-
Re: Fakulteti - preporuke, pitanja i upisi
Jel mogu dobit dodatne pare na x-icu ako zivim u zagrebackoj zupaniji? (jer nisam u istoj zupaniji kao fakultet - grad Zagreb)
Jerbo stvarno bio bi red pošto nemogu dobit stipendiju i takve stvari od Grada Zagreba jer NISAM U GRADU ZAGREBU, da bar mogu dobit ovo jer NISAM U GRADU ZAGREBU. Al vjerojatno je njima što se ovog tiče Zagrebačka županija = Zagreb... :cry:
-
Koliko su meni na faksu rekli, iznos na iksici ovisi o udaljenosti o mjestu boravista.
Al ako si u domu dobis 1k kn na raspolaganje, neovisno o tome otklen si.
-
Ma ja sam čito neki pravilnik da oni koji se ne nalaze u istoj županiji kao fakultet dobiju duplo više para na iksici, a nisam siguran u to jer nitko od mojih frendova nije dobio (ali njih to ne dira vjerojatno se nisu ni raspitali, treba i papire s policije donjet o boravištu itd...).
Znači moraš biti u drugoj županiji ili iznimno u istoj županiji ali ti je boravište odvojeno neznam velikim planinama ili nešto pa ti je teško ići doma, ili tako nešto.
http://www.cap.srce.hr/RazinaPrava.aspx
A mene sad buni ovo zagreb-zagrebačka, gdje da se to raspitam na svom faksu ili u studentskom centru ili?
-
= Citat =:
Izvorno postao Maloki
Noda nije mi sad jasno, jel ideš na aeronautiku (pilot) ili zrakoplovstvo (inžinjer)?
U vezi domova - visio sam na savi, šari i cvijetnom i cvijetno mi se najviše dopalo.
Sava ima dost male sobe i zajedničke wc-e. Ima puno ljudi i ako voliš loša mjesta za izlazak imaš 2 minute do njih.
Šara ima sobe ko na savi ali imaju veći (i noviji) namještaj, jedan wc na dvije sobe. Samo su tri paviljona tak da ima dost malo ljudi. Nema menzu.
Cvijetno ima najbolje sobe, svaka soba ima svoj wc, hrpa ljudi i ffzg/fsb su 10 minuta hodanja.
Brucoši uglavnom jako rijetko dobivaju sobu na cvijetnom tako da ti je sava najsigurniji izbor.
Oba doma imaju loše menze
Inžinjer, piše da se studij zove zrakoplovstvo, ali na kraju si dipl.ing.aeronautike. Makar bezvezna razlika jer je isto značenje,samo drugi jezik.
Priznata mi žalba za Fiziku kojom su mi dali velebni jedan bod natrag(od nekih 8 ). Ae, barem se nisam bezveze vraćao u Zagreb. Uglavnom zbog traljavosti sam u predpredzadnjem i zadnjem pobrao nula bodova makar sam imao postupak i točna rješenja. Očito je da sam bio prešao neki prag tolerancije za traljavost.
edit. OT. #retardirani glas "Luuk mama,im a rokt sajntisstt"
-
Ma ok, al opet je preciznije reć "zrakoplovstvo" ako ideš studirat inžinjerstvo :)
Btw prva godina ti je apsolutno ista kao i na strojarstvu i brodogradnji tako da ako bi rađe na strojarstvo na neki drugi smjer moći ćeš se prebacit.
-
Sviđa mi se predmet Svemirske letjelice na tom il tak nekak se zove (Letovi u svemir?) :D
-
Kaj si ti upisao na kraju Maloki?
-
Vanrednu ekonomiju. Moram 19. na upise.
-
= Citat =:
Izvorno postao FaTaL_mRkvA
Sviđa mi se predmet Svemirske letjelice na tom il tak nekak se zove (Letovi u svemir?) :D
svemirske letjelice su, izborni kolegij.
-
Uf ja bih ga izabro sam tak. Nebi ni znao da je izabran dok nebude prekasno.
-
Premišljam se da možda ipak na pravo idem :(
-
Nemoj, to ti je najdebilniji faks koji postoji, znam jer mi sestra ide i sve bi dala da ga nije upisala (sad je 4. godina).
Učiš jebene zakone napamet koje imaš na internetu i zaboraviš naravno sve što si naučio isti dan nakon ispita. Do 40. godine života ćeš nosit kave u nekom uredu ako budeš te sreće i završiš faks prije 30. i dobiš posao, tak da ozbiljno nemoj.
Da ne spominjemo apsurdnu težinu ispita kod profesora tipa Josipovićka.
Pravo bi trebalo biti tečaj od mjesec dana na kojem se uči ponašanje u sudnici itd, a zakone imaš na internetu.
A ako ipak upišeš pravo, kad požališ molim te sjeti se ovog posta da vidiš kak sam kul jer sam bio u pravu. Ti i još 10 ljudi iz mog razreda koji me nisu poslušali :rotfl:
-
Pravo je debilana osim ako ti stari nema odvjetničku firmu.
-
Ajd, fala kurcu da nisam jedini koji je imao takav osjecaj oko toga kad je jedno trecina razreda (njih ~8) izjavila da ce studirat pravo.
