oo sveznajuci tome reci nam sto si otkrio...=)= Citat =:
Izvorno postao Talični Tom
Printable View
oo sveznajuci tome reci nam sto si otkrio...=)= Citat =:
Izvorno postao Talični Tom
normalno da čitaš da ljudi imaju probleme... netko tko nema probleme neće doći na forum pisat vrlo vjerojatno, nije li tako? i nema sedmica ništa više "problema" nego je u to razdoblje nakon izlaska imala vista ili XP... dapače, ima puno manje "problema" i puno je bolji OS u ovoj fazi nego je bila vista ili xp...= Citat =:
Izvorno postao Mirogamemasta
druga stvar, ja ne kuzim šta će tebi 4 GB rama ako ti je previše 1 GB kolko sedmica troši, a ne troši toliko... meni je trenutačno zauzeto 900 MB s time da mi je otvoren firefox sa 7,8 tabova... RAM je tu da bude pun, a ne da se divite kako je malo zauzeto... što bi ti rađe da ti svako malo po page fileu na disku drka?
jbt meni trosi 1.56 gb rama,upaljen je chrome i msn i wmp
uglavnom slazem se sa igorom,ram je tu da ga se trosi...mamu mu =))
Ma rekli su u pocetku kako se smanjiti zahtjeve za sedmicu, a ipak nisu.Inace mi ne smeta.
x64 prepoznaje vise od 4 gige jel?
Jesu. smanjili su malo.
Btw. eo XP sa otvorenim firefoxom, winampom i MSNom pojeo 667MB. I onda se sjetim da sam tio uzeti 2GB, ali ste me nagovrili da uzmem 4GB DDR3 memorije. Bolje da sam zapio tih 300kn više :)
koju verziju imas?meni se na ultimate brejka random sa svim mogucim trikovima,tj samo se sc smrzne,a ostalo radi....= Citat =:
Izvorno postao ReiKo
ultimate x64
nemam problema.. apsolutno SVE radi savršeno :D
u 1gb rama,strasno zahtijevno,danas su 4gb standard :(= Citat =:
Izvorno postao Mirogamemasta
i sa 2gb rama apsolutno sve mozes igrati i raditit...
Dobro pustite vise tu jednu gigu rama na miru.Shvatio sam. Jel moze odgovor na druga pitanja?
= Citat =:
Zanima me onaj Win Media Player. Cuo sam da preko njega mozes staviti svoje pjesme na net i onda pustis svoju playlistu sa necijeg kompjutera.
Zanima me da li taj komp mora isto imati sedmicu ili moze imati XP ili Vistu.
Da li RocketDock radi na Vienni?
= Citat =:
Izvorno postao MasaKrisT
x64 Ultimate, SC najnoviji update fkors.
oce li mi netko objasnit kako da iskljucim konstantno zapitkivanje za sve i svasta, da kao trebaju admin ovlasti blabla... iskljucio sam UAC control vec potpuno, ali i dalje kada recimo skidam neku mapu za warcraft3, i zelim ga spremit direktno u c-program files x86-warcraft3-maps-downloads me sere da nece, nego moram prvo negdje drugdje, pa cut-paste u gore navedenu mapu...
jel mi moze neko reci,zaboravio sam,kako da optimiziram bootanje windowsa sa višejezgrene procesore,konkretno u mom slucaju i7?
Start - u Search upišeš msconfigS- Boot - Advanced options - staviš kvačicu na Number of processors i odabereš koliko god jezgri imaš.
logičkih ili fizičkih?
Pa ako koristiš Hyper-Threading onda valjda logičkih. Mislim, čemu i7 ako nećeš koristit svih 8 jezgri? :)
da li netko zna kako rijesit problem windows photo viewera kad otvorim sliku prozor sa slikom mi bude iza svih ostalih i to nikako ne mogu sredit ako netko zna rjesenje
rijeseno je ne mogu ic edit pa eto dupli post :D
Jel tko od vas koristi Sleep opciju? Meni se čini ok stvar ako izletiš van na sat dva il te nema doma neko krače vrijeme, a da ne gasiš komp i čekaš da se digne.
Ja upravo ugasio...to je onaj hibernate mod ili tako nešto...Ugasio ga jer neznam dali mi se za to vrijeme kad je komp isključen skidaju i dalje stvari preko utorrenta?
Kaj nisi to skužio? Ne, ne skidaju se, mreža se prekida. Ja sam npr na siemensovom modemu, odnosno radi u router modu i stalno je online. Kad izađem iz sleepa onda vidim kak se ponovno reconnecta dolje desno u trayu, tak da od skidanja i sleep moda istovremeno niš. To je u biti slično standby modu iz xp-a, isto nemožeš bit online.
Al ak niš ne skidaš trenutno možda se isplati stavit, malo struje ušparaš i štediš komp ^^ Bed je kaj jedno 70% vremena i meni utorrent radi al ono, nije bed. Bolje nekad od gašenja u svakom slučaju.
Dobro je to, inače bi koristio ali šta kad mi resetira vezu svaki put kad se budi...
Da istina,dobro jedino ako nekoristiš utorent...ali ja isto ko i ti koristim oko 70% vremena tako da ću ostavit iskljucen taj sleep mode.
Ovisi kakav imaš modem. Ja niti ne osjetim, čim izađem iz sleep moda odmah sam online, sve se resuma skidat itd. Naravno, ako baš skidam onda to ne koristim, pogotovo po noći itd. Do sad nisam koristio al kako sam se jučer riješio RC verziju koristit ču ovaj fičr malo više pa ćemo vidjet kak će se pokazat u praksi.
Naravno, postavke mi nisu takve da komp automatski baca u sleep mode nakon nekog vremena pa nemam problema s time. Ak baš želim ja ga osobno stavim.
Ja sam baš prije neki dan počeo koristit hibenaciju.
Evo postupak kako da si dodate HibernateSopciju, jer ga po default-u očito nema.
Imam ja router koji je stalno na vezi tako da cim upalim komp odmah je na netu...Nego meni je bio na automatski,ako nekoristim neko vrijeme komp odmah ga baca u sleep... Tako da bih mogo ponovno pokrenut taj sleep mod ali da ga ja jedino stavljam u sleep kad ja oću a ne da mi se on automatski baca u sleep.
Btw meni je hibernacija bila po deafultu...
Ak nećeš da ti automatski baca u sleep to si možeš bez problema podesit, ja sam to odmah isključio, samo sam stavio da mi se monitor gasi nakon 10min a u sleep mode ću ga stavljat kad hoću.
Da,da tako ću ond i ja napravit :wink:
a meni ovaj sleep ne radi i dalje, uvijek se zamrzne kad ga probudim i samo reset na kučištu radi :(
Nakon kolko vremena? Inače, meni je tak standby znao zezat na xp-u, na sedmici nemam još tih problema al je razlog možda kaj nije duže od sat vremena bio u sleep modu.