ritmički nije isto, a to je ono što je bitno.
Printable View
ritmički nije isto, a to je ono što je bitno.
Ne bih se složio 12/8 pratnje su praktički iste vrlo često, općenito se u glazbi jako često preuzimaju elementi od drugih, tako da mi je ova tvoja "zaštita" riffova besmislena, pogotovo zato što su riffovi poprilično tipični i postoji velika mogućnost da je slučajnošću netko negdje već odsvirao takve riffove.
Nije blues, ali dobri primjeri su recimo La Bamba i Twist and Shout, i mnoge druge pjesme napravljene na isti kalup.
ko ce ti ovu zalost ukrast molim te :pray: :pray: :pray:= Citat =:
Izvorno postao Baldrick
a daj.... čovjek pokaže dobru volju, a ti tako... :(
Baldrick, thrash mi ima nekako najviše ideje, samo traži malo dorade i stvaranja dodatnih riffova na toj ideji, pa da se stvori malo veća cjelina ;)
hvala na savetu, sigurno ću da ga doradim u skorije vreme.. mada, meni se druga dva više sviđaju, najviše mercyful. na njega sam baš ponosan.
nego, šta mislite, u koji žanr bi ih smestili? jel ima neki bend na koji vas podsećaju?
koja je razlika u žicama osim debljine, jer sam već par puta išal kupit žice i lik me stalno pita koje ću, ja naravno blenem i neam pojma
sviram akustićnu, dakle koje žice najbolje pašu ili je to sve stvar ukusa ?
pa stvar je ukusa.. meni je bolje i lakše i ljepše svirat na plastičnima.. plastika ti je moja preporuka
Ovisi o tipu glazbe. Ako si vise za klasiku/flamenco/latinsku i sl. - najlonske.
Rock, blues, country i slicno - celicne, barem desetke (debljina - prema prvoj zici)
pa za sad sviram Blunta i Johnsona
oj ljudi, ae preporučite neku eknjigu za početnike za bas koji hoće da sviraju mjetal.
ja idem na ultimate guitar i na bassmasta. ima dosta bass lekcija, ima i tablatura. nije eknjiga, ali ima dobrih stvari.
Bass Guitar for Dummies od Patrick Pfeiffer-a
Apsolutno SVE je objašnjeno
Onda celicne.= Citat =:
Izvorno postao flander
= Citat =:
Izvorno postao DrunkyDuck
tnx
dajte nešto drugo, bass guitar for dummies nalazim jedan te isti upload, samo 1. poglavlje, nema ostatak..
pogledaj od Jacoa Pastoriusa "Modern electric bass"
Nije knjiga, ali je odlična stranica za početnike, http://www.studybass.com/. Pročitao sam dosta toga sa te stranice, stvarno ima puno informacija i nije komplicirana. Ja inače već godinu dana namjeravam kupiti Bas gitaru da počnem učit svirat, ali me uvjek spriječi nedostatak novaca i vremena, tako da sam za sada samo na teoriji.= Citat =:
Izvorno postao Baldrick
hvala za preporuke, inače, meni drugar koji je vođa metalike tribjuta đe sam ja svirao ritam treba da pozajmi bas na neodređeno vreme, da zauzmem lemijevu ulogu.. budala. ne bih ja kupovao bas nikad, da imam pare kupovao bih nekog polovnog gibsona sg, ili koji efekat..
Može par početničkih za klavijature? A da nisu Bratac Martin i tako to :D
pa di ćeš bolje ^^= Citat =:
Izvorno postao Sgt. Bull
imaš one knjige kaj su za osnovnu, tamo je skoro pa sve za klavijature ^^
"Sad rastanka nam kucnu čas,nek sreća prati naaaaas,zbogom druže ruku kaj nek sretan ti je put"
:D
Ma te na Bratac Martin fazon znam odsvirati... da je nešto malo naprednije :D= Citat =:
Izvorno postao flander
O Jeleno,Jelenice,zaspala kraj jezera.... :D
Probaj neku etidu naučiti, to su ionako skladbe napisane u svrhu vježbanja.
Našao i lagane su,baš što mi i treba, hvala na preporuci...
NP, ja sam isto negdje kao ti početnik na klaviru pa mi je to preporučio prijatelj. :)
uzmite si mozartove sonate,etide(sad neznam autora damn),to sam ja svirao u osnovnoj na klavijaturama,nije tesko a melodicno je:)
@Sgt. Bull i Neven - Što trenutno svirate? Imena skladatelja i skladbi?
Mene više zanima jazz i blues, improvizacija i to. Etide me zanimaju zbog vježbanja tehnike, klasična teorija me ne zanima previše. Pa ako imaš neku preporuku za vježbanje motorike i tehnike samo reci, mislim točno na skladatelja i djelo.
Nemam, nažalost. Ja radim po jednoj knjizi (ruska škola); skladbe nisu naročito napredne ili zahtjevne, tako da sumnjam da bi ti bile korisne.
( Ne znam procijeniti na kojoj sam razini jer ne radim baš po nekom određenom programu. Evo, za primjer - trenutno sam, između ostalog, na skladbi Halling, Edvarda Griega. Ako znaš koji je to nivo, reci. :.) )
Htio bih početi malo s improvizacijom. Kako ti radiš, imaš neke preporuke?
za improvizaju je najvaznije poznavanje harmonije,solfeggia,da bi mogao znati sto na kojem stupnju tonaliteta mozes izvesti,te naravno volja i smisao za to;)