-
Re: ~Silmarillion/Hobit/LOTR~
Meni je običaj da pročitam svake godine barem jednim sva tri LOTRA i pogledam sva tri filma,premda se sva tri filma mnogo razlikuju od knjiga.
LOTR JE ZAKON !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
:bravo: :bravo:
P.S. Dali tko zna da li negdje u blizini Zagreba ima za kupit ili posudit Silmarillion?
-
mordor samo ti čitaj
sa 11 godina, imaš vrimena za to
-
ja sam prošle godine početkom mjeseca počeo čitat lotrove... pročito sam ih do ožujka/travnja :D sad idem opet več sam na tt i kasnim samo tjedan dana s vračanjem knjige tj. produživanjem :D
šteta što im EA ne pomaže, da malo ranije izađe film, il da neku betu izdaju \o/
-
= Citat =:
Izvorno postao Anarion.Umarth
mordor samo ti čitaj
sa 11 godina, imaš vrimena za to
sta zelis rec s tim? :?
-
pretpostavljam da želi reč da imaš više vremena za čitanje dakle on ima npr. 20 godina ti 11 ak krepate sa istim brojem godina ti češ još uvjek živit poslje njegove smrti \o/
-
ne, iman 16 i tužan san jer zbog škole i dr. nemogu više čitati kao prije
nema veze s tobon, ne brini
-
Evo da se i ja malo javim vidim dogurali ste do 80 :bravo:
Pozdrav mordoru....
Neznam vise ni sta da napisem...drago mi je da tolko vas voli i cita Tolkienova djela!
Stoga jedan puta kada se procitaju zauvjek se pamte!
A i Anarion nebrini uhvatices ti vremena za citanje kao i svi mi ako ne sad onda kad bude u penziji sjedio kao cica Tolkien i pusio lulu a u ruci drzao L.O.T.R!
PS:Gothmog odvikavaj se od WoW/a sunce ti poljubim nes,postat kao ja:)
Pozz svima!!!!
-
Knjige duguju popularnost filmu. Da nema filma, niko ne bi cuo za knjige. Nisam bas puno cito ali kladio bih se da je Tolkien umro ko zadnji siromah.
-
Care, ne čitaš ti baš puno knjiga, ha?
Loše, loše.
-
= Citat =:
Izvorno postao Sony Ericsson
Knjige duguju popularnost filmu. Da nema filma, niko ne bi cuo za knjige. Nisam bas puno cito ali kladio bih se da je Tolkien umro ko zadnji siromah.
jebote, dugo se nisam tako nasmijao :rotfl:
klinjo, koliko imaš godina ?
-
Procitao sam sva 3 dijela LOTR,te Hobbita,prosle godine.Knjige su me odusevile,imam u planu procitati ostala Tolkienova dijela...
-
[quote=Anarion.Umarth]
= Citat =:
Izvorno postao "Arbiter of Change":21v3tu9s
Hobit je možda dječja knjiga, ali ne za današnju djecu (treba uzeti u obzir kad je knjiga napisana i to da su tada ljudi ipak malo više čitali, tj. djeca su definitivno bila načitanija od današnje).
istina
danas svi čitaju samo glupog pottera koji je mix gospodara i teen sapunice
izgleda da se nitko neslaže samnom za opis hobita
vjerovatno sam u krivu (ponovo ću ga sutra pročitat)
prvi put san ga pročita s 9-10 god pa mi je tako ostalo[/quote:21v3tu9s]
LOTR i harry pottera nema smisla uspoređivati jer je LOTR za nekoliko klasa kvalitetnija knjiga.Harry Potter knjiga mi se cini nekako za nize uzraste dok je LOTR puno mracniji,atmosfericniji i opcenito bolji,a o usporedbi filmova također nema smisla pricati....
-
= Citat =:
Nastoj se informirat o temi u koju postas,pa se neces osramotit...take care now, bye-bye then...
