Ma ne moraš ga uopće koristiti, moguće je igrati potpuno bez njega.
Printable View
Ma ne moraš ga uopće koristiti, moguće je igrati potpuno bez njega.
Ma ljepo su se oni uvečičali sa Elder Scrolls. Možda moderno vrijeme nije za njih. Razoraralo me.
Apsolutno se slažem s ovim, nakon ovih novih filmića, izgubio sam sav interes koji sam imao za za igru.= Citat =:
Izvorno postao mravojed20
Dijalozi i animacije kretanja su me najviše iživcirale, nemogu vjerovat da barem taj prezentacijski dio nije dobro odrađen. A atmosfera, barem ono što se može naslutit iz filmeka, je nepostojeća i uopće nisam imao osjeća da je ovo neki post -apokaliptični svijet, nema to nikakve veze s prva dva. Još se nekako i previše osjeti štih Obliviona, jedne od meni najgorih igara ikad, još i potpomognut Voice Actingom, stvarno je i meni zlo bilo. Nikad nisam bio preveliki fan Fallouta, mislim, odigrao sam ih obje i bile su mi odlične, ali tek sad nakon ovolikih videa razumijem sav bijes koji okorjeli fanovi imaju prema ovom. Nekako mi se čini da ova igra baš i neće dobro proči kad izađe, ja znam da je sigurno neću igrati.
više sam aludirao na opciju isključivanja te animacije. bilo bi ok samo da normalno nastavi igra odmah nakon što lik opuca da se možemo kretat, a ne ovako 2 sekunde se troše bezveze. možda ne na početku no sigurno već kod sredine igre znaš kad ćeš napravit critical i kava će animacija umiranja uslijedit.= Citat =:
Ne znam o čemu pričate, jer je od prvog dana jasno da će Fallout 3 biti ovo što su prikazali na videu i u tome su uspjeli.
Glazba je odlično pogođena i niti jedna ne odstupa iz vremenskog razmaka. Osim toga, ona prva, u kafiću, bila je Maybe koja otvara intro jedinice. Full nostalgija.
Meni je atmosfera okej, jer na kraju krajeva, tako bi izgledao i stari fallout da je bio u ovoj grafici.
A jedina boljka u razgovorima je klasična bethesdina, a to je da NPC-ovi započinju razgovor trivijalnim stvarima. Najbolji primjer je onaj djed u gradu, koji počinje o razrušenom svijetu i koječem bez ikakvog razloga. A tu je glupost imao i Oblivion, i prije njega morrowind, i prije... skužili ste.
Wedran....ti si optimista?
A i uzvici NPC-eva za vrijeme borbe strasno podsjecaju na one iz Morrowinda i Obliviona, ne? U redu je ako vitlaju macevima ali ovako se cini nepotrebno.
Pomalo staticna borba budi nadu da ce igra biti vise RPG orijentirana. Drzim palceve.
A gle, veći promašaj od Fablea ne može biti, a koliko je ljudi njega odigralo.= Citat =:
Izvorno postao Nodakim
Recimo, nitko ne bi spomenuo odličan reply value. Letemazo, razneseš cijeli grad u kojem si bio dvije minute. Što da si se udružio sa šerifom i krenuo to isto napraviti onom tornju. A i taj toranj je iznutra predobro modeliran.
Po cemu je Fable promasaj :( ?= Citat =:
Izvorno postao W3DR4N
Jesam li ja jedini koji se jako veseli ovoj igri?
Animacije su katastrofa, a snjima i AI. Osoba stoji potpuno mirno ispred neprijatelja (ona cura i golemi skorpion u trećem videu) drži pušku i puca, a ovaj se njoj približava i otlkine joj nogu.
Bez brige, "Od početka smo vjerovali da će Fallout 3 suckati" klub će vas sve rado primiti. ;)
Skidam HQ filmiće pa javim utiske nakon toga... koliko je sveukupno dugo?
Ma više nije ni pitanje hoće li to biti dobra Fallout igra, neće. Meni se čini da je došlo do toga kako će ovo generalno biti PROSJEČNA igra bez obzira kako se zvala i kojeg je žanra.= Citat =:
Izvorno postao W3DR4N
-Mass Effect(a i mnoge druge igre) ju je pokopao u kvaliteti voice actinga i same prezentacije dijaloga.
- AI je retardiran da je to već smiješno za gledati, mac igara je to bolje izvelo, animacije također.
