jao pa tko vas to uci?! yebate bog uci vas obrnuto sve.= Citat =:
Izvorno postao Tegla Ajvara
koraci su sljedeci ovisi koji pristup modelinga koristis, ako je box modeling onda sljedece:
1. kombinacijom boxa i cilindra napraviti saku
2. urezati dodatne segmente (iz razloga da se nauci i bolje shvati wire te razlike izmedju trisova i quadova, veca je umjetnost iz manje poligona napraviti više nego iz više poligona napraviti više, zašto?! jer olaksava hebeno teksturiranje koje dolazi nakon toga)
3. ozbiljno clanci na prstima ako ti je tako objasnjeno ne valja. ako budete animirali šaku vrlo brzo ces se uvjeriti da ti se poligoni na clancima prsta svijaju lose te regije clanaka zahvacaju rpevise vertexa koje ne zelis.) - prsti, tojest clanci na prstima se rade stilom saća, isto vrijedi za koljena i laktove. - jer time se omogucava da low-poly modeli imaju realisticnije pokrete pri animaciji sto se naravno kasnije pri dodavanju smootha odrazava na ostatak automatski. ovako ce ti se prst kretati kao crv kad se skuplja, nece biti onog preklopa ispod prsta. budes vidio kako izgleda kad ti svines prst a bdues vidio kako ti bude izgledalo kad budes 3d prst taj svinuo.
4. razlika je ejdino pri onim likovima za high filmsku produkciju, gdje ima nekoliko stotina tisuca poligona svaki ali tada s koriste unwraperi tipa pelt mapping ili neki od eksternih alata kao unwrella ili unfold3d. unfold3d je najbolji (sva tri znam radim u peltu i po potrebi u unfoldu), koji automatiziraju proces namjestanja 2d koordinata u radu sa enormnim brojem svinute geometrije, tipa organskog modeliranja i slicno te koji automatski vrsi spajanje razbacanih djelova u jedan. kod pelt mapinga to moras rucno kod unwrelle to ne mozes uopce.
5. al dobro svladas modeling, kasnije budes i sam vidio pravilne i nepravilne wire sisteme pa budes opet ispocetka ucio modeliranje. :rotfl:
6. nekak sumnjam da ce vam objasnjavat pelt mapping ili bilo koji od eksternih unwrapera tako da ces rucno morati zadavati linije reza i rucno namjestati 2d koordinate, a sa toliko poligona ja bih ti izmodelirao i teksturirao jedan interijer dok ti zavrsis sa time. a sve sam zato jer si bacio vrazji smooth koji po principu dolazi na kraju, nakon teksturiranja.
rekao si da je rpedavanje tojest radionica besplatna ili? jer ak je ni ne cudim se, ak nije... bome dobro zaradjuju na neznanju. :rotfl: