Bar nisam 20. ispod crte, ali dobro :D
Printable View
Bar nisam 20. ispod crte, ali dobro :D
ili ne :D= Citat =:
Izvorno postao cham3leon
al nemoj pravo, ako nisi baš totalno za to
= Citat =:
Izvorno postao StormCr0w
Ae. Mislim da neću imati izbora ako planiram biti živ.
Upiši pravo samo, ali samo ako zaista voliš te stvari. Imam frenda koji je završio u roku sve i nije mu bilo previše teško, al on ima poprilično snažan fetiš za te stvari tako da je njemu vjerojatno bio užitak nešto što bi drugoj osobi bila patnja. Čak je i job našao bez štele, ali radi od ugovora do ugovora, ništa za stalno.
@Maloki: je'l tražiš smještaj u blizini faxa?
= Citat =:
Izvorno postao Nodakim
Šta je trudna već?
= Citat =:
Izvorno postao StormCr0w
Schhhhhh
Nadam se da ne. Da je,u tom slučaju se derem da nije moje i selim se u Gvatemalu pod lažnim imenom.
Imam frenda koji je prvu godinu na pravu dao sa 5.0, frajer odbio četvorku iz nekog kolegija i išao na jesen polagat rofl.= Citat =:
Izvorno postao Neven <R>
Sad ne znam kak mu dalje ide, ali poznavajući njega održava prosjek.
Najbolje od svega - socijalizira se na faksu više nego ikad prije, stalno je prepričavao izlaske i sranja.
Nope, ne treba mi smještaj, razmišljam ili da putujem ili da si složim predavanja 3 puta tjedno pa sam ta 3 dana u svom stanu u buzinu.
Zna netko u čemu je fora sad sa onim 3+2, 4+1 modelima studiranja na filozofskom? Svi to neš spominju a nitko mi ne može točno reći o čem se radi. Na internetu nisam ništa našao. Kolko sam skužio radi se o trajanju preddiplomskog/diplomskog i navodno bi mogao imati velikih problema ako studiram smjerove koji su po tome različiti.
Cini se da cu na tvz elektrotehniku.
Huh, sad i mene zanima. Ja idem na ruski i švedski (za koji izgleda opet moram učit jebeni engleski ili njemački, dva jezika koja sam dosad učio), a prvi mi je 4 + 1, drugi 3 + 2. :/= Citat =:
Izvorno postao vukopas
Da je nešto bitno siguran sam da bi napisali. Ne sekirajte se.
Ne znaš ti baš kak stvari idu na FFZG, a Stormkrov? :)
Što su one informacijske znanosti na ffzg (jednopredmetni) i kaj se može s tim u životu i tako što više informacija o tom trebam :D
(našao sam na netu da možeš s tim radit u knjižari i tako nešto, ali ništa korisno zapravo)
Utipkaj ffzg il neš i imaš tamo opise studija.
No, ipak živimo u Hrvatskoj. :/= Citat =:
Izvorno postao StormCr0w
Pa, na diplomskom se dijeli na 7 smjerova:= Citat =:
Izvorno postao FaTaL_mRkvA
- informacijske znanosti istraživački
- informacijske znanosti učiteljski
- informatologija
- komunikacijske znanosti
- arhivistika
- bibilotekarstvo
- muzeologija
Uglavnom moš radit u knjižari, muzeju, arhivu... Predavat... Ili općenito nešto s bazama podataka. Imaš kroz studij neke osnove programiranja, web dizajn etc etc kao izborne predmete, možeš koješta usput naučit; al ono, kakve su ti šanse da se stvarno negdje zaposliš, ne znam. ;D
S time mozes bit knjiznicar.= Citat =:
Izvorno postao FaTaL_mRkvA
Kakve su knjižničarke koje sam dosad vidio, može i netko s 4 razreda oosnovne. :(
Eh, našao sam za ono što je vukopas pitao:
= Citat =:
"Velik je problem situacija dvopredmetnih studenata kojma jedan studij nosi 3+2, a drugi 4+1, jer im ISVU neće dopustiti upis diplomskog na (primjerice) kroatistici, dok ne završe (primjerice) preddiplomski na filozofiji. Ako završite kroatistiku, a na drugoj grupi ste na 4. godini prediplomskog, ne možete upisati diplomski na kroatistici. Takvi studenti produžuju studij za godinu dana, makar su sve položili u roku. Mogući ishodi su ovi: ili svi produžuju, ili se svi studiji izjednačavaju na 3+2 ili na 5+0, što će vrlo teško proći. (jedva nam uvjete mogu skidat, a kamoli da će restrukturirat čitav studij. Osim toga, neki to ne mogu, kao na primjer filozofija, koja ne može sve predmete sa povijesti filozofije strpati u 3 godine)."
Do kad treba te prioritete posložit?
Also, šta se događa ako npr. upadam na više predmeta a ne pobrišem ih ako su na listi prioriteta? Nešto sam čitao negdje za plaćanje godine itd.
Koliko ja znam plaćaš samo ako upišeš nešto što ti je niže na listi prioriteta od drugih stvari na koje si upao.
Znaci npr imam 3 izbora. Upadnem na prvi i treci, treci cu morat platit?
Ne, neg ćeš morat platit prvi ako upišeš treći zato što ti je onaj bio viši prioritet a nisi ga upisao na kraju.
Aha hvala :)
E a kaj ako su prva dva dvopredmetni i treći jednopredmetni, i sad se dogodi da upisujem prvi dvo., drugi ne a na kraju se odlučim za treći koji je jednopredmetni?
Znam, komplicirano :(
Ovisi, jesi li upao na onaj drugi (dvopredmetni) smjer?
Ako ne upadaš na oba, onda ideš na jednopredmetni, ako se ne varam.
Al mislim da ako upadne na prvi ionako neće moći upisati treći jer je upao SAMO na prvi (čak i ako zadovoljava uvjete za 1. i 3. ako je upao na 1. nakon konačne objave rezultata na 3. više nema pravo upisa).= Citat =:
Izvorno postao PR3DAT0R
Tako da ako si upao na 1. i 3. možeš jedino otići se upisati na 1. izbor ili odbiti upis i platiti par tisuća kuna kazne. Nakon objave više nema predomišljanja kolko sam shvatio, upadaš na najbolji izbor i bok.
Da.= Citat =:
Izvorno postao croat1gamer
Nemoze. Sistem te automatski upise na prva dva kompatibilna dvopredmetna studija ili jedan jednopredmetni, zato i postavljas listu prioriteta tako da te sam stavi u smjer koji zelis/odlucis studirati.
Imas ovdjeSopisano na drugoj stranici kako ide tocno.