- samo napucavanje je nekako nespretno, VATS je izveden katastrofalno
- opet kompas pokazuje "gdje ima zabavnih stvari"...ako je igra dizajnirana tako da mi kompas mora pokazati gdje trebam ići da bih se "zabavio" onda je to loš dizajn
- forsaju glasove iz Obliviona, samo čekam da mi naleti "Stop right there, criminal scum!!" Zar je bio problem staviti druge voice actore za likove koji će ostaviti veliki "utisak" na igrača, mislim ono Mr. Burke me nagovara da detoniram atomsku bombu a ja si mislim kako lik ima isti glas kao Imperial Guard, toliko o imerzivnosti.
Mislio sam da će bar ostati Fallout atmosfera ali ne.
One radio stanice jednostavno ne pašu, glazba je iz 50-ih ali to je blesavo, nigdje tijekom samog igranjaSu prošlim nastavcima nema takve glazbe. Potpuno su izostavili tip glazbe kakvu je napravio Mark Morgan za Fallout 1 i 2, ono je bilo super atmosferično i potpuno je odgovaralo štihu postapokaliptičnog svijeta.
Zar ne izgleda glupo gledati lika kako se kolje po tobože nekom wastelandu i usput sluša onakvu glazbu na radiju?( da su je stavili samo u intro i eventualno u poneki bar, odlično)
Onda, pravi soundtrack, znači ne pjesme s radija, je također promašen, počne lijepo ambijentalno svega 2-3 sekunde pri samom izlasku iz vaulta i nažalost odmah zatim
se pretvori u nešto posve drukčije. odlična je to glazba, ali ne za Fallout.
Onaj tower je valjda imao sreće jer izgleda kao da je tek sagrađen, mada je apsolutno sve oko njega hrpa smeća. Na interkomu Redguard ghoula zove "zombie". Tupili su im godinama da nije zombie nego ghoul, i da to nije isto,ali ne, morali su napravit suprotno.
Grafika je ok, ništa posebno, teksture su low-res, ne znam je li zbog konzole, možda će bit ljepše na PC-u.
Nisi. I ja jedva čekam.= Citat =:
Izvorno postao Constantine
imam dvije strane
moja optimisticna narav mi govori da ce ovo biti dobra igra
iskustvo i videi mi govore da ce suxxsati
Pogledao... meni je zapravo tužno kako igra pored toliko dobrih strana (glazbu na stranu, atmosfera je poprilično dobro pogođena i krajolik je stvarno impresivan, mogućnost sklepavanja vlastitih makeshift oružja, PipBoy, itd) ima isto toliko stvari koje su jednostavno... loše, uglavnom zbog loših (da ne kažem glupih) Bethesdinih odluka u razvoju. Stvar koja mi se sviđa, i za koju sa postao sucker u zadnje vrijeme, je filmski pristup (ono razaranje Megatona je impresivno, jako impresivno).
Glazba je stvarno previše tuđinska u svijetu kroz koji ne šetaš kao da ideš na piknik i po meni bi (bar vani - nemam problema sa glazbom u barovima) trebala biti neka atmosferična i tiha glazba, a ne prokleta koračnica (ono, u stealthu su, a muzika trešti dok gluhi Raideri ništa ne kuže... okai), a ponovno korištenje istih voice actorsa je jednostavno čista lijenost od strane Bethesde (vidim da striko Lachence opet reprizira melodičnog i zlokobnog lika u vidu Mister Burka, koji mi se odmah svidio (vjerojatno jer lip sync bolje radi na sporijoj ekspoziciji)) i samo se nadam da im to nije neki homage na Oblivion jer to stvarno nije nešto čime bi se trebali toliko hvaliti.
Oni rakovi? Odmah mi je palo na pamet "Mudcrabsi za 1000 godina", posebno kad se baci oko na dizajn gornjeg oklopa. Vidim da neprijatelji ovaj put imaju slabe točke što je OK, ali to me vodi do VATSA. Iskreno, ne znam što Bethesda misli u svojoj glavi - je li im namjera da dijelovi tijelo otpadaju onako bezveze bez obzira kolika je sila primjenjena ili su jednostavno lijeni poraditi na vlastitoj kreaciji? Mislim, snajper otkida glavu (mogli su se jednostavno odlučiti za RUPU u glavi), ručna granata ne radi ništa do li baca neprijatelja 3-4 metra u vis? I da, Oblivionova komična gravitacija se izgleda opet vraća (obratite pozornost kad napucate neprijatelja Kalašom, a ovaj na mjestu napravi jedan salto u zraku) tako da... lijenost ili apsolutno odvratna odluka (ne znam što je gore). I da, Powerfist izgleda kao da je ispao iz W40k settinga, a ne Fallouta.
