= Citat =:
Izvorno postao NiX4
e imam par pitanja za ekipu .
kolko dođu i gdje mogu u zgu kupiti lotr knjige ?
koje su sve igre izasle na lotr temu?
gdje gandalf i frodo na kraju odlaze i zašto?
u čemu se radi u hobitu i silmarillionu i kada će doći ti filmovi i u koliko nastavaka ? hoće li biti barem dio iste glumačke postave?
zadnja dva pitanja: Gandalf, frodo, i elrond i još neki elfovi odlaze na zapad u Valinor, daleku prekomorsku zemljju gdje je dom viljenjaka koji žive xxxx godina, i njihovi vladari. jako daleko, kao drugi svijet usudio bih se reći. a otišli su i meće se nikada vratiti. elrond i ostali vilenjaci odlaze jer kao što je i elrond rekao njihov dom više nije u međuzemlju i moraju otploviti u besmrtne zemlje. samo neki će elfovi ostati u međuzemlju. a što se tiče gandalfa i frode, mislim da frodo ide tamo jer zna da mu nikada neće u potpunosti zacijeliti rana od prstena, i ide tamo da zaboravi na sve. o gandalfovoj prošlosti neznam puno :wink:
o hobittu se radi o sljedećem: frodov ujak bilbo u svojim mlađim godinama mirno živi u shireu. tada mu u posjet dolazi gandalf i uspjeva ga nagovoriti da sa 11 patuljaka krenu u pustolovinu do samotne planine na ( ako si gledo kartu onda to ti je na sjeveroistoku mrkodola) gdje zmaj smaug čuva veliko blago. i tako oni kreću, doživljavaju svašta itd. s njima ide i gimlijev stari, gloin. Ta knjiga mi je super i za ćitanje mi je puno bolja od bilo kojeg gospodara prstenova jer se radi o jednoj napetoj i zanimljivoj pustovlovini , i preporučam ti je ako možeš naći igdje
silmarillion ti je druga priča. kreće od postanka svijeta arde; priča o manweu kako je stvorio svijet, kako su došli vilenjaci, o sauronovom zlom pretku melkoru itd... silmarillion se zove po silmarilima, tj. 3 dragulja koje je izradio vilenjak feanor, a koje je preoteo gospodar tame
melkor i ugradio ih u svoju krunu...
folmovi se očekuju poslije 2010., a navjvjerojatnije će bit dva, jedan vezan za hobita i jedan za silmariliion. :wink: