Nije mi ga bome žao. Mislim, nije mi drago što je čovjek mrtav, ali da ga žalim, malo morgen.
Na kraju krajeva, to je mogao i očekivati kad je se upustio u takvo što.
Printable View
Nije mi ga bome žao. Mislim, nije mi drago što je čovjek mrtav, ali da ga žalim, malo morgen.
Na kraju krajeva, to je mogao i očekivati kad je se upustio u takvo što.
Momci, ko god da je to rekao da je momak probao uzeti pistolj policajcu, puno gleda filmove. Mislim, WTF? Kakav je to policajac?
A sto je najgore ubicu niko nece osuditi, jer to je BiH.
A i ima slika, policajac drzi pistolj u zraku, a momak lezi u lokvi krvi na drugoj strani ulice. Kako mu je onda mogao probati uzeti pistolj.
Sto se tice ubjenog, zalim ga, zali ga skoro citava drzava. Prijatelj mu je govorio da ne ide dole, rekao mu je da ce da bude nereda. Ovaj je odgovorio. Idem, makar umro za Sarajevo. I eto, umro je.
Dok sam citao izjavu tog njegovog prijatelja, suze su mi zamalo krenule na oci. Brat od ubijenog je sebi presjekao vene kad je cuo da je ovaj mrtav.
Stvarno zalosno...
Ne znam što je on dolje radio. Dođu ljudi i da gledaju utakmicu, ali čim su ti navijači izašli iz autobusa (a to je bilo udaljeno od stadiona), putem su razbijali auta i kuće. To je tu došlo samo da bi nered pravilo.
U Širokom je sve živo razbijeno. Kao da je se ratovalo. Svako staklo je stučeno.
Otac od jedne moje prijateljice je dobio dobre batine kako čujem zato što je pokušao otjerati huligane koji su mu bacali kamenje na kuću i ostale gluposti radili. Mislim da je sad u bolnici.
Ako taj tip koji je poginuo nije bio među tim huliganima, onda mi ga je žao, ali dobro znam što je se događalo ovamo.
Evo nova informacija je da je policajac priznao da ga je ubio. Problem je kao i uvijek, svaka strana ima svoju priču. Navijači Sarajeva kažu da su dočekani, navijači ŠB-a kažu da su hordaši krivi. Ko će ga sad znat. Zna se jedno, a to je da je na kraju momak mrtav i to je to.
http://sarajevo-x.com/media/images/v..._091005082.jpg
Evo slike o kojoj Gamer priča.
Jbg, žalosno. Nevjerovatno kakav je to primitivizam.
Jebo fudbal....ne pratim ga i sve super.
:hug:= Citat =:
Izvorno postao xarabas
Jedan moj dobar prijatelj, clan je navijacke grupe. Njima je prije par dana bila godisnjica grupe. Otisli su dole da proslave. Imali su razne koreografije za mec. Dakle, ne bi smisljali koreografiju, da su dosli dole da se huliganisu. Prijatelj mi je pricao, da su cim su izasli iz busa, bili napadnuti, da su se na njih pocele bacati flase, case, drva, pepeljare, da ne pricam dalje. A ovi, sta ce nego da se brane, pa i oni poceli bacati sve sto su stigli. Neki momci su cak primljeni u kuce od Sirokobrijezana, da im ovi pomognu. Njima, svaka cast.
Ubijeni je bio sa navijackom grupom. Ne branim ni jedne ni druge, navijac sam Zeljeznicara, ne Sarajeva, ali vjerujem prijatelju. I kaze mi jos, da nisu pustili kolonu u "grad", nego bus po bus, kombi po kombi. Dakle, planirano, da mogu napadati svakoga. I nije mi jasno, kako MUP Nije obezbjedio dovoljno policajaca da ostane u Sirokom. 4/5 su poslane u Mostar..
Don't give a fuck. :D
Dobro, sad, i meni su moji prijatelji govorili suprotno, ali na kraju krajeva, nije ni bitno.
Čovjek je mrtav, kako Bull reče i to je to.
Meni je najzanimljivija totalna nesposobnost države tj. policije. Ćudi me da nisu imali nekog doušnika u redovima huligana koji bi dojavio očito organizirani napad .Trebali su ih dočekati sa palicama i štitovima naoružani gumenim mecima uz nekoliko prijetećih policajaca na konjima .Na prvi znak nereda nazad u autobus i doviđenja .
Ako je istina da su huligani upadali ljudima u kućama te ih tukli u njihovim dvorištima onda se ni ne čudim da je netko i poginuo.
Policajci su otišli na neku drugu utakmicu (u Mostar, mislim) jer je se "računalo" da ovdje neće biti nereda, jer utakmica uopće nije bila od neke velike važnosti.= Citat =:
Izvorno postao bezimeni
Ali jbg, preračunali su se.
Nisu upadali u kuće već su ih stanovnici, lokalci, primali u kuće da ih sačuvaju, tako svjedoči niz navijača. Prema daljnjim svjedočenjima, neki su lokalci ipak pridružili se navijačima pa su udarali, neki su čak i pucali. A specijalci su bili na drugoj utakmici visokog rizika u Mostaru. Idioti, ovog premijera kantona bi objesio.= Citat =:
Izvorno postao bezimeni
Zapravo, govore da su i upadali. Zapravo, ne upadali, ali izvana gađali kuće kamenjem i uništavali auta, pa su lokalci izlazili van kao da obrane.
Ali ne znam ja kako je točno bilo.
Znam da je dosta auta uništeno.
Neka su čak i zapaljena.
Profesorici iz biologije su stukli auto. :D
I kako sada zaustavit takve stvari? Ukinuti nogomet ne mogu, a bagra si lako može naći novi izgovor za tučnjavu.
Možda bi dobra stvar bila jača policijska aktivnost i represija, što će reći da je na neki način ovo što se desilo bilo pozitivno, iako s moralne strane nije, međutim, država ne može funkcionirati na besprijekornim etičkim načelima.
Mašala ....konačno da dođemo do zaključka da ništa nije crno/bijelo . Normalno da treba represija i to preventivna represija .Funkcionira na nivou susjeda pa do velikih vojnih blokova .
Policija bi trebala biti malo brutalnija s takvima, bar po uporabi suzavaca i ostalih geđeta. Da se malo i zapuca bilo bi produktivno, iako ne korektno.
Suzavac, gumeni meci i vodeni top, onda gg.
ma dajte ljudi o čemu pričate...........pa horde zla su stigle u Široki s namjerom da nam demoliraju grad..........u tome na sreću nisu uspjeli,još su i degenek primili.........nije mi žao ovoga što je poginuo jer da je imalo normalan nebi bio među huliganima.....samo mi je žao njegove obitelji..........navijači sarajeva su najavili oko 150 navijača a došlo ih je 500....među kojima je bilo i navijača željezničara tj manijaka....................a žene koje su doše sa huliganima iz sarajeva su bile sklonjene na stadion....a tamo su ljudima pokazivale srednji prst i psovale im ustašku majku.......pa što više reći.....................sarajlije su dobile što su zaslužili čak su i dobro prošli.......................neće više dolaziti sigurno.................
Dvije strane medalje, jedni kažu ovo, jedni ono. Takav jezik kojim ti pričaš, ne bi trebao naći svoje mjesto nigdje, a posebno ne na forumu. I da sam na "vašem" mjestu brinuo bih se o mogućem gostovanju u Sarajevu, nisam neki navijač ili nešto (kaka liga, ne zaslužuje da se igra a kamoli da je još gledam i pratim) jer kako su i Horde rekle, ovo se neće lako zaboraviti.
Ograđujem se od daljnje konverzacije i mogućih neugodnih izjava ovog gore lika. =)
i ja podržavam da se liga ukine.....svejedno nema smisla......................a kako li će se tek sarajlije provesti u mostaru........ultrasi će ih zgaziti.........................s tim da će sarajevo morati opet u široki jer kako znamo utakmica nije odigrana.......