Al' neka im je, glavno da je Jet opet u igri. :)
fizika im opet suxxsa, da...
Čemu se uopće povlači paralela s Falloutom, kad se zna da ne može biti izometrična plejada easter eggova?= Citat =:
Izvorno postao Mravojed
Je, slažemo se. Ali najbolje sad da prekidamo sav dijalog u svim igrama jer ne može dostići razinu Mass Effectovog.= Citat =:
Izvorno postao Mravojed
Frajer ne igra, nego prezenzira igru, zato se zaletava u sve i koristi često vats. AI je jednak stotinama drugih igara.= Citat =:
Izvorno postao Mravojed
Prema archivementima i oznakama kontrola si mogao zaključiti kako se radi o xbox verziji igre. Tvoj će mišonja biti daleko spretniji i fluidniji.= Citat =:
Izvorno postao Mravojed
Yup, marker has been add to your map. Bad, ali to je bilo očekivano. Vjeruj kad ti kažem da će mod već s datumom izlaska biti vani.= Citat =:
Izvorno postao Mravojed
Da ja radim u Bethesdi, napravio bih istu stvar i ponudio posao istom čovjeku, za kojeg znam da će posao odraditi korektno.= Citat =:
Izvorno postao Mravojed
Meni je Pakleni Šund smeće film, jer glumi onaj tip iz Groznice subotnje večeri. Ista stvar.
Atmosfera je ostala u potpunosti, eventualno će fore popustiti.= Citat =:
Izvorno postao Mravojed
Mogu reći kako onaj grad izgleda i bolje nego što sam očekivao, i kako se utjecaj Mad Maxa vidi više nego ikad.
Naprotiv, meni je glazba najveće oduševljenje u igri, i sama njena izvedba. Naime, ljudi su napravili radio stanicu, i puštaju jazz, blues stvari koje su se tada puštale. Još kad spiker odjavi Ellu Fidzgerald. Predobro. Ja bih u quoteu boldao "u prošlim nastavcima". Ma kakvim prošlim nastavcima mravojed čovječe. Kao da je 98. obujam materijala kojima programeri raspolažu velik kao danas. Da su mogli, to bi i oni tada tako odradili. I da su imali love za licence. Takva postaja je jedino pravo rješenje, a pozadinska glazba višak.= Citat =:
Izvorno postao Mravojed
Ista stvar je bila sad nedavno u Bioshocku, i vrhunski je podiglo atmosferu, tako da ne sumnjam da će fallout to dovesti na čak jednu višlju razinu.
Nisam pozorno slušao film, ali starkelja ima para, i objašnjene su neke stvari oko rezidencije.= Citat =:
Izvorno postao Mravojed
Grafika je vrh, dok god igru igra što više ljudi zahvaljujući manjim zahtjevima.= Citat =:
Izvorno postao Mravojed
Meni izgleda sasvim u redu igra,lijepi efekti vode,puno eksplozija i atmosfera uopće nije loša.Hvala ti W3DR4N što si pobio argumente protiv igre,sad je željno išćekujem.
:thumbs2: Lijepo rečeno.= Citat =:
Izvorno postao W3DR4N
Napokon je netko pohvalio igru zasnovano na činjenicama, za razliku od većine koja ju već pljuje jer ne izgleda predhodnici.
I onda se žale na grafiku, a opet bi htjeli da igra bude u izometričnom stilu koji nemože ponuditi niti približno lijepu grafiku kao što ju igra sada ima.
Ovo neće biti najbolja igra svih vremena, ali će ponuditi puno sati zabave, odličnu atmosferu, glazbu i grafiku.
Možda neće imati sve fore iz predhodnika, ali i Oblivion je pojednostavljen u odnosu na Morrowind, te je svejedno vrlo dobra igra.
A oni koji ne misle tako, nemoraju igrat. Njihov problem.
