Evo, obećao sam. Fotoaparat mi nažalost nije bio dostupan pa sam morao slikati mobitelom, tako da je slika loša i ne vide se detalji, ali nema veze. Ionako nije na razini ostalih u ovoj temi.
Dakle, kao što rekoh, uglavnom crtano tokom dosadnih predavanja iz osiguranja kvalitete i poslovnog komuniciranja, obična bilježnica i tehnička olovka na puntice (nije baš idealna stvar za crtanje, ali još najbolje da nosim one obične olovke).
Mislim da bi to na kraju trebao biti fifth rate ship of the line. Jedra su ispala malo neproporcionalna u odnosu na trup. Ljudske likove ne crtam nikad, ne znam ih crtat, niti su mi interesantni.
28-05-2010, 16:36
Jopax
Re: Vaši ručno rađeni crteži
Pa većina stvari koju sam nacrtao je bilo za vrijeme nastave, iz dosade, ne znam kako ću na ljeto bez škole crtati
28-05-2010, 20:22
str1k3r
= Citat =:
Izvorno postao angel eye
Jopax & str1k3r: Awesome :D
Hvala! :D
Also, Kameleonče, dvije riječi: Linearna Perspektiva. Mislim da bi ti radio kick-ass stvari sa time.
Also, Kameleonče, dvije riječi: Linearna Perspektiva. Mislim da bi ti radio kick-ass stvari sa time.
Zapravo, nemam uopće talenta za pogoditi perspektivu, nego sam ovaj brod primjerice crtao tako da sam određene dijelove koje u perspektivi nisam znao nacrtati jednostavno crtao i brisao nanovo dok nisam dobio izgled kakav sam htio. Pogotovo ovaj prednji "špic", nisam ga nikako mogao potrefiti pod pravim kutem, pa sam ga nanovo crtao sigurno više od 20 puta.
28-05-2010, 21:18
Electromaster
^Ovo gore.
I ja totalno sakam u pogađanju perspektive, i treba mi pecto puta pisati i brisati da nešto pogodim... Što na kraju često rezultira time da pocijepam papir gumicom. :)
Zato obožavam crtati na klupi u školi, lako se briše i nikad se ne ošteti... Ali ne mogu ju ponijeti doma... :I
= Citat =:
Izvorno postao Jopax
Pa većina stvari koju sam nacrtao je bilo za vrijeme nastave, iz dosade, ne znam kako ću na ljeto bez škole crtati
Uradi kao ja, nađi sezonski posao kao prodavač ulaznica u nekom relativno slabom posjećenom muzeju pa krati vrijeme crtanjem. Ja sam actually na taj način prilično napredovao prošlo ljeto... :P
... Ali i dalje sakam. :I
28-05-2010, 21:36
cham3leon
Hint: Nemoj prejako stiskati olovku. Radije crtaj slabije linije, pa ih poslije podebljaj. Ovako nećeš poderat papir dok brišeš 9k puta zbog krive perspektive.
28-05-2010, 21:42
Jopax
= Citat =:
Izvorno postao PR3DAT0R
^Ovo gore.
I ja totalno sakam u pogađanju perspektive, i treba mi pecto puta pisati i brisati da nešto pogodim... Što na kraju često rezultira time da pocijepam papir gumicom. :)
Zato obožavam crtati na klupi u školi, lako se briše i nikad se ne ošteti... Ali ne mogu ju ponijeti doma... :I
= Citat =:
Izvorno postao Jopax
Uradi kao ja, nađi sezonski posao kao prodavač ulaznica u nekom relativno slabom posjećenom muzeju pa krati vrijeme crtanjem. Ja sam actually na taj način prilično napredovao prošlo ljeto... :P
... Ali i dalje sakam. :I
Muzej, što je to?
28-05-2010, 22:14
Electromaster
= Citat =:
Izvorno postao cham3leon
Hint: Nemoj prejako stiskati olovku. Radije crtaj slabije linije, pa ih poslije podebljaj. Ovako nećeš poderat papir dok brišeš 9k puta zbog krive perspektive.
Ma znam, ali treba mi vježbe... Navikao sam prilično upirati dok pišem.
Tresla mi se ruka, nacrtati ću ti u AutoCAD-u da ti bolje pokažem. Mislim da bi ti bolje išlo sa Perspektivom, nego bez nje.
28-05-2010, 23:10
cham3leon
Ah, to :D
Učili smo to jednom na likovnom u osnovnoj, čini mi se. Mogao sam, ali nije mi se dalo, a možda nije ni zgodno za ono što je trebalo biti brzinski crtež u bilježnici.
29-05-2010, 00:28
Jopax
Vježbaj se da za svaki crtež prvo skiciraš kostur kako bi sve to trebalo izgledati, tako ti je puno lakše pogoditi perspektivu i odnose stvari koje crtaš, ja sam prije odmah išao sa detaljima, sada ne mogu zamisliti da tako nešto nacrtam
Also, budući da se spremam za arhitekturu, biti će mnogo ovakvih perspektiva. :)
29-05-2010, 18:16
Jopax
Vidiš i ja bi trebao poraditi na zgradama, njih ne mogu nikako nacrtati kako treba, to mi je CoP dokazao kada sam pokušao nacrtati zgrade iz Pripyata, fejlao sam neslavno :(
Vidiš i ja bi trebao poraditi na zgradama, njih ne mogu nikako nacrtati kako treba, to mi je CoP dokazao kada sam pokušao nacrtati zgrade iz Pripyata, fejlao sam neslavno :(
evo nisam nikada ovdje postao. Ovo je jedan od mojih prvih crtačkih radova.
Photoshop CS5 i Intuos 4 M. U potpunosti sve s rukom crtano. Samo brush i gumica, bez ostalih photoshop mogućnosti.
Najveći problem je u cijeloj priči naći prikladan brush.
05-06-2010, 09:55
lulix
@NITROS
samo pozitivne kritike, very nice, imash talenta, samo naprijed!
05-06-2010, 10:53
McPingvin_v2.0
Odlično. Lijeva strana brade mi je nekako preuska, ali inače super :)
05-06-2010, 16:11
NITROS
Hvala ljudi.
@pingvin
to je zbog perspektive tako
19-06-2010, 21:29
Jopax
Nakon slušanja ovogSimao sam potrebu za crtanjem, koristeći ovoSkao referencu dobio sam ovo:
Hah, sjećam se da sam jednom čitav dan u školi pokušavao skužiti kako da složim mač i pušku, tako da se može pucati i po potrebi se nešto sklopi i dobije se funkcionalna sablja, nisam uspio, ali to je dobra ideja (iako nije tvoja :P) :D
14-07-2010, 20:49
Aerial
Mislim da sam na nekakvoj emisiji vidio do sad najbližu stvar "gunbladeu", i to je bio katarSkoji ima nekakav mehanizam za ispaljivanje metaka... kao, u principu, to bi trebalo zabiti u nekoga i onda opaliti metak ili opaliti s određene blizine i onda izbosti :D
14-07-2010, 21:08
Jopax
Hmm, ovi indijci imaju dosta zanimljiva oružja, nema ih puno ali su dosta kulna :)
14-07-2010, 21:15
cham3leon
= Citat =:
Izvorno postao Jopax
Hmm, ovi indijci imaju dosta zanimljiva oružja, nema ih puno ali su dosta kulna :)