meh,.. :D lad, where's your tactic knowledge ?= Citat =:
Izvorno postao System
Printable View
meh,.. :D lad, where's your tactic knowledge ?= Citat =:
Izvorno postao System
Ah, 2 stara klasika...da sam više vremena provela ovdje, vidjela bih temu prije...no, nema veze, igra li itko još???
Meni su na godišnjem lageru :p
E meni je instaliran i to sa hrpom modova i fixova. ;) Preporučujem program Big World setup, automatski skida i instalira odabrane modove za baldurs gate.
Evo baš sam došao do 5. chaptera na Balduru jedinici...ne sjećam se kad sam zadnji put u nekoj igri toliko često koristio quicksave..stvarno su ove današnje igre prelagane
Zaigrao opet BG2, ovaj put kao monk. Slozio ekipicu: Minsc, Keldorn, Nalia, Viconia i Edwin. Instalirao Happy Patch da se doticni ne pokolju i jos neke modove(Fixpack, Divine Remix, Rogue Rebalancing...). Ide fino za sada.
Minsc i njegov miniature giant space hamster Boo.
:D .
I dalje mi se vrte u glavi njegove cuvene recenice. :) .
"Go for the eyes Boo, GO FOR THE EYES!! RrraaaAAGHGHH!!!"
A tek Lilarcorove izjave. "My brother is a +12 Hackmaster!" :pray:
Dat Minscu Lilarcor je neopisivo zakon. Još ubaciš Korgana u party, pa da vidiš...
po vasim opisima, igra zvuci awesome. Vrlo mnogo volim planescape-Torment, i uzivam u takvom stilu igranja, i uskoro namjeravam zaigrati baldurova vrata. Pitanje- je li BG orijentiran na dijalog kao planescape ili je ko Fallout, dakle prica i akcija?
Also, skinite program 'D&D character generator', izradili ga programeri 'Wizards of the Coast'. U programu mozete napravit savrsenog lika za BG i vidit mu mane i vrline, a mozete ga i staviti u igru :pray: :pray: :pray:
Baldur je takodje prepun odlicnih dijaloga i ima mnogo harizmaticnih likova,Minsc,Firecam,ludi dwarf sa sikirom Korgan :)) Preporucujem ti da uzmes original,Baldurs Gate,a potom i nastavak Shadows of Amn.(igra je u istom settingu kao i planetscape pa ces mozda naci par dodrnih tacaka.U svakom slucaju,obavezno odigraj i BG i ID.
znam da je u istim settingu, vidio sam da se u BGu negdje spominje Baator, a to je ogromna dodirna tocka :)
Nego, ID- jel on u Planes setingu?
Evo ti mapa Faeruna (sveta u kome su skoro sve DnD rpg igre)
UPOZORENJE!! mapa je ogromna pa je zato u spolieru.
Mapu sam ti stavio cisto da bi otprilike video gde je sta i koliko su zapravo lokacije koje se spominju u igri blizu.
Sto se Planesa tice,nisam siguran,ne poznajem DnD toliko dobro ali mi se cini da postoji mnogo planeova,Astral (gith rase,dakle githyanki i githzerai) Shadow,Mirror,Ethereal.
MapaSPlanescape settinga.
hvala :)
jel mi neko moze objasnit onaj '1d6' damage, jer ne kontam nikako :(
Jedna šesterostrana kockica, rezultati 1 do 6. 2d6 su dvije takve kockice, dakle damage 2 do 12. 3d8 su tri osmerostrane kockice, od 3 do 24 damagea. Itd.
aha, hvala.
Uskoro cu instalirati BG 1, pa se ocu sto vise educirati :)
Igra je umetnost,cim krenes sa igrom,odmah ce te uvuci u svoj svet,ako negde zapne,javi,also ako te interesuju modovi za BG reci.(ima par odlicnih,ukljucujuci onaj sa grafickim preobrazajem) U Balduru moras dosta taktizirati,ako ovladas osnovama,igra postaje laka.
ma ja koristim onu taktiku 'pauziraj pa daj naredbe likovima' i onda gledam show, ako podje po zlu, popravi se casnim povlacenjem. :)
Bg se i igra tim 'pause/stop' sistemom,ako si navikao na njega,uzivat ces.(obavezno imaj max likova u druzini,svaki od njih ce ti trebati u odredjenim delovima.
A Minsca uzimam 100 % :pray:
Minsc-ov zadatak je da zastiti vesticu Dynaheir-u,minsc dolazi iz Rashemana,koji je poznat i po vesticama i po neustrasivim berzerkerima,on je relativno mlad pa mu je cilj da se pridruzi Ice Dragon Berserker Lodge-u i samim tim dostigne status legende.
plus, rekao si da voli jesti zmajetinu. Nadam se da nije skupa :)
A cime se Boo hrani, jel i on ima neke potrebe ili?
On je berserker,lud pritom,a neutral good,(kasnije chaotic good)
Also-ni on ni Boo ne zahtevaju neke specijalne uslove,iako Minsc ne voli zlodela.(cini mi se da ako dozvolis da ti Minsc jednom umre,Boo mu zauvek nestane iz inventara. :( ) U questu u kome trazi tvoju pomoc,(quest u kome spasavate vesticu) nikad,nikad nemoj odbiti njegov poziv,jer ce te automatski napasti.
nije problem sa 'zlodjelima', ionako cu biti lawful good ili lawful neutral :)
Imam manual BGa na racunalu, jel onaj Korgan moze uci u druzinu nasu junacku :)
I kol'ko likova stane u druzinu
Korgan pijani patuljak ludi,naravno,on Minsc,+rendom mage/healer+PC koji je mage/healer=insta win.Mozes unajmiti cak 5 sporednih likova,ali tu dolazi do problema,moras pazljivo balansirati izmedju mele i ranged likova,izmedju damage dealer castera i healera.
hvala.
Najbolje bi bilo da sam ja mage, njih dva jurisaju napred, ja ih lijecim i usput castam zastitne carolije, svidja mi se :)
Jedini problem je sto se Korgan pojavljuje u BG 2,SoA,i sto je on chaotic evil,pa ljudi najcesce jednostavno ili uzmu Minsc-a ili njega.(mozda je cak i sposobniji fighter of Minsca,ali heck,minsc je memorabilniji. :) ) I jos nesto-ako imas Minsca u druzini,ne smes imati Edwina,minsc ga mrzi.That cant be good.
ako se dobro sjecam iz manuala, Edwin se pojavljuje i u jedinici i dvici, on je neki zli pohlepni bradati lik sa kapuljacom :)
A jel se moze promijenit alignment Korganov, pa da se malo... Smiri? :D
Moze varanjem,ali to nije to.