-
Re: Android - mobiteli i rasprave o OS-u
Ako želiš Tab uzmi pravi tab a ne tabić sa pišljivih 8". Ako hoces mobitel uzmi mobitel a ne crijep... I ovih 4" je nepraktično kad je rijeć o mobitelu a kamoli 8". Sad zavisi šta tebi treba...
To ti je samo moja teorija (posebno obrati pozornost na 1. rečenicu) :wink:
-
Ovaj mali GalaxyTab je po meni glupost pošto je pre mali. Ispod 10" nebi nikako išao. Mada je prednost 7" što stane u traperice (na knap). Računaj da ćeš morati nositi hadnsfree uz njega, pošto će te ziher biti sram staviti takvo nešto na uho u gradu :D Što se dijagonale tiče, pre mala je za ugodno surfanje. Može se surfati (naravno, bolje nego na smartphoneu), ali i dalje nije to to.
Što se tiče GalaxyTab vs. GalaxyS, ne postoji nikakve razlike u funkcionalnosti. Sve programe koje nađeš za Tab imaš i za Smartphone, na kraju krajeva, oba rade na istom Androidu.
-
jel isprobo itko ovaj darky 10.2 na galaxy s ?
-
Meni je to zasada najbrži Darky ROM, iako ima par mana ali sve u svemu dosada najbrži
-
-
Na home screnu na ikoni "Application" ne vidim slovo N, da i to me smeta, also mobitel sam slučajno ugasio par puta dok mi je bio u džepu iako je bio zaključan.
Ne mogu više mijenjati lock screen, also još uvijek me smeta pto nije stavio mogućnost promjene pjesme dok je mob zaključan.
Pozitivna stvar je da mi se još nije pojavio Android bug (iznenadno curenje baterije uzrokovano iz nepoznatog razloga samim sustavom).
Mane nisu ništa strašno i ne smetaju tako jako, tako da je ovo blizu savršenom rom-u.
-
eo stavio i ja 10.2 sa dark core 2.9.2
sve radi presuper, super smooth i sve ali baterija se pojacano trosi :(
eo bas si idem dodat lockscreenove :
http://www.darkyrom.com/community/index ... uide.4348/
brutalno :SilKhYmTTx0
-
Moram priznati da mi je ipak 2.2.1 + Lagfix bio "brži" od 2.3.4. Zapravo su oba sustava brza, ali na 2.3.4 imam nešto lag-a kod prekidanja poziva, ulaska u kontakte i ostalih osnovnih funkcija mobitela. Sve si razmišljam da stavim Darky-a, mada nisam ziher zbog mana koje je Fear naveo!?
@Playyy, ajde i ti javi dojmove kad se malo splasnu, zanimaju me više mane nego prednosti, ali slobodno i prednosti navedi.
-
Kaj se tiče becha, meni je darky 10.2 (2.3.4.) najbrži, dok u svakodnevnoj upotrebi sam bio zadovoljan tamo još od darky v8.
@ Bartuc ak ti se da zajebavat sa ponovnim instaliranjem svih aplikacija onda isprobaj Darky, možeš ga staviti i ovako da ti ostanu trenutne app ali ja ti preporučam Wipe instalaciju rom-a.
-
Ma nije mi bad sve instalirati iz nova, budem našao vremena pa proučio kak se snima taj Darky i kaj sve donosi...
-
moram priznati da sam malo njub kaj se tiče smartphone-ova, tek odnedavno imam SE XPERIA NEO... anyways, what's the deal s tim custom ROMovima? koje prednosti imam od toga (dobro, to znam više manje) ali svejedno.. i koje su opasnosti, da li mogu sjebati uređaj i ono kaj mi je najvažnije - kak da to napravim i koji da stavim?
:D
-
Uglavnom se radi o drugačijem sučelju, uglađenijem sustavu, bolje performanse, neznam kak za ostale ali za galaxy u custom dolaze i lagfix i root.
Svaki rom se razlikuje tako da ti je jabolje proučiti romove za svoj mob i odabrati koji ti najviše odgovara.
Kako se stavlja?
Za svaki rom imaš tutoral, uglavnom ništa komplicirano, kada se uhodaš proces traje jako kratko.
Za galaxy jednostavnom stavim rom na mob, preko darky tools-a pokrenem instalaciju i voila.
