Lijepo je to čuti iz usta HTCovca :)= Citat =:
Izvorno postao R@pt0r
btw. Sign...
Printable View
Lijepo je to čuti iz usta HTCovca :)= Citat =:
Izvorno postao R@pt0r
btw. Sign...
Pa kad je istina, i9000 je svakako bolji od običnog Desirea. U biti meni ih je i glupo uspoređivat uopće ^^
Htjedoh ga ja zamjeniti za Galaxya, al sam odustao. Dobro me služi i ovaj. :)= Citat =:
Izvorno postao RIDER32
Trebam preporuku custom roma za xperiu x10.
imaš PM,
preporučam EWJet 2.3.3
http://forum.xda-developers.com/showthr ... ?t=1192326
pretpostavljam da ovo vrijedi iz XPERIA-u Neo? ja isto tražim neki custom rom ali totalni sam njub u tome... razlog je što trenutačno nemam vremena čitati i istraživati sve to... tak da ono... moreš i meni poslati PM gwin... :P
Hvala Gwin, instalirao sam ga sestri.
Zasada je sve u redu.
igore, za neo moraš bacit pogled ovdje.
http://forum.xda-developers.com/forumdisplay.php?f=1279S
koliko vidim, jedini funkcionalni modani rom za Neo je ovaj
http://forum.xda-developers.com/showthr ... ?t=1205141
Gwin pomagaj.
Gdje mogu nabaviti onaj default widget koji prikazuje poruke na homescreenu?
Misliš na SMS!? Pa tko još koristi ugrađeni SMS program :D Skini si GoSMS, puno je bolji/brži od Handcenta i stock aplikacije. Ima widget i sve.
Ma nije za mene, sestra se već naviknula na poruke na homescreenu pa joj to nedostaje.
also, rom je odličan, mob je dosta fluidniji i brži, na antutu benchmarku sa 1200 je došao na 2200+ bodova.
tnx, budem proučio..= Citat =:
Izvorno postao Gwin
Kad dobijem MMS, ne prikaže mi sliku (atačment), već dobijem od T-Mobilea text SMS koji kaže "Dobili ste MMS tralala... odite na http tralala... i upišite lozinku tralala!". Zašto je to tako i kako mogu podesiti da ne moram ići na web, ulogirati se sa brojem mobitela i privremenom lozinkom da bi tek onda vidio atačment???
Pa valjda zato kaj imaš tmobile, normalno :) Prvi put čujem za takvo nešto, ak ti nitko neda odgovor zovi službu.
Sve si kontam da je do nekih postavki, pa da ne mogu primiti MMS nego ga "primam" preko interweba!? U programu sam ispunio MMSC, Proxy i Port postavke od APN-a, ali i dalje ništa!?
Ja ih uredno primam.
Imaš aktiviranu MMS uslugu?
U slučaju da nemaš, usluga ti se aktivira kada prvi puta pošalješ mms.
Hmmm, nisam probao slati... Budem probao. Ako ne uspije, nazvati ću službu za korisnike, makar to mrzim :(
EDIT: Nope, nije pomoglo, nemrem slati MMS :( Morati ću nazvati szk :(
E i meni je to jednom stiglo na 5800... skroz lame inemam pojma zašto su izmislili to sranje xP
btw mislim da nisam imao aktiviran MMS na tom mobitelu. Zacudio sam se jer mi je na prošlim uređajima sa istom karticom uredno stizao MMS, ali ocito je do uređaja a ne do kartice.
Jesi postavke pogodio?= Citat =:
Izvorno postao Bartuc
T-scum ima odličan sustav, da bi aktivirao uslugu prvo potroši nešto para.
MMSC: http://mms.t-mobile.hr/servlets/mms
MMS proxy: 010.012.000.004
MMS port: 8080
Jedino nemam gdje upisati:
APN: mms.htgprs
MMS protocol: WAP 2.0
MCC: 219
MNC: 01
Authentication type: PAP
APN type: mms
?
Probao i neće, jebiga :( Hvala na pokušaju!
PS: Darky ROM 10.2 RE :pray:
http://i.imgur.com/Rr02V.png
Zanima me koja je najnovija verzija androida za samsung galaxy tab i za i9000 i da li updateanjem gubim garanciju na mob?
Ako updateaš preko Kies-a na official verziju sustava, onda negubiš garanciju. Zadnja ti je 2.3.4 za GalaxyS, za GalaxyTab nemam pojma.
Pretpostavljam da me ond taj kies vodi kroz to updateanje korak po korak? Ne bih htio nekaj nepovratno sjebat. :\
Uostalom, se dobiva kaj znacajno tim updateanjem?
EDIT: gdje uopce vidim trenutnu verziju androida na mobitelu?
