A ni s ovom krpicom nema grebanja, pa eto. :(
Gdje je mogu nabaviti? Da pokušam makar s njom.
Printable View
A ni s ovom krpicom nema grebanja, pa eto. :(
Gdje je mogu nabaviti? Da pokušam makar s njom.
Well, ja sam svoju nabavio od vlasnika Blackberryja kojemu nije trebala. I bez obzira na kut gledanja nakon laštenja ovime nema ogrebotina. Istina, ima ogrebotina, ali tu i tamo i vjerojatno od prije jer sam brisao mekom krpom prije ovoga. Čak razmišljam da probam obrađenom jelenjom kožom. Finiju stvar u životu nisam vidio. Evo, upravo sam sad ulaštio laptop sa unutarnje strane školjke so savršene crne boje. Još to moram izvana jer sa gornje strane ima brdo otisaka.
Ovo moje blista na suncu, ali pod ledicama katastrofa.
No sada da ti postavim pitanje.
Instalirao sam Vistu 1 na C i Vistu 2 na D. Sada, D particiju sam formatirao, tako da Vista 2 ne postoji. Kada pokrećem PC, prije bootanja me pita koji Windows hoću pokrenuti Vistu 1 ili Vistu 2. Vista 2 ne radi. Pokrenem ovu prvu sa C. Odem u msconfig i tamo obrišem Vistu 2 koja je bila na D particiji. Pita me da resetiram PC, resetiram ga, opet isto pitanje, opet pokrenem sa C, i opet mogu obrisati Vistu 2 sa D. Točnije, nikako ne bogu obrisati Vistu 2 sa D koju je on zapisao da posotji.
Kako da je se riješim? Ima li file kao kod XP-a "boot.ini" gdje mogu sam sve srediti?
Si probao otići desnim klikom na Computer -> Advanced System Settings -> Startup and Recovery i tamo pogledati?
Naravno, i tamo su njih dvoje.
Pokušao sam i kroz CMD sa "bcdedit.exe", opet ništa. Ne mogu ga se riješiti nikako.
Lako ja postavim C za defaultni, ali nikako da ovaj D, tj. X particiju maknem, tj. da maknem VIstu sa nje iz C-a.
Ovo je prvobitni info svega:
Windows Boot Manager
--------------------
identifier {bootmgr}
device partition=C:
description Windows Boot Manager
locale en-US
inherit {globalsettings}
default {default}
displayorder {default}
{current}
toolsdisplayorder {memdiag}
timeout 30
Windows Boot Loader
-------------------
identifier {default}
device partition=X:
path \Windows\system32\winload.exe
description Microsoft Windows Vista
locale en-US
inherit {bootloadersettings}
osdevice partition=X:
systemroot \Windows
resumeobject {016e0336-4fbe-11de-88ee-adb5f6085333}
nx OptIn
Windows Boot Loader
-------------------
identifier {current}
device partition=C:
path \Windows\system32\winload.exe
description Microsoft Windows Vista
locale en-US
inherit {bootloadersettings}
recoverysequence {572bcd55-ffa7-11d9-aae0-0007e994107d}
recoveryenabled Yes
osdevice partition=C:
systemroot \Windows
resumeobject {5dce4126-5824-11dd-864e-001e688a8ea8}
nx OptIn
Pokušao to sve, ništa. :(
Edit: Evo, sredio sam ga. Ali mi je i dalje preboot ostao od Viste 2, iako sam to sve isključio. Prije botanja bi baca slova i kodove u 3 screen-a, pa tek onda ide boot. A to je maslo od Viste 2 koju sam bio stavio. Iako sam u postavkama maknuo taj info i to sve, on meni njega opet baca. A Vista 1 toga nema.
Sada mi reci, kako mogu rename-ovati boot? Tj. ono, kada imam dvije Viste, da mi ne piše:
Nego da preimenujem u npr.:Code:Microsoft Windows Vista
Microsoft Windows Vista
Code:Microsoft Windows Vista Home 32
Microsoft Windows Vista Ultimate 64
U čemu si editirao boot sekvencu? Možda tamo negdje imaš i liniju teksta u kojoj piše što će pisati prilikom bootanja. Inače, si probao isključiti vrijeme prikaza sustava? Tamo na onoj lokaciji koju sam prije spominjao?
Stavio sam na normal boot, i sada je sve OK, jedino mi pokazuje status bootanja prije boota, a to je set up od Viste 2. Vista 1 toga nema.
Sada mi recite, šta je to "EISA" i čemu služi?