moraš biti posebna klasa ljudi kad komentiraš igru koja nije ni izašla kao da je već izašla. ( mislim na ljude koji je pljuju kao da je najveće smeće )
Kažem, prestao sam to očekivati, ali ova sandbox FPS/RPG verzija mi je opeti ispala jako mlako.= Citat =:
Izvorno postao W3DR4N
Ma ne bi niš rekao da su se bar potrudili popraviti Oblivionov "talking head sindrom", ali jedina stvar koju su promijenili je malo odmaknuta kamera od lika s kojim pričamo. NPCovi su i dalje ukočeni ko metle, nikakvih facijalnih animacija nema, ma pogledaj samo kad bomba eksplodira i Mr. Burke kaže: "Excellent!" pa onda puno glasnije ponovi "Excellent!" lice mu je potpuno bezizražajno iako glas odaje ushićenje. Ne moraju postići kvalitetu Mass Effecta ali u 2008.godini sve to već izgleda pomalo smiješno za jedan naslov tog kalibra.= Citat =:
Izvorno postao W3DR4N
Neka on prezentira, AI svejedno djeluje jako patetično a mjesec dana je do izlaska igre, ako to poprave svaka im dala. Naravno da mnoge druge imaju loš AI, ali to nije nikakva isprika. Ne moš mi 10 sekundi stajati ukopan u zemlju jedan metar od mutiranog škorpiona veličine medvjeda i gađat ga pištoljčićem dok te ne ubije.= Citat =:
Izvorno postao W3DR4N
Krivo sam se izrazio, mislio sam na ludu izmjenu kutova kamere dok pucaš u VATS-u, čudnu fiziku i naravno AI je zaslužan za opći loš dojam kod puškaranja.= Citat =:
Izvorno postao W3DR4N
Već su rekli da akoSbudu izdavali Construction Set, znači upitno je, to će biti neko vrijeme nakon izlaska igre, ne na njenom DVD-u.= Citat =:
Izvorno postao W3DR4N
Nije njegov glas loš, ali posudio ga je svim muškim vojnicima u Oblivionu, cijelom muškom dijelu Imperial rase i Lucienu LaChanceu, shvaćaš valjda da sam se zasitio već. Mogao je bar malo boju glasa promijeniti.= Citat =:
Izvorno postao W3DR4N
Atmosfera je dobra, ali kaubojski šeširi ukomponirani sa glazbom meni daju Divlji Zapad filing a to nema veze s postnuklearnom atmosferom prethodnika.= Citat =:
Izvorno postao W3DR4N
Megaton je odlično napravljen,istina. Jedino što me na Mad Maxa podsjetilo u Falloutu je Dogmeat i kožne jakne. On im nije bio bitan izvor iz kojeg su izvlačili inspiraciju.
Onaj hotel iznutra izgleda ko da je iz neke druge igre, mislim zar tebe ovo podsjeća na Fallout?
http://img98.imageshack.us/img98/605...cphpzj0.th.jpg
Glazba je odlična, ali mi se ne sviđa kako su je implementirali. Meni se puno izgubi na atmosferi ako usred wastelanda svira onakva glazba kamo god odem, makar me napadaju mutanti ili štatijaznam. Potpuno ukloni bilo kakav osjećaj opasnoti,strepnje dok lutam po tom uništenom svijetu gdje bi mi svaki encounter mogao biti zadnji.(isključit ću je,naravno)= Citat =:
Izvorno postao W3DR4N
I naprimjer, šuljam se nekome, a ono iz radija trešti glazba,wtf?? Ona himna koju je stavio da svira u jednom od prvih gameplay filmića mi isto ne paše, komadi tijela lete na sve strane a ono svira bože sačuvaj. Totalno ubije ugođaj. Pozadinska glazba je također dobra, ali previše "epic" za takav svijet, Mark Morgan je bio odradio savršen posao.
Bioshock ima radnju smještenu u to razdoblje, Fallout se događa stotinama godina kasnije i predstavlja budućnost kako su je zamišljali ljudi u 50-ima: roboti, laserski pištolji sa onim specifičnim zvukom kod pucanja itd dok se nisu pobili i sve uništili. Znači glazba iz 50-ih je tu, a nigdje traga futurističkim trackovima.
[/quote]= Citat =:
Izvorno postao W3DR4N
Likovi su bolje modelirani nego u Oblivionu, voda je bolje napravljena, ali u cjelini je to dalekoooo od vrhunskog, preloš blur na sve strane, teksture stvarno jesu niske kvalitete zbog čega dosta toga izgleda jako plastično. Sjene gotovo ne postoje.
