Debilna rasprava za debilan forum.
Printable View
Debilna rasprava za debilan forum.
Sonik, ne znam koliko si imao prilike jest u menzi, no razlog zake je hrana tam toliko jeftina (i toliko bland) je upravo to što, za razliku od poštenog restorana, jedva koriste začine osim onak, soli i papra.
Also Twice i slični sladoledi su smeće najveće.
Ljudi su previše razmaženi oko tih menzi, hrana je totalno ok. Ne bude uvijek sjajan meni al uvijek nešto za izabrat je dobro.
Poanta mog posta je da hrana nikako nije usporediva sa ostalim stvarima što si sad naveo i da, zvuči žestoko loše kad se prepucavate oko toga jel jedeš sladoled od 5 ili 50 kn.
Jedeš kad si gladan il imaš poriv za nekim nezdravim sranjem, ne tražiš valjda visokI kulturni uradak.
Gle, ak nisi totalni pleb ili neposjeduješ osjetilo okusa, primjetit ćeš razliku između šitnog i dobrog sladoleda. I sad, ako si to možeš priuštiti, ne vidim zašto ne bi odabrao bolji sladoled. Desert bi trebao bit da se počastiš nečim finim, a ne da jedeš bljuvotinu.
Kul je kad jedeš nešto fino ali koristiti "pleb" što se tiče hrane zvuči užasno. Kolko god bilo predivno spravljeno radi se o praktičnoj svrsi na kraju krajeva. Valjda sam pleb i kad koristim nekvalitetan papir za wc, lol.
Ak igraš minecraft cijeli život onda si pleb gejmer, ak ti se neda zajebavat se sa superkul jelima pa pojedes burek iz pekare nekad, kakve veze ima s ičim bokte.
Iz malokijevog posta je ispalo ko da uspoređuje jesti jeftinu hranu sa slušanjem turbofolka.
Nez, ja nisam rekla dsa si pleb kad pojedeš burek, nego da si pleb kad:
a) cijeli život se držiš istog i najobičnijeg, te nemaš želju probat išta novo
b) nisi u stanju prepoznat razliku između kvalitetnog i nekvalitetnog
I onak, da, vjerojatno će svatko nekad kupit najšrotniji sladoled od 2 litre zato jer se želi rashladit a to smeće je jefino, al da odbijaš išta drugo (a možeš si priuštit) mi je baš jadno.
Također, shit taste u hranu se može usporedit sa šit tejstom u bilo čemu drugom. Jest da je preseratorski, al svejedno je legitimno.
Ne, samo je isključivo preseratorski jer se doslovno radi o fizičkom, subjektivnim osjetilu okusa kojeg ne možeš oformiti. Ne mogu vjerovat da moram argumentirati zašto hrana nije umjetnički medij.
Ali kvaliteta namirnica i proizvodnje može se mjeriti. :I
Rofl sonik se sam sebi opravdava jer nikad si nikad nece moc restoran priustit.
Ja se nedavno sakrio i ubio u 2 ujutru Ledo sa tri ukusa 1,7L za 15 minuta. Bio na akciji 15 kuna. Zadovoljan sam.
A ovisi i od menze do menze.
Ak odeš u brzi SC, dobiješ punjeni pileći iz škrinje koji je ok (puno bolji od onih iz Konzuma) i ljigavi pomfri.
Ak odeš u spori SC, dobiješ prolaznu kuhanu hranu.
No, ak odeš u menzu na FER npr., možeš naći stvarno fine hrane.
A budući da se spominje Konzum, lazanje su im fenomenalne. Onak 9/10 jelo.
E da, i bureki iz pekara su odlični. Naravno, ovisi o pekari.
Uostalom, gdje drugdje bi se burek kupovao?
Doma se ne može složiti tako dobar, osim ako nisi neki iskusni kuhar.
Lazanje u konzumu su nesto kajgore ikad. To nisu lazanje , to je bešamel sa tijestom.
Kraj toga sam u zadnjih mjesec-dva prošao bezbroj puta i tu nikad pasa nema.
Ne znam dal da mi bude drago što je Predo oživiola forum ili da se ubijem.
Znači vi ovo sve bazirate na pretpostavci da skuplje = automatski bolje.
Ne, rjeđe = skuplje. Ili više namirnica/sastojaka = skuplje. Više sastojaka po definiciji znači veće bogatsvo okusa, što ne znači nužno bolji okus, jer prije svega, okus je subjektivno osjetilo.
Da sam multimilijarder, opet bih kupio Strauss iznad sladoleda s JEBENIM SJEMENKAMA.
Nije okus subjektivno osjetilo. Okus je ljudskio čulo. Svi ga doživljavamo isto. Sranje je to... :D
Te Ledo lazanje su zadnji šrot nakon što probaš poštene lazanje u restoranu. Praktički ti dođu bez hrpe šugavog bešamela i dobiješ nekoliko vrsta kvalitetnog sira unutra. Količinski isto ali deset puta ukusnije i barem tri puta zasitnije.
Ako hoćete te jeftine gotove lazanje onda jedine vrijedne spomena su one iz Lidla, prilično su velike i imaju solidan ukus. Porcija košta 30 kn. Ali i to je daleko od pravih lazanji.
Lazanje su najbolje sa domaćim tijestom. :)
A to iz Konzuma meni ima dobar okus, premda je to daleko od pravih elitnih lazanji.
Nešto kao pekarska Pizza i prava Pizza. Ili pak pekarski burek i bosanska pita.
Di si dugi pičko stara. :D Šta ima? Kako WOT borbe? Hehe
Dafina najbolja pekara. Niske cijene, ogromne porcije. Za 6kn dobiješ kroasan veličine štruce kruha, burek s mesom isto tu negdje.