Zadnja rečenica. Baš to, zamijenit laptop neće, barem ne još, al za ovo di mi je laptop malo nezgrapan...super će bit.
Printable View
Zadnja rečenica. Baš to, zamijenit laptop neće, barem ne još, al za ovo di mi je laptop malo nezgrapan...super će bit.
Ma znam, ja ni ne očekujem puno, ali neka budu nešto kao netbookovi. Dakle, 1 do 2 usb-a, audio out i vga.
Ima sa strane 2 USB-a izlaza, HDMI izlaz i audio jack.
Sve u svemu, meni se win8 svidja. Jedini problem je bio što tablet nije imao drivere za video, pa je malo štekalo sve. Inače, čista petica.
ja sam ekstra zadovoljan s windowsima 7 tak da ako se osmica ne pokaže značajno bolja, preskačem... :)
Sažetak.
http://i.imgur.com/cBpL3.jpg
Preskačem ovo ako će Metro biti jedini izbor UI-a. Bez obzira što ovi drugi dodaci zvuče korisno.
A volume formatted with Protogon under Windows 8 build 7955 may be unreadable by the final version of Windows 8. :)
Ne znam čemu novi file system, koji nema indexiranje, kompresiranje, zauzima više prostora na disku, quick format je puno duži, koji najvjerojatnije neće raditi u finalnoj verziji Windowsa 8, niti je kompitabilan s nižim verzijama, eventualno možda bude nadogradnje kao za FAT64 na XP-u, ali je debilno, itd., totalno fail.
Inače free pre-beta downloadi:
http://msdn.microsoft.com/hr-hr/windows/apps/br229516/
Naravno da neće biti jedini izbor.= Citat =:
Izvorno postao Hexfire
Pa kolko sam dosad skužio, sučelje će biti prvenstveno prilagođeno upravljanju dodirom, a miš + tipkovnica kao sekundarni način.
Pre dobro...
All in one kompovi su zakon, jos ako ekran ima touchscreen ni netreba ti mis i tipkovnica...
Da, za tablete i mobove ili što već.= Citat =:
Izvorno postao Hexfire
Kaj se tiče PC-a, to će biti dobri stari winsi, sa vizualnim i funkcionalnim promjenama izvana te onim opsežnijim ispod haube. Da pitaš laika, ne bi znao dal koristi sedmicu ili osmicu.
Novi Windows logo za Win8 i podsjetnik o prijašnjima. :)
http://windowsteamblog.com/windows/b/bl ... -logo.aspx
http://i.imgur.com/IsDaA.jpg
Logo mi je ok, ali zašto baš plava boja? Ne znam, nekako mi je odbojna
Podsjeća na ono novo sučelje koje mi je inače ružno na onaj microsoftovski način. I nekako zastarjelo mi se čini.
Pa ajde, kakav god da je, morali su nekaj promijenit :)
:pray:
E ja ne znam dal ti imaš stav prema ičemu (NHF)
Zašto? Ja sam užasno teška osoba po pitanju stavova, pošto mislim za sebe da sam isus bog i da sve znam te drugima dijelim lekcije di god stignem. U biti, suzdržavam se cijelo vrijeme kad vidim kako ima glupih ljudi al opet...to sad nije bitno.
Iskreno, ko da je bitno kakav je logo, bitno mi je samo da nije ružan, to mi je dovoljno.
SkyDrive u Windowsima 8
Najs :thumbs2:
Bezveze... bolje da im je stari logo poslužio za diztajniranje novih windowsa nego windowsi za logo :yuck:= Citat =:
Izvorno postao Arbiter of Change
http://www.theverge.com/2012/2/24/28228 ... ui-concept
Ovo je najbolji UI dizajn kojeg sam ikad vidio,predivno.Steta sto ce win8 biti nekakva cudna mjesavina između odlicnog metro UI-a i zastarjelog aero desktopa.
neka sam zastarjeli ali držat ću se sedmice i aera, a ne neke metro splačine... :D
do want= Citat =:
Izvorno postao Constantine
Windows 8 Consumer Preview dostupan za download
Skinuo sam ga i napravio dual boot.OS je fantastican,nevjerovatno koliko je brzi i fluidniji od win7,metro izgleda odlicno,ali mi je najvece iznenađenje IE10 koji je jebeno brz,osjetno brzi od chromea.
