imas zadatke di ti trebas napisati tocan odgovor
Printable View
imas zadatke di ti trebas napisati tocan odgovor
i mene zanima iz kojih sve predmeta su abcd odgovori? odnosno dal ima i esejskih pitanja? znam da ima nekvi esej iz hrvatskog...
ja recimo na faksu čim znam da će bit abcd kolokvij praktički samo pročitam skriptu dan-dva prije kolokvija i sigurno prolazim...istina nemam baš petice no glavno da se prođe...
Deprimira me ovo sve, ponajviše hrvatski školski sustav koji dopušta da učenici izlaze iz škole s takvim "znanjem" matematike.
ja sam prva generacija koja je pisala maturu, pa mozda vise nisam tolko relevantan, ali iz svakog predmeta imas dio na kojem ti je abcd i dio na kojem ti moras napisati tocan odgovor. nitko ne provjerava kako si dosao do rjesenja, vec samo rjesenje. ukucao ti u kalkulator il na prste racunao, njima svejedno. nznm jel iz matise (ne sijecam se) bilo 1-2 zadatka koji su zahtjevali da pokazes postupak. mislim da je tak meni bilo na visoj razini, 2 zadatka, ali nisam siguran.
Pogotovo kad istraživanja pokazuju da Hrvati vrlo slabo znaju matematiku u odnosu na druge zemlje.
I ovi retardi "imala sam matematiku samo 3 godine i ne znam riješavat b razinu" jebote ja nisam uopće ni imao matematiku, tj. imao sam samo jedno polugodište u srednjoj, u osnovnoj jedva 2, pa sam sjeo, učio i imao 90 % iz B razine, i tokom faksa to nadogradio i sad nemam nikakvih problema s tim.
Na visoj su bila 4 zadatka sta nose po 3-4 boda di ti boduju postupak i ako nesto "u glavi" izracunas tipa derivacije i to onda moras napomenut ja mislim.
Bilo je i masu zadataka di moras tocan odgovor napisat.
Uglavnom 15/30 je bilo na ABCD i 4/30 sa bodovanjem postupka.
S tim da od tih 30 ih je dosta imalo 3 zadatka pod jednim, cak i 4 u zadnjima.
ajd viša je ok, no ova niža razina je stvarno ultra laka...
nego još me zanima kako se to rangira kod upisivanja faksa, jel bolje jedva proć višu ili imat super riješenu nižu razinu? (bilo bi logično da svi s višom imaju prednost pa makar jedva prošli, no opet ovo je RH)
Ja mislim da je 3 ili 4 na visoj kao 5 na nizoj.
Zavisi kako fakultet gleda ali mislim da se cak sa 1.6 mnoze bodovi.
ako netko napise osnovnu razinu za 4-5 sigurno ce bolje proc nego netko sa dvojkom od vise razine.
pa u tom slučaju je možda i bolje ići pisat nižu razinu, osim ako baš nisi siguran da ćeš dobit 4 ili 5 iz više...prema viđenim primjerima zadataka teško da možeš dobit manje od 4 na nižoj (ako dobiješ onda bolje da niti ne ideš na faks)
ali zato bilokoji fakultet koji cijeni matematiku trazi visu razinu matematike. jer dvojku iz vise je teze dobiti nego peticu iz nize. cak i neki fakulteti traze da imas odredenu ocjenu iz mature matematike (fer mi prvi pada na pamet fiz+mat=7 zbroj ocjena, 3+4 4+3 2+5 5+2)
Ma ovo je sve zbunjeno za poludit, ja sam mislio da cu imat neku dobru prednost sa visom razinom kad ono nista.
Ovo sa 1.6 je okej ali svejedno kad usporedis nizu i visu nije fer pomalo.
Ma samo su zakomplicirali sve s tom državnom maturom kak se meni čini...
al najbolje mi je bilo dok su za srednju dijelili tri-četiri dodatna boda djeci rastavljenih roditelja :D
sta imas provjeravati rezultate? ukucas u kalkualtor i imas rjesenje. nikakva provjera nije potrebna. ne moras nama lagati, skuzili smo da si mentalno zakinut
Možda je krivo ukucao u kalkulator nepogrešivi čovječe.