-
= Citat =:
Nemoj, to ti je najdebilniji faks koji postoji, znam jer mi sestra ide i sve bi dala da ga nije upisala (sad je 4. godina).
Učiš jebene zakone napamet koje imaš na internetu i zaboraviš naravno sve što si naučio isti dan nakon ispita. Do 40. godine života ćeš nosit kave u nekom uredu ako budeš te sreće i završiš faks prije 30. i dobiš posao, tak da ozbiljno nemoj.
Da ne spominjemo apsurdnu težinu ispita kod profesora tipa Josipovićka.
Pravo bi trebalo biti tečaj od mjesec dana na kojem se uči ponašanje u sudnici itd, a zakone imaš na internetu.
A ako ipak upišeš pravo, kad požališ molim te sjeti se ovog posta da vidiš kak sam kul jer sam bio u pravu. Ti i još 10 ljudi iz mog razreda koji me nisu poslušali :rotfl:
Upoznat sam sa time, ipak dolazim iz obitelji propalih studenta pravnog fakulteta. :D
Al ono svi mi govore da sam lud ako ne odem na pravo nakon što sam imao tako dobar rezultat iz prijemnog (centil 97). Općenito mislim da bi mi pasalo to zanimanje a i definitivno mi daje nešto veće šanse za posao od pov umjetnosti/filozofije ili komp. književnosti. Sa druge strane mene kod prava straši da ću jednostavno odustati od njega i premjestiti se negdje drugdje ako stvarno ispadne da se treba toliko učiti kao što svi govore, pošto nikada nisam bio sklon pretjeranom učenju. :(
-
= Citat =:
Izvorno postao vukopas
pošto nikada nisam bio sklon pretjeranom učenju. :(
Nemoj na pravo. Ozbiljno.
-
Da.
Dođi na filozofiju zajebavat ćemo se.
-
Možete se i nakon faksa na burzi zajebavat godinama :D
-
-
Ako će ti to starci htjet podnosit, uživaj :D
-
Meh, vjerojatno ću nać neki poslić. Ali odavno sam se pomirio s činjenicom da nikad neću radit u struci.
-
Kod mene su upravo starci bili ti koji su me odgovarali od "isplativijih" fakulteta jer su znali da me to ne zanima i govorili mi da idem samo i isključivo na ono o čemu želim nešto naučiti. Čak i neki dan kad sam im pravo spomenuo su prevrtali očima.
-
Ako budeš dobar sa svakim faksom ćeš imat posla. Tako da ti je naravno najvažnije odabrati ono što voliš jer ćeš se tamo najviše truditi i biti najbolji što možeš.
EDIT: i ne obaziri se na većinu ljudi koja ti trubi kak je neš preteško za tebe i slično. Ako te faks zanima i ako taj faks nije pravo, jako ti se povećavaju šanse za uspjehom :D
-
= Citat =:
Izvorno postao StormCr0w
Meh, vjerojatno ću nać neki poslić. Ali odavno sam se pomirio s činjenicom da nikad neću radit u struci.
Možeš radit kao profesor. Soc i fil pokriva jedno 5 predmeta u gimnaziji.
Mada, možete i probati s jezicima, to su ovako isplativiji studiji na ff...Ako vam idu jezici, jel.
-
Ah da, zaboravio sam na to.
Od jezika sam stavio švedski al ne upadam :|
Ni na ruski lol.
-
= Citat =:
Izvorno postao Duke of Earl
= Citat =:
Izvorno postao vukopas
pošto nikada nisam bio sklon pretjeranom učenju. :(
Nemoj na pravo. Ozbiljno.
This. Cuo sam da ti ljudi koji to studiraju uce doslovno 24/7 s kratkim pauzama za hranu i spavanje. Posao ista stvar, radi se po cijele dane.
-
Najbolja prijateljica upisala pravo. Već vidim kako ću ju morati uzdržavati ostatak života, hah.
-
-
= Citat =:
Izvorno postao vukopas
Kod mene su upravo starci bili ti koji su me odgovarali od "isplativijih" fakulteta jer su znali da me to ne zanima i govorili mi da idem samo i isključivo na ono o čemu želim nešto naučiti. Čak i neki dan kad sam im pravo spomenuo su prevrtali očima.
Nemoj upisat pravo osim ak ne misliš pasti u rupu depresije, beznađa i neverending frustracije.... Samo jedan od svih mojih frendova s prava, a imam ih masu tamo, je završio pravo u 6 godina. Al on je učio minimalno 6h na dan. Nemaš baš predavanja - socijalizacija nešto manja neg na drugim faksevima (makar znaju imat one pravo noći gjde svi umru od alkohola, al ae).
I apsolutno najgore - nije zanimljivo u globalu. Jako puno dosadnih i nebitnih činjenica. I zadnja stavka - profesori---- ;(((((. Totalno depersonalizirani odnos sa studentima. Ja ne vjerujem kaj mi ovi moji pričaju... Ja imam brojeve od pola mojih profesora i uopće nije bed ih nešto zamolit ili dogovorit se. Ne kažem da takvih nema na pravu, ali su manjina.
-
= Citat =:
Izvorno postao StormCr0w
Ah da, zaboravio sam na to.
Od jezika sam stavio švedski al ne upadam :|
Ni na ruski lol.
Ja te izbacio hehe. :P