Kako vidim iz tvog posta, ponosan si na to što se desilo. SnimkaSkoja jasno daje pogled na to ko je koga prvog napao i kako se sve desilo. Nemam namjeru da dalje idem jer će svaki daljni post samo odvesti do većeg nepoštivanja pravila i bana, a to ne želim. Odgledaj taj video pa vidi kako su hrabri i policajci i Škripari. Ima dugi post osobe koja se zadesila tu i koja opisuje šta je tačno bilo, no to neću ovde ni quotati ni dati link, možda na pp. Da ne napominjem kako postoje snimci gdje policajci sa tribina jasno bacaju kamenica na Horde zla i kako se i na tom videu može vidjeti, ništa ne čine da spriječe sukob. I da, na kraju kada je kolona sa autobusima (3 mislim da su bila) krenula iz grada, policijska pratnja koja ih je predvodila umjesto da ih što brže izvede iz grada, usporila je koliko je mogla pružajući tako šansu Škriparima i lokalcima da dodatno zaspu kamenjem autobuse. Hrabrost? Pa i ne baš. Debilizam i idiotluk totalni i od strane lokalaca koji su se pridružili, i od strane drotova i od strane Škripara koji su konstantno bježali od Hordi i držali distancu da bi ih mogli kamenjem zasipati. Posljednje dvije minute videa svjedoče o bijesu Hordi koji je uslijedio nakon što je V. Puljič preminuo. Samo na kraju, R.I.P Puljiču.
Nije mi do rasprave, ali ta snimka ne pokazuje ništa. Pokazuje samo sredinu tog izgreda ili koji već dio.
Kad prođeš kroz Široki, svi izlozi su porazbijani. Govori se okolo da su ti huligani maltretirali ljude koji su bili u kućama i još dosta toga. Mislim, nisu ovo iskazi nekih dječaka na širokobriješkoj strani, nego izjave starijih ljudi koji su bili tako maltretirani.
Ono, profesorica biologije mi je primjer. Žena koja se morala zaključati u kući i gledati kroz prozor kako joj auto razvaljuju.
I smatra se da je takvo ponašanje i prouzročilo tu gore reakciju Širokobriježana.
I jedna stvar, čisto sumnjam da bi ovi razbijali izloge i automobile da su se samo branili.
I mislim da nema velikog smisla o ovome razgovarati, jer svaka strana ima svoje.
A videi će ti slabo išta pokazati.
sgt.bull ti nisi bio u Širokom kada su bili neredi i nisi vidio svojim očima......tako da nemoj govoriti ako ne znaš......................ja sam to sve vidio.....i znam da su horde zla došli organizirano da unište grad..........inače zašto bi svi imali maske,palice,željezne šipke,daske čak i kamenje su ponijeli...........mislim ono.........................čovječe pojma nemaš......to što si pogledao video ne znači ništa......trebao si uživo vidjeti......onda nebi tako govorio........
Jel iko od vas inace prati fudbal?Sve nesto tuca s ovim,tuca s onim......jebo vas takav sport.Nekad davno mogao si povesti zenu i dijete na utakmicu,poput odlaska u kino ili nesto slicno.Danas to isto dijete mozes izgubiti.
Da ono, imamo maksuzije kamenolom za toga. Ne lupaj. Hordaši su prošli kroz niz policijskih pretraga prije toga. To su čak i policijajci izjavili= Citat =:
Izvorno postao genije007
xarabas u potpunosti se slažem s tobom..........a sgt bull sve sam svojim očima vidio...........a pregledan je onaj dio navijača koji je bio najavljen za dolazak.....ali što je bilo sa onim ostalima tj oko 300 njih.........malo promisli.....
Najgore je s ljudima koji su totalno nezainteresirani za fudbal,navijanja i slicne stvari.Zamisli samo da se zateknes tamo u tom trenutku.Ides,gledas svoja posla i popusis batine ni kriv ni duzan.Kako je krenulo,Velika Britanija ima da nas prestigne po pitanju kulture ponasanja na utamicama.
U pravu si. Krivi smo. Hell možda smo sami na sebe kamenice bacali, i još sami svog navijača ubili, ko zna. Ne vrijedi diskutirati dalje, nema smisla. Ionako ne pratim naš fudbal odavno (fan sam MU-a).
Prestigla nas je ona već ako mene pitaš.= Citat =:
Izvorno postao xarabas
Stvarno, kakva sranja se događaju na ovim utakmicama. Nevjerovatno.