-
Re: Anime & manga everything related
Pogledo sam Phantom ~Requiem for the Phantom i Guin Saga.
Guin Saga me prilično impresionirao, ima neki mračniji fantasy štih i dosta dobro razrađen svijet. Guin je stvarno badass :pray:
U Phantomu nisam puno toga saznao osim da je glavni lik ima razvijeno šesto čulo, i da ubija za neke likove... onako malo mi je lošiji start imal, ali se nadam da bude s vremenom bolje.
Eh, već tri anime-a pratim u kojima glavni likovi imaju amneziju/izbrisano pamćenje :rotfl:
07 ghost ću isto možda pratit, a mislim da ću Souten Kouro ipak preskočiti... malo previše toga imam za pogledati.
Pratim 8 anime-a... 10 ako mi se svide 07 ghost i Kannagi :D
-
= Citat =:
Izvorno postao Arbiter of Change
Ja sam malo... onako, relativno zanimljivo, ali baca na yaoi pa mi nekako nije sjelo.
Ne znam, previše se tu muških predugo gleda međusobno za moj ukus. :)
Sonic sense... Tingling...
-
Pogledao X - The Movie opet tek toliko da usporedim sa serijom.
Da, lošiji je od serije no ne mogu ni očekivat da će u sat i pola filma uspijet ugurat 24 epizoda serije.
Preporučam seriju, a film samo ako vam se jako svidjela serija pa želite vidjeti alternativni tok filma. No možda je bolje da se počne gledanje od filma jer se onda nećete moći razočarati pošto je serija superijornija naspram njega.
Bilo kako bilo... moje ocjene:
X - the movie 6.7/10
X - TV series 9.1/10
-
= Citat =:
K-on! navodno razvaljuje liste gledanosti u Japanu, a OP i ED pjesme rangiraju visoko na single listama... moguće je da imamo novi Lucky Star i Haruhi u usponu po pitanju popularnosti i fandoma. Iako iskreno, volio bi da ponekad i "inteligentni" anime bude rangiran visoko, ali eto, moe faktor sve prodaje na istoku čini se.
MOE MOE MOE MOE MOE!111
MOTO MOE
-
:rotfl:
Meni je na rasporedu The Melancholy of Haruhi Suzumiya 8)
-
= Citat =:
Izvorno postao Aral
Jao, gledam Final Fantasy: Advent Children, ali iz 2009, kvazi remake sa dodatnim scenama i sl, koja ludnica.:pray:
Znači isplati se pogledati? Pitam jer sam čuo da je film produžen otprilike za još pola sata ili tako nešto.
@Nodakim: Gade, takvi guše industriju. :)
-
Aha, isplati se...sad mi djeluje nekako "punije"...u svakom slucaju se isplati pogledat ;)
-
Mene guši toliko količina Moe-a,ali hej moto moe FTW!
-
Počeo pratit 07 Ghost i Kannagi. Oba mi se animea sviđaju te ću sada stati na lijepoj okrugloj brojci 10, a ostalo gledati kad sa ovim završim.
Btw... sad imam još jedan omiljeni OP i ED :D
Kannagi OP and ED
-
Izašle nove epizode K-On!, Shangri - La i Guin Saga.
-
Kako sam umirao dok sam sad gledao novi K-on... vjerojatno najbolja epizoda do sada, što po pitanju internih gagova pa do pojave eksternog humora (ona sensei-chick mi je od početka bila sumnjiva; sve te što zvuče kao vjeverice koje je netko šutnuo u jaja su odmah sumnjive). :)
Guin je opet imao malo čudan tempo, ali bar se radnja i svijet šire te doznajemo malo više o Mongolima koji su vođeno od strane poslovično zlog vladara. Ali ajde, Guin opet dobija badass back-flip trenutak i vidjeti ćemo više o onim majmunolikim divljacima.
-
Novi Higashi no Eden je isto bio izvrstan, konačno dobijamo malo ekspozicije o Selecao sistemu i tko tu koga u zdrav mozak... stvari se dodatno kompliciraju (postoji dobra šansa da je Akira bio neki žestoki badass prije nego li si je pobrisao pamćenje). Ja samo znam da me Eden opet poziva da pogledam Kure-nai, samo što mi je žao gledati takav odličan anime dok se još sjećam radnje.
-
Pogledao novi K-On, i valjao se od smijeha... Obožavam zajedljive komentare koje Ricchan nabacuje.
