-
Re: Fakulteti-Preporuke-Pitanja-Upisi
= Citat =:
Izvorno postao Admiral
Sjedit pred računalom i igrat igrice.LOL.
EDIT:Nešto nedosadno i skroz zanimljivo,može bit awesome ali i ne mora.
EDIT2:Plaća može bit dosta velika ali i ne mora,jedno najmanje 5k
Onda izvršni direktor neke firme. Treba ti fakultet definitivno, sto posto nikad nije dosadno, posla je uvijek preko glave, zanimljivo također, pogotovo ako voliš ekonomiju, a što je više awesome od nošenja kul odijela i vožnje u finom autu? Plaće su uvijek visoke.
-
Onda evo ovako:
Sakupljač plastičnih boca - ono što je totalno najbolje i nenadmašno kod ovog posla je fleksibilnost. Uvijek je dobro imati fakultet, ali tu se uopće ne traži stupanj obrazovanja. Još bolje, moguće je solidno zaraditi sam, dakle, sam si svoj šef, nikome ne odgovaraš ni ništa. Prema potrebi možeš se udružiti sa još kojim sakupljačem, i to uz jednostavan ugovor, jer tu nema apsolutno nikakve birokracije. Čak ti ne treba radna dozvola, počneš kad god želiš.
Zanimljivo? Kako kome, opet fleksibilnost! Neki će obilaziti svaki dan iste kontejnere i igrati na sigurno, možda ne znajući da drugdje ima dosta boca, a drugi će preći cijeli grad, upoznati nova mjesta, nove kontejnere, nove ljude, ponekad preskakati zidove i ostale urbane prepreke ne bi li se domogli čim više boca - dapače, ovaj posao doslovce voli avanturistički duh.
Plaća obično nije bogzna što, makar i tu ima fleksibilnosti. Ako si dobar organizator i okupiš učinkovitu ekipu, profit se povećava. Teško da ćeš samo od toga ikada namaknuti 5k kuna mjesečno, ali država je svjesna jedine mane ovog zanimanja koje je kod nas jako popularno, i stoga potiče sakupljače boca novčanim poticajima. Treba se samo prijaviti na burzu rada i počet će vam stizati naknada. Ponekad će vam ponuditi i neke druge poslove, ali naravno ne morate prihvatiti.
Uz ove poticaje, može se solidno živjeti kao sakupljač boca. Radno vrijeme je opet fleksibilno tako da možeš raditi kada god te volja. Ovo nije baš zanimanje koje želiš ako misliš raditi u inozemstvu jer se ne traže baš, ali kod nas ima posla. Konkurencija je kod nas sve veća, ali jbg, tako je kod svih boljih poslova.
-
E jebiga jele, ti sad ovdje pitaš da ti nađemo posao, a niti znamo što voliš, što ne, što je po tebi dosadno, i brdo ostalih stvari. Poslovi nisu tu da budu zanimljivi i nedosadni. Inače ne bi bili poslovi. Koji god posao da izabereš uvijek će ti biti dosadan ili loš po nečemu.
Hrco, nisi valjda povjerovao ovo za beta testera? :rotfl:
-
= Citat =:
Izvorno postao Admiral
ne
sine za tebe je politika i sabor, pokazuješ zavidnu razinu idiotizma ili lošeg trolanja
-
odi u ameriku, zemlju mogucnosti, u nitro circus ili jackass, vrlo je uzbudljivo, žive bogato, nije im dosadan posao...
-
-
S obzirom na to da ti gamerski forum treba odlučiti čime ćeš se baviti u životu, još ćeš na kraju postat sakupljač boca :>
@pimp - looool!
-
Ni Krmenadlica nije baba gatara da ti nalazi poslove.
-
= Citat =:
Izvorno postao pimp
odi u ameriku, zemlju mogucnosti, u nitro circus ili jackass, vrlo je uzbudljivo, žive bogato, nije im dosadan posao...
Amerika je bila zemlja mogućnosti, danas je pred financijskim kolapsom :) Zemlja mogućnosti bi bila Kina ili Singapur.
