I da nije tako odvratno nekvalitetna :)
Printable View
I da nije tako odvratno nekvalitetna :)
Danas autek bio na tehničkom i registraciji. Nismo ga vozili na servis ove godine, samo smo se u subotu spustili do auta i očistili mu malo svjećice, frtajler kapu i promijenili žmigavce (filter zraka čist ko suza, ulje također)... Frajer na tehničkom je pitao da li nam je auto garažiran kada je u tako savršenom stanju :D Čak se raspitivao jel smo ga voljni prodati :D Kako mi je pao kamen sa srca...
A da kažeš jednom za promjenu O KOJEM SE AUTU RADI?
Pa imaš slike... negdje :D Seat Toledo, stara mrcina. Auto više vrijedi nego što možeš za njega dobiti love. Cijena mu je pala na cca 1500€, a auto je prostran, udoban, ogroman gepek, klima, centralno, sve na elektroniku, mašina od Audia, zračni jastuci itd. Zato ga i ne prodajemo, prvi bolji bi nas koštao oko 7-9k€ (da nije stara krama preko oglasnika), a taj skok nam se ne isplati. Tako da ću se fino zaposliti i vremenom skupiti za nešto bolje/kvalitetnije od toga što mogu dobiti za 7-9k€.
Gledam ove male aute (Ceed, Fabia, Alfa 147, Peugeot 2/308, Bravo i sl.), za njih bi morao dodati hrpu love, a niti jedan nije niti približno udoban kao Toledo ("skučeni" su). Jedino u čemu su bolji je potrošnja i godište... A argument parkiranja u gradu ne želim čuti, nismo žene da ne znamo zaparkirati pravi auto u usku rupicu :D
Kaj se tiče mjesta za sjedit 207(kojeg ja vozim) ima više mjesta za vozača i suvozača napred nego u Toledu(stari ga je vozio jednom davno, odličan auto za tada ne tako puno novaca a bio je full oprema, opak auto), o 308 da i ne pričam. Odostraga je slična stvar, kad nas četvero sjedne unutra a svi blizu 2m vozimo se ko carevi, mjesta za koljena kolko hoćeš. Jedino kaj je prtljažnik mali ^^
Stvar je u međuosovinskom razmaku, a 207 ima par milimetar veći razmak nego toledo(308 ima za još centimetar dva veči); i to govorim o ovom predzanjem Toledu, koji nema petero vrata. Naravno, teško je uspoređivat stare aute i nove, jer svaki novi model poraste za koji cm i upravilu se sve ulaže u prostranost putnika.
Meni je rega i tehnički pred kraj mjeseca, neki dan baš kupio nove disk pličice, potrošile se ove koje sam imao a za ove sam pljunuo 500kn :( Još smišljam gdje ću izvuć lovu za regu i sve te pizdarije, koma. Dobro da se vozim na plin...
A da Opel ima lošu limariju...
LOL.
Očito ne pratite nov način izrade novijih Opela, Hyundaija, Kie i sl.
P.S. I Ceed ne spada u male aute, nego u kompaktnu klasu, uz 308, Astru, Golf, Megane, i30 i sl.
tko je spomeno vrazju limariju, ta astra kosta 200k kuna s nesto dodatne opreme, a za 200k kuna radje bi uzo Accord Type S ili Civic type R bilo kada= Citat =:
Izvorno postao Aral
Ma tu netko iznad, znam kaj ljudi misle jer su i prije lupali o tome. A kaj se tiće cjene to stoji, skupa je i ova obična astra, ova će bit još više. Postala je skoro ko Golf, a njemu pak nema premca u najlošijem omjeru dobiveno uloženo.
Ja bi za 200k kuna uzeo Octaviu karavan RS, obiteljska zvijerčica.
chuti skodo nemas pojma .ppp= Citat =:
Izvorno postao Human m0nst3r
@Aral, vozio sam se svaki vikend na Sljeme (TZK :D) u 207-ici i osjećao se skučeno. Čak sam uhom zakačio za auto dok sam ulazio u njega, a nemam velike uši :D
Neznam, ja je vozim već dvije godine i super mi je, dok npr ulazim u Octaviu od starog potrgam se kak je sve skučeno :( Valjda drugačije doživljavamo takve stvari :)
Možda je stvar navike...
True.
briši, forum je neš zezao.
Kaj si nemreš sam obrisati post? Morao bi imati x-ić sa desne strane prvih nekoliko minuta nakon postanja...
Znam, al mislim da ovaj put nije bilo. Il sam došao dovoljno kasno pa je nestalo, neznam.
To si ti pristran zato što voziš peugota. :)
Ma nisam...= Citat =:
Izvorno postao Niko Bellic
:)
E dečki, jel netko možda vidio ovo u ZG?