Pročitao sam i mangu iste epizode, i primjećujem neke devijacije u radnji, neke scene su izmjenjene/ izbačene/ dodane, ali pretpostavljam da je to za očekivati... Također, s obzirom da čitam mangu, znam što će se događati u slijedećoj epizodi, i, vjerujte mi, biti će awesome.
Usput, mislim da Mugi voli cure. :P
U animeu je to natuknuto, a u mangi je i malo jače prikazano, bar po mom mišljenju...
http://www.imagesforme.com/out.php/i474075_b05.jpg
Ovo Mugi razmišlja o pjesmi koju je Mio napisala...^^
EDIT: Zomg, tek sad primjetio... Jesu li ovo na slici Mio i Yui?!
-
Pogledao novi K-on. Šta reći a da već nije rečeno... it's awesume :pray:
Da, Mugi očito voli cure... bar sam ja na taj način to primjetio. Vidim da nisam jedini :)
-
= Citat =:
Izvorno postao Raz1
Da, Mugi očito voli cure... bar sam ja na taj način to primjetio. Vidim da nisam jedini :)
Jej, moja teorija je dobila supportera! ^^
I, znam da će sad vjerojatno doći Arby ili netko i reći mi da se takve stvari ne događaju u ovakvim animeima, te da sam otaku, ali ipak mislim da tu ima nečega. Moguće je da se neće ništa dogoditi, da, ali autori se definitivno poigravaju sa idejom. Zašto, neznam. Možda zbog gledanosti?
-
Anime industrija je rob Otakua u određenoj mjeri. Zapitaj se, zašto je K-on! postao toliki hit u Japanu, isto kao što je i Lucky Star bio (očigledni moe faktor na stranu sada)? Jer ima glavnog lika koji intrigira publiku (dam se kladiti da je većina ljudi bar jednom pomislila kako bi bilo kulno naučiti svirati gitaru) i jer sadržava premisu yuri veze između moe cura (isto kao i LS - glavna junakinja je sama bila otaku i uvijek su se svi pitali muti li što sa Kagamin, premda je tamo bilo jasno fanbase stvar). Što ti više treba? Premisu koja možda neće biti istražena, ali hey; treba dati razloga zašto bi ljudi kupovali razgolićene figure naših junakinja.
I da, nemoj krivo shvatiti da bi yuri materijal bio nepoželjan, samo što anime mora biti klasificiran kao takav da bi se mogao prikazati. WARNING: Anime trivia time. Naime, na Japanskoj televiziji i u anime industriji gotovo SVE može proći ako je javno objavljeno i klasificirano točno u koju kategoriju spada. Zato ti na njihovoj televiziji mogu ići čuda tipa Queen's Blade i slično, koji su u biti ono, full frontal golotinja uz nekakvu mizernu priču.
----
Ali da, Mugi ima naznake yuri-ja... premda mislim da je u ovo viđenom slučaju opet u pitanju fasciniranost jer je vidjela profu u drugačijem izdanju. Tko zna, možda je mislila koliko su njih dvije slične do sada pa se zapitala... što ja znam, ne znam kako ženske misle, posebno ne anime ženske. :)
-
Ma sigurno neće bit nekakvih yuri scena ili nečega ali su samo dali naznake da postoji šansa sa voli cure pa da nam se malo poigraju maštom :)
Btw... imam neopisivu želju za ponovnim gledanjem X-a... a tek sam ga nedavno završio :o .
-
@Arby
Zaboravio si da je Mugi buljila u profu i na početku epizode, prije nego što ju je vidjela u ''drukčijem izdanju''. :P
Ali dobro, slažem se sa ovim što si napisao.
Btw, lol, trenutačnim tempom izlaženja, anime će po radnji do ljeta prestići mangu.
-
Kao da je važno, glavno da je dobar materijal za komediju. :)
- This ain't your playground!
- We're sorry!
---
Inače, Spice and WolfSće dobiti drugu sezonu... odlično.
Ako vas zanimaju ekonomija i renesansa + blaga mistika, ovo je anime za vas. Ističem EKONOMIJA jer se anime vrti oko toga dosta.
-
Nego, na osnovu one slike koju sam stavio na prošloj stranici, zaključujem da je Mugi zabrijala da Mio i Yui nešto mute, ili bar da je Mio mislila na Yui dok je pisala pjesmu... Ali dobro, vjerojatno sam to samo ja, a ja uvijek previše plottam.