Evo slike:
http://xs540.xs.to/xs540/09232/untitled181.png
A na desnom kliku njih, samo famozni "Help":
http://xs540.xs.to/xs540/09232/1827.png
na laptopu??
sakrivena backup particija.. to ti imaju svi OEM laptopi i desktopi
u 99% slučajeva ne možeš ništa s njom. eventualno bi neki third party software tipa Acronis Disk Director mogao izbrisat i mergat particije.
ali s obzirom da je riječ o samo 10GB, a backup uvijek dobro dođe, mogao bi ga i ostavit
E THX, taj program imam, meni ni ne treba backup i sl. Poigrati ću se malo s time.
Nego, evo još pitanja...
1. Kada gasim/resetiram PC, dolazi mi neki prozorčić tom brzinom da ne uspijem vidjeti doslovno ništa što piše na njemu. Pokušao sam ugasiti sve programe i opet bi se on pojavio, što znači da je nešto od Windowsa. Kako da to ugasim? Evo, snimio sam kamerom na mobitelu, na njoj traje čak duplo duže, može se vidjeti samo izgled toga, jer je kamera usporena, ali ovako, na 1 ms se to pojavi i nestane.
Download videa:
http://www.2shared.com/file/6070428/c1f ... eo004.html
2. Kada pokrećem PC, to mi se prije nije događalo. Sve informacije su pogašene da se pojavljuju, itd. Znači, kada palim PC, 3 screen-a mi se pokažu i brzo izlistaju, pa onda ide boot. Kamera od mobitela od njihove brzine je uhvatila samo dva screen-a, od tri.
Download videa:
http://www.2shared.com/file/6070432/383 ... eo005.html
U 3GP su formatima, pa ih pogledajte na mobitelima ili u nekom boljem playeru koji ih može pogoniti. Možete i u MPlayer-u v1.0 RC2, bez štekanja i trzanja, znam da većina playera 3GP-e trza i preskače, a kada ovi video-i traju po 2 sec, i od toga preskoči 1 sec, ništa nećete vidjeti, a nisam u mogučnosti da ih konvertitam.
Jel postoji neki neki način da spojim dva računala da bi mogao prebacivat podatke s jedog na drugi (dobio sam laptop pa si hoću prebaciti podatke sa starog računala, a malo mi je previše ppodataka za pržit to sve na dvd-e) osim da ga umrežim i prolazim kroz sve ovo:http://www.pcplay.hr/forum/viewtopic.php?f=34&t=15672S?
C
1. ovo mi liči na vistin alert da imaš otvorene aplikacije koje nisu sejvale podatke dok ti radiš shutdown. najćešće se javlja ako si skratio vrijeme onog "wait for - delay"
2. a ovo mi liči na GRUB loader. koji se uglavnom javlja u dva slučaja. ako imaš dual boot Linux + Vista ili ako koristiš Vista Bootloader da bi zaobišao aktivaciju viste..
ako je riječ o laptopu, onda je moguće da je originalni OS bio linux, pa da je kad su ga pregazili sa vistom ostalo nešta u bootu
probaj ovu proceduru
= Citat =:
1. Boot with the DVD
2. Choose repair existing OS.
3. Open Command Prompt
4. Run -> bootrec /fixboot
5. Run -> bootrec /fixmbr
6. Restart
moraš ih nekako umrežit.. crossover kabel, wlan ili bluetooth= Citat =:
Izvorno postao mronki
Bluetooth veza. Zanimljiv koncept. Nikad ga nisam testirao. A oba računala u kući su mi BT ready. baš čem probati nešto iskemijati. :D
1. A gdje to podesim? Jer to nisam podešavao. I pokušao sam sve programe pogasiti, tako da je to onda nešto od Windowsa.= Citat =:
Izvorno postao Gwin
2. Nije imao nikada Linux i sl. Stavio sam Vistu na C particiju i sve je bilo OK, i stavio sam drugu Vistu na D, i od tada se počeo pojavljivati GRUB, te je ostao nakon što sam srušio i obrisao Vistu sa D particije.
Pokušati ću ovo što si mi dao.
Spojio sam računala preko hamachia i kad oču uć u drugo računalo traži me password. Od čega tu trebam napisat pass, sve sam probao :?
@Gwin - Koji DVD da startam? Kada startam od Viste, dođe mi odmah GUI za instalaciju, i nema opcija za repair.
http://solanetwork.com/Website%20Images/vistaxp7.jpg
moraš dobit ovakav screen
Aha, to OK, ja sam mislio iz ugašenog stanja. Idem pokušati.