Da mi je ta zver... :P
sumnjam da neko to ima, mozda u cijeloj hrvatskoj postoje 2-3, pogledaj na toyota forumu ali ako neko i ima to se prodaje ko suho zlato= Citat =:
Izvorno postao Niko Bellic
Eto nastavljam radove na autu, rijesio vecinu elektronike, jos moram modul podizaca suvozacevog prozora rijesit i to je to, a sad ide ovo unutra to je nabavljeno i fali mi sljedece:
Znaci ovo sve sam nabavio :
http://img191.imageshack.us/img191/1...00563sa.th.jpg
Jos mi fali ovo:
http://www.ronis.hr/?4-kanalna-pojacala ... 0/MRP-F600
Ajd kad vec pisemo o radovima... evo i mojih :)
Daklem blizi se i taj dan kada ce poceti malo veca operacija na Coltu. Narucio sam neke sitnice sa ebaya i eto stigle su! :D
Cekam jos samo Exedyeve stage 1 lamelu koja bi trebala stici ovih dana i onda bi to bilo to za prvu ruku.
Uz auspuh koji bi odmah kod lastovcica slozio te novu ispusnu granu.
1.10. bi trebali pocet prebacivati motor iz Eclipse u Colta. Do tad treba sve imat na broju :)
Nego evo par slikica djelova.
http://img683.imageshack.us/img683/989/img2667tk.th.jpg
http://img684.imageshack.us/img684/3957/img2665t.th.jpg
http://img39.imageshack.us/img39/2481/img26681.th.jpg
Za one koji ne znaju na slikama je zamasnjak, remenica, oil catch can, spaneri, pumpa za vodu etc..
I ovo je slika motora na kojeg idu ovi dijelovi i on ide u Colta.
http://img215.imageshack.us/img215/3359/mg1149o.th.jpg
Radi se o motoru 4G63 Turbo. Jedan od najboljih Mitsu motora koji su napravili.
Identican motor je bio u Evolutionu III. Imaju ga i noviji Evolutioni ali sa dodatnim modifikacijama tj vise konja.
Ovaj motor ima 195 hp tvornicki, a sa ovim modifikacijama ocekuje se malo povecanje.
Jednog dana ce se ici na vecu turbinu, injektore, bregaste itd itd ali otom potom :)
Eto to je to za prvu ruku ;)
Sam ću jedno reć...BOG :pray:
A veci downpipe, IC drugi, ispuh, omatanje termotrakom auspuha, forge bov, itd itd?
I kad vec jebete macku mater trebali ste spustit sa crijevom do prednjeg dijela branika filter da vuce zrak izvana, a ne ovaj od motora. I rade stavite panel filter jer ovim samo uvlacis vruci zrak u motor i nista ne dobivas.
Pa jesam napisao itd itd? :) Sve je to u planu.. Downpipe ce se napraviti kak spada odma cim ce se raditi spuh.
IC imam vec samo ce trebat cijevi dat radit cca 2500kn.. Zasto forge bov? Ima puno kvalitetnijih od toga..
Btw vec smo 2 Colta slozili i voze na gorbinku ispod 1:50. Bez brige znamo sta radimo :P
Sad sam tek skuzio.. Ovo sta ti pricas.. Pa ovaj plavi nije Colt.. Ocito nisi nista procitao gore. Taj motori iz ECLIPSE ide u COLTA 1.10..
e Blek di radis ti? Ja zelim isto tamo radit i imat para cisto za eclipse, bez vadenja motora i coltova u igri :D
Imas koji vagov 1.9tdi 101 ks?
Radim u Croatia Osiguranju na trgu kao sistem admin.
Nemamo dijelove za druge auto osim Mitsubishija.. za njih se sve da nabavit kod nas :)
Al ima znam neke ljude koji imaju dijelove za druge aute.. Evo nabrzinu pogledao sta ima, trenutno ovo ima...
"2007. Audi S3 motor TFSI 265 konja - rebuild ,znaci prakticki nov motor
1.Motor sam - 2000 eura
2.Motor + instalacija 2600 eura
3.Motor+ instalacija+chip(dyno 325 ks) - 3000 eura"
kolega x)
vidite kak mi iz Croatia osiguranja mozemo spammat po forumima u radno vrijeme :d
Filijala Bjelovar? :)
Nemoj se zajebavaat sad cu ti komp zgasit :kill: :P
da ;d= Citat =:
Izvorno postao Blek_Stena
tj radim u uredu prekoputa filijale, mi smo agencija koja zastupa Croatia osiguranje. (CROAGENT)
nemoj da mi komp (net) gasis :(((((((((((((