleda da su na svim drugim fakultetima to obavili već.
E i jel istina da mogu birati izborne kolegije sa drugih smjerova? Tj. dal ja naprimjer sa povijesti umjetnosti/filozofijom kao jedan od izbornih kolegija mogu uzeti teatrologiju il filmologiju sa komparativne književnosti?
Izborni kolegiji se upisuju jednom kada se otvori Ludomat, što će bit par tjedana nakon početka fuksa.
Kolegije sa drugih smjerova možeš uzeti ako imaju otvorenu izbornost, neki imaju neki nemaju. Odi na stranice fuksa pa gledaj. Filmologija se mos def može, ali ima jako ograničen broj mjesta. Drugim riječima moraš doć na dan otvaranja Ludomata u 4 ujutro na faks i stat prvi u red, iliti ne isplati se.
Upiši medijsku kulturu, to je smijarija.
Heh, i ja bih na filmologiju. :|
Btw, saznah u međuvremenu da filmologija ima 5 mjesta za studente sa drugih smjerova, a popularna je ko vrag, pa si vi mislite. I da se razumijemo, medijska kultura se isto popuni začas, ali ona barem nešto više mjesta; to jest brijem da su čak sva mjesta slobodna.
Također, u vezi ovog o stajanju u redu; tehnički sve izborne možete upisati kući s kompa preko neta, ja sam ih upiso prek tableta u vlaku negdje usred Like, ali stvar je u tome što Ludomat uređaji na fuksu imaju prednost pri spajanju naspram korisnika s Interneta, što u praksi znači da dok god su serveri zauteti s ljudima koji se upisuju direktno na fuksu preko automata, vi preko neta nećete imat pristup, a povremeno će se i sustav srušit zbog previše korisnika. Tako da ako vam je neki izborni ekstra napet, najbolje je otići čekati u red na faks.
Alternativno ako vam se popuni službena kvota na Ludomatu, uvijek možete pokušati upisati preko molbe profesoru koju pokupite u referadi, no to treba napravit čim prije te imat na umu da neće svi profesori tu molbu prihvatiti. Profesor iz filmologije bi, koliko znam, bio jedan od takvih; ali recimo profesor iz sociologije spolnosti je mene ubacio na molbu bez beda.
Ima li novih FER-ovaca?
evo sam!
Fino :) Ak te neš zanima, ja sam druga godina (recimo), pošalji pm.
Pazi se karlo, he wants the D.
Ne bih se bunio.
ova rasprava i loo-ov novi avatar. savršen spoj
vredu! :thumbs2:= Citat =:
Izvorno postao loo
e kak funkcionira ovo s novom subvencijom za hranu. pingvin de objasni
Sve je poskopilo.
The end.
Mislim da su jela koja se nalaze na meniju ostala ista (nekih 5kn je meni ak se ne varam), a jela koja nisu na meniju (čitaj: jedina MOŽDA fina) su subvencionirana samo 50%, dakle koštat će sigurno 10+ kuna svako to jelo. Sokovi i slatkiši i ostala sranja su uvijek bili samo 50% subvencionirani tako da bi oni trebali ostat isti?