-
ajme ovaj 10.2 odusevljava, stavio sam ga i kolegi i on je prezadovoljan. 21h 20min na bateriji na 70% je. Izgleda da nisam naviko da pise postotak u status baru pa sma se malo uplasio u pocetku kad sam vidio kak je padalo 99 98 97.. :D
sam proces instalacije je tolko jednostavan da ne moze bit jednostavniji sve se obavi u 3 klika ( doslovno) i sam proces traje oko 2 i pol minute.
Super smooth; predobro izgleda (ako si vidio video sto sam linko ); eo bas probo quadrant benchmark 1975 bez lagfixa
-
a garancija? kada se ona gubi i sta je to rootanje?
bitna mi je gara jer nisam bas jos stekao povjerenje u zamzung mobitele^^
-
Nema gubljenja garancije, vratiš original ROM i nitko ne zna kaj si ti radio. Glavno da imaš "back door" u obliku Recovery Moda. Ako ti je recovery ispravan (možeš ući u njega), brijem da je onda mob teško ujebati.
@playyy, daj link od tutoriala koji si pratio :D Mogao bi sutra staviti Darky-a, da vidim jel serete :D
-
= Citat =:
Izvorno postao RIDER32
a garancija? kada se ona gubi i sta je to rootanje?
bitna mi je gara jer nisam bas jos stekao povjerenje u zamzung mobitele^^
Bilokakvim modifikacijama gubi se jamstvo. Dakle custom romovi, rootanje (dobijanje superuser prava), modificiranje - sve to poništava garanciju.
Rootanje je uglavnom bezbolno i lako vratiti, no ako se mob pokvari dok je rootan to onda ne možeš vratiti (kao ni custom romove i slično).
-
Custom ROM - lijek - Stock ROM
Root - lijek - UnRoot
Lagfix - lijek - "Un"Lagfix
Ako ujebeš mobitel do te mjere da se nemre ući u njega, sumnjam da će ti išta reći na garanciji. Mislim da ga je upravo Fear i ujebao do te mjere :D
-
dakle skines ovo:
http://www.multiupload.com/XWD2GIFMMM
extraktas to na PC-u.
mobitel ugasis; izvadis bateriju i ponovo vratis; udes u download mode; ukopcas mob u usb.
dalje prati video:
cXwvLlJ9 ... r_embedded
-
To je isti postupak koji sam i do sada koristio za 2.2.1 i za 2.3.4 :D Hvala! Sutra ću ga vjerojatno staviti pa javim dojmove.
-
Stavio sam Darky 10.2 RE... Stari moj, koliko god je 2.2.1 (+lagfix) bio brz i lagfree, ovaj je još jebeniji :D Isto kao na 2.2.1, ne postoji lag, ali je ovaj još uz to turbo brz. Vizualno je jednostavno savršen, napokon imam % baterije u notification baru. Jedina mana za sada je Gingerbread tipkovnica koja je full sexy, ali ima krivo pozicioniran Z i Y :cry: Se to da kako naštimati ili moram snimati Smart Keyboard Pro?
Odvrtio sam Quadrant, čisto da vidim brojke...
1) 2252 bodova
2) 2324Sbodova :pray:
EDIT: I da, najvažnije od svega, imam onu CRT animaciju gašenja ekrana, orgazmatična je :pray: :pray: :pray:
-
= Citat =:
Izvorno postao Bartuc
Stavio sam Darky 10.2 RE... Stari moj, koliko god je 2.2.1 (+lagfix) bio brz i lagfree, ovaj je još jebeniji :D Isto kao na 2.2.1, ne postoji lag, ali je ovaj još uz to turbo brz. Vizualno je jednostavno savršen, napokon imam % baterije u notification baru. Jedina mana za sada je Gingerbread tipkovnica koja je full sexy, ali ima krivo pozicioniran Z i Y :cry: Se to da kako naštimati ili moram snimati Smart Keyboard Pro?
Odvrtio sam Quadrant, čisto da vidim brojke...
1) 2252 bodova
2) 2324Sbodova :pray:
EDIT: I da, najvažnije od svega, imam onu CRT animaciju gašenja ekrana, orgazmatična je :pray: :pray: :pray:
jel se može to staviti na moj sony erricson? može korak po korak, newb friendly, uputstvo? molio bih... :)
i da li gubim kontakte, poruke ili bilo kaj s memorijske kartice ako to čudo stavim?