Najveci problem je ta ogromna razlika između dekstop i metro moda,explorer izgleda uzasno i nepotrebno je kompliciran,nadam se da je jedini razlog zasto je microsoft ostavio stari desktop u win8 da stvore neki tranzicijski period tijekom kojeg bi se developeri prilagodili metrou,a sljedeci windowsi bi onda bili kompletni metro.Najgora situacija bi bila kad bi se svi bitni programi nastavili razvijati za klasicne windowse a metro bi se vecinom koristio na tabletima.
Koliko memorije zauzima , koliko mjesta na hardu ?
http://i.imgur.com/lgibO.png
Na hardu zauzima nekih 12gb
To je vrlo slično kao i sedmica ...izgleda da je ovo Vista tj. sedmica sa novim sučeljom .Sedmica sp 2 ?
Vidio da je to čudo došlo, moram bacit na virtualnu mašinu da vidim kak zgleda.
ne,samo desktop mod je slican sedmici,metro je potpuno novi UI= Citat =:
Izvorno postao bezimeni
@Aral,radije si napravi novi particiju od kojih 20gb,skini instaler od 5mb i pomocu njega napravi bootabilni flash drive,10-ak minuta posla.Ja sam probao pokrenut dev. preview na virtualnoj masini i nije funkcioniralo dobro
Evo instalirao na vmware, trebao sam expandat particiju jer za instalaciju treba 20gb, u finalu kad se instaliraju to iznosi manje.
Fiju, dakle, od kud da počnem. Dev. preview sam probao prije koji mjesec ali to nije to. S ovom inačicom su stvari drugačije: s obzirom da je na vmwareu, radi besprijekorno, kao da je instaliran drito kao primarni OS. Nema više start menija ali samo sučelje prozora i ostalih stvari je praktikči ko u sedmici, osim nekih estetskih dodataka i promjena; npr. u samim prozorima sada imate toolbar kao u Officeu2010, fora je i treba malo privikavanja.
Ovu novu Metro aplikaciju, sučelje ili kako bi to već nazvao pozivate tipkom na tipkovnici s kojom inače pozivate start meni ili dovućete kursor skroz dolje lijevo na traku dok ne iskoći pop-up. Tu se situacija mijenja, imate pristup storeu, različitim aplikacijama, settingsima, weatheru (koji btw. izgleda brutalno), kalendaru, multimediji i sličnim aplikacijama koji možete naknadno instalirat.
Također, sa svojim windowslive acc-om se morate povezat ako želite instaliravat i skidat aplikacije. Vidi se da su radili balans između "starog" sučelja iz sedmice, koje je donekle modificirano i novog metroa koji će pretpostavljam skroz preuzet ulogu u nekim novim winsima.
A sad se idem bacit na daljnje istraživanje, ima toga dosta. Baš me zanima kakav će biti kompitabilnost aplikacija, programa i igara kad dođe full verzija.
edit: E da, kak sam imao win7 na virtualnoj mašini, osmica se jednostavno instalirala preko sedmice, kao da nije niš bilo, fino nastaviš dalje radit i to je to. Naravno, ako ne želite tak, fino format pa ispočetka.
Jedan od komentara:
x)= Citat =:
Console port
Jedino mi se task manager svidio. Puno više detalja i lakše se razaznaju programi, gdje je koji i koliko resursa zauzima. Nije sve zbijeno kao kod prošlih TM-a.= Citat =:
Izvorno postao Aral
Ovo ostalo me nije impresioniralo, za sad ne vidim potrebu za prelaskom na novi OS, čekam još informacija.
+1
Ja bome prelazim čim dođe neka studentska Professional verzija :D
+1
Jer se nismo nakrali dovoljno Windowsa :>
za studente su besplatni winsi ili dobijete neki veci popust?
Besplatni. Isto tako možeš uzet besplatno SQL Server, Visual Studio i neke druge pakete od MS. Nema Officea, tho.
Još da se mogu sjetiti koji mi je pass. :)
zakon,znaci krajem ove godine dobivam windows 8 :)= Citat =:
Izvorno postao cham3leon