To si rekao svakom gejmeru na planetu jer nema nijednog koji nije komentirao, kritizirao ili pljuvao neku igru prije nego je izašla.= Citat =:
Izvorno postao narf
moram priznati da niti jedan full do jaja 3D rpg iz prvog lica ne smatram rpgom :D... niti nikad neću.. ja volim vidjet svojeg "čopleka" kak trčkara po ekranu... zato neću igrat fall3 niti divajn novi..niti će mi se ikad sviđat morrowind nit oblivion nit gothic.. odustajem od falla 3ce...
neznam,ali mi ovo ne liči na pravi rpg,više na fps.To vjerojatno znači da će RPG komponenta jako,ali jako patit.radije čekam STALKERA
pogledao sam sad one trailere i po mom misljenju sve ono sto ste vi rekli uopce nije istina da ce igra bit bezveze po meni je igra stvarno dobra i ugodno sam iznenaden, najbolji dio je onaj kad raznese onaj grad Megaton :rambo:
glazba je zakon.. kak ne kužiš ironiju? :D
Svijet je u ku***, a ti ubijaš slušajući Ellu Fitzgerald :D
definitivno su trebali napravit nes slicno zvukovima iz fallout 2 oni bubnjevi i fijuk vjetra je totalno nabrijavo atmosferu
ma ljudi ovo je stalker u washingtonu s nesto vise elementa rpga...
80 % rpg(ako bude kako kazu) i 20 % puchacina
I LIKE IT!
Da, šerif mi se odlično uklapa u setting, totalno daje ironičnu crtu situaciji. Crni šerif u havariji koja podsjeća na uvrnuti divlji zapad. Totalno predobro, daj se mravojed malo smiri od pljuvanja svega.= Citat =:
Megaton, ista stvar. Umjesto da grad sagrade parsto kilometara od bombe, oni nisu znali šta bi i prihvatili su tu bombu kao nekakvu sudbinu, i nagomilali smeće oko nje u zatvorenu cjelinu.
Mad Max je bila glavna inspiracija za izradu svih Fallouta. Jedino što fallout i fallout 2 više vuku na mad max 2, a trojka na mad max 3. Atmosferom.
Hotel me podsjeća na hotel iz pedesetih, tako da se odlično uklapa u setting.
Ako baš moraš tražiti referentnu igru, to bi bio bloodlines, a koliko se tek tamo uklapa?
Ne postoji futuristička glazba, vrijeme je stalo onoga trenutka kad su oni ušli u vaultove i sad se svijet vraća u normalu. Glazbeno, to je ona 1950.= Citat =:
A ovo za radio i pozadinsku glazbu reci GTA serijalu, a jel ti i tamo radio bio smeće koje ubija atmosferu?
E to moram vidjeti na svom računalu, a ne na lošoj kvaliteti gameplay filma.= Citat =:
Um ne, kompletno pogrešno, glavna inspiracija na kojoj se temelje je ona paranoja i strah od nuklearnog rata koje su ljudi osjećali tada, taman nedugo nakon završetka 2.svjetskog. Zatim vizija budućnosti kako su je ti ljudi zamišljali. I gdje si molim te u Mad Maxu imao laserske puške i pištolje, robote itd.= Citat =:
Izvorno postao W3DR4N
Već sam rekao da je Megaton dobar. Ideja o bombi je ok, ali u samom gameplayu je to opet izvedeno smotano.
-Čovjek koji želi dignuti u zrak cijeli faking grad nagovara totalnog stranca da to učini, i to ga još nagovara pred ljudima usred "krčme".
- Ljudi stoje kraj bombe, jedan se moli, igrač dođe pokraj bombe i namjesti je za detonaciju, niko ništa. :thumbs1:
I Divlji Zapad filing je blesav, igra se odvija u postapokaliptičnom svijetu. Činjenicu da je smještena skroz na ISTOČNU obalu SAD-a možemo zanemariti.
Pazi, nuklearni rat cijeli svijet pretvori u pustoš, i STOLJEĆIMA kasnije hotel je neoštećen, iznutra uređen kao da se nikad ništa nije ni dogodilo.= Citat =:
Izvorno postao W3DR4N
Zovi je kako želiš, stil pozadinske glazbe kakvu je skladao Mark Morgan je savršeno odgovarala, ne ova fantasy epska. Nemam niš protiv glazbe 50-ih, ali da je slušam na radiju dok "preživljavam u wastelandu", ne hvala. Da su je stavili na fiksna mjesta kao što je onaj bar, i u kuću koju dobiješ kao nagradu za spašavanje megatona, bilo bi sasvim ok.= Citat =:
Izvorno postao W3DR4N
GTA ima radio stanice u VOZILIMA, ne trčiš s radijom u ruci.
I zanimljivo kako mi baš ti govoriš da pljujem previše, a s druge strane imaš reputaciju gejmera koji nađe lošu kritku za 90% igara koje su se komentirale na ovom forumu, a kao šlag na tortu nedavno si upravo ti otvorio Diablo 3 temu u pljuvačnici pljujući po igri.