Edit: A jbga, ja dobijem ovo:
http://xs540.xs.to/xs540/09232/untitled105.png
Ima neka aplikacija na DVD-u koju mogu pokrenuti a da ispadne isto kao i da sam kliknuo na repair?
OK, instalirao sam na novo GRUB kroz Vistu i odmah uninstallirao, te se maknuo i on, a i došlo je odmah "NTLDR is missing", pa nisam mogao ništa pokrenuti, nego sam stavio još jedan Windows, i sve je OK sada. Naučio sam sve o boot sekciji, yup, idemo dalje. :D
Dakle, imao sam dvije particije od po 100 GB-a, ja sam C spojio s drugom, tako da mi C ima 200 GB-a. E sada je pitanje kako ja to mogu vratiti? Kada idem na šrink, mogu mu skinuti samo 7,7 GB-a, a trebam mu skinuti 100 GB-a. Naravno, mislim kroz diskmgmt.msc...
Pokušati ću sa Partiton Magicom, iako ga ne znam kako izrezati, jer sve cache fileove mi sprema na kraj particije, i toga ima par giga, radi bržeg čitanja, a kasnije i radi bržeg čišćenja istoga.
evo mene opet vezano za skype, koliko košta i kako mogu kupiti te bonove da nazovem nekoga iz amerike ? :D
i koliko to troši po minuti razgovora ?
mislim da je mnogo lakse skinuti teamspeak/ventrillo te preko toga pricati. em te nisa ne dode, em vent server se moze sam dignuti em ima pun kurac praznih ts servera po netu. no neznam kako da ti pomognem sa bonovima, ja sam ponudio samo jeftinija rijesenja
@ ragnarok- Mislim da vent ne podrzava zvanje na kucni broj, za sto je morgoth (drim disivr) pitao.
Negdje tu je C spominjao da je sa 56k dial up vezom pricao sa nekim rodakom, sto znaci da trosi jako malo bandwitha (oko 10 kilobajta po sekundi, sto je gg) ako si pitao za potrosnju bandwitha.
Ako mislis na cijenu poziva, trebalo bi pisati na njihovoj stranici.
znam da ne podrzava, ali zar je tako tesko umjesto skypa instalirati 1 drugi program preko kojeg isto imas cist zvuk za nikakvu cijenu.
edit: zajebo sam, nisam racunao da doticna osoba u americi nema internet (lol wut?) posto ju D.D. ide zvati na kucni broj
Ako misliš zvati na mobitel/kućni/fax, onda ti trebaju bonovi, i sve o njima se raspitaj na službenoj stranici Skype-a. Za razgovor Skype-Skype, ili ti ga PC-PC, troši jako malo, ja sam na 33.6 KBPS s rođakom u Bosni razgovarao bez ikakvih problema, već ako planiraš i sa kamerom razvorarati i sl., to nema teorije da ti upali, zbog dial-upa. A najnoviji Skype je čak povećao kvalitetu video prijenosa za 40%, tako da bi ti na dial-up vezi praktički video samo stojao.
Koliko znam, bonove možeš kupiti preko internet bankarstva, može i preko paypala. Imaš sve na njihovoj službenoj stranici.
Mi mozete pomoci u vezi microsoftove stranice, jer mi ne zeli skinuti nista sa njihovog download.microsoft servera, a treba mi par crit updateova.
ma znam ja sve to, ali ja ću ipak razgovarat s nekom malo važnijom osobom koja i nema baš vremena za skype ( nije niti čula za skype ), ali tko zna, možda je uspijem i nagovoriti :D= Citat =:
Izvorno postao Lord Ragnarok
Sad malo gledam to da kupit bon, se više isplati uzeti subscription ili baš bon na mjesec dana ?
ako uzmem bon, onda stavim unlimited call in USA, je tako ? Onda cu moć besplatno zvati tu zemlju mjesec dana ako platim oko 5 eura ( šta i nije previše skupo ) ?
A čuj, oni imaju preko 50 000 000 registriranih ljudi diljem svijeta, a konstantno ih je online 12 000 000 do oko 15 000 000, nekada i puno više. I sada, zamisli da samo 1 000 000 ljudi od svih tih silnih kupuje bonove, neka dođe $1 mjesečno, to je njima mjesečna zarada od $1 000 000, a to ti je cca pet milijuna KN, i bogati su, tako da im nema smisla nabijati cijene.