Kako ti to suptilno joj
Sad mi trebamo komentarisati tvoj post pa da ti kazes nesto ultramega i zavrsis to sa: :)
amidoinitrite?
Printable View
Kako ti to suptilno joj
Sad mi trebamo komentarisati tvoj post pa da ti kazes nesto ultramega i zavrsis to sa: :)
amidoinitrite?
Sony će riješiti firmwareom najkasnije do kraja siječnja. Plus ovo Arbyevo.
Za oni koji shvaćaju vedrana ozbiljno, ovaj je hack toliko ozbiljan da korisnici imaju pristup konzoli jednak Sonyju. Mogu radit s konzolom doslovno kaj god žele, a firmware ništa ne bi riješio jer ne mogu softverski promijenit sve ključeve nit algoritme. Uglavnom, ps3 je najotvorenija platforma ikad; mnogo, mnogo izloženija nego su Wii i Xbox360 ikad bili.
Ja volim misliti da postam istinu.= Citat =:
Izvorno postao Kid A
Naravno da ne, inače bi to napravili odmah po izlasku. Sad se kite nekakvim perjem, a u biti se radi o nefunkcionalnom otključavanju konzole kao i uvijek dosad.
Na stranu što je ps3 hakan još prošlo ljeto, čemu sam svjedočio. Da, vidio sam svojim očima proces i da stvar funkcionira.
Nisi.
:(
:(= Citat =:
Izvorno postao W3DR4N
= Citat =:
Izvorno postao Deadwalker
Znači od sada će svaki vlasnik PS3 konzole moći pokretati piratske igre bez ikakvog straha da ga banaju sa PSN-a. Moći će raditi sa konzolom što god hoće.
Isto to vrijedi i za PSP, pošto je sve na istu šablonu.
Marvelous, simply marvelous. :D
Kupujem PS3.
PS3: otvorena vrata piratstvu
Definitivno je odzvonilo PS3-u kao platformi bez piratluka.
Al nema veze, sad će Wedran opet reći da će Sony to riješiti novim firmwareom. :thumbs2:
do kraja sijecnja
= Citat =:
Izvorno postao Xero
jedna prigodna xD
http://www.pohrani.com/f/E/m6/1tpfFCIM/failf.jpg
http://geohot.com/
Inace, Kotaku je dao jednu zanimljivu obzervaciju
= Citat =:
Crucially, because this key lies at the very heart of the PS3 hardware itself, it appears that if it has been cracked, it will be almost impossible to repair (even via firmware updates), as altering the existing key would run the risk of rendering all existing PS3 software inoperable
Kao što rekoh, riješena stvar.
http://www.next-gen.biz/news/sony-responds-to-ps3-hacks
:( :( :cry: :cry:= Citat =:
Izvorno postao W3DR4N
Sony sere, lol. Čito već o tome, hakeri opovrgnuli njihove tvrdnje. Vidjet ćemo, al svi znamo da je borba s hakerima unaprijed izgubljena.
this^^
...............
u svakom slucaju, vrijeme ce pokazati
Nema šanse da Sony ovo pokrpa sa nekakvim updateom. Root key je vani, i ne mogu napraviti apsolutno ništa u vezi toga. :)
Evo citat s jednog drugog foruma:
Eh sada, mene zabrinjava što će se dogoditi sa PSN-om. Kada se ovo sve pusti u pogon, svi server će biti puni cheatera, postojati će mogućnost da konzola pokupi kojekakve viruse, isto tako Sony će izgubiti podosta veliku zaradu koju je imao na PSN-u, pošto će postojati velika mogućnost da vam neko ukrade informacije o kreditnoj. Od sada, osim što možete raditi sa konzolom što hoćete, netko izvana isto može raditi sa vašom konzolom što god hoće.= Citat =:
Jedini razlog zašto ti sam ne možeš nešto isprogramirati i pokrenuti na PS3 konzoli je zato što dosad nisi mogao potpisati kod. To je takozvani public key kriptografski sustav. Imaju 2 kljuca, javni i privatni. Sav softver je enkriptiran. Javni ključ se ne može koristiti za pokretanje softvera, privatni se može koristiti za potpisivanje softvera. Bez privatnog kljuca ne može se ništa potpisati, a ništa što nije potpisano se ne može pokrenuti. Svaka konzola ima javni ključ (inače ne bi mogla pokretati nikakav softver), ali niti jedna nema privatni ključ jer se on čuva kao najveća tajna negdje u Sonyjevoj centrali. Sad kad je privatni ključ objavljen može se potpisati apsolutno sve i konzola će to prihvatiti kao da je došlo od Sonyja. To znači da ti ne treba nikakav modchip ni bilo kakva hardverska modifikacija, svaka PS3 konzola koja postoji će taj potpisani kod pokrenuti kao da ga je napisao Sony. To znaci da će homebrew scena sada stvarno eksplodirati jer doslovce nema ničega što se sada može napraviti. PS3 je sad jednako otvoren kao svaki PC.
BTW, privatni master ključ je hardkodiran (urezan, neizbrisiv, nepromjenjiv) u sam cell procesor, i Sony ne može napraviti APSOLUTNO NIŠTA da to zakrpa, osim da opozove svih 40 milijuna konzola i promijeni im procesore, što je malo vjerojatno. Niti mogu promjeniti privatni ključ u novim konzolama koje proizvedu jer bi to onemogućilo pokretanje starog softvera, a ako bi nove igre bile potpisane s novim ključem, onda ne bi mogle raditi na ovih starih 40 milijuna konzola. Znači - game over Sony.
To će sve imati i utjecaja na PS4, sve ovisi o tome kako će Sony reagirati na to.
Drugim rijecima:
nema mrtvog kurca da sad ista mogu uciniti
Nadam se..... Iako se često u velikim segmentima protivim ilegalnoj distribuciji igara, u neku ruku mi je "drago" da su ga probili, jer financijska situacija je preteška da vodim to lijepo....= Citat =:
Izvorno postao Kid A
sad samo jos treba nac ko ce kupit iksboks
hiha
a eto vraga :D= Citat =:
Izvorno postao hansi
Ne znam za vas, ali meni je ovo vrlo loša stvar i najradije bih da Sony to nekako spriječi. Ako ovo bude ovako, sve MP igre do sada izašle i one koje će uskoro izaći (Killzone 3), će biti prepune hackerima, bez ikakve mogućnosti da ih se makne, ili bana. Uglavnom, MP scena će otići u kurac. Osim ako ne uvedu plaćanje MP-a kao kod 360, ili nekakve serijske ključeve, vote to kick, kao na PC-u. Što je jako mnogo puno loše.
A cuj, ima ljudi poput mene koje uopste ne interesira i nije im privlacan MP, tak da ono....
Al je zato raj za singleplayere, što većini sasvim paše (-_-)