-
Re: ~Silmarillion/Hobit/LOTR~
Prošle godine pročitao sam Prstenovu Družinu i Dvije kule, sada upravo bio u knjžari i naručio Povratak kralja (ono tvrdo ukoričeno sexy algoritmovo izdanje), i odlučio pročitati definitivno Hobita i Djeca Húrinova, za ove ostale ćemo vidjeti.
Tolkien je uistinu legenda.
-
Iako je LotR serijal (knjige) pomalo gay. Previše grljenja i ljubljenja između Froda I Sama.
U Hobbitu se ne sjećam da je tog bilo :wink:
-
Istina,patuljci 'Hobita' su ipak svi na neki nacin rodjaci. :)
-
Djeca Hurinova+Silmarillion > LoTR
atleast imo
-
silmarilion jedino nisam pročito od njegovih djela što se tiče međuzemlja&co, a djeca hurinova su mi bila prejebena, tako da bi mi i silm. trebo, mogo bi za božić posudit od sestre, ona ima s tvrdim koricama algoritmovo izdanje ak se ne varam:D
-
Izbjegavaj Silmarilion Algoritmovo izdanje. Užasan je prevod, najgori od svih Algoritmovih knjiga. Radila ga je Tajana Pavičević.
-
I meni je Silmarillion na prvom mjestu, kao sto sam vise puta naglasio...ne skodi jos jednom :)
No, imam i par novosti:
1. Hobbit ce ipak biti u 3D tehnici
2. Manje-vise je sigurno da ce PJ biti redatelj
3. Bojkot filma je podbacio,i green light se blizi
4. Hobbiton je dovrsen i ceka na snimanje
http://www.theonering.net/torwp/wp-c...79_964x670.jpg
-
Evo jos par fotki Hobbitona u izradi.
~Poznato mesto,'kapija' hobbitona.(U njemu Gandalf i Frodo ulaze u Hobbiton)
http://www.collider.com/wp-content/i...stablished.jpg
Jos jedna slika izgradnje mirne naseobine debelih i uvek gladnih Hobbita. :)
http://www.collider.com/wp-content/i...%20planted.jpg
-
mislim da su te dvije slike več viđene. btw jel se i hobit snima na novom zelandu?
-
Jej, konačno u veljači 2k11 počinje snimanje sa Jacksonom za kormilom.
= Citat =:
Izvorno postao TheWrap.com
“The Hobbit” is now greenlit and will begin principal photography in February 2011, MGM, Warner Brothers, and New Line, have confirmed.
-
Tad tek počinje? x_x ja sam čuo da je do tad već trebal bit snimljen...
-
ajde dobro da su ga i krenili snimat, kad izađe izađe, sam nek bude na razini lotra :D
-
Na razini lotr-a? U najgorem slučaju, a po specijalnim efektima bi trebao bit bolji, ipak je 8 god prošlo od zadnjeg filma.
-
na razini lotra po kulnosti.
-
nek naprave nekakav silmarilion film pa da nikom više lotr ne bude definicija kulnosti ;)
-
silmarilion kao film?teško. prije djeca hurinova.
-
Tesko i jedno i drugo, nije dovoljno medijski eksponirano, iako bi se od djece hurinove dao napraviti odlican film, silmarilion bi mogao biti neka serija/miniserija, ali tesko da ce se toga iko uhvatiti jer nevidim kako bi moglo biti isplatljivo. Ma nek snime hobbita i nek bude dobar za pogledat i to e to.
-
Uf, da naprave Silmarilion u obliku BBC-evog dokumentarca. E to bi bilo prezakon. Dokumentarac, kao da pričju o stvarnim događajima, s naratorom i svim. Zakon, zakon, zakon....
-
-
Feanor narator? Megamože :D
-
kako mrzim što ti prvi vilenjaci glavni imaju imena na f, nikako ih popamtit :(
-
Jebeš hurinovu djecu, o berenu i luthienu treba napravit film. Već vidim kako bi ga ja napisao. Film počinje prije one pete bitke ili koje već, u šator od ovog feanorovog sina dolazi jedan glasnik koji mu priča o nedavnim događajima s berenom i luthien, te flešbek cijeli film o berenu i luthienu i onda na kraju filmu epska borba s tragičnim krajem. Hell yeah? Hell yeah!
-
trebaju prvo hobita napravit :>
btw: sjetite se samo kako smaug epic izgleda, onako crn i opak :))
-
Cini mi se da je Smaug crven.
-
de nek neko ko ima vremena opet nađe onu sliku ^^
-
= Citat =:
Izvorno postao Dreamer Deceiver
dragaš hurinovu djecu, o berenu i luthienu treba napravit film. Već vidim kako bi ga ja napisao. Film počinje prije one pete bitke ili koje već, u šator od ovog feanorovog sina dolazi jedan glasnik koji mu priča o nedavnim događajima s berenom i luthien, te flešbek cijeli film o berenu i luthienu i onda na kraju filmu epska borba s tragičnim krajem. Hell yeah? Hell yeah!
i like your vision! :bravo:
-
Neka prvo naprave Hobita kako valja pa onda ostalo :)
Sretna 100ta stranica! :D
-
= Citat =:
Izvorno postao Dreamer Deceiver
Jebeš hurinovu djecu, o berenu i luthienu treba napravit film. Već vidim kako bi ga ja napisao. Film počinje prije one pete bitke ili koje već, u šator od ovog feanorovog sina dolazi jedan glasnik koji mu priča o nedavnim događajima s berenom i luthien, te flešbek cijeli film o berenu i luthienu i onda na kraju filmu epska borba s tragičnim krajem. Hell yeah? Hell yeah!