Ja sam par zadataka rjesio na foru uvrstavanja ponudjenih rezultata u jednadzbu.
i ja cu imat oko 50% na visoj, nije mi se dalo spremat lol
B razina matematike je tu da bi SVI mogli položiti maturu. I onda ekipa padne. 30% treba skupit otprilike. Jao.
Prag je svake godine i za svaki predmet drukčiji jer se određuje prema rezultatima. Da bude podjednako petica i jedinica, itd... Gauss.
Saric im je na fejsu posteno spustio
:D= Citat =:
Maturanti koji se bune da su im zadaci iz matematike bili preteski na maturi,bez brige Mcdonalds blagajna sama izracuna kusur.
on isto budala, u mcd se ne mozes zaposliti bez vlastitog studenskog ugovora. nece ni u mcd moci raditi :D
usput ko je to?
Ako ću ikada biti u poziciji da zapošljavam ljude, postavit ću pitanje potencijalnom posloprimcu kakav je rezultat imao/la na maturi iz matematike.
Evo da uletim ja nakon duljeg izbivanja s nečim nevezanim za maturu. :D
Dakle, ako uzmem neki kolegij koji je obavezan na nekom drugom smjeru kao izborni, pa poslije eventualno upišem taj smjer, bi li mi u tom slučaju priznali taj kolegij, tj. ne bih ga opet trebao slušati? I ako ne bih, moram li onda uzeti neki drugi izborni ili?
vjerojatno bi ga priznali. mozda ovisi ako su različiti profesori i profesorice koje drze koelgije pa ako se uvelike razlikuje nastavni plan da ti ne priznaju. no, na vecini fakulteta, isti predmeti ce biti priznati.
Ma isti su kolegiji, al čujem da tu budu dosta popustljiviji i blaži prema ljudima koji to upisuju kao izborne, pa me sad strah da bi se možda ti profesori onda osjećali prevareno pa mi zagorčavali život na drugim kolegijima, ili pak tražili da to opet slušam.
Al stvar je u tome da kod nas na Filozofskom ima i cijelih studija koji se daju paralelno upisati kao de iure izborni predmeti, pa sam si mislio tako indologiju uzet dogodine. Pretpostavljam da bih onda poslije samo trebao upisati studij službeno i dati završni i diplomski rad, pa diplomirati nakon godinu-dvije? Ili su to samo fiks-ideje? xD
sumnjam da bi te se profesori sijecali. previse je studenata da bas tebe zapamte. no mozda neces imati srece pa ono, najebes.
premdam islim, da ako su isti kolegiji sa istim profesorima, da bi bez problema trebao moci ih prenesti i imati potvrdu da si ih zavrsio. jedino jos stoji ako faks iman ku granicu koliko predmeta mozes tako prenesti. no to je za referadu pitanje.
Pa pitaj na faksu jednostavno to ionako jedan faks/katedra moze dopustiti a drugi ne.
Jel se može igdje na fakin internetu naći primjerak tog famoznog testa intelektualnih sposobnosti sa filozofskog?
Guglanje mi samo baca teme gdje ljudi za to pitaju pa im odgovaraju :rofl: smajlićima, ko da je smiješno da si se pomislio pripremit.
Ovaj forum.hr je rak koji mi daje glavobolju, zbilja mi se ne lista to.
Pa ni nemaš se kaj previše pripremat za to, te "intelektulane sposobnosti" su uglavnom (ak se ne varam) poznavanje opće i pop kulture, te trenutnih događanja.
Pa neću pročitat opću enciklopediju, bar da vidim kakvi su tipovi zadataka, ova matematička sranja i to
Moguće da ti budu domino testovi, logični tipa "mačka je prema mačičima kao majka prema a b c" i tako to, al' brijem da je većina toga ipak opća kultura, a ne neki mensa-like test. Barem koliko ja znam. Al' ono, il' si intelektualno sposoban il' ne, neće ti priprema puno značiti. Sam se opustiš i skoncentriraš :)
joj
kako god, ne očekujem da ću upast u ffzg enivej
Vrlo važno.
Ajde pričaj nam malo opet kako ti doprinosiš ekonomskoj situaciji.
dobro veli mrazomor. nema nikakve kulture na tim testovima.
Onda se štošta promjenilo otkad sam ja studirala :/