Dobiješ bug fixeve, dulje trajanje baterije, novije verzije integriranih programa, osjetan boost u performansama uređaja itd. Isplati se uvijek updateati na najnoviju verziju. Kies te vuče za rukav tak da nije problem, samo next, next, next... :D
Vidiš pod Settings - About Phone (na dnu) - Firmware version
Ako skupiš muda, iskrene preporuke za Darky 10.2 RE rom, fenomenalan je. 100% fluidan, pre sexy izgleda, maknute su sve integrirane aplikacije koje ne valjaju i koje valjda nitko ne korist. Za sada sam naišao samo na 1 bug u tom ROM-u, a to je kada instaliraš sa Android Marketa neki veći program (15+ MB), moraš resetirati mobitel inače ti ne dopusti instalaciju sljedećeg većeg programa pošto zabrije da mobitel nema dovoljno prostora. Ali to nije bad pošto koliko često instaliraš neku masivnu aplikaciju sa Marketa :D
kak se mecu ti romovi na galaxy uopce?
Prebaciš mobitel u Download mod rada (Volume Down + Home + Power), na kompu upališ Odin (program), uštekaš mobitel u komp, Odin ga prepozna, u Odinu odabereš ROM i po potrebi modem/kernel i klikneš start. Done.
Flashanje traje cca 2 minute, a postupak do flashanja cca 30 sekundi do jedne minute, ovisno koliko duboko po subfolderima si si sakrio ROM na kompu :D
fala ti puno bartuce, sad se bacam na updejtanje.= Citat =:
Izvorno postao Bartuc
Sretno, iako mislim da sa službenim nadogradnjama nema kaj poći po zlu. Samo zapamti da je nakon nadogradnje ROM-a preporučljivo formatirati sustav tak da obrišeš tragove prijašnjeg sustava. To ti ide Settings - Privacy - Factory Data Reset.
Ono zbog čega je još Darky (i sl. ROM-ovi) dobar, je napredni recovery mod. Bilo kaj da ujebeš, prebaciš se u recovery i ponovno flashaš. Tak da mi se čini da je jako teško ujebati mobitel ako ti radi recovery mod.
PS: Ako ikad nešto zapne ili želiš experimentirati, ovo ti je najveća baza znanja - http://forum.xda-developers.com/forumdisplay.php?f=665
EDIT:
Jel netko od Samsungovaca probao MIUI ROM?
a kad se flasha taj rom, jel on za sobom vuce i verziju android sustava ili je to totalno nepovezano?
Sve je u tom ROM-u... ROM je zapravo čitav sustav, znači kada staviš npr. Darky 10.2 RE, s njime si stavio Android 2.3.4 koji radi na Darky Core i sa Darky Kernelom. I dalje je Android, ali na steroidima :D
jel Darky ide na Desire ?
Darky je samo za GalaxyS (u svim verzijama), za Desire ti treba nekaj drugo. To mi se sviđa kod Galaxy-a, ima OGROMNU bazu korisnika i samim time podršku za raznorazne ROM-ove i sl. Imam dojam da nema boljeg predstavnika Androida na tržištu, nije čudo što je Samsung dobio prava za Google Nexus seriju.
Baš sam neki dan konfigurirao SE Arc, gore je 2.3 Android, ali nije niti do koljena Galaxy-u. Pola postavki mu fali, uopce ne radi Mass Storage bez posebnih SE drivera, Widgeti su za qurac, potpuno drugacije iskustvo naspram Galaxya. Izjebao sam se ko konj dok sam ga podesio kak spada. Ali da je dizajn svemirski, to sigurno, vjerojatno najljepsi mobitel koji sam drzao, a drzao sam ih od oka sve.
Pise mi u optionsima da mi je firmware 2.2.1, a kad ga spojim sa kiesom, kaze mi da je to najnoviji firmware, a na tabu mi kaze da ne moze updateati taj firmware :S
Na kojem si operateru? Za T-Mobile je izašao 2.3.4, za VIP nisam ziher pošto nisam na njemu.
Ali 2.2.1 je odlična verzija sustava, da na njega staviš lagfix, dobio bi brži sustav nego što je najnoviji 2.3.4. Možeš prosurfati pojmove OCLF i Voodoo Lagfix.
na tele2 su oba, nisam znao da verzija softwera uopce moze ovisiti o operateru :S
Ma brijem da ak cu vec nesto i raditi da cu si stavit darky rom...
samo me cura davi sa svojim tabom, htjela bi si ga updejtat :\
Da, operater pusti novi sustav u opticaj tek kad je spreman za svoju mrežu, tak da o njima ovisiš. A za Tab nemam pojma, na GSM Areni piše da dolazi sa 2.2, ali da se može upgradeati na 2.3, sad, da li kod nas može ili ne, nemam pojma. Ovisi ne samo o operateru nego i o regiji :D
Ako odem na master reset obrise mi se sve sa moba. Za brojeve u imeniku je uredu jer ih sinkroniziram sa googlea ali kako da sacuvam SMS poruke? jako su mi bitne i zato nemogu samo tako napraviti master reset :S