-
= Citat =:
Izvorno postao Scourge
LOTR i harry pottera nema smisla uspoređivati jer je LOTR za nekoliko klasa kvalitetnija knjiga.Harry Potter knjiga mi se cini nekako za nize uzraste dok je LOTR puno mracniji,atmosfericniji i opcenito bolji,a o usporedbi filmova također nema smisla pricati....
ništa ja tu nisan uspoređiva...
samo san reka da je u pottera uvaljeno puno stvari iz gospodara
= Citat =:
Izvorno postao sonyericsson
Nisam bas puno citoSali kladio bih se da je Tolkien umro ko zadnji siromah.
eto vidiš, da više čitaš...
-
= Citat =:
Mislim da si promasio temu....
Kao prvo...knjige su napisane prve a tek onda snimljen film po knjigama a ne obratno.
Informiraj se malo pa tek onda pisi u temi!!!!!!
A i tolkien nije bio bas Siromah za tvoju informaciju...napravio je ono sto ti nikad neces u zivotu!
-
-
tolkien je reka da je zamišlja mordor na balkanu
vjerovatno ima veze s 1. svjetskim ratom
-
hahah , jel ono Isengrad u Beogradu? mora da je u liku i djelu Slobodana Miloševića vidio Sarumana xDD
-
Hehe...Fora ti je ona karta sa Middle Earth.
Bas se pogodilio....Predobro!
-
= Citat =:
Izvorno postao pimp
hahah , jel ono Isengrad u Beogradu? mora da je u liku i djelu Slobodana Miloševića vidio Sarumana xDD
Ne baš...Beograd je malo sjevernije.
-
= Citat =:
Izvorno postao The Great Duck
= Citat =:
Izvorno postao pimp
Valjda južnije?
-
Pa mapa je u najmanju ruku vrlo...diskutabilna.
Tolkien nas sigurno nije zamišljao kao Isengard, jer cijelokupni njegov rad naravno nije nikakva alegorija, a on je rekao da mrzi alegorije u svim njezinim oblicima.
-
= Citat =:
Tolkien je umro kao dobrostojeci covjek (ne prebogat, ali definitivno ne siromah). Knjige su mu tada uzivale veliku popularnost. Zasto? Ne, ne zbog filmova, nego zato jer su to vrhunska djela koja su se mnogo vise cijenila nego danas. A to da ne citas puno, ne moras govoriti, vidi se iz tvojih postova.
Probaj ne biti kreten drugi put.
-
[quote=Herr Schnitzel]
= Citat =:
Izvorno postao "Sony Ericsson":174iig56
Tolkien je umro kao dobrostojeci covjek (ne prebogat, ali definitivno ne siromah). Knjige su mu tada uzivale veliku popularnost. Zasto? Ne, ne zbog filmova, nego zato jer su to vrhunska djela koja su se mnogo vise cijenila nego danas. A to da ne citas puno, ne moras govoriti, vidi se iz tvojih postova.
Probaj ne biti kreten drugi put.[/quote:174iig56]
Potpisujem :bravo:
-
[quote=Herr Schnitzel]
= Citat =:
Izvorno postao "Sony Ericsson":3tcft465
Probaj ne biti kreten drugi put.[/quote:3tcft465]
Ko je kreten?Ja ili ovaj poslije mog posta?
-
Valjda onaj koji je kvotan ego Soni Erikson.
-
= Citat =:
Izvorno postao Kenyi
Valjda onaj koji je kvotan ego Soni Erikson.
Ah,nisam dobro vidio i citao.
-
= Citat =:
Izvorno postao Mordor
= Citat =:
Izvorno postao The Great Duck
= Citat =:
Izvorno postao pimp
Valjda južnije?
Jesi li možda okrenuo kartu naopako?
-
Joj meni,opet nisam dobro vidio tek sam sad na karti vidio da je sjevernije
-
Ja sam prvo procital sva 3 dijela LotRa, pa Silmarilion i na kraju Hobita....Postao sam fan nakon kaj sam pogledal 2. dio filma, odnosno nakon fajta za Helm's deep...imam i sva 3 dijela igru, sva 3 filma i Battle for middle earth igru...