-
Ne, Darky je samo za GalaxyS. Svaki mobitel ima svoj set custom ROM-ova, tak da moraš naći neki ROM koji paše baš za tvoj mobitel. Najbolje ti je gledati na XDA forumu - http://forum.xda-developers.com/SScrollaš prema dolje i vidiš da li ima podforum za tvoj mobitel. Ili upiši u google svoj model (ne znam koji imaš) + custom ROM pa vidi što ljudi pričaju.
PS: Još uvijek sam oduševljen Darky-em. Stavio sam Smart Keyboard Pro i trenutno mu ne vidim niti jednu manu, nadam se da će tako i ostati.
-
Wellcome to da club :)
also kada sam prvu put vidio ono crt gašenje ekrana 5 minuta sam palio i gasio ekran :)
-
Haha, također, onda sam još starome i staroj dopizdio pošto sam i njima palio/gasio ekran par minuta :D Puno bolje nego ono trzavo gradualno gašenje ekrana, ovo je max fluidno i pre sexy.
-
Jel netko updateao Market? Sad sam našao apk na netu za instalirat, neznam dal da stavim ili ne pošto mi nije došao OTA update.
edit: Stavio ovu verziju, radi ko beba i izgleda super.
-
Ja sam ga dobio sa Darky-em, što mi je čudno pošto nisam imao uključen lagfix!? Lijepo izgleda, ali je i dalje spor neovisno o brzini interneta.
-
Da, pere ga brzina. No dobro, i to je riješeno onda.
-
mene je jedino browser malo mrdo na darkyju ali opera mini je presavrsena. Skini si i onaj EDT tweaks sto sam bio posto pa si mos lockscreenove mijenjat; i promjenio sam si boju sata gore u trayu u zelenu da pase uz signal i wifi.
Takoder kazu da se uz darkija dobije autofocus kad snimas video :o
lquIs4xsyYw
-
Malo koristim Launcher 7 i moram priznati da mi se sviđa :D Ultra brz, fora malo za promjenu :D
https://market.android.com/details?id=i ... her3&hl=en
-
to nes na foru windowsa 7 ^^ zanimljivo...
-
Da, koga zanima kako Win Phone 7 izgleda i funkcionira, ovo je vrlo vjerna kopija. Original WP7 je malo kvalitetnije animiran, ali ovo je zbilja dobro napravljeno. Isprobaš i obrišeš ako ti se ne svidi :D
-
Probao ga pred neko vrijeme, šta ja znam...nije mi to to :)
-
Naišao na ovaj dizajn home panela, nešto najbolje što sam do sada vidio :pray: Problem je što su uputstva na njemačkom, a sa translatorom se dosta toga izgubi :( A i ima posla da se zasereš. Koliko sam skužio, fora je u transparentnim widgetima koji služe kao hotspotovi. Znači napraviš si u Photoshopu layout sa ovakvim sexy, velikim sličicama (i okvirima za widgete) i postaviš te slike kao live wallpaper na različitim panelima (treba poseban program) i onda kombiniraš sa tim hotspotovima (također treba poseban program). Da stvar bude zanimljivija, moraš overlapati određene widgete kako bi imao npr. sms/mail/phone counter unutar hotspota :D
Brutalno, ali zato izgleda pre pre pre savršeno :pray:
PS: Bazira se na LauncherPro Plus... koliko kužim, niti jedan drugi ne paše.
-
Da, ziher ću potrošit pet dana da podesim temu :/ Al ipak, fora izgleda.
-
Jedno brzinsko Samsung i9000 ili HTC Desire ?
-
-
Neusporedivo. Sa GalaxyS možeš tek usporediti DesireHD.
PS: Sutra (ili uskoro) ću si složiti onakvu temu na mobitelu. Osmislio sam si layout, trebam samo upaliti Photoshop i "nacrtati" sve ikone i sl. Biti će jebeno, ziher. Kad završim, okinem sliku u SS-ajte mobitel temi :D
-
Ajde. Mogao bi i mali tut napravit usput :)
-
Budem sve kad završim, skužio sam kak ide. Samo moram naći vremena s obzirom da DeusEx :D
-
= Citat =:
Izvorno postao Stryder
Jedno brzinsko Samsung i9000 ili HTC Desire ?
Samsung.