Zvuči mi preisfurano, neznam :? . Ono traže se nove ideje, nešto čudnovato i divlje. Zašto ga nebi recimo napravili ko mjuzikl, tko je ikad vidio ''epic fantasy'' mjuzikl, uz sva ona prenemaganja i namjerno ''lošu/kazališnu'' glumu.
-
postoji lotr mjuzikl. i ne neželim jebeni mjuzikl oču film, poželjno u više nastavaka i takve kvalitete da ču svaki nastavak gledat nekih 100 puta i to produžene verzije.
-
Eto u čemu je problem. I onda ljudi krive Holywood i bitchaju kako se izgubila orginalnost, a kad se pojavi neka nova i divlja ideja svi bi da se vrati na staro, jer je novo previše whell novo...
-
Mjuzikli i fantasy ne ide,ja sam za kao neku retrospektivnu pricu koja bi bila jasnija i sto zanimljivija.(sory fanovi,ali neki delovi Lotr/CoH/Sm su dosadni kao smrt.)
-
Ja kao veliki fan zahtijevam (ne nužno) potpunu i (ali svakako) inteligentnu interpretaciju knjiga/e, koja će udovoljavat fanovima iste, u smislu da su neke stvari jednostavno napravljene takvima da čitači te iste knjige u nekim scenama guštaju ko mala svinjčad jer su ubrali nešto što nečitači nikad nebi, a ne velike bitke, fancy efekte na koje će se izdrkavat slučajni prolaznici (redom neinteligentne kreature koji nikad nisu imali knjigu u rukama) koji su eto tek naletili u kino slučajno, i onda tjedan dana kasnije probali čitat knjigu i zaključili da je film bolji...
Povucite paralelu sa Star Warsom, Warhammerom (u nešto manjoj mjeri doduše, jer warhammer ipak nije literalno remek djelo), LoTR-om, Falloutom 3, Oblivionom, Bioshockom itd. itd. itd.
-
LOTR-u su pare donosile upravo gomile tih 'casual' ljudi koji su jednostavno isli pogledati dobar akcioni/fantasy/sve po malo film i posle FotR su film preporucili svojim prijateljima,i tako u krug,dok bi tek na kraju uzeli knjigu u ruke i upustile se u J.R.R svet.Takodje,'redom neinteligentne kreature' ,polako s tim.
Ako hoces zabavu s drustvom-gledaj film,ako hoces da zaistaSudjes u taj svet,citaj knjigu uz caj od jabuke.
-
Ne kazem ja za ljude koji odu pogledat film po knjizi bez da su pročitali knjigu da su neinteligentne kreature, već da postoji masa ljudi koja će otić u kino odgledat recimo LotR, vratit se doma mahat nevidljivim mačem, pričat kako je odlično izgledala ta i ta bitka, uživljavat se u taj film stalno i diplit mi o njemu sljedećih pola godine, a da se neće u nitijednom trenutku sjetiti dignuti knjigu. To je po meni neinteligentna kreatura :D
Ako odeš pogledat film, ne svidi ti se film, ne pročitaš knjigu odlično. Ali pričao sam s ljudima koji su mi dolazili s takvim dezinformacijama o LotR-u zbog filma, a tako oduševljeni sa svim tim, da sam si ja htio uši isčupat :D
Yup, normalan sam ti ja...
-
Po mome,knjiga>film.Ali film mora biti za veliki spektar gledatelja,ne sme biti ni previse action-fancy stuff,ali mora biti i prihvatljiv za one koji nisu citali knjigu,a imaju nameru,previse informacija,secam se svojih prvih par stranica Dece Hurinove,zbunjivo,ali i veoma zainteresovano sam se upustio u citanje,na kraju se isplatilo,mnogo,iako mi je knjiga oduzela dosta vremena,poprilicno je opsirna,a buduci da imam i 'prosirenu verziju' zaista me 'upila'.
-
Stvari se lagano pomicu,i polako dobijamo casting listu
Procitajte, razmislite i postajte vase misljenje....
-
Očekivao sam nešto jaču glumačku postavu, al vjerojato će i ovi odradit dobar posao.
-
Hmmm, kad malo pogledaš LoTR nije ni on imao neku ultra poznatu glumačku postavu. Barem ovi koji su bili u glavnim ulogama.
-
Nije imao... ali nakon prikazivanja filma je ima. :D
-
Izbor za Bilba mi je odlican, lik izgleda ka da je stvoren za tu ulogu, ostali pa neznan, vise manje ok izgledaju da ce biti, al ako Bill Nighy bude dava glas Smaugu to ce biti mocno