-
= Citat =:
Izvorno postao cham3leon
Hrco, nisi valjda povjerovao ovo za beta testera? :rotfl:
Možda jesam, a možda nisam... :D
-
Mene je kameleon uvjerio, osnivam grupu za skupljanje boca :D
-
= Citat =:
Izvorno postao keko
Ok, krenuo u 3. srednje, al još uvijek nemam pojma šta da idem studirat. Znam da će neki reći da ima još vremena, ali več bi se htio početi polako spremati za maturu i malo srediti ocjene za faks na koji ću ići. Neki savjeti kako da odaberem faks? Kako ste vi odabrali?
= Citat =:
Izvorno postao McPingvin_v2.0
Odi na novinarstvo.
= Citat =:
Izvorno postao cham3leon
Pričekaj još jednu godinu, pa će sveučilište u Zagrebu otvoriti stručni studij za beta testere igara. Ono, dobiješ besplatno igre i igraš ih, tu i tamo javiš bugove. Kažu da je to vani dosta traženo. Plaće su otprilike 1500 eura mjesečno naviše.
WTF!? :?
-
Bio je jedan trolčić koji je pitao gluposti, ovo su bili sve odgovori na njegova pitanja gdje je tražio savršen posao. Onda mu je Wekica izbrisao sve postove.
-
Nemam pojma, stvarno neznam. Informatika/Računalstvo me više ne privlače ko kad sam bio klinjo, izugbilo mi je šarm sjedit cijeli dan pred kompjuterom. Od biologije/medicine mi se bljuje. Pravo mi zvuči dosadno... (Ne tvrdim da je to nužno loše.)
No mene zapravo zanima jesu li društvene znanosti tako loše u Hrvatskoj?
(Filozofija/Povijest/Književnost...etc)
Tj. bi li se trebo okrenut mojoj vječnoj ljubavi - Fizici?
-
U današnje vrijeme kad je i sa poslovično deficitarnom informatikom teško naći posao, nemam pojma kako ćeš ga naći sa društvenim znanostima.
-
Dobar dan, želio bih znati gdje da idem dalje ako želim postati astronaut.
-
Yes, znao sam to i sam. Samo mi je trebo neko potvrdit.
Oh well, back to thinking.
-
Kad je već tema ovdje, evo ja k'o drevna bivša studentica želim znati mogu li upisati IŠTA u Hrvatskoj bez državne mature?
-
Mislim da neki fakulteti još drže prijamni ispit...
-
Koliko je meni poznato, da, obavezna je državna matura za upis na fakultete, a uz to, neki fakulteti imaju još i dodatne ispite.
-
Možeš kod nas doći. Ne bi bila prva. :)
-
= Citat =:
Izvorno postao Dania
Kad je već tema ovdje, evo ja k'o drevna bivša studentica želim znati mogu li upisati IŠTA u Hrvatskoj bez državne mature?
Izvandredno FOI - PITUP, platis godinu i to je to, nema ni prijamnog
-
kajbute na faksu dosadno je
-
= Citat =:
Izvorno postao Sonic_Moronic
Dobar dan, želio bih znati gdje da idem dalje ako želim postati astronaut.
Bilo kakvo inženjerstvo, aeronautika, istraživačka fizika ili istraživačka matematika.
Naravno, uvjet je da imaš apsolutno najbolji prosjek,sudjeluješ u svim mogućim i nemogućim projektima i po mogućnosti osvojiš neku nagradu.
Nakon toga te mora zaposlit (po mogućnosti) NASA.
(H)
-
Al inače, gdje je bolje upast, filozofski u rijeci il splitu? U oba grada već znam dosta ljudi pa su oke.
-
@Maloki- Zaboravio si Ruse.
(H)
-
Jedno pitanje što se tiče upisa: Filozofski osim državne mature i ocjena ima i svoj poseban ispit, odnosno test inteligencije. Zanima me kada se to piše, znači, da li smo svi koji smo na popisu za taj faks pozvani na određeni datum da napišemo taj test, ili imamo nekakav rok do kojeg možžemo doći na faks i napisati taj test?
-
pa kad faks veli da je ispit onda svi dođete i pišete u jednoj sobi.
-
= Citat =:
Izvorno postao skitkid
pa kad faks veli da je ispit onda svi dođete i pišete u jednoj sobi.
više soba, cak i na ffu i na feru i na fsbu.
kako tko
jer svi koji su prijavili ff na maturi, bez obzira prosli il pali na maturi mogu doci pisati taj ispit
i naravno svakom ga naplate
-
ma znam zezal sam se malo bil sam na ffzgu 3 godine. :D