Btw, Arby, ono što si govorio o razgolićenim figuricama... U slijedećoj epizodi cure idu isproboavati oblekice za nastup. S:P
-
Haha, sad gledam K-On!, koji lol :rotfl: Kad je ona profesorica saznala da postoji zadnja slika u skoli u albumu, koji sprint :o :pray: A tek sviranje gitare kad ju je primila u ruke ahahahaha! Anime je prava smijalica za gledat :D
-
Yuri naznake valjaju. Samo čekamo navalu hentai doujina.
-
Ma nece, nije to takav anime. Da je vec bi i prije toga bilo, moga nesto kao hatsugoi limited...ovo je jedan sasvim drugaciji naslov, vise na zajebanciju i lezero stil.
-
= Citat =:
Izvorno postao Aral
Ma nece, nije to takav anime. Da je vec bi i prije toga bilo, moga nesto kao hatsugoi limited...ovo je jedan sasvim drugaciji naslov, vise na zajebanciju i lezero stil.
Vraga neće, lol. Stvar je uberpopularna.
-
Pogledao sam Eden of the East. Odlična epizoda, sve polako sjeda na mjesto :)
Eh, za jednu stvar nisam siguran... što su ona siva čuda bila u onoj zoni? To mu se memorija počela vraćat pa ti duhovi il šta je već to predstavljaju ljude koje je možda ubio? U tom sam trenutku primjetio i drugačije ponašanje... kao da nije ista osoba.
I wonder... :o
-
= Citat =:
Izvorno postao Arkannen
= Citat =:
Izvorno postao Aral
Mislim da neće, budući da trenutna formula radi više nego uspješno. Na kraju krajeva, mislim da ovo trenutno stanje kad se pitaš "ima li tu čega, hoće li biti što, tko tu koga, itd" ima puno bolji učinak nego da idu full frontal sa yuri spikom... jednostavno je intrigantnije ovako i mami te da gledaš što će dalje biti, ako će nečega biti. Yuri stvar bi, ako mene pitaš, udaljila "normalnu" publiku više nego li bi privukla otakue (ne smiješ zaboraviti da kod njih ovo ide na televiziji, samo ne znam u kojem terminu).
@Raz1;
Da, zato sam i rekao da možda postoji šansa kako je on stvarno bio negativac prije nego li si je pobrisao pamćenje (sjećaš se gdje je bio prije nego li se proces aktivirao? Nekoliko metara od Bijele Kuće sa oružjem u ruci). A ono je vjerojatno bio flashback na poznate osobe koje su sada mrtve... ne znam.
-
= Citat =:
= Citat =:
Izvorno postao Arkannen
= Citat =:
Izvorno postao Aral
Mislim da neće, budući da trenutna formula radi više nego uspješno. Na kraju krajeva, mislim da ovo trenutno stanje kad se pitaš "ima li tu čega, hoće li biti što, tko tu koga, itd" ima puno bolji učinak nego da idu full frontal sa yuri spikom... jednostavno je intrigantnije ovako i mami te da gledaš što će dalje biti, ako će nečega biti. Yuri stvar bi, ako mene pitaš, udaljila "normalnu" publiku više nego li bi privukla otakue.
@Raz1;
Da, zato sam i rekao da možda postoji šansa kako je on stvarno bio negativac prije nego li si je pobrisao pamćenje (sjećaš se gdje je bio prije nego li se proces aktivirao? Nekoliko metara od Bijele Kuće sa oružjem u ruci). A ono je vjerojatno bio flashback na poznate osobe koje su sada mrtve... ne znam.
Da... ako sam dobro primjetio čak je i nišan imao uperen u onu curu... sad se pitam dali je na koji način i ona povezana.
Sve u svemu jako zanimljv anime :pray:
-
Arby, o čemu ti? Ja pričam o navali doujina. :D
-
Ja o većoj prisutnosti yuri elementa u animeu... mali nesporazum, čini se. :)
Doujini su više manje standard za svaki anime/mangu tako da me to ne iznenađuje.
Inače, definitivno ću reprizirati Kure-nai kad stignem... najbolja interakcija likova i odlična ljudska drama.
-
Ma kakav yuri, to se ne bi prikazivalo u prime timeu da ima yuria. Mozda ga i ima ali blagog blagog, jos niti neznamako kamo ce prica krenut :D